Įkraunama...
Įkraunama...

Sinusitas

QUOTE(Anira @ 2008 05 05, 15:14)
Tai man pasake pats gydytojas, kad galima su narkoze, ir vienoje palatoje gulejau su moterim, kuriai tai dare su narkoze, na idomu  g.gif 

O apie gyd.Sakalinska gal placiau galima suzinoti? Nes kazkaip internete nieko apie ji nerandu.

blink.gif Geras. O aš taip prašiau ir griežtai pasakė kad jokios narkozės ar raminamieji tam netaikomi. O ginčytis pirmasyk nežinant kaip iš tiesu galima ar ne, nesinorėjo. Gal dėl to netaikė, kad nebuvau guldoma į ligoninę? g.gif Mat aš pas loristus atėjau vidaus daktarės siuntimu dėl viso pikto, bet jau pradėjusi namie vaistinį gydymą. Maniau nė nereikės dar tų plovimų, bet pričiupo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2008 05 05, 16:38)
blink.gif Geras. O aš taip prašiau ir griežtai pasakė kad jokios narkozės ar raminamieji tam netaikomi. O ginčytis pirmasyk nežinant kaip iš tiesu galima ar ne, nesinorėjo. Gal dėl to netaikė, kad nebuvau guldoma į ligoninę?  g.gif Mat aš pas loristus atėjau vidaus daktarės siuntimu dėl viso pikto, bet jau pradėjusi namie vaistinį gydymą. Maniau nė nereikės dar tų plovimų, bet pričiupo.  rolleyes.gif

Tikriausiai, kad ne ligonineje, nes kiek zinau jei gydimas su narkoze planuojamas, tai butinai guldo i ligonine. O kurioje ligonineje tai tai dare, koks gydytojas?
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2008 05 05, 15:43)
Tikriausiai, kad ne ligonineje, nes kiek zinau jei gydimas su narkoze planuojamas, tai butinai guldo i ligonine. O kurioje ligonineje tai tai dare, koks gydytojas?

Kauno apskrities 3-iosios ligoninės klinikoje, LOR skyriaus vedėja, bet pavardė dabar jos užkrito visiškai. blush2.gif Kai tą vieninteli kartelį bebuvau pas ja, neįsidemėjau kažkaip. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Vajei kiek jus cia prisikenteje unsure.gif
Jus man pasakykit kai buna sinusitas tai butini bega tie puliai? g.gif na as jau savaite sergu sloga bet tokia keista, ne taip kad anksciau budavo viena dien susergi pasigydai, trecioj dienai sveiksti, ketvirtoj be slogos jau ax.gif o cia kiekviena diena buvo baisu, miegot neimanoma pust neimanoma, skaudejo nosies sonus, na poakim, uzgule ausys..Va kas mane labiausiai neramina, tos ausys. Uzkrite nors tu ka, kadangi geriu antibiotikus, nes dar ir bronchitas unsure.gif tai nebeskauda ir tos nosytes bet ausys amzinai "uzkrite" neimanoma...Cia daktarais nepasitikiu, i Lietuva grisiu tik po savaites..
Atsakyti
Kaip aš nugalėjau sinusitą

1963 m. mane visiškai nukamavo sinusitas. Gydymas poliklinikoje tabletėmis ir ligoninėje skausmingomis procedūromis padėdavo tik laikinai, o po to sinusitas vėl kartojosi. Visus metus negalėjau kvėpuoti, o naktimis,- tiesiog dusau.
Geri žmonės davė man vieno žolininko, gyvenančio Ufoje, adresą. Nuvykau ir jis man patarė kaip išgygyti šią mane labai kankinusią ligą. Jau 40 metų kaip aš nežinau kas yra sinusitas. O patarimas štai toks: nulupti ir nuplauti vieną česnako skiltelę, sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su tokio pat dydžio sviesto gabalėliu kaip ir česnako skiltelė. Šiuo tepaliuku vakare ištepti kaktą, apie nosį, po akimis, žodžiu ten, kur sergant sinusitu, susikaupia pūlingos išskyros. Tuo pačiu tepaliuku ištepti kojų padus, palaukti kol apdžius ir, užsimovus šiltas kojines, gulti miegoti. Ryte išvirti bulvių ir, užsidengus galvą storu rankšluosčiu ar kuo kitu, apie 10-15 min pakvėpuoti garais. Jau po pirmos procedūros gausiai pasipylė išskyros, kad net nustebau, kur jų tiek galėjo ir būti. Nurimo ir skausmas, nukrito ir temperatūra, kuri vis pastoviai laikėsi virš 37°C. Šias procedūras reikia pakartoti bent 3 kartus. Ir viskas. Nei karčių tablečių, nei labai skausmingų pradūrimų ir kitokių nemalonių valymo procedūrų, streso ir laiko gaišinimo. 40-šimt metų kaip persakau šį receptą kitiems, besikankinantiems šia liga, ir visiems padeda.

