Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma katiną išmokyt naudotis žmonių unitazu?

QUOTE(true passion @ 2011 04 10, 17:46)
nusipirkau lietuvoj litterkwiter smile.gif jau trecia savaite ir jau su pustusciu dangciu ipusejom smile.gif  ten viskas labai paprasta, tik reikia laiko smile.gif ir brangokas, bet kai pagalvoji kad niekad nebereiks kraiko pirkt tai kazkaip nebegaila 4u.gif

Gal parduodat Litter kwiterr?
Atsakyti
taip, jei kas turite, gal norite isnuomoti? uz koki 50 Lt? su salyga kad grazintume nesugadinta.
Atsakyti
Tik nepamirškit tualetinio popieriaus lotuliukas.gif

http://www.youtube.c...c...e=fvwp&NR=1
Atsakyti
Aš forume naujokė, tai prirašiau visur, kol radau tinkamą temą pasigirti biggrin.gif Mano katinėlis daro į klozetą ir į tualetą nueina per landą tualeto duryse. Va taip! thumbup.gif Už tokius nuopelnus jis dabar mylimas ir garbinamas labiau už vargšą šuniuką.
Atsakyti
QUOTE(dorit @ 2011 10 09, 21:36)
  Už tokius nuopelnus jis dabar mylimas ir garbinamas labiau už vargšą šuniuką.

o kuo kaltas vargšas šuniukas, kad i tualetą nedaro.. ? ir kuom gi jis vargšas, jūs del to ji skriaudžiat? nelabai supratau jūsų išsireiškimo, bet galima suprast būtent taip.. manau kad ne i tą forumą papuolėt, čia renkasi gyvūnų mylėtojai..
ir kokių žmonių tik nebūna.. doh.gif tikrai jog vargšas šuniukas kad turi tokius netikusius šeimininkus.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dorit @ 2011 10 09, 21:36)
kol radau tinkamą temą pasigirti biggrin.gif 

joks čia stebuklas, ne vienos mamytės iš čia katukai daro i tualetą.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 10 spalio 2011 - 00:10
Jo, kažkaip visai nesusikalbėjom. Jaučiu, kad reikia pasiaiškinti. Šunelis yra labai mylimas ir gerbiamas. Vargšas jis todėl, kad jam jau 14 metų. Neprigirdi,tamsoje prastai mato, būna, kad kokį šoną nuguli ir draugijų nebemėgsta... Automatiškai katinėlis pelno daugiau namiškių simpatijų smile.gif Pasakymas, kad šunelis "vargšas" rodo, kad jam esame neabejingi.
O dėl temos, tai neiškarto pastebėjau, kad būtent tokia tema yra - apie mokymą katinėlių ant klozeto. Temoje apie kraiką parašiau apie klozetą, lyg pasigirti norėdama blush2.gif Atsiprašau, kitą kartą pasistengsiu išsireikšti suprantamiau smile.gif
Atsakyti
Turiu kaciuka. Radau benami dar visai maziuka - galvojau isgelbesiu ir kam nors iskisiu. Bet nepraejo ne savaite ir jis mane uzkariavo. Tad nauju seimininku jam nebeieskojau ax.gif
i smeliuka pradejo daryti nuo pat pirmu dienu - tuomet i delna tilpo, ne 500 gr. nesvere. Ir niekada neturejom problemu su tualetu. Bet kraikas mums nuo pat pradziu buvo tarpine grandis. MB kate daro i zmoniu klozeta. Nutariau i sita dziaugsmeli mokyti. Dezute su kraiku stovejo prie pat unitazo ir kildavo vis auksciau, kol galiau buvo padeta ant klozeto. Dar po 2 savaite vietoj dezutes klozete atsirado vaikisko klozeto dangtus i kuri buvo itvirtintas metalinis tinklas pripildytas kraiko. Problemu nebuvo - nepaisant pasikeitimu ir nepatogumu, kaciukas pavyzdingai dare i kraika. Bet pries savaite padariau sekanti zingsni - pradroziau tame tinkle skylute. Pradzioje nedidele, vos 2-3 sm. skersmens. Ir prasidejo problemos - katinas aidzia, skandina kraika per skylute, o kakoja ant grindu. Net pasiusiojes viena karta buvo ant grindu. Nezinau ka bedaryti... Pamazinau skylute, bet ji vistiek blasiko katineli (jis dar jaunas, apiue 5-6 menesius). O taip noretusi jau atsikratyti to kraiko ir palikti tik vaikiska klozeto dangti...
Atsakyti
QUOTE(aihaola @ 2011 10 16, 22:34)
Turiu kaciuka. Radau benami dar visai maziuka - galvojau isgelbesiu ir kam nors iskisiu. Bet nepraejo ne savaite ir jis mane uzkariavo. Tad nauju seimininku jam nebeieskojau  ax.gif
i smeliuka pradejo daryti nuo pat pirmu dienu - tuomet i delna tilpo, ne 500 gr. nesvere. Ir niekada neturejom problemu su tualetu. Bet kraikas mums nuo pat pradziu buvo tarpine grandis. MB kate daro i zmoniu klozeta. Nutariau i sita dziaugsmeli mokyti. Dezute su kraiku stovejo prie pat unitazo ir kildavo vis auksciau, kol galiau buvo padeta ant klozeto. Dar po 2 savaite vietoj dezutes klozete atsirado vaikisko klozeto dangtus i kuri buvo itvirtintas metalinis tinklas pripildytas kraiko. Problemu nebuvo - nepaisant pasikeitimu ir nepatogumu, kaciukas pavyzdingai dare i kraika. Bet pries savaite padariau sekanti zingsni - pradroziau tame tinkle skylute. Pradzioje nedidele, vos 2-3 sm. skersmens. Ir prasidejo problemos - katinas aidzia, skandina kraika per skylute, o kakoja ant grindu. Net pasiusiojes viena karta buvo ant grindu. Nezinau ka bedaryti... Pamazinau skylute, bet ji vistiek blasiko katineli (jis dar jaunas, apiue 5-6 menesius). O taip noretusi jau atsikratyti to kraiko ir palikti tik vaikiska klozeto dangti...

