Įkraunama...
Įkraunama...

Be šeimos

ph34r.gif gun_bandana.gif box.gif mega_shok.gif tease.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 22:00)
1. perskaityk nuo pradžių, nuo ko prasidėjo šis santykių aiškinimasis, tada komentuok ir ironizuok, jei tau to norisi.
2. Pacitavau civilinio kodekso ištrauką, o tu pati visą žinutę suasmeninai, komentuodama mane ir net mano domėjimąsi teise.
3. Šį kartą jau man kilo klausimas, kodėl diskusija nukreipiama į mane.

1. perskaicius pacia temos pradzia supratau, kad mergina nori pasiklausti ar tai lengva buti ir mama ir teciu viename, bet kodel kai tu pradejai atsakineti i klausimus si tema pavirto "santykiu aiskinimusi" ir dabar prasau sito mano atsakymo negincyti, nes pati tai pasakei
2. pabandziau su tavimi pajuokauti, truputi patraukiant tave per danti, juk galejai atsakyti tuo paciu ir mes butume draugiskai is visko pasijuokusios drinks_cheers.gif o tu ir vel puolei "akis draskyti"
3. nes labai del to stenges, ieskodama kieno dar netaip pasakyta zodi savo nenugincitinais argumentais uzmetyti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 21 lapkričio 2005 - 23:47
QUOTE(Viktute @ 2005 11 21, 23:45)
1. perskaicius pacia temos pradzia supratau, kad mergina nori pasiklausti ar tai lengva buti ir mama ir teciu viename, bet kodel kai tu pradejai atsakineti i klausimus si tema pavirto "santykiu aiskinimusi" ir dabar prasau sito mano atsakymo negincyti, nes pati tai pasakei
2. pabandziau su tavimi pajuokauti, truputi patraukiant tave per danti, juk galejai atsakyti tuo paciu ir mes butume draugiskai is visko pasijuokusios  drinks_cheers.gif  o tu ir vel puolei "akis draskyti"
3. nes labai del to stenges, ieskodama kieno dar netaip pasakyta zodi savo nenugincitinais argumentais uzmetyti  tongue.gif

1. Vis dėlto atsakysiu, nes pati apvertei aukštyn kojom mano pasakymą. Parašiau "šis santykių aiškinimasis", o ne "ši tema". Prasidėjo nuo to, kad atsakiau į temą, o kodėl jūs užsipuolėt mane, kodėl palikau vaiką be tėvo, man irgi būtų įdomu sužinoti, o taip pat kodėl buvo prisimintas atvejis, kai mano vaikas buvo užtrenktas mašinoj.
2. O man panašu į ironiją, kai nebesugalvojama, kaip argumentuoti. Ta vieta, kai buvau apkaltinta atėmus iš vaiko tėvą nepasirodė juokinga. Gali viena iš to juoktis, aš matyt jumoto jausmo neturiu, nes man visai nejuokinga. O be įžeidinėjimų argumentuoti nemoki?
3. Nesistengiu, tiesiog atsakinėju, kaip ir visi kiti dalyviai. Kodėl prie kitų nesikabinėji? Sudomino tema, pasisakiau, kadangi pradėjot ant manęs varyti asmeniškai (nes nepatiko atsakymas), atsikirtau, kadangi matau, kad ir toliau tą darai, tai ir toliau atsikirtinėsiu. Užkliuvo? Ne aš pradėjau. Beje, visam poste taip ir neradau nė vieno žodžio į temą, o tik varymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuodeme: 22 lapkričio 2005 - 00:12
Mielos mamytės,

žaviuosi jumis kad esate tokios šaunios ir tvirtos. Vistik lelius auginti vienai tai nejuokų reikalas. o va kai kurios ne kelis vaikučius sau kuo gražiausiai augina. Tikros supermamos thumbup.gif
Atsiprašau, kad čia į jūsų skyrelį įlindau, bet mane laaabai jau sudomino nuodemės pasisakymai SM. Vis kokiose temose užtikdavau dažnai nemalonius jos pasisakymus.
Norius mamytes pasakyti, kad nekreiptumėte dėmesio į tokio žmogaus pasisakymus. Taip taip. Kam jum nervus gadintis. Pažįstu aš tave, nuodeme, oi kaip pažįstu. Teko tokia laimė doh.gif Nuolatinė nuotaikų kaita, amžinas viskuo nepasitenkinimas yra nuolatiniai tavo palydovai. Bet negražu ant kitų žmonių išsikrauti. schmoll.gif
Žinau, kad tau nelengva. Viena vaikiuką augini. Už viską pati atsakinga, bet gi esi suaugusi, taip kad kontroliuk save. Neleisk emocijoms imti viršų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Che! Che! Che! Dziugu, NUodeme, kad nepatingejai paziureti i CK. Beda tik ta, kad citata nepagrindzia tavo sugalvotos vaiko prigimtines teises i "pilna" seima tongue.gif .
Spermos donoras gali ir zinoti ir nezinoti apie pradeta gyveybe. Tai viskas priklauso nuo daugelio aplinkybiu ir situacijos sudetingumo.
O uzsipulti niekas cia taves nenorejo, tik tavo visas "diskusinis" tonas buvo toli grazhu ne per daug mandagus ir draugiskas.
Nervus i koncervus - ir exportuok juos i Maskva!, kaip senais laikais man sakydavo mama, kai as susierzinus paleisadvau emocijas.
Sekmes tau!
Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2005 11 22, 03:32)
1. Che! Che! Che! Dziugu, NUodeme, kad nepatingejai paziureti i CK. Beda tik ta, kad citata nepagrindzia tavo sugalvotos vaiko prigimtines teises i "pilna" seima tongue.gif .
2. Spermos donoras gali ir zinoti ir nezinoti apie pradeta gyveybe. Tai viskas priklauso nuo daugelio aplinkybiu ir situacijos sudetingumo.
3. O uzsipulti niekas cia taves nenorejo, tik tavo visas "diskusinis" tonas buvo toli grazhu ne per daug mandagus ir draugiskas.
4. Nervus i koncervus - ir exportuok juos i Maskva!, kaip senais laikais man sakydavo mama, kai as susierzinus paleisadvau emocijas.
Sekmes tau!

