Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Zmogiux @ 2007 04 18, 16:30)
Ne, tekėjau ne skaisti. 

Maniau gyventi susimetus blogai, nes yra mylimasi g.gif Tada nesuprantu kuo blogai bendras šaldytuvas.
QUOTE(jurg_ita @ 2007 04 18, 16:58)
Mes širdyse jau seniai vienas kitam vyras ir žmona, o per mūsų vestuves mes tiesiog paskelbsim šią žinią visam pasauliui!  smile.gif

Nemanau, kad visam pasauliui rūpi... unsure.gif Svarbiausia ką reiškiate vienas kitam...
p.s. labiau rūpi susimeteliai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 18:37)
Maniau gyventi susimetus blogai, nes yra mylimasi  g.gif Tada nesuprantu kuo blogai bendras šaldytuvas.

Nemanau, kad visam pasauliui rūpi...  unsure.gif Svarbiausia ką reiškiate vienas kitam...
p.s. labiau rūpi susimeteliai  blush2.gif

nes viešai deklaruoji, kad mylies, o mūsų Lietuvėlėj gi sekso kaip ir invalidų tai nėra lotuliukas.gif
o susimetėlius pagal mūsų tautos išprusimo koeficiantą galima apšnekėt, smerkt, o jau kaip apsiženyji tampi šventas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 17:37)
Maniau gyventi susimetus blogai, nes yra mylimasi  g.gif Tada nesuprantu kuo blogai bendras šaldytuvas.

Kiekvienas žmogus turi teisę klysti, kaip ir ilgainiui keisti savo požiūrį.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 18, 19:03)
Kiekvienas žmogus turi teisę klysti, kaip ir ilgainiui keisti savo požiūrį.

Aš iš emės kalbu. Kuo blogai gyventi nesusituokus? Jeigu susitikinėti, mylėtis ir grįžti namo yra gerai...
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 13:15)
Iškyla toks įdomus klausimas- kiek laiko draugaujama nesimylint? Na jeigu kokius metus, tai normalu- santuokai daugiau mažiau pasiruošta, bet jeigu tuokiamasi po kelių mėnesiukų draugystės- absurdas. Juk nepaslaptis kaip sunku matyti pasaulį, aistros akimis žiūrint...

Aš kažkodėl nežinau nei vieno atvejo, kad neturėję lytinių santykių žmonės lėktų tuoktis kaip akis išdegę. g.gif Dažnesnis skubių santuokų scenarijus toks - pirmasis pasimatymas baigiasi lovoje, po savaitės nešami pareiškimai, o po 3 mėn. (ar kiek ten minimaliai?) susituokiama.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 19:07)
Aš iš emės kalbu. Kuo blogai gyventi nesusituokus? Jeigu susitikinėti, mylėtis ir grįžti namo yra gerai...

Niekur nesakiau, kad mylėtis iki santuokos yra gerai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 18, 19:15)
Aš kažkodėl nežinau nei vieno atvejo, kad neturėję lytinių santykių žmonės lėktų tuoktis kaip akis išdegę. g.gif Dažnesnis skubių santuokų scenarijus toks - pirmasis pasimatymas baigiasi lovoje, po savaitės nešami pareiškimai, o po 3 mėn. (ar kiek ten minimaliai?) susituokiama.
Papildyta:
Niekur nesakiau, kad mylėtis iki santuokos yra gerai.

Nei vienas, nei kitas klausimas nebuvo skirtas tau mirksiukas.gif Juk sakiau, kad gerbiu žmones kurie ilgai, skaisčiai draugauja. Turbūt sutiksi, kad tuoktis po kelių mėnesių nėra labai protinga. O draugauti, mylėtis ir smerkti nesusituokusius- negarbinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 18 balandžio 2007 - 18:20
QUOTE(jurg_ita @ 2007 04 18, 16:58)
O aš manau, kad dviejų žmonių santykiuose nereikia jokio dirbtinumo! Pavyzdžiui, aš su savuoju apsigyvenau kartu nes kitaip paprasčiausiai nebegalėjau! Kai kas vakarą Jis ruošdavosi išeiti ar parlydėti mane namo... sunku aprašyti tą jausmą... net dabar, kai vakarop pasako žodį „einu“ man širdelė suvirpa, o rankos pačios tiesiasi apkabinti ir nepaleisti... Net, jei eina į virtuvę pavalgyti... smile.gif Ir nerūpėjo man nei vestuvės, nei žiedeliai, nei rūtelės... smile.gif Aš tik norėjau būti su savo žmogumi!
Mes širdyse jau seniai vienas kitam vyras ir žmona, o per mūsų vestuves mes tiesiog paskelbsim šią žinią visam pasauliui!  smile.gif Ir visai nesijaučiu šiokia tokia ar anokia, kad nekūriau jokių kliūčių mūsų jausmams!

