Sveiki.Mums jau 6m.Turim po vieną abejose pusėse ant kaklo. Ir mus ramina, kad tai riebaliniai dariniai. Tik mes kiekvienais metais, dažniausiai vasarą, pasidarome savo noru pilnus kraujo, šlapimo tyrimus, ir pasirodome chirurgui, bei pasižiūrime echoskopu ar kas nesikeičia. Stengiamės nesirgti, geriam vitaminus.Tikimės, kad viskas bus gerai. Pažįstu keletą jau suaugusių žmonių, kurie turėjo tų guzų nuo gimimo, tai kažkaip irgi nuramina, kad nieko baisaus čia gal ir nebus.
QUOTE(kenrna @ 2007 05 01, 17:13)
Sveiki.Mums jau 6m.Turim po vieną abejose pusėse ant kaklo. Ir mus ramina, kad tai riebaliniai dariniai. Tik mes kiekvienais metais, dažniausiai vasarą, pasidarome savo noru pilnus kraujo, šlapimo tyrimus, ir pasirodome chirurgui, bei pasižiūrime echoskopu ar kas nesikeičia. Stengiamės nesirgti, geriam vitaminus.Tikimės, kad viskas bus gerai. Pažįstu keletą jau suaugusių žmonių, kurie turėjo tų guzų nuo gimimo, tai kažkaip irgi nuramina, kad nieko baisaus čia gal ir nebus.
Paskaičius jūsų pašnekesius, apsiraminau

QUOTE(swko @ 2005 10 31, 16:50)
Sveikos mamytės! Pas mano vaika už ausies mažas guziukas,bet jis nedideja.Gal kas nors susidare su šia problema?Kas tai?Dekoju!Laukiu atsakymo! 

Patarčiau rimtai pasikonsultuot su gyd. Man pačiai tap buvo, būtent prie ausies, ilgą laiką nekreipiau dėmesio, po to pastebėjau lyg padidėjusį, poliklinikoj chirurgas pasakė nieko baisaus, nusiraminau, bet po to vyras privertė pasitikrint onkologiniam, ir diagnozė seilių liaikų adenoma. Teko operuot, nes ten prie ausies labai daug nervų yra ir gūzelis gali užspaust kurį nors, ko pasekoje gali net dalį veido paraližuot

Taigi negąsdinu, bet kiekvienu guzeliu būtinai reik pasidomėt ir su profesionalais, o ne su pediatrais

Sveikos mamytes, mano dukrytei 7.5 men pries pora dienu tiesiai po papuku aptikau guziuka...labai issigandau, jis toks kietokas. Mama sako, kad gali buti vaiku pienlige (tiksliai ji nezino ar taip vadinas) gal kas susidurete toj vietoj su guziuku? man labai neramu ir del to, kad kairej pusej
tikiuosi nieko blogo...ir dukryte kazkokia irzli...gal tik sutapimas §
5r34y6gfwr
Papildyta:
Sveikos mamytes, mano dukrytei 7.5 men pries pora dienu tiesiai po papuku aptikau guziuka...labai issigandau, jis toks kietokas. Mama sako, kad gali buti vaiku pienlige (tiksliai ji nezino ar taip vadinas) gal kas susidurete toj vietoj su guziuku? man labai neramu ir del to, kad kairej pusej
tikiuosi nieko blogo...ir dukryte kazkokia irzli...gal tik sutapimas §
reiks pirmadieni pas gydytoja eiti 
Papildyta:
oi...kazkaip cia susidvigubino mano zinute

Papildyta:

Papildyta:
oi...kazkaip cia susidvigubino mano zinute

mes ir turim vieną guziuką, gyd sakė, gali būti limfmazgiukas padidėjęs, ir jis tai padidėja, tai sumažėja
vistiek neramu

jetau žinokit aš šiendien mažylei už ausytės irgi aptikau guziuką-man atrodo kad net du mažiukai
, tai iš karto info pradėjau ieškot
Na jūsų komentarai nuramino , bet vistiek važiuosim pas specailistą

QUOTE(skaistukas @ 2007 07 01, 23:31)
jetau žinokit aš šiendien mažylei už ausytės irgi aptikau guziuką-man atrodo kad net du mažiukai
, tai iš karto info pradėjau ieškot

guziukai buvo pas visus vaikus kiek as zinau ,ir gydytojos visiems ta pati sake ,kai isdigs visi dantys guziukai dings ,ir tikrai dingo

QUOTE(grazina37 @ 2007 07 02, 07:00)
guziukai buvo pas visus vaikus kiek as zinau ,ir gydytojos visiems ta pati sake ,kai isdigs visi dantys guziukai dings ,ir tikrai dingo
,taip kad nesinervuokit viskas jusu mazyliams gerai

ačiukas nuraminai

pas mus limfmazgiai tai padideja tai sumazeja
ejau pas savo gyd. klausiau ar gali nuo dantu buti, sake abejoja, bet dabar pastebejau, kad kai danciukas dygsta jie padideja, o kai jau isdygsta sumazeja

pas mano dukryte irgi yra ne didelis guziukas uz ausytes,dabar dygsta iltinukai,tai jis siek tiek padidejes,o kai dantukai nedygsta sumazeja,gydytoja paaiskino,kad limfmazgiukas cia ir tai yra visai normalu,laikui begant isnyks.Sake kad pas daugeli vaikuciu tokie guziukai buna.
mano mažiukui du metai ir du mėn.. Praeitą rudenį mes abu sirgom kažkokiu virusu - labai skaudėjo ausis, pūliavo akys. Bijau suklysti, bet lyg tai adeno virusas ar kažkas panašaus. Po to vaikiukui atsirado guziukas tiesiai už ausytės. Pavasarį jis sumažėjo ir beveik išnyko, o vasaros pradžioje vėl padidėjo. Gydytojas nustatė ausų uždegimą ir kraujyjo tyrimai rodė uždegimą - skyrė mums pagerti antibiotikų. Bet va guzas niekur nedingo - tai sumažėja, tai padidėja. Jau mane panika apėmė - prisiskaičiau baisių dalykų. Dabar darysimės išsamesnius tyrimus - laukiame savo eilės.
Mano mazuliui pries kelias dienas atsirado guziukas uz kairiosios ausytes. o vakar pakilo virs 38 temp. Persalimo pozymiu nera, galvojam, kad tempa pakilo del dantuku, nors gal ir ne.... O tas guziukas ar gali buti del dantuku? Kazkaip neteko to girdeti....
Prisiskaiciau internete apie padidejusius limfmazgius, tai labai baisu pasidare....Be to, padideje limfmazgiai dazniausiai buna ant kakl, na ir kt., bet ne prie pat ausytes. Gal as ir klystu....
Gal kas susiduret su tuo? Laukiu atvaziuojant gyd., bet taip neramu....