Aplink skylutę pabandykit padaryti bortelį - žiedą, kuris neleistų kraikui byrėti į klozetą. Tokius žiedus dažniausiai gamindavome iš vienkartinių (kietesnės plastmasės) indų. Iš plastikinio puodelio nupjautas kokių 2cm pločio žiedas ir priklijuotas karštais klijais prie skylutės krašto, buvo pats tinkamiausias smile.gif Vėliau jau didesnis žiedas buvo pagamintas iš lėkštutės. Vaikiško klozeto dangčio mes nenaudojom, nes jis gana slidus ir nepatogiais, apvaliais kraštais. Vaikščiojimui klozeto kraštu buvo padarytas žiedas iš faneros, kuris ir liko po mokslų smile.gif O į klozeto vidų įdėdavome plastikinį dubenį su kraiku (dubuo parinktas pagal klozeto gabaritus, dubens gylis sumažintas apipjaunant) ir vis didėjančia, jau minėta, skylute. Tik nereikia skubėti. Jeigu prasideda klaidos, tenka vėl pradėti viską nuo pradžių. Kadangi mūsiškis katinėlis nebuvo iš gabiausių, tai mokslas tęsėsi ne vieną mėnesį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dorit @ 2011 10 19, 21:39)
Aplink skylutę pabandykit padaryti bortelį - žiedą, kuris neleistų kraikui byrėti į klozetą. Tokius žiedus dažniausiai gamindavome iš vienkartinių (kietesnės plastmasės) indų. Iš plastikinio puodelio nupjautas kokių 2cm pločio žiedas ir priklijuotas karštais klijais prie skylutės krašto, buvo pats tinkamiausias smile.gif  Vėliau jau didesnis žiedas buvo pagamintas iš lėkštutės. Vaikiško klozeto dangčio mes nenaudojom, nes jis gana slidus ir nepatogiais, apvaliais kraštais. Vaikščiojimui klozeto kraštu buvo padarytas žiedas iš faneros, kuris ir liko po mokslų smile.gif  O į klozeto vidų įdėdavome plastikinį dubenį su kraiku (dubuo parinktas pagal klozeto gabaritus, dubens gylis sumažintas apipjaunant) ir vis didėjančia, jau minėta, skylute. Tik nereikia skubėti. Jeigu prasideda klaidos, tenka vėl pradėti viską nuo pradžių. Kadangi mūsiškis katinėlis nebuvo iš gabiausių, tai mokslas tęsėsi ne vieną mėnesį doh.gif

labai aciu uz komentara. Ziuriu, kad mano tema prijunge prie jau esancios panasios. Pradejau nauja tema nes neradau apie tai, matyt kazkur senai buvo pamirsta. Siandien paskaiciau atsiliepimus.

Na, skyles krastus bandziau aplipdyti su lipnia juosta, bet katinas isplesdavo tas juostas. Bet dabar jau geriau - pradejau pilti labai mazai kraiko ir tegul jau skandina ta kraika, kuri gauna. Sysiu ismoko i klozeta, o su dideliu reikalo bedos - daro ant grindu. Viena karta pagavau beveik kakojant, numeciau ant klozeto, tai bande pasprukti, veliau kniauke, kankinio israiska nuteises niekaip negalejo prisiversti pakakoti virs skyles. Galiausiai pavyko. O visi kiti atvejai - ant grindu... jau savaite taip kankinames. deja dirbu visa diena, tai nera kam priziureti kaciuko, laiku kelti ji ant unitazo...
Atsakyti
QUOTE(aihaola @ 2011 10 23, 01:02)
labai aciu uz komentara. Ziuriu, kad mano tema prijunge prie jau esancios panasios. Pradejau nauja tema nes neradau apie tai, matyt kazkur senai buvo pamirsta. Siandien paskaiciau atsiliepimus.