Nereikia manyti, kad jau sava meilė kažkuo tikresnė, didesnė, stipresnė ir visokia kitokia -esnė nei kitų. Man tas jausmas pažįstamas ne mažiau nei Tau - su juo pragyvenau kone pusmetį ir nesakau, kad tai lengva. Bet nenatūralumu to nelaikau, nes natūraliausia yra leisti meilei užaugti tiek, kad žinotum, jog nori su tuo žmogum nugyventi visą likusį gyvenimą, kartu pasenti. Lytiniai santykiai užgožia abejones - juk tiesiog gera, kam dar sukti galvą dėl skirtingų požiūrių ar skirtingo gyvenimo būdo. Griežčiau tariant, lytiniai santykiai pakeičia merginos požiūrį į vaikiną, vaikino - į merginą. Žmogus tampa vertingas ne vien kaip asmenybė, bet jau ir kaip priemonė, kad būtų gera. Jei žmogus yra priemone, vadinasi meilė nukreipta nebe į tą kitą žmogų, o į save, kas iš esmės prieštarauja pačiai meilės sąvokai. Atsiranda faktorius, trukdantis natūraliai ir objektyviai matyti ir vertinti žmogaus ydas, silpnąsias puses, atsakyti sau, ar tikrai sugebėsi gyventi su juo tokiu.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 19:19)
O draugauti, mylėtis ir smerkti  nesusituokusius- negarbinga.

Negarbinga, jei žmogus savo gyvenimo būdui sako triskart valio, bet jei vertina tai kaip buvusią didesnę ar mažesnę klaidą - nematau nieko smerktino.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 18, 19:50)
Negarbinga, jei žmogus savo gyvenimo būdui sako triskart valio, bet jei vertina tai kaip buvusią didesnę ar mažesnę klaidą - nematau nieko smerktino.

Kuri gailisi, kad mylėjosi? Nemačiau čia tokių.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 18, 19:50)
Lytiniai santykiai užgožia abejones - juk tiesiog gera, kam dar sukti galvą dėl skirtingų požiūrių ar skirtingo gyvenimo būdo. Griežčiau tariant, lytiniai santykiai pakeičia merginos požiūrį į vaikiną, vaikino - į merginą. Žmogus tampa vertingas ne vien kaip asmenybė, bet jau ir kaip priemonė, kad būtų gera.

Tai kiek val per dieną mylimasi? Kiek dienų per metus?
Ne lytiniai santykiai mus keičia, mūsų gyvenimas- mes patys keičiame lytinius santykius.
Atsakyti
QUOTE(DaliaG @ 2007 04 18, 17:22)
Gerbiu ir vieną, ir kitą nuomonę, tačiau pritariu tai, kuri sako, kad reikėtų bent pusmetį kartu prieš vestuves pagyventi smile.gif
Mes su vyru padraugavę metus, prieš vestuves gyvenome kartu lygiai du metus, už poros mėnesių švęsime jau 5-ąsias vestuvių metines. Mano nuomone, tai, kad pagyvenome kartu, yra gerai. Nes santuoka nėra toks jau visai paparastas žingsnis, o dažnai žmonės, negyvenę kartu, atėję iš skirtingų šeimų, su skirtingais charakteriais, pripratimais, nusistatymais ir supratimais apie šeimą tikrai nebegali gyventi kartu, jei nemoka nusileisti, prisitaikyti. Draugauti galima ir dešimt metų, bet niekada nesužinosi, ar taip jau gerai ir nuostabiai sutarsi su savo meile, kai nuo ryto iki vakaro matysite vienas kitą - ir geros, ir blogos nuotaikos, neišsimeigojusį, liūdną, pavargusį ar sergantį....
Sėkmės 4u.gif

