Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų kursai Vilniuje

Sveikos,

mes su vyru lankeme kursus Baltijos Amerikos klinikoje, tiksliau du mokymo ciklus - "Gimdymas" ir "Kudikio prieziura". Labai patiko biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif . Ten labai gerai, kad mazos zmoniu grupes - max. 6-7 poros. Bet daznai kitos moterys ateidavo vienos be vyru, tai is esmes pamokelese budavo apie 6-8 zmones. Per pamokeles suteikia daug teoriniu ziniu, bei buna praktiniai uzsiemimai. Konsultuoja geri specialistai - praktikai. Mes su vyru nenusivylem.
Labai patiko biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSSTE @ 2008 12 02, 16:58)
Sveikos,

mes su vyru lankeme kursus Baltijos Amerikos klinikoje, tiksliau du mokymo ciklus - "Gimdymas" ir "Kudikio prieziura". Labai patiko biggrin.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Ten labai gerai, kad mazos zmoniu grupes - max. 6-7 poros. Bet daznai kitos moterys ateidavo vienos be vyru, tai is esmes pamokelese budavo apie 6-8 zmones. Per pamokeles suteikia daug teoriniu ziniu, bei buna praktiniai uzsiemimai. Konsultuoja geri specialistai - praktikai. Mes su vyru nenusivylem.
Labai patiko biggrin.gif  thumbup.gif



O sitie kursai mokami?
Atsakyti
QUOTE(lencia @ 2008 12 11, 22:12)
O sitie kursai mokami?



Taip mokami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 11 12, 11:12)
Vilniuje ir Kaune yra neblogi nemokami trijų valandų kursai www.sveikasmazylis.lt  mirksiukas.gif šiaip smagu nueiti su vyru, nes dėstytoja paaiškina, kuo tėvelis gali padėti ir kaip prisidėti prie sėkmingo gimdymo, žindymo ir kūdikio auginimo  mirksiukas.gif

Neradau detalaus kursų aprašymo ir susidariau įspūdį, kad šie kursai daugiau apie naujagimį. Ir dar ieškaus kursų (nemokamų ar nebrangių) apie gimdymą. Bet, jei sveikame mažylyje detaliai pasakojama ir apie gimdymą, tai gal neverta dubliuotis g.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSSTE @ 2008 12 02, 15:58)
Sveikos,

mes su vyru lankeme kursus Baltijos Amerikos klinikoje, tiksliau du mokymo ciklus - "Gimdymas" ir "Kudikio prieziura". Labai patiko biggrin.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Ten labai gerai, kad mazos zmoniu grupes - max. 6-7 poros. Bet daznai kitos moterys ateidavo vienos be vyru, tai is esmes pamokelese budavo apie 6-8 zmones. Per pamokeles suteikia daug teoriniu ziniu, bei buna praktiniai uzsiemimai. Konsultuoja geri specialistai - praktikai. Mes su vyru nenusivylem.
Labai patiko biggrin.gif  thumbup.gif


Mes taip pat lankėme kursus BAK. Esame labai patenkinti, suteikė daug naudingos info naujai "iškeptiems" tėveliams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LT15 @ 2007 07 19, 19:17)
o gal kuri buvote archivyskupijos kursuose, kokie atsiliepimai? jau visai pasimeciau kur lankyti...pas Semeta, BAK'e, Sveika pradzia ararchivyskupijoje.... doh.gif

Senas postas, bet kad neklaidintų atsakysiu:
Vilniaus Arkivyskupijoje kursus veda Daiva Šniukaitė, "Pradžių Pradžia" įkūrėja ir vadovė, judėjimo už žindymą įniciatorė 4u.gif
O UAB "Sveika pradžia" įsikūrė gerokai vėliau, niekada nevedė kursų Vilniaus Arkivyskupijoje ir yra komercinė organizacija. O kad pavadinimai maišosi, tai to matyt ir siekė UAB'as, nes kainos skiriasi kelis kartus. mirksiukas.gif
Atsakyti
As dabar lankau Jurgos Svedienes kursus.
Ka galiu pasakyti - paskaiciau pasisakymus ir nusprendziau parasyti, kad matau jog "vaiksto" ne menka dezinformacija apie siuos kursus. Radau net palyginima su sekta (na, kam kaip atrodo). Matau, apie siuos kursus niekas nezinoma.

