Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
čia ne aš akcentuoju lotuliukas.gif čia apie tai kiekviename poste rašoma, kad reikia pirma vestuves pasikelt, o paskui gyvent, o jei neišgalit nueikit ir susirašykit, bet gėdos Lietuvai - Marijos žemei nedarykit doh.gif nerimti tada tie santykiai jei ...ir bla bla bla. Bet čia jau tiek apie tai diskutuota, kad nebesinori kartotis, o svarbiausia teiginio kai kurie nenori išgirst nors tu ką, lotuliukas.gif nesusituokei reiškia norėjai išbandyt ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2007 05 14, 15:46)
Man atrodo, kad nežinai, ką reikškia "pradėti gyvenimą kartu nesusituokus". Nežinau, kaip kitos poros, bet įsivaizduok, kad lygiai tas pats, kas apsigyventi susituokus, tik be baliaus, santuoką patvirtinančių dokumentų, žiedų ir galbūt pakeistos pavardės. Viskas, daugiau niekas nesikeičia.

Ar tikrai? Ir nekirba viduj abejonė, kad aš nesu ta vienintelė su kuria norėtų nugyventi visą gyvenimą, nes kol kas mes tik "pagyvensim", o jau paskui kažkas spręsis...
QUOTE(lad @ 2007 05 14, 21:09)
Dauguma, nesituokia ne todėl, kad kažką bando, bet todėl, kad pasikeitus situacija mūsų gimtojoj šalelėj ir ne visų tėvai išgali iškelt vestuves, o patys jaunieji jau moka skaičiuot ir investuoja į ateitį, o vestuves atideda vėlesniam laikui, ne todėl, kad abejoja, bet todėl, kad kaip ir visi normalūs žmonės nori tos šventės, bet va toks kai kurių žmonių nesupratingumas ir bandymas kišt "reikia vestuvių, reikia, geriau nepirkit buto, bet išsikelkit vestuves, nes nu kas jūs per šeima jei Santuokos liudijimo neturit, deja, deja jau seniai būtų laikas suvokt, kad ŠEIMA tai ne santuokos liudijimas ir jokio garanto jis neduoda ir santykių nesutvirtina. Šaunu kai yra galimybės gaut viską iškart, bet kai tai neįmanoma reikėtų vadovautis protu, o ne AŠ NORIU ANTSPAUDO PASE... beje jo jau keletas metų ir nebededa lotuliukas.gif o tą motyvą kažkodėl labai dažnai girdim doh.gif

Turiu tave nuliūdinti, santuoka, tai ir ne balius, ir jis tai jau tikrai "jokio garanto neduoda ir santykių nesutvirtina". Juokinga, kad "pasikeitus situacijai mūsų šalelėj" atsirado paprotys, kelti vestuves po krūvos kartu nugyventų metų. Nesuprantu, ką tuomet jos simbolizuoja, kokią turi prasmę? Tikriausiai nebetoli tas laikas, kai numirusį nuneš į kapines patyliukais ir pakas, o budynes ir laidotuves atidės keleriems metams, kol susitaupys pakankamai pinigų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 05 15, 19:37)
Ar tikrai? Ir nekirba viduj abejonė, kad aš nesu ta vienintelė su kuria norėtų nugyventi visą gyvenimą, nes kol kas mes tik "pagyvensim", o jau paskui kažkas spręsis...

Turiu tave nuliūdinti, santuoka, tai ir ne balius, ir jis tai jau tikrai "jokio garanto neduoda ir santykių nesutvirtina". Juokinga, kad "pasikeitus situacijai mūsų šalelėj" atsirado paprotys, kelti vestuves po krūvos kartu nugyventų metų. Nesuprantu, ką tuomet jos simbolizuoja, kokią turi prasmę? Tikriausiai nebetoli tas laikas, kai numirusį nuneš į kapines patyliukais ir pakas, o budynes ir laidotuves atidės keleriems metams, kol susitaupys pakankamai pinigų g.gif