Bėda ta, kad nuomomė, jog būtina pagyventi kartu prieš vestuves, darosi visuotinai priimtina (kaip buvo rašyta- ir mama, ir senelė, ir prosenelė tam pritaria), tačiau niekas nesidomi, kaip tas "pagyvenimas" veikia būsimą šeimą. Kaip besistengtume tai paneigti, vis dėlto, tai yra bandymas(nesiryžtama kurti šeimą, prieš tai nepabandžius ją pavaidinti). O bet koks bandymas rodo nepasitikėjimą bandomuoju. Na, ir nemanau, kad kam nors smagu jaustis triušiu. Juk net šiuolaikinė kosmetika kaip privalumą nurodo, kad nebuvo bandyta su gyvūnais mirksiukas.gif ( ko aš ne visai suprantu- tipo, geriau išbandyt ant žmonių).
Jeigu pagyvenimas kartu pusę metų, 2, 5, ar net, kaip kažkas rašė, 8 metus garantuotų sėkmingą santuoką, tai nebūtų skyrybų po penkerių ar dvidešimties santuokos metų. Kokia prasmė bandyti, jei bandymas nieko nekeičia? g.gif Manau, gyvenimas per trumpas, kad tiek metų negyventume, o tik bandytume gyventi.
Ir, nepykit, bet niekaip nesuprantu iškilmingų vestuvių po tokio pagyvenimo. Žmogaus gyvenime, anot Žarskaus, yra trys esminiai virsmai: gimimas, vestuvės ir mirtis, nesuvokiu, kaip tokius dalykus galima pabandyti, o paskui, nuomonei pasikeitus, grįžti į ankstesnę būseną mastau.gif
Galiu patikėti tais žmonėmis, kurie sako, kad mums iškilmės ir liudininkai nereikalingi, mums svarbiausia, ką mes jaučiame vienas kitam. Bet niekaip negaliu įsijausti į mąstymą tų, kurie pagyvenę, pabuvę a la šeima nors ir pusę metų, mėgina grįžti į šeimos kūrimo stadiją, velkasi baltą suknelę, kviečia svečius ir vaidina vestuves. Nors nušaukit gun_bandana.gif , nesuvokiu tokių "vestuvių" prasmės.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 18, 20:02)
Tai kiek val per dieną mylimasi? Kiek dienų per metus?
Ne lytiniai santykiai mus keičia, mūsų gyvenimas- mes patys keičiame lytinius santykius.

Ne laiko atžvilgiu tai vertintina. Aš kalbėjau apie vadinamąjį prisirišimą (graikiškai "storge") - pačią primityviausią meilės formą, kurios pagrindas - gauti, o ne duoti. Negali sakyti, kad žmonių niekas nesieja, jei savotiška simbiozė yra, bet santykių pradžioje ji yra trukdis augti meilei kilnesne prasme. Ką daro poros, manančios, kad pagyvenimas kartu panaikins abejones - iš tikrųjų nuo tų abejonių laikinai pabėga. Nesakau, kad čia jau pasaulio pabaiga be jokios išeities, bet tai ėjimas aplinkkeliu, nes abejonės, logiškai mąstant, sugrįžta ir atsiduriama tame pačiame pradiniame taške, kada reikėjo kažkaip su jomis racionaliau tvarkytis, bet šeima jau sukurta, tegu ir neoficialiai, ir prisirišimo faktorius veikia dar stipriau, vadinasi tos teorinės visiškos laisvės pasirinkti realiai tiek nebėra.
Atsakyti
QUOTE(Zmogiux @ 2007 04 18, 16:30)
Vat dar tuos, kurie sako, kad mums iš vis santuokos nereik, gyvensim visada kartu, bet nesusituokę, suprasčiau labiau. Bet gyventi 8 ar pan. metų ir sakyti aš nesituokiu nes man to nereikia, bet ateity be abejo bus vestuvės - nepykit tikrai nesuprantu. Tai tu man pasakyk, kad tada tuoktis jei ir taip gerai. Kodėl apie tai sakai "be abejo bus". Paaiškink man, kam tada tos vestuvės. Aš nuoširdžiai nesuprantu?  blush2.gif  ax.gif

Atsiprašau jei tai skamba kaip nuomonės piršimas, ale aš tik savo mintis dėstau  doh.gif

Nematau prasmės aiškinti, nes vistiek nesuprasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 18, 23:19)
Nesakau, kad čia jau pasaulio pabaiga be jokios išeities, bet tai ėjimas aplinkkeliu, nes abejonės, logiškai mąstant, sugrįžta ir atsiduriama tame pačiame pradiniame taške, kada reikėjo kažkaip su jomis racionaliau tvarkytis, bet šeima jau sukurta, tegu ir neoficialiai, ir prisirišimo faktorius veikia dar stipriau, vadinasi tos teorinės visiškos laisvės pasirinkti realiai tiek nebėra.

Nu sunku man suprasti tokio ilgumo sakinį... Pradžioje atrodo, kad dabar susituokę, mes pradėsim viską nuo pradžių bigsmile.gif Iki šiol galėjome pabėgti nuo abejonių o dabar jos neišvengiamos. Bet sakinio gale visai pasimečiau unsure.gif
Ar manai, kad nesusituokusi su savo vyru negalėtum jo mylėti taip kaip myli dabar? Aš pvz tikrai nesitikiu, kad susituokus man bus geriau gyventi. MAno gyvenimas tekės įprasta vaga. smile.gif
Atsakyti