Įkraunama...
Įkraunama...

Savanorių pr.:Aušrelė

Mano vyresnėlis taippat lanko šį darželį. Milijonas pagyrų ugdymo proceso organizavimui - visi tie būreliai, teatriukai ir pan. (čia tikriausiai direktorės didžiausias nuopelnas), vis naujų darbelių "parodos" grupėje (šaunuolės auklėtojos), aiški dienos tvarka (ryto ratas ir t.t.). Bet kiek stebiu vyresnėlį, panašu, kad mikroklimatas grupėje ne pats palankiausias. Žinoma, tai priklauso nuo vaikų, bet nieka subtiliai neišvairuoja kylančių sudėtingesnių situacijų ir vaikas atsineša jas namo...
Atsakyti
itin geras darželis 4u.gif kokių reta 4u.gif sakau tai atsakingai, nes faktai byloja patys apie save. Kolektyvas (darbuotojų) draugiškas, atmosfera gera, kas labai jaučiama vaikams. Pastoviai vyksta veiksmas: įvairūs renginiai, lavinimo priemonės, šventės. Žodžiu, jei paklaustų kas manęs, tai atsakymas vienareikšmiškas : super 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Pati esu baigusi šį darželį (seniai, oj seniai... ax.gif ) ir savo dukrytę dabar esu ten užrašiusi bigsmile.gif 4u.gif užrašėm vos gimusią...
Dabar sužinojau tokią "naujieną", kad tuos, kurie neateis vėl dabar (vasario mėn.) vėl parašyti prašymo, automatiškai išbrauks blink.gif kas čia per nesąmonės, kodėl to nepasakė, kai užrašinėjom? ar jie turi tokią teisę, juk galėtų paskambinti (ar parašyti el. laišką) ir perspėti g.gif

Ir apskritai bėda su tais darželiais... Nesuprantu, kaip būdamas eilės pradžioje po dviejų metų atsiduri keli šimtai kažkelintas blink.gif nejaugi tiek daug socialiai remtinų, karininkų vaikų ir pan. (t.y. tų, kuriems suteikiama "pirmumo teisė") doh.gif netikiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramzetė @ 2011 04 17, 10:05)
1, Drugeliai ir Nykštukai (mes turime 3 auklėtojas+šeimininkėlė  lotuliukas.gif )

Kurią grupelę rekomenduotumėt pasirinkti? Domintų info ir apie vienos bei kitos grupelės auklėtojas ax.gif 4u.gif

QUOTE(eglosas @ 2010 10 12, 10:00)
Skaito cia aukletojos, paskui barasi biggrin.gif . <...>

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 15 vasario 2012 - 15:16
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 02 15, 12:34)
Pati esu baigusi šį darželį (seniai, oj seniai...  ax.gif ) ir savo dukrytę dabar esu ten užrašiusi bigsmile.gif 4u.gif užrašėm vos gimusią...

Mano mama taip pat kažkada seniai yra lankiusi šį darželį smile.gif

Dabar sužinojau tokią "naujieną", kad tuos, kurie neateis vėl dabar (vasario mėn.) vėl parašyti prašymo, automatiškai išbrauks blink.gif kas čia per nesąmonės, kodėl to nepasakė, kai užrašinėjom? ar jie turi tokią teisę, juk galėtų paskambinti (ar parašyti el. laišką) ir perspėti g.gif

Iš kur sužinojote tokią naujieną? Neseniai kalbėjausi su direktore apie savo mažąjį (kaip matau, jis tų pačių metų, kaip Jūsų dukrytė), net neužsiminė schmoll.gif
Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad pavasariop darželių direktorės dažniausiai susisiekia su tėvais telefonu ar SMS, kad patvirtintų ketinimus lankyti darželį, bet būtent šiame mus kelis kartus buvo užmiršę su vyresnėliu...

