Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš suprantu ir gerbiu tuos, kurie tuokiasi skaistūs. Bet jeigu mylimasi kaip sakiau mašinose, ,,laisvuose plotuose,, ir t.t. tai koks gi skirtumas jeigu ir šaldytuvas bendras? g.gif
Iškyla toks įdomus klausimas- kiek laiko draugaujama nesimylint? Na jeigu kokius metus, tai normalu- santuokai daugiau mažiau pasiruošta, bet jeigu tuokiamasi po kelių mėnesiukų draugystės- absurdas. Juk nepaslaptis kaip sunku matyti pasaulį, aistros akimis žiūrint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 18 balandžio 2007 - 12:16
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 14:15)
Aš suprantu ir gerbiu tuos, kurie tuokiasi skaistūs. Bet jeigu mylimasi kaip sakiau mašinose, ,,laisvuose plotuose,, ir t.t. tai koks gi skirtumas jeigu ir šaldytuvas bendras?  g.gif
Iškyla toks įdomus klausimas- kiek laiko draugaujama nesimylint? Na jeigu kokius metus, tai normalu- santuokai daugiau mažiau pasiruošta, bet jeigu tuokiamasi po kelių mėnesiukų draugystės- absurdas. Juk nepaslaptis kaip sunku matyti pasaulį, aistros akimis žiūrint...

žinai pritariu tau visu šimtu procentu, tik gaila, kad ne visi žmonės būna sau sąžiningi, o puola tuos kurie išdrįsta garsiai pasakyt teisybę apie save. Čia kaip su tuo gėrimu alkoholio, jei negeri visiems kliudai vien dėlto, kad esi kitok eini prieš tai kas įprasta ir dar gerai jauties, reiškia reikia tave sutrypt 4u.gif
Mes čia taip ir gavos, gavom velnių ir mūsų jausmai ir šeimos buvo pabandytos sumaišyt su purvais, ir dar paskui sugebėt pasakyt kad niekas nežemino, toks jausmas kad savo žodžių prasmės nesupranta doh.gif
Atsakyti
[quote=Zmogiux,2007 04 18, 12:35]
Gyvenimas susimetus pirmiausiai tai ir reiškia - "pabandom, jei ne skirstomes".

Žinai, čia tik tavo supratimu gali tokias išvadas daryti doh.gif
O tie žmonės, kurie gyvena kartu nesusituokę tikrai taip nemąsto. Manau, kad daugelis man pritars. g.gif
Aš pati jau daugiau, negu 8 metai gyvenu su mylimu žmogum, o vestuvės jos be abejo bus, tik kol kas tai nėra pats svarbiausias dalykas. Aš turiu kitokių prioritetų gyvenime.
Beje manau, kad tos, kurios čia bando trūks plyš įpiršti savo nuomonę, tiesiog negerbia kitų žmonių pasirinkimo. g.gif
Atsakyti
Palaukit, tai kad čia tiek vienos, tiek kitos bando įpiršti savo nuomonę.... Ar aš kažką ne taip supratau? 4u.gif

Ar pagrindinė nuomonė turėtų būti, kad pabandyti reikia, o visos kitos nuomonės yra kišamos?...

