Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 18, 17:31)
Aš manau- labai sunku pasakyti kas bus aistrai išblėsus...

Jei būta meilės, ji niekur nedings. Blogesniu atveju (ir tada pasakyti tikrai sunku) gali išlikti patys įvairiausi jausmai, pradedant prisirišimu ir baigiant neapykanta. Todėl ir rizikinga tiek pulti gyventi kartu, tiek tuoktis, kol ta meilė dar tokia rožinė.
Atsakyti
O kaip suzinoti kada ta meile nebe rozine? Lempute uzsidega? SMS i telefona ateina?? Pats zmogus nera objektyvus nuspresti kada ta meile rozine, o kada ne...Juk kai esi su zmogumi nesvarstai, va dabar mano meile rozine, o viena ryta atsikeles nesupranti kad ta meile neberozine. Ir apskritai man susidaro tokia nuomones, kad pvz. smalsute yra sventai isitikinusi kad zenytis kartu negyvenus yra zymiai geriau, protingiau, teisingiau ir visaip kitaip -iau, negu tuoktis kartu pagyvenus. Is kur toks isitikinimas savo teisumu? Kas pasake kad tavo pasirinktas budas geresnis, nei kitu?? Biblijoje perskaitei, tevai pasake, pati ismastei? Kuom remiantis? Nera vieno teisingo budo ar vieno teisingo kelio.
Atsakyti
QUOTE(kolorija @ 2007 06 19, 16:40)
O kaip suzinoti kada ta meile nebe rozine?

Laikas pakeičia visas spalvas smile.gif
Atsakyti
O kaip suzinoti kada ta meile nebe rozine? Lempute uzsidega? SMS i telefona ateina?? Pats zmogus nera objektyvus nuspresti kada ta meile rozine, o kada ne...Juk kai esi su zmogumi nesvarstai, va dabar mano meile rozine, o viena ryta atsikeles nesupranti kad ta meile neberozine. Ir apskritai man susidaro tokia nuomones, kad pvz. smalsute yra sventai isitikinusi kad zenytis kartu negyvenus yra zymiai geriau, protingiau, teisingiau ir visaip kitaip -iau, negu tuoktis kartu pagyvenus. Is kur toks isitikinimas savo teisumu? Kas pasake kad tavo pasirinktas budas geresnis, nei kitu?? Biblijoje perskaitei, tevai pasake, pati ismastei? Kuom remiantis? Nera vieno teisingo budo ar vieno teisingo kelio.

Nesinervuok taip, su ja ginčytis beprasmiška, kadangi kitų nuomonės ji nei girdi nei gerbia doh.gif Tiesiog yra įsitikinusi, kad jos tiesa yra neginčijama doh.gif Aš taip pat bandžiau diskutuoti, bet ... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 19, 18:05)
Laikas pakeičia visas spalvas smile.gif

Kad laikas tai ir taip aisku, bet visiems jis skirtingas, be to zinojimas kad laikui begant meile virsta neberozine, nenusako to laiko tarpo, kurio prireikia meilei tapti nerozine... vieniems tai gali buti 1 metai, o kitiems 5.
Atsakyti
QUOTE(kolorija @ 2007 06 20, 16:40)
Kad laikas tai ir taip aisku, bet visiems jis skirtingas, be to zinojimas kad laikui begant meile virsta neberozine, nenusako to laiko tarpo, kurio prireikia meilei tapti nerozine... vieniems tai gali buti 1 metai, o kitiems 5.

Išvada- neskubėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as irgi pareiksiu savo nuomone. Man 29, su savo ex buvom kartu 3,5 metu, is ju 3 kartu gyvenom, buvo ir meile ir visa kas. Bet musu santykiu tikrai nelaikiau seima, tai buvo tiesiog gyvenimas kartu ir tiek, jis visada sake, kad jokio skirtumo ar santuoka isteisinta ar gyvenam kartu tai tokia pati seima. Ir vis tik nesijauciau saugi, saugojausi, kad nepastociau. Ex pasipirso ir padavem pareiskimus. Ir vis tik emiau, susikroviau daiktus ir pabegau i UK. Tiesiog suvokiau, kad jis ne mano zmogus. Sakysit nepasiseke, ne tas zmogus buvo. Na taip, bet praradau 3,5 graziausiu gyvenimo metu. Karta mano mama manes paklause, kaip butu buve, jei butume susituoke, ar as buciau viska metusi ir pabegusi. Susimasciau, greiciausiai buciau likus ir bandziusi islaikyti seima, buciau stengusi rasti kazkokia iseiti. Kadangi buvom tik susimete, tai buvo labai lengva priimti sprendima. Nesakau, kad buvo lengva ji palikti, ir verkiau ir pergyvenau, juk vis tik vis dar siejo kazkas mus, bet supratau, kad daugiau su juo buti nenoriu.
Dabar esu su kitu zmogumi, jis pas mane visus savaitgalius praleidzia, kai turiu daugiau iseiginiu vaziuojam pas ji savaitei. Po keleto menesiu susituoksim ir si karta neturiu ne vienos abejones, tiesiog kai pagavoju apie busima musu seima apima tokia ramybe. Nezinau, kaip susiklostys musu gyvenimas, bet tikiuosi, kad abu sugebesim iveikti visus sunkumus.
As manau, kad nera jokio skirtumo ar tuoktis negyvenus kartu ar gyvenus, vis tiek islieka ta pati skyrybu galimybe. Tik esu isitikinusi, kad kai zmones susituoke, rimciau ziuri i santykius ir iskylus problemom nepuola lagaminu krautis, o bando jas isspresti. Susimetus daug lengviau viska uzbaigti.
Cia tik mano asmenine nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 06 20, 23:25)
Tik esu isitikinusi, kad kai zmones susituoke,  rimciau ziuri i santykius ir iskylus problemom nepuola lagaminu krautis, o bando jas isspresti. Susimetus daug lengviau viska uzbaigti.

