Dėl Aldonų , Nijolių nežinau. Bet tokius vardus kaip Bronislava , Stanislava, Jadvyga, Ganorata, Kazimera, Marijona vargu ar šiais laikais vaikam duoda.
Mano mamai netoli 50
. Jos vardas - Vitalija, turėjo ji 3 geras drauges, ir visos jos buvo Nijolės
.......Dar populiarios anuomet Reginos, Vidos, Rimos, Danutės, Aldonos, Irenos, Janinos
Aš kažkodėl manau, kad Veronikos vardas taps populiarus

QUOTE(gritte @ 2007 04 20, 21:26)
Mano mamai netoli 50
. Jos vardas - Vitalija, turėjo ji 3 geras drauges, ir visos jos buvo Nijolės
.......Dar populiarios anuomet Reginos, Vidos, Rimos, Danutės, Aldonos, Irenos, Janinos

Pažįstu 25 Reginą, Danutę, Nijolę, Ireną, 18-os Janina. 12 m. Birutę. Bet 3-5 metų mergačių tokiais vardais nesu mačiusi.

Adele dukrytę pavadinčiau, bet Genovaite
Man šitas vardas asocijuojasi su pavarde. Tarkim, Genovaitė Pilypaitė

Man šitas vardas asocijuojasi su pavarde. Tarkim, Genovaitė Pilypaitė

QUOTE(Darjana @ 2007 04 20, 22:20)
Dėl Aldonų , Nijolių nežinau. Bet tokius vardus kaip Bronislava , Stanislava, Jadvyga, Ganorata, Kazimera, Marijona vargu ar šiais laikais vaikam duoda.
Duoda...

QUOTE(Darjana @ 2007 04 20, 20:20)
Ganorata tai jau skamba....

Ganorata turėtų būti Honorata
Pazistu, beje, mergicka tokiu vardu. Jai kažkur 20 metų turėtų būti. Bet kadangi tai yra yprastas lenkiškas vardas, tai manau, kad ir daugiau jų turėtų būti

QUOTE(rytoj @ 2007 04 21, 18:50)
Ganorata turėtų būti Honorata
Pazistu, beje, mergicka tokiu vardu. Jai kažkur 20 metų turėtų būti. Bet kadangi tai yra yprastas lenkiškas vardas, tai manau, kad ir daugiau jų turėtų būti 

Na Honorata skamba jau gražiau.

Aš taip įtariu kad ta Ganorata atsirado iš to, kad rusų kalboje nėra "H" raidės tokios grynos
Arba tarmiškai kaip nors čia taip gautųsi...

QUOTE(rytoj @ 2007 04 21, 18:55)
Aš taip įtariu kad ta Ganorata atsirado iš to, kad rusų kalboje nėra "H" raidės tokios grynos
Arba tarmiškai kaip nors čia taip gautųsi...

Ko gero abu variantai galimi, plius jei vardas senas ir metrikai kalbos draudimo metų, tai ir nieko keista kad Ganorata.
pazistu maza BIRUTE tai man visai grazus tas vardas