nejuokinga tai, kad labai didelė dauguma tais laikais susituokusių porų neturėjo šeimyninės laimės nes tuokės nes taip reikėjo ir dar dabar dauguma pagal tą patį šabloną susituokia, o paskui puola skirtis ir visą pasaulį kaltint dėl nepasisekusio gyvenimo. Deja manau visos pripažins statistika liūdna skyrybų mūsų šaly blink.gif labai džiaugiuos už tuos kurie sąmoningai veda ir išteka nes randa tuos tikruosius, bet didelė dauguma tai padaro, nes nori pabėgt nuo tėvų, nes nori ištekėt, ir t.t. o kad dar ir gyvent reikės, po to vadinamo baliaus kažkaip nepagalvoja, o dažnas ir pasako ai kas čia baisaus - išsiskirsiu blink.gif taip kad greičiau gaunas, kad ne toms kartu gyvenančioms to baliaus reikia... man pavyzdžiui išvis jo nereikėjo, bet anyta ir visa jos šeimynėlė niekaip nesuprato kaip galima nueit tik ir susirašyt doh.gif iškėlė ultimatumą arba vestuvės kaip priklauso arba niekada nepripažins, kad mes šeima doh.gif
ir visai nejuokinga, kad dauguma neplėšia savo tėvų, o patys tvarkosi savo gyvenimą. O ir prie mirusių taip kabinėtis nejuokinga blink.gif beje jei dar ir laidotuves tokias darytų kaip prieš dvidešimt metų, tai bankrutuotų žmonės. Jei neatsimenat paklausinėkit tėvų - laidotuvės būdavo kaip vestuvės ir žiauriai kirsdavo mirusiojo artimiesiems per kišenę, nes reikėdavo prieš žmones neapsigėdint blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 15 gegužės 2007 - 18:06
QUOTE(lad @ 2007 05 15, 18:31)
o svarbiausia teiginio kai kurie nenori išgirst nors tu ką, lotuliukas.gif  nesusituokei reiškia norėjai išbandyt ir viskas doh.gif

Tai kad net iš šios kuklios apklausėlės akivaizdu, jog tarp gyvenančių kartu nesusituokus yra sočiai šiam teiginiui visiškai pritariančių. Tai ką čia taip jau labai reiktų išgirsti? listen.gif
Papildyta:
QUOTE(lad @ 2007 05 15, 18:58)
Deja manau visos pripažins statistika liūdna skyrybų mūsų šaly  blink.gif labai džiaugiuos už tuos kurie sąmoningai veda ir išteka nes randa tuos tikruosius, bet didelė dauguma tai padaro, nes nori pabėgt nuo tėvų, nes nori ištekėt, ir t.t.

Tai kad ganėtinai didelė dalis dabar tuokiasi jau kartu pagyvenę, o statistika kaip liūdna, taip liūdna... g.gif
Papildyta:
QUOTE(lad @ 2007 05 15, 18:58)
beje jei dar ir laidotuves tokias darytų kaip prieš dvidešimt metų, tai bankrutuotų žmonės. Jei neatsimenat paklausinėkit tėvų - laidotuvės būdavo kaip vestuvės ir žiauriai kirsdavo mirusiojo artimiesiems per kišenę, nes reikėdavo prieš žmones neapsigėdint blink.gif

Tai va dėl laidotuvių kažkaip lietuvaičiai jau susiprotėjo, o kas liečia vestuves - snobai nors tu ką. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 15, 20:05)
Tai kad net iš šios kuklios apklausėlės akivaizdu, jog tarp gyvenančių kartu nesusituokus yra sočiai šiam teiginiui visiškai pritariančių. Tai ką čia taip jau labai reiktų išgirsti? listen.gif