1. Nesikabinėk prie žodžių. Prigimtinę ar ne, bet kiekvienas vaikas turi teisę bendrauti su tėvu, kaip ir tėvas - su vaiku.
2. Kalbam apie Lietuvą ir apie situaciją, kai "spermos donoras" pasirenkamas tiesiog gatvėje, jam pačiam apie tai nežinant.
3. Norėjo ar nenorėjo, bet užsipuolė. Mano diskusinis tonas buvo normalus, tik mano diskusinė nuomonė kažkam nepatiko, todėl buvo prikišta, kad mylėjausi, kad pastojau, kad nepasidariau aborto, kad neištekėjau ir vis dar neišteku, ir kodėl mano vaikas buvo tąsomas į mašiną ir iš mašinos, nors to niekada net nebubvo. Vis dar nesupratau, kodėl reikėjo knistis po mano asmeninį gyvenimą, kuris su tema neturėjo nieko bendro.
4. Tavo mamos patarimas buvo skirtas tau, ne man.
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 22, 00:02)
"Dirbtinio apvaisinimo efektyvumas siekia 7–22 proc. apvaisinant sutuoktinio sėkla ir 30–60 proc. – donoro sėkla." (Šaltinis - Wikipedia). Kiti šaltiniai pateikia panašius skaičius. Kitaip sakant - apie 70 proc. apvaisintų embrionų žūsta. Kuo tai skiriasi nuo taip visų smerkiamų abortų? Ir ką tai turi bendro su tema?

Nuodeme,

As klausiau, ar zinai kas yra inseminacija, o ne dirbtinis apvaisinimas.
Cia yra du absoliučiai skirtingi dalykai.
Inseminacija (kitaip IUI, apvaisinimas in vivo), yra net LR bažnyčios leidžiamas pagalbinio apvaisinimo būdas. Jokių embrionų niekas neapvaisina. Embrionai užsimezga natūraliai moters viduje, kaip ir paprasto pastojimo atveju.

Su tema tai neturi nieko bendro, bet nesinori, kad kas nors patikėtų tavo skleidžiama klaidinančia informacija.

Kas liečia dirbtinį apvaisinimą (kitaip IVF, apvaisinimas in vitro) ir tavo palyginimą su abortais, mielai paaiškinčiau, bet tema tikrai ne apie tai, ateik i Nesulaukiančioms gandro skyrelį ir sužinosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaliuoke: 22 lapkričio 2005 - 09:31
Zaliuoke, nežinau, kokia proga tu čia prie manęs pristojai, bet klausimas buvo apie dirbtinį apvaisinimą, aš atsakiau, kad jam nepritariu. Kas yra inseminacija, žinojau ir iki šiol, tema, kaip pati pasakei, ne apie tai, ir kalbama buvo ne apie inseminaciją, o apie dirbtinį apvaisinimą.
Atsakyti
Nei donoro sėkla, nei donorio kiaušialąstėmis apvaisinimas LR neleidžiamas.
Tai viena. Antra... neturiu ką pasakyti po tokių nuodemės žodžių. Asmuo nežinantis konkrečios situacijos, vienoje vietoje teigiantis, kad vaikas turi teisę į abu tėvus, po to dar nukreipia savo akis kitur..... verysad.gif
Savo nuomonę tuo klausimu pasilaikau sau. sleep.gif censored2.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 14:57)
1. Oi, oi, neskubėkim. Gal galima oroginalią citatą, kurioje titulavau save kuo nors daugiau, nei esu? O teisę turėti savo nuomonę man suteikia ne tik dievas, bet ir konstitucija.
2. Todėl, kad nuo manęs tai nepriklauso. O jei moteris pastoja sąmoningai, tai sprendimas pastoti priklauso tik nuo jos. Gal gali paaiškinti, nes niekaip nesupratau (čia turbūt dėl tos jaunystės ir nepatyrimo, kuris taip tau užkliuvo), ką turi bendro mano vaikas ar aš su kažkokia moteriške, kuri padarys bet ką, kad tik pastotų, net jei jos vaikas neteks galimybės augti šeimoje? Ir jei tau taip užkliūva, kad mano dukra auga ne šeimoje, gal gali ką patarti, nes matau, kad labai jau tau rūpi tas faktas, jei kiekvienam poste primeni?

