Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ar ugdymasis namuose?

Na,manau, mūsuose taip pat nėra jau taip blogai.Baigiasė tie tarybiniai laikai,kai pačiai auklėtojai buvo suteikta teisė tyčiotis ar kitaip įžeidinėti vaikus.
Po mėnesio laiko darželyje pastebėjau ypatingą savo vaiko progresą ir tobulėjimą.
Vaiko priežiūra ir požiūris į jį priklauso nuo auklėtojos "aš"- jos asmenybės,Ir tikrai daugelis auklėtojų stengiasi dėl vaikų ir dėl savo darbo. Juk kiekvienas žmogus,jeigu dirba nemylimą darbą - niekada nepadarys jo gerai ax.gif ar tai darbas su vaikais ar darbas su popieriais 4u.gif
Atsakyti
man atrodo, kad darželis reikalingas tiems, kurie neturi sąlygų būti su vaiku patys. o jeigi gali -- tai kokios problemos? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(viltea @ 2008 05 08, 11:40)
Aš visdėlto esu darželio šalininkė. Mano sūnulis labai bendraujantis vaikas. Jam reikia kitų vaikų kompanijos. Šiuo metu būna pas auklytę (auklytė turi ir savo vaikutį) jie labai šauniai leidžia laiką ir šiaip jam ten patinka. o nuo rugsėjo eis į darželį.

Ateina laikas ir visi vaikai parodo, kad nebenori žįsti krūties, čiulpti čiulptuko, atsisako sauskelnių ir pan. Taip, vieni vaikai anksčiau, kiti vėliau parodo, kad jiems jau laikas "išeiti į pasaulį"... Vienas vaikas dvejų metų jau rodo norą bendrauti su vaikais, kitam vaikui nereikia bendraamžių iki pat ketverių 4u.gif

QUOTE(ilmantina @ 2008 05 11, 11:07)
Na,manau, mūsuose taip pat nėra jau taip blogai.Baigiasė tie tarybiniai laikai,kai pačiai auklėtojai buvo suteikta teisė tyčiotis ar kitaip įžeidinėti vaikus.
Po mėnesio laiko darželyje pastebėjau ypatingą savo vaiko progresą ir tobulėjimą.
Vaiko priežiūra ir požiūris į jį priklauso nuo auklėtojos "aš"- jos asmenybės,Ir tikrai daugelis auklėtojų stengiasi dėl vaikų ir dėl savo darbo. Juk kiekvienas žmogus,jeigu dirba nemylimą darbą - niekada nepadarys jo gerai ax.gif ar tai darbas su vaikais ar darbas su popieriais 4u.gif

Labai sutinku drinks_cheers.gif Kaip vaikas jausis darželyje labai priklauso nuo auklėtojos. Kita vertus, kai vaikas būna namie, atsakomybė krenta ant tėvų galvų. Jei vaikas skundžiasi, kad namie nuobodu, gal su juo tiesiog niekas neužsiima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 05 18, 16:35)
Ateina laikas ir visi vaikai parodo, kad nebenori žįsti krūties, čiulpti čiulptuko, atsisako sauskelnių ir pan. Taip, vieni vaikai anksčiau, kiti vėliau parodo, kad jiems jau laikas "išeiti į pasaulį"... Vienas vaikas dvejų metų jau rodo norą bendrauti su vaikais, kitam vaikui nereikia bendraamžių iki pat ketverių  4u.gif
Labai sutinku  drinks_cheers.gif Kaip vaikas jausis darželyje labai priklauso nuo auklėtojos. Kita vertus, kai vaikas būna namie, atsakomybė krenta ant tėvų galvų. Jei vaikas skundžiasi, kad namie nuobodu, gal su juo tiesiog niekas neužsiima.  4u.gif

buvimas su tėvais tikrai nereiškia, kad reik apsiriboti vien tik tėvais ir sėdėt tarp keturių sienų. va jeigu taip, tai gal tikrai darželis geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 04 12, 12:49)
Iškilo tokia problema: vyresnėliui pavasarį trys metukai, kaip ir laikas būtų eiti į darželį. Bet yra jaunėlis, kuriam tik rudenį bus metukai. O aš su juo žadu būti bent jau iki dvejų metukų. Tai vat, nežinau ką daryti: ar apsimoka vesti vyresnėlį į darželį, kai aš pati namie. Pirmiausia aišku bijau ligų. Galvoju, jeigu mes savarankiškai kokią mokyklėlę palankytume, gal tas atstotų darželio lavinimą.  g.gif
Ar mokykloje jaučiasi skirtumas tarp vaikų, kurie prieš tai lankė darželį ir ne?
Laukiami visi patarimai ir pasiūlymai.