Ir apskritai bėda su tais darželiais... Nesuprantu, kaip būdamas eilės pradžioje po dviejų metų atsiduri keli šimtai kažkelintas blink.gif nejaugi tiek daug socialiai remtinų, karininkų vaikų ir pan. (t.y. tų, kuriems suteikiama "pirmumo teisė") doh.gif netikiu schmoll.gif

Taigi gimsta broliai/sesės pas jau lankančius darželį ir automatiškai mažieji pirmagimiai nusistumia eilėje... O dar įsigailiojus liberalesnei socialinės paramos teikimo tvarkai turėtų padidėti ir socialiai remtinų šeimų...
Atsakyti
dėl lauko- ir mažųjų lauke- žiemos metu kai reikia daaug rengti pusė grupės perkaista- nes mažieji patys nesirengia- dabar įsivaizduokite 16 vaikų: kombinezonai, žieminės kelnės, striukės batai (kai kurie su raišteiais- būtinai atsiranda bent 2-4 vaikai su tokiais batais) pirštinės kepurės, šaikai...o dar po apačia megztiniai- kai ateina 1 tėvas aprengti vaiką užtrunka apie 5min kai kada kol viską surengia- o čia 16- aš pvz esu prieš tokį vaikų kankinimą kaip dabar atsimenu vaikai į lauką ir mano dukra su bronchitu...
kartais man netnorisi paskayti kad nevestų mano dukters į lauką kai didelis vėjas, ar labai permaininga temperatūra- net nežinau kodėl- va visą savaitę su mergyte vaikštinėjome lauke ir po pusvalandį ir po 2 valandas nieko o darželyje tik nuėjo į lauką- va atgulė- serga- perkaito lauke belakstydama o vėjas buvo 7m/s matyt dar išsižiojusi palakstė o plaučiai silpni verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 03 22, 22:07)
dėl lauko- ir mažųjų lauke- žiemos metu kai reikia daaug rengti pusė grupės perkaista- nes mažieji patys nesirengia- dabar įsivaizduokite 16 vaikų: kombinezonai, žieminės kelnės, striukės batai (kai kurie su raišteiais- būtinai atsiranda bent 2-4 vaikai su tokiais batais) pirštinės kepurės, šaikai...o dar po apačia megztiniai- kai ateina 1 tėvas aprengti vaiką užtrunka apie 5min kai kada kol viską surengia- o čia 16- aš pvz esu prieš tokį vaikų kankinimą kaip dabar atsimenu vaikai į lauką ir mano dukra su bronchitu...
kartais man netnorisi paskayti kad nevestų mano dukters į lauką kai didelis vėjas, ar labai permaininga temperatūra- net nežinau kodėl- va visą savaitę su mergyte vaikštinėjome lauke ir po pusvalandį ir po 2 valandas nieko  o darželyje tik nuėjo į lauką- va atgulė- serga- perkaito lauke belakstydama o vėjas buvo 7m/s matyt dar išsižiojusi palakstė o plaučiai silpni verysad.gif

tai ką jūs norite tuo pasakyti? kad vaikus užčiaupti lauke ar kaip? ar iš viso žiemą nevesti vaikų į lauką?
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 03 22, 22:53)
tai ką jūs norite tuo pasakyti? kad vaikus užčiaupti lauke ar kaip? ar iš viso žiemą nevesti vaikų į lauką?