Na, skyles krastus bandziau aplipdyti su lipnia juosta, bet katinas isplesdavo tas juostas. Bet dabar jau geriau - pradejau pilti labai mazai kraiko ir tegul jau skandina ta kraika, kuri gauna. Sysiu ismoko i klozeta, o su dideliu reikalo bedos - daro ant grindu. Viena karta pagavau beveik kakojant, numeciau ant klozeto, tai bande pasprukti, veliau kniauke, kankinio israiska nuteises niekaip negalejo prisiversti pakakoti virs skyles. Galiausiai pavyko. O visi kiti atvejai - ant grindu... jau savaite taip kankinames. deja dirbu visa diena, tai nera kam priziureti kaciuko, laiku kelti ji ant unitazo...

Buvo man ta pati problema: sisiukas - liuks, o rimtesnis reikalas - ant grindų. Išsisprendė netikėtai smile.gif Pastebėjau, kad darydamas rimtą reikalą katinėlis nedaro jo iškarto, kaip sisiuko. Jam reikia pasivaikščioti, per kelis kartus susiruošti, bet to proceso metu jis riečiasi, siūbuoja, blaškosi... Reikalai pasitaisė, kai ant klozeto uždėjome iš faneros išpjautą žiedą, forma panašų į vaikišką klozeto skylės sumažinimą. Klozeto briauna pasidarė kokių 10cm pločio. Dabar jis užšoka, aplink pavaikšto, pasėdi, pagalvoja, patogiai nusitaiko, ir... biggrin.gif
Atsakyti
Kaip ismokyt nezinau, bet esu turejusi katina, kuris pats ismoko savo reikalus atlikti zmoniu tualete.
Atsakyti
Aš manau, kad tikrai įmanoma, tik reikia daug kantrybės ir pastangų smile.gif aš irgi mokinau, bet man nepavyko, stengėmės tikrai ilgai, bet padariniai labai juokingi, tuoj viską ir papasakosiu smile.gif))

pirmiausiai tai prisižiūrėjau youtube filmukų, kaip gražiai katinukai išmokinti, na ir nusprendėm, kad reik išmokinti ir mūsų katytę smile.gif pradėjau nuo pat mažens, beveik nuo pat pirmos dienos namuose, iš pradžių dėžutė po truputį keliavo iš kambario į koridorių, po to į vonią, prie klozeto, kilo iki klozeto lygio, atsirado ant klozeto ir kaip ir viskas tvarkoj iki čia buvo. Vietoj speciaių dangčių, naudodavau plastikinius padėklus, įvairius plastikinius indus ir pan. Padėklas buvo patogiausia išeitis, nes ji buvo galima pakišti po klozeto dangčiu ir labai stabiliai laikydavosi. Pradėjom didinti skylutę, aišku kraiką reikėdavo pilti pastoviai, nes katinukui buvo labai smagu tiesiog pažaist ir pažiūrėt, kaip kraikas nuskęsta smile.gif kiekvieną kartą katytei susiruošus į tualetą visada skatindavau ir girdavau už gerus darbus, kaip suprantu čia ir buvo mano klaida, kad per daug dėmesio skyriau jos pratinimui prie tualeto ir neleisdavau išbandyti pačiai, nors šiaip viena namie būdama ji viską atlikdavo puikiai, bet atsitiko toks juokingas dalykas, kad ji įprato prie mano pagyrų tualete ar šiaip dėl draugijos, visada kviesdavosi mane į tualetą atlikti reikaliukų biggrin.gif aš nueinu, pastoviu, ji padaro, pagiriu ir einam toliau... problema atsirado tada, kad kai jau mes patys eidavom į tualetą, katė pradėdavo stresuoti, nes jai irgi prispirdavo reikalas ir būtinai tuo pačiu metu, vieną kartą su baisiu stresu padarė į kriauklę, kitą kartą ant kilimėlio, iš pradžių barėm ir aiškinom kad megalima, bet katinukas nesuprato, kad reik palaukt, kol tualetas užimtas biggrin.gif dar keletą kartų taip pasikartojo ir nusprendžiau nebekankinti katinuko, taip prie tualeto atsirado normali katinuko dėžutė. ir po šiai dienai, katinukas visada į tualetą eina kartu ir reikaliukai atliekami vienu metu. kita medalio pusė, kol naudojamės tualetu, katinukas murkia ir glaustosi, nors šiaip murkia gana retai ir jau ypatingais atvejais smile.gif tai kaip suprantu vaidmenys apsikeitė biggrin.gif žodžiu, tokia vat juokinga situacija gavosi iš šitų mokslų ir labai didelio noro išmokinti smile.gif
Atsakyti