Damos, daugiau tolerancijos ir pagarbos viena kitai 4u.gif
Atsakyti
ne mes nuomonės tikrai nebandom įkišt, čia tik diskusija verda tarp kelių žmonių ir jau atkeliavus iš senesnės temos, nes parašius, kad mes pasirinkom tokį kelią ir esam laimingos tai gavom paaiškinimą, kad nėra čia ko mums vaidint, kad vyrai su mumis gyvena dėl patogumo ir t.t. ilga tema, o štai kai pabandėm atvirai padiskutuot gavom tiek kad oho ho. Pavyzdžiui aš esu už santuoką nepagyvenus kai žmous tai daro iš tikro tikėjimo, bet tada ir lytinių santykių neturi būt, kaip kažkuri rašė einu į SANTUOKĄ švari ir iškėlus galvą, o kai paklausiau ar tikrai tokia švari tai pabruko uodegą ir dar pabandė savaip viską išvartyt, mol aš nekalta, aplinka kalta, kai žmogus bijo atviros diskusijos atsakymas peršasi savaime, o dar kai pareiškia kokia ji teisi ir kokios jūs nelaimingos, kai mes sakykim turim aštuonis - dešimt metų gyvenimo su tuo pačiu vyru patirties, o ji tik aštuonis mėnesius. Kažkaip įdomiai pradeda viskas atrodyt, tada bandai padiskutuot, bet žmogus užsispiria ir vsio g.gif
Pavyzdžiui mūsų atveju pradėję gyvent kartu mes neplanavom skirtis ir susituokę neplanuojam, sakykim mes su vyru esam šiek tiek pragmatiškai - romantiški, mums svarbiau atrodė turėti savo bendrą būstą, o paskui pasidaryt sau šventę, ką mes ir padarėm, bet buvau apšaukta ... ai tiek to nebenoriu kartotis.
gal tu ir teisi prasidėjo puolimas, todėl aš pasitraukiu.
Atsakyti
Gerbiu ir vieną, ir kitą nuomonę, tačiau pritariu tai, kuri sako, kad reikėtų bent pusmetį kartu prieš vestuves pagyventi smile.gif
Mes su vyru padraugavę metus, prieš vestuves gyvenome kartu lygiai du metus, už poros mėnesių švęsime jau 5-ąsias vestuvių metines. Mano nuomone, tai, kad pagyvenome kartu, yra gerai. Nes santuoka nėra toks jau visai paparastas žingsnis, o dažnai žmonės, negyvenę kartu, atėję iš skirtingų šeimų, su skirtingais charakteriais, pripratimais, nusistatymais ir supratimais apie šeimą tikrai nebegali gyventi kartu, jei nemoka nusileisti, prisitaikyti. Draugauti galima ir dešimt metų, bet niekada nesužinosi, ar taip jau gerai ir nuostabiai sutarsi su savo meile, kai nuo ryto iki vakaro matysite vienas kitą - ir geros, ir blogos nuotaikos, neišsimeigojusį, liūdną, pavargusį ar sergantį....
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaliaG: 18 balandžio 2007 - 15:22
QUOTE(Kori @ 2007 04 18, 15:52)
Palaukit, tai kad čia tiek vienos, tiek kitos bando įpiršti savo nuomonę.... Ar aš kažką ne taip supratau?  4u.gif

Ar pagrindinė nuomonė turėtų būti, kad pabandyti reikia, o visos kitos nuomonės yra kišamos?...

Damos, daugiau tolerancijos ir pagarbos viena kitai  4u.gif

Aš tikrai nebandau įpiršti savo nuomonės, tiesiog kai dar praeitoj temoj pasakiau, kad gyvenu nesusituokus, tai oj kaip to pasigailėjau. doh.gif
O šiaip tai kiekviena iš mūsų gyvena taip kaip jai norisi ir patinka.
Taika drinks_cheers.gif
Atsakyti
Prisipažinsiu, visos temos tikrai neskaičiau... Čia esu kalta blush2.gif Tačiau nieko nepuolu, nenuvertinu santykių ir nesmerkiu gyvenančių nesusituokus, tačiau, taip, man tai nepriimtina, todėl aš susituokiau. Ir neperšu savo nuomonės, dėl manęs tai... Užtenka man ir savo gyvenimo vingiu 4u.gif

QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 12:15)
Aš suprantu ir gerbiu tuos, kurie tuokiasi skaistūs. Bet jeigu mylimasi kaip sakiau mašinose, ,,laisvuose plotuose,, ir t.t. tai koks gi skirtumas jeigu ir šaldytuvas bendras?  g.gif Iškyla toks įdomus klausimas- kiek laiko draugaujama nesimylint? Na jeigu kokius metus, tai normalu- santuokai daugiau mažiau pasiruošta, bet jeigu tuokiamasi po kelių mėnesiukų draugystės- absurdas. Juk nepaslaptis kaip sunku matyti pasaulį, aistros akimis žiūrint...

Ne, tekėjau ne skaisti. Tačiau santuoka toli gražu ne vien tik seksas, o vedus taip pat galima mylėtis mašinoje tongue.gif Tuokiausiu nepradraugavus metus, bet toli gražu ne iš aistros ir ne iš reikalo. Laiko tarpas neparodo, kaip pažįsti tą žmogų. Vieni per metus gali 2 kart susitikt, o kiti per 6 mėn. gali kožną dieną matytis. Manau svarbiau santykis tarp žmonių.