Visu pirma pastebejau, kad geri 70 proc. lankantys dabartine grupe pvz. visai negimdys su Jurgos pagalba, vandenyje ir pan., zmones renkasi ligonines pagal savo norus ir pan. Taigi ten tikrai nevyksta agitacija uz gimdymus namuose smile.gif Tiesiog visiems zinoma tokia galimybe, kurios per visus kursus niekas net nebruka. Beje, labai nemazai mamu jau pagimde Kauno krikscioniskuose gimdymo namuose, ten yra viena labai gera gydytoja.
Labai aiskiai pastebejau, kad kursu tikslas, jog sveikatos sistema pasikeistu, kad mes moterys pacios keistume save ir kartu gydytojus bei ligonines, jei keisis musu poreikiai, reikalavimai gydytojams, keisis ir gimdymai ligoninese. Kursuose labai daug geru patarimu gauname, kaip elgtis, ko reikalauti is gydytoju, viskas taip tiksliai nupasakojama apie gimdymo procesa, kad viskas labai isaiskeja, ziniu bagazas didziulis! Daug vaizdiniu medzigu, filmu, naturaliu patarimu.

Uzsiemimu temos kas karta kitos, labai ivairios ir naudingos, juk vaikeli ne tik pagimdyti reikia, bet ir uzauginti:
- Gyvybes uzsimezgimas,
- Vaikelio isnesiojimas, mityba nestumo metu (svarbu mamos rysys su vaikeliu, muzika, menai ir kt. Ateina sveciai is ivairiu meno krypciu. Yra galimybe lankyti nesciuju baseina, joga ir kt. Labai padeda!)
- Gimdymas (labai gera vaizdine medziaga, atvira bet nesokiruojanti nesciosios, beje labai patikanti vyrams, viskas labai aiskiai), patarimai skausmui mazinti - masazai (darbas vyrams smile.gif ), kvepavimas ir kt.
- Taip pat atskirai aptariamos pirmos savaites su vaikeliu, pirmi menesiai, ju rupesteliai, galimybes naturaliai gydyti, atejusi buvo ir gydytoja homeopate.
- Informacija apie viska ko reikia mamai ir vaikeliui: naturali kosmetika, nesiokles, naturalus vystymas (daugkartines "sauskelnes", vilnos kelnaites ir pan.), ajurveda, naturalios chemines priemones
- Atskira tema vien apie zindyma.
- Beje, lieciami ir prikeliami net idomus lietuviu paprociai, gimdymo tradicijos (prausynos, gimties marskiniai), lopsines. Kalbama apie kitu kulturu paprocius, Jurga labai atvira visoms kulturoms, tikejimams.
- Grupes nariai nuolat bendrauja savo forume, mamos dalijasi informacija, susidraugauja, atvirai snekasi - kur rasi geresniu patarimu, jei ne tarp pazistamu zmoniu. Labai neoficiali, atvira aplinka....

Svarbu, kad is siu kursu gaunama daug informacijos del naturalaus gimdymo, auginimo, prieziuros. O toliau kiekvienas pagal save derina viska su gydytojais, ligoninemis. Tarp kitko, labai daug ligoniniu dabar vel i tai orientuojasi, i Jurgos kursus ateina taip pat pakalbeti/pravesti paskaitele ir gydytojai is ligoniu, privaciu kliniku, yra galimybe suzinoti kaip smulkiai viskas siais laikais vyksta. O kiek klausimu kyla mamoms ir teciams, dziugu kad teveliams rupi, kaip gims ju vaikas.