Aš esu tik už darželį nuo 3 metukų.Iki tol vaikui pilnai pakanka bendravimo su tėvais ir kitais artimaisiais.Skaičiau vienoj psichologo knygoj, kad per anksti išgrūsti vaiką į darželį netgi žalinga.Reikia pratinti iš pradžių jį prie tos minties, kad jis eis į darželį, vėliau prie paties darželio.Tavo vietoje aš vyresnįjį leisčiau į darželį, bet nebūtinai visai dienai.Jau jam pats laikas pradėti socialinį gyvenimą ir apsiprasti su kita pasaulio terpe.
Atsakyti
as manau kad geriau gal leisti idarzeli, ten jis pabendrauja su savo amziaus vaikais, as taip ir dariau saviski leidau nuo keturiu metu smile.gif jau jis nebuvo mazas tai jam ir lengviau buvo pritapti kolektyve smile.gif
Atsakyti
sveikos,

Ir man kyla kasdien toks klausimas. Sunui sueis 2 metukai ir planavau rudeni leisti i darzeli, bet persigalvojau ir nusprendziau pavasari. Vaiku jam reikia, bendrauti megsta ta jauciu ir puikiai matau, tad esu apsisprendimo, galvos sukimo etape. Apie ligas prisiskaiciau ir prisiklausiau. Gal kam ir juokinga arba naivu, bet esu pereksle mamule rolleyes.gif Gal ne veltui rasoma,kad geriausiai 3 metinuka esti g.gif
Atsakyti
Aš už darželį- visgi vaikui reikiamokytis socialumo. Tačiau pripažinkim, kad yra vaikų, kurie paprasčiausiai negali lankyti darželio dėl įvairių psichologinių aspektų... Tokia buvau ir aš, ir esu labai dėkinga mamai, kuri rado išeitį iš tos situacijos, ir nevertė lankyt darželio. Vaikai skirtingi...
Atsakyti
as manau, kad darzelyje vaikai ismoksta bendravimo su kitais vaikais, juk ir mes kasdien turime bendrauti su aplinkiniais. kuo ilgiau namie uzsibus, tuo sunkiau gali buti vaikui prisitaikyti prie kolektyvo. mano drauges berniukas pratinosi net 3 menesius ir labai sunkiai jam buvo doh.gif
taigi as palaikau darzeli, nors namo parsivedusi as taip pat uzsiimu su vaiku(mokomes raideles pazinti ir pan.) biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Vaida.Paulius,2008 11 04, 21:11]
as manau, kad darzelyje vaikai ismoksta bendravimo su kitais vaikais

būtent, kad su vaikais. Nebent šeimoje yra 3 ar 4 vaikai, tada gal kitaip. Juk vaikas būdamas tik su suaugusiais paskui ir kalba, ir bendrauja "kaip sena galva".. Darželis gerai tuo, kad vaikas mokosi kai kada negauti dėmesio arba to dėmesio iš suaugusio palaukti, kad ne tik jis yra vienintelis ir nepakartojamas 4u.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif pritariu
Atsakyti
mano mergytė iš tų, kurie nelankė darželio visai, šiemet pradėjom lankyti pirmą klasę ir sekasi jai puikiai, su mokslais jokių bėdų neturim thumbup.gif didelių bėdų dėl bendravimo su kitais irgi nematau, buvo ašarėlių antrąją mokslo savaitę, bet pasikalbėjau su mokytoja ir radom išeitį, jai patinka jos klasė, su mielu noru eina į mokyklą smile.gif
tiesa, du metus lankėm Saviraiškos studiją Vilniuje, ten užsiėmimai vykdavo šeštadieniais, mums to užteko smile.gif
tikriausiai mano labai senamadiškas požiūris, bet aš už tai kad jei yra galimybė vaikui nelankyti darželio tai tegu jis jo ir nelanko (nebent pats vaikas veržiasi pas vaikus), bent jau aš nei kiek nesigailiu kad neleidau į darželį...

Atsakyti