QUOTE(Auksinė @ 2007 04 18, 12:25)
Žinai, čia tik tavo supratimu gali tokias išvadas daryti  doh.gif O tie žmonės, kurie gyvena kartu nesusituokę tikrai taip nemąsto. Manau, kad daugelis man pritars. g.gif

Taip, čia mano supratimu. Dėstau savo mintis ne svetimas mirksiukas.gif O ir iš mano pažystamų rato, kurie gyvena susimetę, pateikia būtent tokius argumentus: pagyvensims, pažinsim labiau, bla, bla, bla... Net turtą perką taip pvz. Butas mano, tai supirk baldus, nes jei ka tai galėsi išsinešt, o pvz. sieninę spintą pirksiu aš, nes jos juk neišneši, jeigu ką...

QUOTE(Auksinė @ 2007 04 18, 12:25)
Aš pati jau daugiau, negu 8 metai gyvenu su mylimu žmogum, o vestuvės jos be abejo bus, tik kol kas tai nėra pats svarbiausias dalykas. Aš turiu kitokių prioritetų gyvenime.
Beje manau, kad tos, kurios čia bando trūks plyš įpiršti savo nuomonę, tiesiog negerbia kitų žmonių pasirinkimo.  g.gif

Vat dar tuos, kurie sako, kad mums iš vis santuokos nereik, gyvensim visada kartu, bet nesusituokę, suprasčiau labiau. Bet gyventi 8 ar pan. metų ir sakyti aš nesituokiu nes man to nereikia, bet ateity be abejo bus vestuvės - nepykit tikrai nesuprantu. Tai tu man pasakyk, kad tada tuoktis jei ir taip gerai. Kodėl apie tai sakai "be abejo bus". Paaiškink man, kam tada tos vestuvės. Aš nuoširdžiai nesuprantu? blush2.gif ax.gif

Atsiprašau jei tai skamba kaip nuomonės piršimas, ale aš tik savo mintis dėstau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zmogiux @ 2007 04 18, 17:30)
Prisipažinsiu, visos temos tikrai neskaičiau... Čia esu kalta  blush2.gif Tačiau nieko nepuolu, nenuvertinu santykių ir nesmerkiu gyvenančių nesusituokus, tačiau, taip, man tai nepriimtina, todėl aš susituokiau. Ir neperšu savo nuomonės, dėl manęs tai... Užtenka man ir savo gyvenimo vingiu  4u.gif

nu tada mano supratimo tu nieko nesiskiri nuo manęs, gyvenusios preiš santuoką kartu, nes bendrą seksualinį gyvenimą juk gyvenot - turėčiau apšaukt tave apgavike, bet nemanau taip ir nežadu taip daryt mes keikvienas skirtingai suprantam, kiekvienas skirtingai elgiamės, o va būtum perskaičius visą temą, gal ir mūsų pusę būtum gynus doh.gif bigsmile.gif
o dėl tokio gyvenimo kai sakoma aš perku butą, tu baldus, kai skirsimės galėsi išsinešt blink.gif ir aš nepritariu, negyvenčiau su tokiu žmogum nei už ką, mes pavyzdžiui butą pirkom bendrai, t.y. buvom bendrasavininkais ir skyrybų atveju būtų tekę dalintis mirksiukas.gif bet pasak kai kurių forumo dalyvio tai nieko nereiškia nes prieš tai nenulėkiau į zagsą ir bažnyčią, va taip va doh.gif
o tokie pareiškimai, kaip einam pagyvent kartu, kad pasitikrint blink.gif man išvis nesuvokiami blink.gif ką čia tikrint arba nori gyvent ir darai viską kad santykiai tobulėtų arba išvis nepradedi blink.gif
jaučiu, aš ne taip temą supratau ir be reikalo čia diskutuoju doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 18 balandžio 2007 - 15:49
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 13:15)
Aš suprantu ir gerbiu tuos, kurie tuokiasi skaistūs. Bet jeigu mylimasi kaip sakiau mašinose, ,,laisvuose plotuose,, ir t.t. tai koks gi skirtumas jeigu ir šaldytuvas bendras?  g.gif

Tai dar ne garantija! Labai gerai pažįstu vienos poros, kurie tuokėsi abu! būdami skaistūs, atstovą... Iki vestuvių draugavo 11 mėnesių, atrodo pakankamas laiko tarpas... Santuoka tetruko 5 metus... nors paskutinių trejų santuokos metų abiejų teigimu galima ir neįskaičiuoti...

