Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas išsimokėtinai - lizingas

mes irgi lizingu pirkom teliką, bet jau baigėm mokėti, o šiaip - geriausia lizingu imti ten, kur firma sumoka visus procentus thumbup.gif mes ėmėm Bauer puodų rinkinį, tai per metus nei už sutartį, nei procentų mokėti nereikėjo,,,Sumą padalijo į 12 mėnesių ir nei centu daugiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonija @ 2006 09 20, 12:04)
Per laidą "pinigų karta" rode apie Vokietijos turtuolį, jis klabėjo apie tai, ką reikia daryti, kad tapti milijonieriumi ir kokios savybės būdingos būsimiems turtingiesiems, vidutiniokams ir t.t. Norint tapti turtingu reikia labai taupyti..nesvarbu, kiek uždirbi - 1000 ar 100000 smile.gif Ir jokiu būdu neimt nieko lizingu..daiktas vis labiau nuvertėja, o žmogus vis dar skolingas bankui. Tas milijonierius pateisino vienintelę paskolą - paskolą būstui smile.gif Aš su juo sutinku.. paprastesnį buities daiktą galima įsigyt pataupius kurį laiką, bet daug žmonių yra linkusių mąstyt taip: "jei jau pirkt - tik geriausią", Lietuvoj "geriausias" tolygu "brangiausias" (nors dažnai kaina gerokai viršija kokybę), tad apsikrauna paskolom. Kai pagalvoji, tas ištaigingas šaldytuvas, mobilus telefonas nei tiek reikalingas, nei tiek vertas, kiek už jį įsiskolini. Be to, juokingai atrodo žmonės, kurie gyvena net miegamojo lovos neturėdami, užtat mobilusis čiut ne brangakmeniais tviska..tviska skolon  g.gif
Paskola naujam auto - grybas visiškas. Jei neišgali nusipirkt naujos iš savo kišenės, tai kokio velnio čia vaidint, kad išgali... Taip ir būna - žmona verda tam pačiam puode 20 metų, bet jos ponas va - su nauja mašina pro išsižiojusius kaimynus pravažiuoja (nesakau,kad reik pirkt seną gelda, bet pats principas)

senokas postas, bet labai jau norisi man pritarti šiam požiūriui drinks_cheers.gif
esu ir pati nemažai ką ėmusi lizingo būdu, ir vartojamąją vis dar tebemoku (metai likę), bet jau nusprendžiau gyventi kitaip, ir kol kas labai tuo džiaugiuosi cool.gif
Atsakyti
eina sau tie lizingai jau nekarta isitikinom kad geriau pasitaupit ir nupirkt..
Atsakyti
Mes dažnai perkam lizingu, nes nemokam taupyti. Be to dažnai pasiūlo mažas palūkanas, ypač kai toje pačioje įmonėje imi nebe pirmą lizingą. Taupyti vis neprisiruošiam, o kai žinai, kad kaba skola tai ir sumoki. Aišku kartais sumoki daugiau nei daiktas kainuotų perkant iš karto, bet kai kitaip neišeina tai puiki įšeitis. Be to pasibaigus lizingui, atsiranda laisvų pinigėlių, kuriuos buvai įpratęs sumokėti, taigi gali juos paskirti dar naujam daiktui ipširkinėti. Mums super išeitis smile.gif
Atsakyti
mes ir viska imam lizingu nes kitaip neiseina geriausiai duoda ukio bankas
Atsakyti
QUOTE(Linita @ 2007 09 27, 10:22)
Mes dažnai perkam lizingu, nes nemokam taupyti. Be to dažnai pasiūlo mažas palūkanas, ypač kai toje pačioje įmonėje imi nebe pirmą lizingą. Taupyti vis neprisiruošiam, o kai žinai, kad kaba skola tai ir sumoki. Aišku kartais sumoki daugiau nei daiktas kainuotų perkant iš karto, bet kai kitaip neišeina tai puiki įšeitis. Be to pasibaigus lizingui, atsiranda laisvų pinigėlių, kuriuos buvai įpratęs sumokėti, taigi gali juos paskirti dar naujam daiktui ipširkinėti. Mums super išeitis smile.gif

drinks_cheers.gif O dar kol sutaupysi, tai ir tas daiktas neaišku kiek kainuos, šiuolaikinė ekonomika Lietuvoje - laukinė.
Atsakyti
QUOTE(inarazina @ 2007 10 03, 15:44)
drinks_cheers.gif O dar kol sutaupysi, tai ir tas daiktas neaišku kiek kainuos, šiuolaikinė ekonomika Lietuvoje - laukinė.