Taigi, jei jums svarbu, kad vaikelis gimtu kuo svelniau, naturaliau, kad jums ji is karto priglaustu ji prie krutines (o ne begtu sverti ir matuoti, lyg tai pasaulyje svarbiausia), kad virkstele nukirptu tik baigus jai pulsuoti, kad gimdymas vyktu be skubinimo (nes gydytojas daznai neva neturi laiko ir prifarsiruoja jus skatinamaisiais nors visai nera reikalo tam), arba puola kirpti, nors reikia tik trupucio ismanymo, svelniu ranku ir to nereikes (beje, jei jau plysta, tai plysimai gyja geriau nei tiesus kirpimai, visu pamirstas faktas, jog kerpant perkerpamos kraujagysles, o kai plysta, audinys apeina jas, truksta silpniausios vietos, todel jos po to lengviau sugyja, nei perkirptos jega), jei norite kad placenta iseitu pati, niekas neskubintu jos is ten krapstyti kuo greiciau, cia vel kartais reikia kantrybes ir pan. Gamta tobula, pamirsta tai deja. Skubama kistis ne kai to tikrai reikia, o tiesiog kad greiciau, ir vel tas nelemtas "laikas-pinigai" ir pan.

Pasidomekite tokiais gydytojais bei ju knygomis kaip F. Leboyer (Gimimas be prievartos), ji mini ir Baltijos Amerikos Klinika http://www.bak.lt/me...laugos/gimdymas.
Taip pat - M. Odenas "Gimdymo atgimimas".
Paskaitykite, pamatysite, kiek daug svarbaus pamirso technokratine civilizacija, moteris ne gimdymo masina, tai zmogus kuriantis ir duodantis gyvybe. Nedraskykime ir neskubinkime jos. Stai kokia informacija ateina is Jurgos kursu.

Vaikelio gimdymas, svarbus procesas, daznai zmones turi gimdymo traumu net neitardami. Labai svarbu susvelninti pereinamaji laikotarpi is mamos isciu i atvira pasauli, vaikeliui cia viskas kitaip, viskas gali sokiruoti. Bukime atidus ir svelnus....!

Paskaitykite auksciau minetas knygas, jei jums tai atrodo kaip sekta, vadinasi greitai tikrai gimdysime vien cezariais, nes taip neva greiciau, gersime ir naudosime vien chemija ir gyvensime dar trumpiau, jei is viso iki to planeta pati mumis neatsikratys.

Taigi, Jurgos kursai kitokie, taip. butent kitokie, man rodos kazin ar rasciau geresnius. Mane domina naturalumas, menai, joga, siela ir kt. Kiekvienas renkasi pagal save.
Tokia yra tiesa. Kazkams gal tai is tiesu kosmosas ar sekta wink.gif Juk tokie visi skirtingi esame.

Sekmes busimoms mamytems! nestuke.gif

P.S. dabartine grupe-ratas baigs "ridentis" pavasari, kada bus kita nezinau, tai tik paciai Jurgai matyt zinoma. Kai mamos pagimdo, tada toliau vyksta mamu ratai, jos susitinka baseinuose, nardo su vakeliais, plukdo juos ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lexxii: 08 sausio 2009 - 14:46
kaip tik ieškojau apie Švedienės kursus, gal galėtumėt parašyti ir kiek pvz jie dabar kainuoja, kiek mėnesių trunka, kaip dažnai ten lankytis?
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2009 01 09, 18:23)
kaip tik ieškojau apie Švedienės kursus, gal galėtumėt parašyti ir kiek pvz jie dabar kainuoja, kiek mėnesių trunka, kaip dažnai ten lankytis?

pažiūrėk www.savitri.lt
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 01 09, 21:43)
pažiūrėk www.savitri.lt

bet ar čia ta pati Jurga?Tai ką ten jogos moko?Nieko nebesuprantu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2009 01 13, 12:19)
bet ar čia ta pati Jurga?Tai ką ten jogos moko?Nieko nebesuprantu unsure.gif

Juk pavardė nurodyta smile.gif
Dėl nėščiųjų jogos ten viskas aiškiai nurodyta, o tokių kaip kursų nėra. Yra tik paskaitos, kurios yr daugiau susitikimų formos. Pati ten nesilankau, tad tiksliai nežinau. Jei neklystu, naujas ratas turėtų kovą prasidėti. Pasiskambink ten tiesiog
Atsakyti
niu reikia i kokius kursus bootinai ... O idomu registruotis pries kelis menesius reikia?
Atsakyti