tai, kad statistika sako, kad ėjo gyvent žinodami, kad susituoks tai jei teisingai supratau - nebandyt ėjo, o iškart su pačiais rimčiausiais ketinimais, o kažkodėl oponentės vis bando įteigt, kad ėjo bandyt ir viskas ir net nebando išgirst priežaščių. Gyvenimas margas, situacijų būna daug ir įvairių ir visus užtempt ant vieno kurpalio blink.gif tik todėl, kad nepadarė taip kaip pats pasielgei doh.gif pavyzdžiui aš irgi gyvenau nesusituokus, bet ne vardan eksperimento, o todėl, kad taip susiklostė situacija, ir niekada nepateisinsiu tų kurios sako, kad norėjau sužinot koks jis buityje ar man tinkamas, nu kaip kojinę kad matuotųs doh.gif ir vistiek esu priskiriama prie jų ir mane tai žeidžia. Tada ir aš galėčiau smerkt tas, kurios išteka dėl to, kad ką žmonės pasakys ir paskui keikia visą pasaulį ir kaltina, nors pačios būna kaltos, tada ir temos atsiranda ar keičiasi vyras po vedybų... bet čia jų klaidos jų gyvenimas, nesmerkiu ir neteisiu ir dar neduokdiev kokioj temoj kur keikiamas vyras po vedybų pasidaręs toks ir toks pasakyt, o ką pati tai santuokai ir tam vyrui davei, kad taip jį keikia, oho kaip būni užpulta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 15 gegužės 2007 - 18:21
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 15, 20:10)
Tai kad ganėtinai didelė dalis dabar tuokiasi jau kartu pagyvenę, o statistika kaip liūdna, taip liūdna... g.gif
Papildyta:

Tai va dėl laidotuvių kažkaip lietuvaičiai jau susiprotėjo, o kas liečia vestuves - snobai nors tu ką. doh.gif

tai, kad praėjusi karta sėkmingai tvarkosi gyvenimą kai jau nebereikia turėt vyrą tik dėl statuso blink.gif
tai va, o jei dar giminės pasitaiko iš provincijos blink.gif mums iki šiol negali atleist, kad nepakvietėm visos vyro giminės kaip į laidotuves blink.gif ir kad nedarėm visko su visom tradicijom nu juokingai man atrodė rūtų vainikėlis kai rūtos nudžiūvusios seniai jau lotuliukas.gif reikėjo matyt kaip anyta vis bandė man jas prisegt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 15 gegužės 2007 - 18:53
QUOTE(lad @ 2007 05 15, 19:58)
nejuokinga tai, kad labai didelė dauguma tais laikais susituokusių porų neturėjo šeimyninės laimės nes tuokės nes taip reikėjo ir dar dabar dauguma pagal tą patį šabloną susituokia, o paskui puola skirtis ir visą pasaulį kaltint dėl nepasisekusio gyvenimo. Deja manau visos pripažins statistika liūdna skyrybų mūsų šaly  blink.gif

Tais laikais susituokusių skyrėsi 50%, šiais (su visais pagyvenimais) -70%. Ką tai galėtų reikšti g.gif

QUOTE(lad @ 2007 05 15, 20:18)
pavyzdžiui aš irgi gyvenau nesusituokus, bet ne vardan eksperimento, o todėl, kad taip susiklostė situacija, ir niekada nepateisinsiu tų kurios sako, kad norėjau sužinot koks jis buityje ar man tinkamas, nu kaip kojinę kad matuotųs doh.gif ir vistiek esu priskiriama prie jų ir mane tai žeidžia. Tada ir aš galėčiau smerkt tas, kurios išteka dėl to, kad ką žmonės pasakys ir paskui keikia visą pasaulį ir kaltina, nors pačios būna kaltos, tada ir temos atsiranda ar keičiasi vyras po vedybų... bet čia jų klaidos jų gyvenimas, nesmerkiu ir neteisiu ir dar neduokdiev kokioj temoj kur keikiamas vyras po vedybų pasidaręs toks ir toks pasakyt, o ką pati tai santuokai ir tam vyrui davei, kad taip jį keikia, oho kaip būni užpulta lotuliukas.gif

Tikiu, kad būna ypatingų situacijų, bet apsidairyk aplink, kiek porų gyvena nesusituokusių todėl, kad sugulė po pirmo ar penkto pasimatymo, o paskui tingėjo eit namo, arba vienam kuriam taip buvo patogiau...Logiška, kad po to aiškina, kad būtinai reikia pagyvent, girdi, susipažint su žmogum reikia, kad susituokus jau žinotum bent vardą ir pavardę, ir dar įprotį vieną kitą. (Į savo namus tai galima įsileist ir nepažįstamą blink.gif )

QUOTE(lad @ 2007 05 15, 20:42)
tai va, o jei dar giminės pasitaiko iš provincijos blink.gif mums iki šiol negali atleist, kad nepakvietėm visos vyro giminės kaip į laidotuves blink.gif ir kad nedarėm visko su visom tradicijom nu juokingai man atrodė rūtų vainikėlis kai rūtos nudžiūvusios seniai jau lotuliukas.gif reikėjo matyt kaip anyta vis bandė man jas prisegt lotuliukas.gif