žiūrint koks daiktas - pvz. tv pinga, nes atsiranda vis naujų modelių mirksiukas.gif
vat labai seniai, kai tie lizingai buvo dar nauja, "neparagauta", pirkau televizorių išsimokėtinai, o kol baigiau mokėt, tokių tv kaina parduotuvėse krito beveik dvigubai... jei dabar koks nors super-duper tv man labai kristų į akį, tikrai nepirkčiau išimokėtinai, geriau taupyčiau. O jei jau namuose išvis nebūtų tv ir nesinorėtų taip gyvent be kalbančio dėžės, tai tam laikui, kol galėčiau sau leisti tą svajonių tv, nusipirkčiau pigų, neaiškios firmos, už kokus 300 Lt ax.gif
O tada tv buvo brangūs, už tokią žemą kainą galėjai tik pasapnuot rolleyes.gif

čia pavyzdys tik su televizorium, bet pritaikyt galima daug kur cool.gif
Papildyta:
P.S. aš asmeniškai pateisinu tik paskolą būstui - kol šiam sutaupytum, ir gyvenimas spėtų prabėgti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkoSesuo @ 2007 10 04, 14:37)

P.S. aš asmeniškai pateisinu tik paskolą būstui - kol šiam sutaupytum, ir gyvenimas spėtų prabėgti...  doh.gif

AHa.... bet kol išsimokėsi irgi pabėgs ir negyvensi be skolų žmogus niekad verysad.gif va tas tai liūdna
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 10 04, 15:25)
AHa.... bet kol išsimokėsi irgi pabėgs ir negyvensi be skolų žmogus niekad verysad.gif va tas tai liūdna

niu, bet jei neturi kur gyvent, tai vis tiek reik išeities - ar nuomotis, ar imti paskolą būstui. Tai iš šių dviejų variantų vis tik rinkčiausi pastarajį, nes įmokų dydis panašus, bet bent jau žinai, už ką moki rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkoSesuo @ 2007 10 04, 12:37)
žiūrint koks daiktas - pvz. tv pinga, nes atsiranda vis naujų modelių  mirksiukas.gif
vat labai seniai, kai tie lizingai buvo dar nauja, "neparagauta", pirkau televizorių išsimokėtinai, o kol baigiau mokėt, tokių tv kaina parduotuvėse krito beveik dvigubai... jei dabar koks nors super-duper tv man labai kristų į akį, tikrai nepirkčiau išimokėtinai, geriau taupyčiau. O jei jau namuose išvis nebūtų tv ir nesinorėtų taip gyvent be kalbančio dėžės, tai tam laikui, kol galėčiau sau leisti tą svajonių tv, nusipirkčiau pigų, neaiškios firmos, už kokus 300 Lt  ax.gif
O tada tv buvo brangūs, už tokią žemą kainą galėjai tik pasapnuot  rolleyes.gif

čia pavyzdys tik su televizorium, bet pritaikyt galima daug kur  cool.gif
Papildyta:
P.S. aš asmeniškai pateisinu tik paskolą būstui - kol šiam sutaupytum, ir gyvenimas spėtų prabėgti...  doh.gif