1. Žinai atsiprašau -ne Dievas, nes jis priima ir kitas nuomones, net jei jos pačios neteisingiausios.
2. Aš tavęs su niekuo nelyginu. Tu pati jau nebesusigaudai situacijoj per tą savo rėkimą. Pati iškėlei klausimą ir tezę, kad vaikas turi augti tik šeimoj, tai dabar ir krapštykis pati išto. Aš niekada nesakiau, kad vaikas be šeimos yra kažkuo blogesnis ar kitoks nei tas, kuris auga šeimoje. Niekad neplyšau gerkle, kad ta ar ana dėl vienokių ar kitokių aplinkybių negali ar neturi gimdyti ar pan., nes pažeidžia kažkieno teises. Dėl tavo dukros: čia tu pati ją darai kliuviniu, nes vis konstatuoji, kad pažeidžiamos vaiko teisės ir pan, jei jis auga ne šeimoj. Man tavo dukrytė yra eilinis vaikas, kaip mano vaikas, ištekėjusios moters vaikas, išsiskyrusios vaikas, laimingai gyvenančios šeimoje vaikas. Tiek.
Atsakyti
Nuodeme, tiesiog siek tiek keista, kaip tu, turedama tokias negincijamas ir tvirtas nuostatas apie "pilna" seima ir kt., neapsisaugojai nuo to neplanuoto nestumo...
Gaila, bet tikrai ne visur sitoj diskusijoj esi teisi.Bet kategoriska iki absurdo momentais...Gal tuo sieki visu demesio, kurio cia sekmingai susilaukei? mirksiukas.gif
Tavo poziuris ir nuostatos (del seimos ir vaiko tevo vaidmens) priesingas daugumai cia pasisakiusiu.Net keista kartais, tu tikrai taip galvoji, ka cia rasai? g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Nakvisha @ 2005 11 22, 09:40)
neturiu ką pasakyti po tokių nuodemės žodžių. Asmuo nežinantis konkrečios situacijos, vienoje vietoje teigiantis, kad vaikas turi teisę į abu tėvus, po to dar nukreipia savo akis kitur..... verysad.gif
Savo nuomonę tuo klausimu pasilaikau sau.  sleep.gif  censored2.gif

Ir apie kokią čia konkrečią situaciją kalbama?
QUOTE(Aidar @ 2005 11 22, 09:39)
1. Žinai atsiprašau -ne Dievas, nes jis priima ir kitas nuomones, net jei jos pačios neteisingiausios.
2. Aš tavęs su niekuo nelyginu. Tu pati jau nebesusigaudai situacijoj per tą savo rėkimą. Pati iškėlei klausimą ir tezę, kad vaikas turi augti tik šeimoj, tai dabar ir krapštykis pati išto. Aš niekada nesakiau, kad vaikas be šeimos yra kažkuo blogesnis ar kitoks nei tas, kuris auga šeimoje. Niekad neplyšau gerkle, kad ta ar ana dėl vienokių ar kitokių aplinkybių negali ar neturi gimdyti ar pan., nes pažeidžia kažkieno teises. Dėl tavo dukros: čia tu pati ją darai kliuviniu, nes vis konstatuoji, kad pažeidžiamos vaiko teisės ir pan, jei jis auga ne šeimoj. Man tavo dukrytė yra eilinis vaikas, kaip mano vaikas, ištekėjusios moters vaikas, išsiskyrusios vaikas, laimingai gyvenančios šeimoje vaikas. Tiek.

1. O tai tavo nuomone dievas nesuteikė man teisės į nuomonę? Įdomus požiūris...
2. Kaip matau, be ironiškų komentarų ir įžeidinėjimų neišeina. Atrodo, sakiau maždaug taip: vaikas turi teisę į abu tėvus, ir situacijos, kai iš anksto nusprendžiama, kad vaikui tėvo nereikia ir jo nebus, ir kai tėvo dėl kažkokių priežasčių, kurių motina įtakoti negali, nėra - skirtingos. Todėl nesupratau, ko pristojai prie mano vaiko. Aš irgi nesakiau, kad vaikas be šeimos blogesnis. Ir labai įdomu, kada sakiau, kad pažeidžiamos mano dukros teisės? Apie savo vaiką aš išvis nekalbėjau, čia tu ir kitos furijos man ją prikišot, nes nepatiko pasakymas, kad ne tik moteris - ne dievas ir neturi teisės viena nuspręsti, ar jai pastoti.
Atsakyti