Tai ir puiku, kad radot tinkamą būdą atšvęsti savo apsisprendimą. Deja ne visos taip mąsto- praeitą savaitgalį teko matyti vestuves, kur jaunosios pilvas jau nosį kėlė (suknia stačia stovėjo), o šventė su visais pribumbasais. mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 15, 18:18)
Vyresnis vyras, podukra - na kam iškart tokie išimtiniai pavyzdžiai? Juk tai tikrai nėra dažniausiai pasitaikančios abejonių priežastys. smile.gif
Matau, kad nesupratai ką norėjau pasakyti tais dviem sakiniais. smile.gif

Matai aš tik iš tos temos buvau- įsijaučiau tiesiog. Tai pavyzdys kaip įsimylėjimas susuka protą.
O tu supratai gi smile.gif Prašom pakomentuoti ax.gif
2. Santykiams nenusisekus, visada tikimasi kažko geresnio iš ateities. Natūralu pradėti galvoti, kad gal tai ne meilė.... Įdomu ką galvoja išsiskyrę sutuoktiniai?
3. Po vestuvių seka gyvenimas, kuris visai nekreips dėmesio į tai, kad išsirinkai vienintelį, kad pažadėjai ir kad visi matė jog pasirašei
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 15, 20:39)
O tu supratai gi  smile.gif Prašom pakomentuoti  ax.gif
2. Santykiams nenusisekus, visada tikimasi kažko geresnio iš ateities. Natūralu pradėti galvoti, kad gal tai ne meilė.... Įdomu ką galvoja išsiskyrę sutuoktiniai?

unsure.gif Na tai kad skirtis man dar neteko, tai į šį klausimą nesu ir viliuosi niekad nebūti pakankamai kompetentinga atsakyti. ax.gif Bet kažkaip ryšio su šia tema vis tiek nepagaunu - matyt būsiu nesupratusi. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(lad @ 2007 05 15, 19:42)
tai, kad praėjusi karta sėkmingai tvarkosi gyvenimą kai jau nebereikia turėt vyrą tik dėl statuso blink.gif

Skiriasi tiek anos kartos, tiek jaunos poros - pastarosios gal net dažniau. Tai kaip gi čia taip išeina? g.gif Išvada peršasi, kad ne taip jau ir pakenkdavo tas nepabandymas gyventi kartu iki santuokos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 15, 22:29)
unsure.gif Na tai kad skirtis man dar neteko, tai į šį klausimą nesu ir viliuosi niekad nebūti pakankamai kompetentinga atsakyti. ax.gif

Daug ko mums neteko, bet diskutuoti- diskutuojame biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 16 gegužės 2007 - 07:03
[quote=Una Li,2007 05 15, 20:36]
Tikiu, kad būna ypatingų situacijų, bet apsidairyk aplink, kiek porų gyvena nesusituokusių todėl, kad sugulė po pirmo ar penkto pasimatymo, o paskui tingėjo eit namo, arba vienam kuriam taip buvo patogiau...Logiška, kad po to aiškina, kad būtinai reikia pagyvent, girdi, susipažint su žmogum reikia, kad susituokus jau žinotum bent vardą ir pavardę, ir dar įprotį vieną kitą. (Į savo namus tai galima įsileist ir nepažįstamą blink.gif )

Na čia tai jau visai į lankas nusigrybavai doh.gif
Iš kur jau tokia statistika ?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 05 15, 20:36)
praeitą savaitgalį teko matyti vestuves, kur jaunosios pilvas jau nosį kėlė (suknia stačia stovėjo), o šventė su visais pribumbasais. mega_shok.gif

O kas čia tokio šventime su pribumbasais besilaukiant? g.gif Ar reikia liūdėti susėdus prie stalo?
Ir apskritai, jeigu yra mylimasi iki vestuvių, tai jokios nuostabos neturėtų kelti besilaukianti nuotaka.
Nelabai suprantu tokių kritiškų požiūrių į žmonių nuomonę, pasirinkimą ir t.t.
Atsakyti