vaikus vesiau renkit- bent jau maniskis daugeliu atveju susirgdavo ne del to kad persaldavo, o todel kad perkaisdavo.... dabar, jau kai didesnis (8 metai), tai visa ziema (nu nebent kai lauke minus 15 budavo) su poplone netx striuke isvaiksciojo....mama sako, as suprakaituoju su stora- is ties - pasiziuri, tik isleisk i lauka su storesne, visas slapias pareina.......
Atsakyti
Lankome šį darželį ir mes. Pasikeitus gyvenamai vietai teko keisti ir darželį. Pakeitus buvo lengvas šokas dėl darželio būklės tiek lauke, tiek viduje, nes senajame viskas buvo laabai tvarkinga ir prižiūrima, kai tuo tarpu šiame baisoka žiūrėti į visas išklebusias rankenas, griūvantį seną šiferį pavėsinėse ir pan. Kartais baisu pagalvojus, jei jis kuriam vaikui ant galvos nukris.. Ir nemanau, kad visa esmė piniguose, nes nekeliu reikalavimų pristatyti naujų pavėsinių ar pakeisti visas rankenas naujais, svarbu duoti pylos vietiniam staliui-kiemsargiui ar kažkam, kam privalu atlikti bent minimalius darbus pagal pareigas. Juk rankeną galima prisukti, o šiferį nuimti...Tokių pavyzdžių yra daugybė. blush2.gif Pati tik atėjus į šį darželį klausiau, kur ir kaip jums pervesti tuos 2 procentus, kad lengviau suktis būtų, neprieštaraučiau ir prieš nedideles rinkliavas, jei tai būtų vardan vaikų ir darželio gerovės, bet deja dėl 2 procentų normalaus atsakymo negavau, dėl to, kada bus susirinkimas bent su tėvais buvo atsakyta, kad nežinia, nes tėvams jų nelabai reikia ir pan. blush2.gif Vaiko nevedė į lauką iki pat balandžio, o motyvavo tuo, kad per lėtai vaikai rengiasi. Prie mano akių barė kitą mamą, kad jos mergaitė nespėjo laiku batų užsirišti, todėl buvo kalta, kad vaikams į lauką pavyko išeiti tik trumpam... doh.gif Žinau viena, kad jei nebūtume perėję į kitą grupę, kur auklėtojų taikomi metodai man atrodo daugmaž priimtini, būtume tiesiog ėję ieškoti kito darželio, kur direktorė griežtai laiko tvarką savo rankose, o pasenę pedagogų metodai keičiami naujais kiek dažniau. Kaip teigiamą dalyką galiu pasakyti, kad bent lauke tikrai daugėja veiklos namelių vaikams, grupės ir darželis nuolat būna pasipuošę prieš visas šventes auklėtojų ir vaikų darytais darbeliais, tikrai vyksta daug spektakliukų, yra daug būrelių pagal kiekvieno vaiko poreikius, o kai kurios auklėtojos tikrai nusipelnė pagyrimo raštų dėl meilės darbui... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svietulka: 29 kovo 2012 - 22:09
QUOTE(Svietulka @ 2012 03 29, 23:04)
Lankome šį darželį ir mes. Pasikeitus gyvenamai vietai teko keisti ir darželį. Pakeitus buvo lengvas šokas dėl darželio būklės tiek lauke, tiek viduje, nes senajame viskas buvo laabai tvarkinga ir prižiūrima, kai tuo tarpu šiame baisoka žiūrėti į visas išklebusias rankenas, griūvantį seną šiferį pavėsinėse ir pan. Kartais baisu pagalvojus, jei jis kuriam vaikui ant galvos nukris.. Ir nemanau, kad visa esmė piniguose, nes nekeliu reikalavimų pristatyti naujų pavėsinių ar pakeisti visas rankenas naujais, svarbu duoti pylos vietiniam staliui-kiemsargiui ar kažkam, kam privalu atlikti bent minimalius darbus pagal pareigas. Juk rankeną galima prisukti, o šiferį nuimti...Tokių pavyzdžių yra daugybė.  blush2.gif Pati tik atėjus į šį darželį klausiau, kur ir kaip jums pervesti tuos 2 procentus, kad lengviau suktis būtų, neprieštaraučiau ir prieš nedideles rinkliavas, jei tai būtų vardan vaikų ir darželio gerovės, bet deja dėl 2 procentų normalaus atsakymo negavau, dėl to, kada bus susirinkimas bent su tėvais buvo atsakyta, kad nežinia, nes tėvams jų nelabai reikia ir pan.  blush2.gif Vaiko nevedė į lauką iki pat balandžio, o motyvavo tuo, kad per lėtai vaikai rengiasi. Prie mano akių barė kitą mamą, kad jos mergaitė nespėjo laiku batų užsirišti, todėl buvo kalta, kad vaikams į lauką pavyko išeiti tik trumpam... doh.gif Žinau viena, kad jei nebūtume perėję į kitą grupę, kur auklėtojų taikomi metodai man atrodo daugmaž priimtini, būtume tiesiog ėję ieškoti kito darželio, kur direktorė griežtai laiko tvarką savo rankose, o pasenę pedagogų metodai keičiami naujais kiek dažniau. Kaip teigiamą dalyką galiu pasakyti, kad bent lauke tikrai daugėja veiklos namelių vaikams, grupės ir darželis nuolat būna pasipuošę prieš visas šventes auklėtojų ir vaikų darytais darbeliais, tikrai vyksta daug spektakliukų, yra daug būrelių pagal kiekvieno vaiko poreikius, o kai kurios auklėtojos tikrai nusipelnė pagyrimo raštų dėl meilės darbui... 4u.gif

