Įkraunama...
Įkraunama...

Globos "malonumai"

QUOTE(Dar @ 2007 08 31, 13:42)
Aš nesiskundžiu, kad auginu tokį vaiką, man jis laimė, meilė, džiaugsmas, bet sakiau ir sakysiu viskas sukraunama globėjui, viskas.

Ir iš kur reikia turėti tam globėjui jėgų, kad viską ištverti. blink.gif Ne žmogus, o robotas turi būti. Va šiandien sužinojau, kad "gerieji tėveliai" kol mes atostogavome, buvome apsilankę darželyje, aišku labai "gražiai" atsiliepė apie mane verysad.gif Ir ką man daryti, kaip man toliau su jais bendrauti, kai jie eina ir šmeižia mane. Negi vėl turiu šypsotis ir apsimetinėti, kad viskas labai gerai. verysad.gif verysad.gif Kartais atrodo, kad greitai išprotėsiu ph34r.gif
Atsakyti
Labai tave palaikau, labai suprantu, linkiu sekmės 4u.gif

Nežinau, kaip bus mano atveju, viliuosi, kad viskas susitvarkys sveiko proto ribose. Tačiau vien pasakymas, kad reikia dabar ieškoti mamos, varo į neviltį, kiek jos ieškos, o jei suras ir ji sugalvos susigrąžinti, kaip į tai pažiūrės VTAT.
Kam ieškoti mamos, kuri nežinia, kur, juk ji turėtų savo vaiko ieškoti. Jeigu neieško, jeigu paliko, kodėl turėtų dabar ponios visi ieškoti, kad nebūtų pažeistos jos teisės, o kaip vaiko teisės, kai ji paliko mergaitę, ir liko nenubausta. Beje mano dukros mama ne tik kad ją paliko, bet ir labai socialiai nuskriaudė, skriaudai atitaisyti prireikė metų juodo darbo ir kantrybės.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 09 10, 11:54)
Kam ieškoti mamos, kuri nežinia, kur, juk ji turėtų savo vaiko ieškoti. Jeigu neieško, jeigu paliko, kodėl turėtų dabar ponios visi ieškoti, kad nebūtų pažeistos jos teisės, o kaip vaiko teisės, kai ji paliko mergaitę, ir liko nenubausta. Beje mano dukros mama ne tik kad ją paliko, bet ir labai socialiai nuskriaudė, skriaudai atitaisyti prireikė metų juodo darbo ir kantrybės.

Ačiū už palaikymą. O aš taip pat tave labai suprantu. Bet tai man sunkiausia buvo tai, kad teisme man buvo papriekaištauta, kodėl aš neieškojau mamos ir kodėl neskatinau mamos bendrauti su vaiku blink.gif Kaip pasirodo, globėjo pareiga ne tik paliktus vaikučius savanoriškais pagrindais prižiūrėti, bet dar ir pasiklydusias mamas gaudyti, joms kišti vaikus, nesvarbu nori jos, ar nenori. blink.gif blink.gif Netgi teismo sprendime teisėja sugebėjo parašyti, kad globėja neįvykdė prisiimtų įsipareigojimų, nes neskatino mamos bendrauti su vaiku. Svarbiausia, tai visiškai teismui neįdomu, kad ta mama metus laiko užsienyje sėdėjo... Taip, kad sakau, pas mus Lietuvoje nei vaiko teisių, nei globėjo niekas negina. Pas mus giliai įsišaknijęs biologinių tėvų kultas. Kol jis nebus sugriautas - kentės vaikai ir globėjai.

P.S. Dar iš kokio tu miesto? Mes susidūrėme su vieno didmiesčio VTAT, tai labai džiaugiuosi, kad mes ne tame mieste gyvenam. Visiškas bukumas ir nesuprantingumas, jokios kompetencijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 10 rugsėjo 2007 - 12:31
schmoll.gif Aš neatlaikyčiau tokių marazmų, pasiduočiau, apsigėdinčiau, bet verysad.gif
Atsakyti
Saule, kaip jusu reikaliukai? Vis uzsuku i temele paziuret, ar kokiu naujieneliu nera 4u.gif
Atsakyti
Na kolkas nieko naujo neturiu papasakoti. Vaikiukas auga sveikas ir laimingas, o mes spalio mėnesį laukiame dar vieno teismo, žiūrėsim kaip bus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2007 09 20, 08:24)
Na kolkas nieko naujo neturiu papasakoti. Vaikiukas auga sveikas ir laimingas, o mes spalio mėnesį laukiame dar vieno teismo, žiūrėsim kaip bus.  smile.gif