O aš manau, kad dviejų žmonių santykiuose nereikia jokio dirbtinumo! Pavyzdžiui, aš su savuoju apsigyvenau kartu nes kitaip paprasčiausiai nebegalėjau! Kai kas vakarą Jis ruošdavosi išeiti ar parlydėti mane namo... sunku aprašyti tą jausmą... net dabar, kai vakarop pasako žodį „einu“ man širdelė suvirpa, o rankos pačios tiesiasi apkabinti ir nepaleisti... Net, jei eina į virtuvę pavalgyti... smile.gif Ir nerūpėjo man nei vestuvės, nei žiedeliai, nei rūtelės... smile.gif Aš tik norėjau būti su savo žmogumi!
Mes širdyse jau seniai vienas kitam vyras ir žmona, o per mūsų vestuves mes tiesiog paskelbsim šią žinią visam pasauliui! smile.gif Ir visai nesijaučiu šiokia tokia ar anokia, kad nekūriau jokių kliūčių mūsų jausmams!
Atsakyti
na va, dabar jau ir į diskusiją darosi panašu smile.gif

Tai pasisakysiu ir aš dabar savo nuomonę, nebijodama, kad suvalgys mane kas nors lotuliukas.gif

Bendra gyvenimą su vyru pradėjom tik po santuokos, abu atsinešėm skaistybę, nes tai buvo mums priimtina. Dabar kodėl: Todėl, kad:

1. Manau, kad jausčiausi nejaukiai prieš savo vyrą, jei būčiau permiegojusi su visais ar dalim bičų, buvusių iki jo. Lygiai taip pat, jei žinočiau, kad jis miegojo su savo buvusiom panelėm. Mums buvo svarbu, kad vienas kitam buvom ir esam vieninteliai, labai stengiamės, kad ir toliau taip būtų smile.gif

2. Jei gyvenčiau su savo vyru nesusituokus, tai turėčiau tam tikrą galimybę, pabėgt, jei kartais smarkiai susikirstume. Tai lengviausias kelias problemų sprendime. Tačiau dabar abu žinome, kad jau prisiekėm vienas kitam ir Dievui, taigi reik iš kiekvienos, net ir beviltiškiausios, padėties suktis be skyrybų, ieškoti problemų sprendimo būdų, kurie leistu kuo toliau tuo labiau vienas kitą mylėt.
NB: nesiginčyju, kad yra problemų, kurias panaikina tik skyrybos (smurtas, išnaudojimas, prievarta etc.).

Tokie buvo mano argumentai SAU, kodėl rinkausi skaistybę iki santuokos. Dalinuosi su jumis ne tam, kad juos pritaikytumėte sau, o tik vardan diskusijos wink.gif Na, kad būtų pozicija ir opozicija, o ne vien bendraminčių susitikimas doh.gif Ai, tiesa, mūsų santuokai dar nėra net 3 metų, taigi nesu santuokų vilkė bigsmile.gif mirksiukas.gif

Ačiū už dėmesį bis.gif linkiu, kad visoms nuosavi vyrai šiandien parneštų gėlių, saldainių ar šiaip kaip kitaip pamalonintų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ita @ 2007 04 18, 17:58)
Tai dar ne garantija! Labai gerai pažįstu vienos poros, kurie tuokėsi abu! būdami skaistūs, atstovą... Iki vestuvių draugavo 11 mėnesių, atrodo pakankamas laiko tarpas... Santuoka tetruko 5 metus... nors paskutinių trejų santuokos metų abiejų teigimu galima ir neįskaičiuoti...