Visiškai pritariu. Pats faktas, kad esi susituokęs, verčia situaciją apsvarstyti dar kartą, kuomet atrodytų niekas netrukdo užtrenkti duris iš kitos pusės.
Atsakyti
Ir apskritai man susidaro tokia nuomones, kad pvz. smalsute yra sventai isitikinusi kad zenytis kartu negyvenus yra zymiai geriau, protingiau, teisingiau ir visaip kitaip -iau, negu tuoktis kartu pagyvenus. Is kur toks isitikinimas savo teisumu? Kas pasake kad tavo pasirinktas budas geresnis, nei kitu?? Biblijoje perskaitei, tevai pasake, pati ismastei? Kuom remiantis? Nera vieno teisingo budo ar vieno teisingo kelio.

Kuo remiantis? Pasaulėžiūra, kuri neatsiranda perskaičius vieną knygą ar išgirdus genialius žodžius iš vienų lūpų. Tiesiog šiuo klausimu, manau, žvelgiu kiek plačiau, nei "noriu būti su šiuo žmogumi, tai vadinasi arba dabar, arba dabar". Tokiems sprendimams reikia laiko, o vienas iš pagrindinių mano argumentų, kodėl pagyvenimas nesusituokus yra blogai, tas, kad jam pasiryžtama kur kas lengviau ir ANKSČIAU, nei suvokiama, kad su tuo žmogumi tikrai nori nugyveti visą likusį gyvenimą. Aš nesu už abejones, nes žmogus - ne valkataujantis kačiukas, kuriuo galima bet kada atsikratyti. Kas bus ateityje, niekas negali žinoti ar tuo labiau garantuoti, bet tas tvirtas "taip" yra visų pirma pagarba mylimam žmogui, užtikrinimas, kad gali manimi pasitikėti, nes mano ketinimai patys rimčiausi, kokie tik gali būti.
Atsakyti
Nesuprantu kaip tu gali teigti, kad pagyventi kartu yra blogai, jeigu nesi to patyrusi doh.gif Tai tas pats kas sakyti kad man šitie ledai neskanūs, nors nesi jų ragavęs doh.gif
Atsakyti
as tai netgi labai uz pagyvenima kartu...nes kai apsigyveni kartu, daznai ir tie roziniai akiniai nukrenta, kai matai neplautus bliudus, ismetytus drabuzius ir visas kitas grozybes. nes viena susitikti, nueiti i kina, pasivaikscioti rankutem susikibus, o visai kas kita trintis su tuo zmogus buityje...nes tada labai daznai atsiskleidzia visai kitas zmogus , nei tu isivaizdavai uz rankuciu susikibus vaiksciodama..cia sneku is patirties su savo ex.
Atsakyti
Aš irgi už pagyvenimą kartu iki vestuvių, bent kelis mėnesius. Galiu pateikti savo sesers pavyzdį - draugavo gal 2 metus, kartu išsinuomojo butą, bet jis dirbo kitame mieste, todėl atvažiuodavo tik savaitgaliais. Jau ruošėsi tuoktis, bet atsitiko taip, kad jis darbe susižeidė, gavo biuletenį ir atvažiavo į tą bendrą butą "sirgti". Va tada ir pasirodė tikrasis veidas - ją baisiai kontroliujantis, neleidžiantis nė žingsnio be jo žengti, o tuo tarpu pats mergoms skambinėjantis, kol ji darba, ir pan. Kai viskas pakrypo link skyrybų, prasidėjo dar daugiau nesąmonių - grasinimų, persekiojimų ir t.t. ir pan. Tai kas būtų buvę, jei ji, taip su juo normaliai ir nepagyvenusi, būtų ištekėjusi???
Atsakyti