Sekmes jums wub.gif Laikykites 4u.gif
Atsakyti
Man ir iteviu gaila, ir mamos, o labiausiai tai vaiko...
Jei vaika is iteviu atimtu, mamai atiduotu - vaikui trauma. Jei paliktu iteviams, o mama is tikruju jau i prota atejusi, susitvarkiusi, tai gal nelabai teisinga butu jos atzvilgiu... Belieka tik visiems susitaikyti ir kartu draugiskai auginti vaika.
Atsakyti
QUOTE(liau @ 2007 11 22, 19:15)
Jei paliktu iteviams, o mama is tikruju jau i prota atejusi, susitvarkiusi, tai gal nelabai teisinga butu jos atzvilgiu...

vaikas ne žaisliukas kad nori pametei, nori pasiėmei... negaila. atsisakei - taškas. tavęs kaip motinos nebėra.
Atsakyti
Štai dėl tokių liūdnų atvejų aš ir negalvoju tvarkytis globos, priduoti dokumentai tik įvaikinimui (šiuo metu laukiu pasiūlymų ). Neisivaizduoju tokios situacijos kai kažakas ateina ir paima mano vaiką. Tai yra baisu įpač jei tu vaiką suvokį kaip svo vaiką o ne kaip globotinį. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liau @ 2007 11 22, 17:15)
Man ir iteviu gaila, ir mamos, o labiausiai tai vaiko...
Jei vaika is iteviu atimtu, mamai atiduotu - vaikui trauma. Jei paliktu iteviams, o mama is tikruju jau i prota atejusi, susitvarkiusi, tai gal nelabai teisinga butu jos atzvilgiu... Belieka tik visiems susitaikyti ir kartu draugiskai auginti vaika.

Kas gali garantuoti, kad mama susitvarke? Matosi tik ta parodomoji pusė, kai pasitempę i teismą ateina. O kiek žinoma niunsų, kuriu niekas nemato, tik patys artimiausi žmonės. Deja, to negali atnešti ir parodyti, viskas pasiremta kalbomis. Be to, gal šioje situacijoje labiau žiūrėti reikia į vaiką, o mama suaugęs žmogus, tegul pats ir atsako už savo klaidas. O tokie gailestingumai mūsų valstybėje, kai gaili tų "vargšių" mamų ir paverčia šalimi, kurioje tūkstančiais vaikų globos namuose gyvena. Ir beje, ar kam nors gaila buvo vaikiuko, kuris nuo gimimo dėl tėvų neatsakingumo yra sutraumuotas. Ar kasnors vaikiuko gailėjosi, kai niekam nerūpėjo, ar vaikas pavalgęs, ar bus kas jį prižiūri ir paduoda valgyti, ar nėra šlapias ir pamiegojęs, kai jis buvo mėtomas iš vienų rankų į kitas. Ar kasnors vaikiuko pagailėjo, kai jis buvo paliktas girtai moteriškei, kuri pati "lūžusi" miegojo, o vaikas iš lovos iškritęs ant žemės voliojosi? Tai ir lieka neatsakytas klausimas, ko labiau reikia gailėtis šioje situacijoje ir kas labiau nusipelnė būti laimingas.
Atsakyti
Visi jus nusipelnet buti laimingi, tik nebusit, kol esites ir pyksites.
Netikiu, kad teismas atims is mamos (netgi jei tik "ant akiu" ) sakancios , kad nori auginti savo vaika, teises.
Taip pat netikiu, kad teismas isples vaika is seimos, ir atiduos jam nepazistamai moteriai...
Belieka taikytis, o ta pradeti daryti aisku turetu paklydeliai tevai... Bet labai abejoju ar ir jus patys to norite. Kazkokie jus visi labai i krastutinumus linke. Na, bet visi karai kada nors baigiasi. Nesitasysit gi po teismus iki vaikui sueis 18... Galiu tik palinketi stiprybes ir sekmes. Zmones suteike meile ir siluma visiskai svetimam zmogiukui tikrai nenusipelno tokiu nemalonumu. (Abejoju, ar kada pati galeciau ryztis tokiam zingsniui, todel zaviuosi jumis) Sekmes!!!
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2007 11 22, 18:40)
vaikas ne žaisliukas kad nori pametei, nori pasiėmei... negaila. atsisakei - taškas. tavęs kaip motinos nebėra.

Ne zaisliukas.
Bet visi gyvenime padaro mazesniu ar milzinisku klaidu. Tik kai kuriems pasiseka. Jie suvokia savo klaidas, jas pripazysta ir pabando istaisyti...
Aisku as jokiu budu nesakau, kad tokia mamytei reikia is karto atleisti ir grazinti vaika. Bet pabandyti pazinti ir galbut ateity, kada nors susidraugauti su savo vaiku as manau ji turi teise...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liau: 23 lapkričio 2007 - 00:21