Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Luknė @ 2007 05 25, 12:08)
Tuokiausi, nes norėjau šeimos. Nes vienai gyventi negera, norėjau vaikų. Gyvenimas jokiu būdu ne rožėm klotas, todėl per jį lengviau keliauti dviese. Nesvaičioju apie amžiną meilę. Santuoka tai ir atsakingas sprendimas, pažadas. Kas manim dar galėtų tikėti, jei netesėčiau net šio ,kurį daviau brangiausiam žmogui, Dievo akivaizdoje? Tada mano žodis nieko vertas.
  Poros skiriasi. Tai labai liūdna. Gal būna labai ypatingos aplinkybės, o gal tiesiog neįprasta gerbti savo žodį, prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir žodžius.

Bet santuoka to kelio nepalengvina, lygiai taip pat ir nesusituokęs spręndi tas pačias problemas ir gyveni šeimyninį gyvenimą. doh.gif O be to apsisprendimas, kaip ir santuokai taip ir gyvenimui kartu nesusituokus, yra atsakingas žingsnis. ir nereikia galvoti, kad jeigu jau gyveni nesusituokęs, tai nėra jokių įsipareigojimų vienas kitam ar pažadų, nes tai netiesa doh.gif
Atsakyti
Tuokiausi, nes norėjau šeimos.

Šeima mano akimis- tavo žmogus šalia. Vestuvės (jeigu ne iš religinės pusės)- paprotys, santuoka- įstatymai ..... O žmogus šalia vis tas pats... Šeima ta pati nuo tada kai dviese sukūrėtė, o ne kai garsiai paskelbėte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 25 gegužės 2007 - 11:49
Tuokiausi, nes norėjau šeimos. Nes vienai gyventi negera, norėjau vaikų. Gyvenimas jokiu būdu ne rožėm klotas, todėl per jį lengviau keliauti dviese. Nesvaičioju apie amžiną meilę. Santuoka tai ir atsakingas sprendimas, pažadas. Kas manim dar galėtų tikėti, jei netesėčiau net šio ,kurį daviau brangiausiam žmogui, Dievo akivaizdoje? Tada mano žodis nieko vertas.
  Poros skiriasi. Tai labai liūdna. Gal būna labai ypatingos aplinkybės, o gal tiesiog neįprasta gerbti savo žodį, prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir žodžius.

Nesutinku, kad be santuokos negali būti nei šeimos, nei vaikų... Per bet kokį gyvenimą lengviau keliauti dviese, svarbu tarpusavio ryšys, jausmai, pagarba, atsakomybė. Ar visa tai garantuoja tik santuoka???
Atsakyti
Kas yra santuoka? Manau tai pažadas, priesaika gyventi kartu. Juk net katalikų bažnyčios mokymą šį sakramentą teikia besituokiantieji vienas kitam, Dievo akivaizdoje, o ne kunigas, jis tik palaimina. Tačiau tai ir pareiškimas visiems aplinkiniams, kad nuo šiol mes šeima.
Todėl nesuprantu, kodėl to pažado kurį duodu visiem laikam ir nežadu atsiimti neištarus viešai? Kodėl geriau jį ištarti savo bute, o ne pavyzdžiui bažnyčioj? Na aišku ne visi yra tikintieji( nors per surašymus deklaruoja kad yra krikščionys, katalikai...) ir gal būt tada ir vertybių sistema kita.
Gal nemanoma, kad pažadus būtina tesėti, ar žada mylėti ir būti kartu ne amžinai, o tik kol bus patogu...?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 05 25, 13:53)

Todėl nesuprantu, kodėl to pažado kurį duodu visiem laikam ir nežadu atsiimti neištarus viešai?

Tai viskas čia tvarkoj- viešai galima biggrin.gif Aš tik sakau, kad ištartas bute- toks pat ir tiek pat duodantis.... Ir apskritai- kam tas pažadas? Ką jis keičia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 25 gegužės 2007 - 13:04
QUOTE(Luknė @ 2007 05 25, 14:53)
Kas yra santuoka? Manau tai pažadas, priesaika gyventi kartu. Juk net katalikų bažnyčios mokymą šį sakramentą teikia besituokiantieji vienas kitam, Dievo akivaizdoje, o ne kunigas, jis tik palaimina. Tačiau tai ir pareiškimas visiems aplinkiniams, kad nuo šiol mes šeima.
        Todėl nesuprantu, kodėl to pažado kurį duodu visiem laikam ir nežadu atsiimti neištarus viešai? Kodėl geriau jį ištarti savo bute, o ne pavyzdžiui bažnyčioj? Na aišku ne visi yra tikintieji( nors per surašymus deklaruoja kad yra krikščionys, katalikai...) ir gal būt tada ir vertybių sistema kita.
        Gal nemanoma, kad pažadus būtina tesėti, ar žada mylėti ir būti kartu ne amžinai, o tik kol bus patogu...?

o kodėl tada tos pažadus viešai davę taip pat legvai juos laužo g.gif
Atsakyti
Pažadą duodu tam, kad kiti žinotų mano ketinimus.
O tai, kad pažadus šiais laikais(o gal ir visada, gal toks jau žmogus ) lengvai laužo, tai labai liūdna. Tada ir kyla mintys apie visuotinį susvetimėjimą, nepasitikėjimą...kaip pasitikės ,jei pažadai nuolat laužomi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lad @ 2007 05 25, 14:06)
o kodėl tada tos pažadus viešai davę taip pat legvai juos laužo g.gif

Nedavę viešai tikriausiai sulaužytų dar lengviau. Tų bute duotų pažadų sulaužymų niekas gi neskaičiuoja, tik nemanau, jog nuo to, kad pažadas buvo be "laisvę apribojančių įsipareigojimų", skauda mažiau.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 25, 15:41)
kad pažadas buvo be "laisvę apribojančių įsipareigojimų", skauda mažiau.

Nesutinku, kad santuoka riboja laisvę. Niekas, niekada neriboja mano laisvių išskyrus mane pačią. O tokią, kokia aš esu galima rinktis arba ne. Ir netgi pagalvojus aš pati savęs neriboju, tiesiog elgiuosi nuo dūšios ir jokių laisvei būdingų dalykų man net nesinori.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 25, 17:36)
Nesutinku, kad santuoka riboja laisvę. Niekas, niekada neriboja mano laisvių išskyrus mane pačią.

Tada klausimas - kas yra santuoka? Ji gi ne iš šalies primesta, o paties žmogaus (dviejų - kiekvieno atskirai ir abiejų kartu) sprendimas. Aš pvz. neneigiu, kad ištekėdama pati sąmoningai savo laisvę kažkiek apribojau (tai nereiškia, kad nuo to tapau nelaimingesne). Tai sprendimas, kurį priėmiau dėl savo pačios ir mylimo žmogaus gerovės ir manau, kad tikrąją savo prasmę jis turi tik tuomet, jei yra neatšaukiamas.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 25, 18:10)
. Aš pvz. neneigiu, kad ištekėdama pati sąmoningai savo laisvę kažkiek apribojau (tai nereiškia, kad nuo to tapau nelaimingesne).

Ribojimą aš suprantu- kai neleidi sau to ko nori. O aš nenoriu nieko, kas gali skaudinti mano žmogų.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 25, 19:05)
Ribojimą aš suprantu- kai neleidi sau to ko nori. O aš nenoriu nieko, kas gali skaudinti mano žmogų.

Ai kažkaip nesinori plėtotis apie visokius ego, superego. biggrin.gif
Atsakyti