QUOTE(Dar @ 2007 09 10, 11:54)
Kam ieškoti mamos, kuri nežinia, kur, juk ji turėtų savo vaiko ieškoti. Jeigu neieško, jeigu paliko, kodėl turėtų dabar ponios visi ieškoti, kad nebūtų pažeistos jos teisės, o kaip vaiko teisės, kai ji paliko mergaitę, ir liko nenubausta. Beje mano dukros mama ne tik kad ją paliko, bet ir labai socialiai nuskriaudė, skriaudai atitaisyti prireikė metų juodo darbo ir kantrybės.
Ačiū už palaikymą. O aš taip pat tave labai suprantu. Bet tai man sunkiausia buvo tai, kad teisme man buvo papriekaištauta, kodėl aš neieškojau mamos ir kodėl neskatinau mamos bendrauti su vaiku

Kaip pasirodo, globėjo pareiga ne tik paliktus vaikučius savanoriškais pagrindais prižiūrėti, bet dar ir pasiklydusias mamas gaudyti, joms kišti vaikus, nesvarbu nori jos, ar nenori.

Netgi teismo sprendime teisėja sugebėjo parašyti, kad globėja neįvykdė prisiimtų įsipareigojimų, nes neskatino mamos bendrauti su vaiku. Svarbiausia, tai visiškai teismui neįdomu, kad ta mama metus laiko užsienyje sėdėjo... Taip, kad sakau, pas mus Lietuvoje nei vaiko teisių, nei globėjo niekas negina. Pas mus giliai įsišaknijęs biologinių tėvų kultas. Kol jis nebus sugriautas - kentės vaikai ir globėjai.
P.S. Dar iš kokio tu miesto? Mes susidūrėme su vieno didmiesčio VTAT, tai labai džiaugiuosi, kad mes ne tame mieste gyvenam. Visiškas bukumas ir nesuprantingumas, jokios kompetencijos.