Dėl 2 proc, visada iš anksto lapuką su rekvizitais gaunam, prašyt neteko schmoll.gif susirinkimai, kiek lankėm,beveik visada būna rugsėjį ir prieš Kalėdas, o paskui pagal poreikį ir tėveliai susirenka. Šiaip grupė turi tėvų komitetą, visada galima inicijuoti mirksiukas.gif
O kas dėl tvarkos daržely, tai žiūrint su kuo lyginsime. Bet akivaizdu, kad darželis vis remontuojasi, vaizdas gerėja good.gif . Jei lyginsime su Pasakaite - tai toli iki jos, bet jei su vietiniais šiame rajone - galime džiaugtis smile.gif .
Dėl lauko, tai kiek esu kalbėjus su tėveliais, visi pageidaujam dažnesnio lauko vaikams, kas ir pagal higienos normas priklauso, bet auklėtojoms, ypač su mažiukais, galimybės nedidelės šaltuoju metu unsure.gif bijo, kad aprengti vaikai sukais, kol kiti rengiami. Būtų gerai, kad rastų sprendimą g.gif
Mes esam patenkinti Aušrele, nebuvo reikalo grupės, ar net darželio keisti. Bet žinoma, daug kas priklauso nuo auklėtojų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 03 22, 22:53)

biggrin.gif

QUOTE(ausmare @ 2012 03 23, 09:51)
vaikus vesiau renkit- bent jau maniskis daugeliu atveju susirgdavo ne del to kad persaldavo, o todel kad perkaisdavo.... dabar, jau kai didesnis (8 metai), tai visa ziema (nu nebent kai lauke minus 15 budavo) su poplone netx striuke isvaiksciojo....mama sako, as suprakaituoju su stora- is ties - pasiziuri, tik isleisk i lauka su storesne, visas slapias pareina.......

Kai vėsiau aprengi, tai į lauką neveda, dar blogiau taip.

O dėl 2 proc. ir ugdymo lėšų panaudojimo visa informacija iškabinta virš spintelių. Man buvo įdomu pasiskaityti, nemanau, kad iš tų pinigėlių gražu baudas mokėti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2012 04 01, 19:28)
biggrin.gif
Kai vėsiau aprengi, tai į lauką neveda, dar blogiau taip.

O dėl 2 proc. ir ugdymo lėšų panaudojimo visa informacija iškabinta virš spintelių. Man buvo įdomu pasiskaityti, nemanau, kad iš tų pinigėlių gražu baudas mokėti mastau.gif

aš irgi skaičiau, keistai tos baudos apmokėjimas pasirodė.. doh.gif geriau sudužusį stiklą duryse pakeistų (nemanau, kad labai saugu jį taip laikyti.. šiadien vaikas bevalgydamas papasakojo, kad daržely auklėtoa statė kitą vaiką į kampą nes šis nevalgė g.gif nežinau, daug yra prieštaringų dalykų - ir gerų, ir nelabai.. tikiuosi su laiku susitvarkys viskas..
Atsakyti