labai teisingai...... geriau puse metu kojines skalbti rankomis ir deti pinigus i kruvele laukdamas kol galesi isigyti ta issvajota savo skalbimo masina, patalynes idomu kaip geriau nekeisti, rankomis skalbti ar nesti i valykla kur mokesi pinigus ne mazesnius per puse metu nei butum palukanas sumokejes..... ar prasyti pazystamu, buk geras zmogus duok issiskalbti kol as sutaupysiu biggrin.gif ...... ir su teliku geriau ziureti prasta sukisus i ji koki 300 lt negu tuos pacius 300 lt sumoketi kaip palukanas ir is karto dziaugtis normaliu...... nu kur dar galima pritaikyti ta praktika...... sugedo virykle.... maitinames kavineje, saltais uzkandziais ir taupome...... pasidarome remonta, nebeturime pinigeliu virtuves baldams.... gyvename is viso be ju, lekstes kruveleje susikrauname issiplauname viska vonioje, jeigu imontuojama vyrykle bus tai be jos tada ir taupome biggrin.gif biggrin.gif taip daro protingi zmones.... na suprantu as ta toki taupyma...... va turiu telika bet noreciau dar vieno kitame kambaryje, pataupysiu ir turesiu dviejuose kambariuose, o ne perku suda kad veliau galeciau geresni nusipirkt... jeigu saldytuva noriu keisti as taupau, jeigu man jis sugedo, tai nelaikau produktu balkone, o perku kita issimoketinai ir toliau gyvenu.... palukanos mano akimis yra mokestis uz patoguma..... beje nuspirkus skalbkle as po metu nejau i parduotve ziureti kiek tokia nupigo.... kadangi as turejau ja man tai neaktualu buvo ir jokiu problemu papildmu nedarau, negrauzu saves kaip cia taip isejo.... cia ir visa pinigu suma sukisus i ta telika gali nueiti po metu ir nagus grauzti kiek as mokejau o kaip dabar pigu..... gal tada sutaupyti, surinkti ir laukti kol nupigs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2007 10 05, 10:08)
1. ir su teliku geriau ziureti prasta sukisus i ji koki 300 lt negu tuos pacius 300 lt sumoketi kaip palukanas ir is karto dziaugtis normaliu
2. sugedo virykle.... maitinames kavineje, saltais uzkandziais ir taupome......

1. o kas yra "normalus" tv pagal jus? didelis skystuju kristalu?siuolaikines technikos stebuklas? manot jums bus geriau kad ji turesit? o nepagalvojot, kad jusu seima dar daugiau laiko praleis prie tv?maziau skirsit laiko vienas kitam? pazistu tokiu seimu...po 3 tv stovi namuose...vyras vienam kambary savo laidas ziuri, zmona kitam, o vaikas dar kitam...tai kada seima bendrauja? g.gif
2. niu as tarkim virykle pasinaudoju koki karta per savaite biggrin.gif taip kad cia ne rodiklis...ir siaip man kavinej maistas skanesnis nei mano pacios ruostas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2007 10 05, 10:14)
1. o kas yra "normalus" tv pagal jus? didelis skystuju kristalu?siuolaikines technikos stebuklas? manot jums bus geriau kad ji turesit? o nepagalvojot, kad jusu seima dar daugiau laiko praleis prie tv?maziau skirsit laiko vienas kitam? pazistu tokiu seimu...po 3 tv stovi namuose...vyras vienam kambary savo laidas ziuri, zmona kitam, o vaikas dar kitam...tai kada seima bendrauja?  g.gif
2. niu as tarkim virykle pasinaudoju koki karta per savaite  biggrin.gif taip kad cia ne rodiklis...ir siaip man kavinej maistas skanesnis nei mano pacios ruostas  blush2.gif

1. tu cia kazka ne i ta puse nurasei turiu pasakyti, prie ko cia tie skystieji kristalai... jeigu ziureti kad ziureti, tai tada imti ta uz 300 lt ir nebetaupyti niekam ..... prie ko cia ta mano seima kaip mes bendraujam ir kodel mes apie tai turim galvoti? ir kuo cia detas teliksas perkamas issimokejimui.... beje daugau laiko su sema praleisciau ir laikrasciu, knygu neskaitydama, televizoriaus neziuredma, valgyti nedarydama, namu netvarkydama.... o jeigu dar is viso i darba neiciau tai visas mano laikas butu tik seimoje leidziamas..... lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tos seimos kurios turi o 3 televizorius tegul pacios sprendzia savo bendravimo problemas
2. tada jau nei taupyti nei lizingu imti nereikia, problemos jokios
Atsakyti