O aš manau, kad dviejų žmonių santykiuose nereikia jokio dirbtinumo! Pavyzdžiui, aš su savuoju apsigyvenau kartu nes kitaip paprasčiausiai nebegalėjau! Kai kas vakarą Jis ruošdavosi išeiti ar parlydėti mane namo... sunku aprašyti tą jausmą... net dabar, kai vakarop pasako žodį „einu“ man širdelė suvirpa, o rankos pačios tiesiasi apkabinti ir nepaleisti... Net, jei eina į virtuvę pavalgyti... smile.gif Ir nerūpėjo man nei vestuvės, nei žiedeliai, nei rūtelės... smile.gif Aš tik norėjau būti su savo žmogumi!
Mes širdyse jau seniai vienas kitam vyras ir žmona, o per mūsų vestuves mes tiesiog paskelbsim šią žinią visam pasauliui!  smile.gif Ir visai nesijaučiu šiokia tokia ar anokia, kad nekūriau jokių kliūčių mūsų jausmams!

čia mes ne apie garantijas kalbam blush2.gif
garantijos nėra nei vienu atveju g.gif , čia tik mums bandoma įrodyt, beje ir tau bus kokios mes nedoros ir beviltiškos, kad neturėjom tiek išdidumo ir nepalaukėm kol mus į zaksą nuves, o sutikom gyvent šiaip kartu, kad patogiau palikt būtų doh.gif
čia jau prisipažįstu buvo sarkazmas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kori @ 2007 04 18, 18:04)
na va, dabar jau ir į diskusiją darosi panašu smile.gif

Tai pasisakysiu ir aš dabar savo nuomonę, nebijodama, kad suvalgys mane kas nors  lotuliukas.gif

Bendra gyvenimą su vyru pradėjom tik po santuokos, abu atsinešėm skaistybę, nes tai buvo mums priimtina. Dabar kodėl: Todėl, kad:

1. Manau, kad jausčiausi nejaukiai prieš savo vyrą, jei būčiau permiegojusi su visais ar dalim bičų, buvusių iki jo. Lygiai taip pat, jei žinočiau, kad jis miegojo su savo buvusiom panelėm. Mums buvo svarbu, kad vienas kitam buvom ir esam vieninteliai, labai stengiamės, kad ir toliau taip būtų smile.gif

2. Jei gyvenčiau su savo vyru nesusituokus, tai turėčiau tam tikrą galimybę, pabėgt, jei kartais smarkiai susikirstume. Tai lengviausias kelias problemų sprendime. Tačiau dabar abu žinome, kad jau prisiekėm vienas kitam ir Dievui, taigi reik iš kiekvienos, net ir beviltiškiausios, padėties suktis be skyrybų, ieškoti problemų sprendimo būdų, kurie leistu kuo toliau tuo labiau vienas kitą mylėt.
NB: nesiginčyju, kad yra problemų, kurias panaikina tik skyrybos (smurtas, išnaudojimas, prievarta etc.).

Tokie buvo mano argumentai SAU, kodėl rinkausi skaistybę iki santuokos. Dalinuosi su jumis ne tam, kad juos pritaikytumėte sau, o tik vardan diskusijos wink.gif Na, kad būtų pozicija ir opozicija, o ne vien bendraminčių susitikimas  doh.gif Ai, tiesa, mūsų santuokai dar nėra net 3 metų, taigi nesu santuokų vilkė  bigsmile.gif  mirksiukas.gif

Ačiū už dėmesį  bis.gif linkiu, kad visoms nuosavi vyrai šiandien parneštų  gėlių, saldainių ar šiaip kaip kitaip pamalonintų wink.gif

gerbiu ir žavuis ir iš visos širdies linkiu laimės ir nugalėt visus sunkumus. Nu man kažin ar saldainių parneš g.gif žino, kad dieta man, ir saldainius nelabai mėgstu, va gėlę kokią pasodint kieme galėtų g.gif
Vat, kad pabėgt galvojai, kad bus lenviau, tai žinok tikrai ne, niekas nepasikeitė nei kai gyvenom nesusituokę, nei susituokus, bet matyt mes kažkokie išskirtiniai buvom lotuliukas.gif ne taip tą gyvenimą nesusituokus pasirodo supratom g.gif 4u.gif
Atsakyti