Valentina Martiniuk, Ufa
Atsakyti
Laba diena mamytes 4u.gif susiduriau ir as su sita bjaurybe...jau menesi laiko jauciosi tesiog kosmariskai doh.gif seip tai sinusita turiu senokai tik kazkaip jis mane nelabai vargino pries tai tai ir nekreipiau demesio....bet dabar tesiog mirstu verysad.gif gal kas jau isbnde paskutini patarima? unsure.gif as siandien pradesiu ir veliau jums parasysiu ar tikrai padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos
QUOTE(tanler @ 2008 05 23, 21:00)
Laba diena mamytes 4u.gif susiduriau ir as su sita bjaurybe...jau menesi laiko jauciosi tesiog kosmariskai  doh.gif seip tai sinusita turiu senokai tik kazkaip jis mane nelabai vargino pries tai tai ir nekreipiau demesio....bet dabar tesiog mirstu verysad.gif gal kas jau isbnde paskutini patarima? unsure.gif as siandien pradesiu ir veliau jums parasysiu ar tikrai padeda mirksiukas.gif

nu laukiam atsiliepimų...ar pasitvirtino toks gydymo būdas? rolleyes.gif
aš su juo ir labai seniai kovoju...jau kokį 15 metų jei ne daugiau...buvo traukti ir pūliai...ligoninėje gulėta...bet... verysad.gif
praeina kažkoks laiko tarpas ir taip kartojasi į metus 3-4 kartus.kiek pastebėjau..blogiausiai pasijaučiu tada kai būnu ilgai gamtoje...ta prasme kuo daugiau šviežaus,gryno oro ar vėjuko, tuo man blogiau...manau sinusitas nėra ižgydomas visiškai...jį galima tik laikinai apgyditi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eveneirka @ 2008 06 01, 18:57)
sveikos

nu laukiam atsiliepimų...ar pasitvirtino toks gydymo būdas? rolleyes.gif
aš su juo ir labai seniai kovoju...jau kokį 15 metų jei ne daugiau...buvo traukti ir pūliai...ligoninėje gulėta...bet...  verysad.gif
praeina kažkoks laiko tarpas ir taip kartojasi į metus 3-4 kartus.kiek pastebėjau..blogiausiai pasijaučiu tada kai būnu ilgai gamtoje...ta prasme kuo daugiau šviežaus,gryno oro ar vėjuko, tuo man blogiau...manau sinusitas nėra ižgydomas visiškai...jį galima tik laikinai apgyditi verysad.gif

Taigi dariau viska kaip ir reikejo bet man nefiga ne padejo schmoll.gif dar ir vyrui teko tris nakteles kitam kambari pamegoti wink.gif Dabar galvoju gal pries tai reikejo su druska nosi isvaliti gal tada padetu g.gif bet apsiimsiu tuo reikalu kai vyras i jura isplauks nes jam baisei wacko.gif negerai nuo tokio kvapo...dabar plaunu nosi pora kartu per diena su Humeriu...issivalo ta nosis biggrin.gif bent jau galvos skausmas praejo...jauciuosi tikrai geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tanler @ 2008 06 01, 22:48)
Taigi dariau viska kaip ir reikejo bet man nefiga ne padejo  schmoll.gif dar ir vyrui teko tris nakteles kitam kambari pamegoti  wink.gif Dabar galvoju gal pries tai reikejo su druska nosi isvaliti gal tada padetu g.gif  bet apsiimsiu tuo reikalu kai vyras i jura isplauks  nes jam baisei wacko.gif negerai nuo tokio kvapo...dabar plaunu nosi pora kartu per diena su Humeriu...issivalo ta nosis biggrin.gif  bent jau galvos skausmas praejo...jauciuosi tikrai geriau smile.gif

tai va...tas galvos skausmas ir veda iš proto doh.gif per jį net normaliai žiūrėt negali...apie galvos palenkimą žemyn išvis tyliu doh.gif itin vakariniai-naktiniai skausmai doh.gif
išplaut kad išplauni tai labai gerai..bet man tas nepadeda...humeris man tik kaip nosies gleivinės drėkintojas...kelias minutes jaučiuosi pakankamai gerai...bet vėliau ir vėl taspats...šiap nuo seno tai vienintelis ir nepakartojamas vaistas...tai šildyta druska..kuri keliauja ant kaktos...tada nors ramiai galiu užmigt rolleyes.gif
Bet paskaičius,kad mergios nerekomenduoja šildyti sinusų tai va čia tokia baimė ir kamuoja...bet visgi keista...gulėdama ligoninėj..kiekvieną dieną buvo išrašyti šildymo kursai...dėdavo lyg kažkokius parafinus (nepamenu gerai,nes čia buvo senai)...su aparatu kažkaip kaitindavo,šildydavo visa kaktą,aplink nosį...vadinas nėra labai jau taip blogai ir ta druska g.gif
o kad česnakas padeda nuo slogos tai jau išbandyta... thumbup.gif
Atsakyti
Turiu ir aš šitą "gėrį". Antrą kartą jau, pirmas pieš mėnesį buvo verysad.gif Simptomai visi jau aprašytieji:
1. Neįmanoma prakvėpuot-puti puti, bet ant tiek tiršta,kad neįmanoma,žodžiu kvėpavimas vyksta per burną..
2. Plyšta galva, skauda akis,akiduobes,žandikaulius, užgula ausis..
3. Nejauti nei skonio nei kvapo.. jaučiu užsimerkus š po nosim pakištų - vienodai šviestų. Esi toks pusiau invalidas,neturintis skonio/kvapo pojūčių, priekurtis, piktas (nes galva plyšta)
4. Geriausiai nelenkti galvos į priekį, nes galima prarasti sąmonę nuo skausmo... nors kitiems taip neatrodo.. juk tik sloga cool.gif .. išsidirbinėja čia mat princesė..

Padeda:
1. Antibiotikai antibiotikai ir dar kartą antibiotikai. Po pirmos vartojimo dienos kitą diena atsikeliu panaši į žmogų,sparčiai atrandantį gyvenimo džiaugsmą.. O kad jų gauti - kuo skubiau pasterapeutą gauti siuntimą pas LOR, pas LOR (jei įmanoma tą pat dieną) gauti siuntimą daryti nuotrauką, bėgti lėkti ją daryti, nes gi mūsų išsigimusioj ne sveikatos,o ligonių sistemoj nuotraukos darymas taip pat užtrunka.. tik prasišvietus bėgti užsirašyti pas LOR, kad patekti į priėmimą kai bus padaryta nuotrauka. (Čia aš rašau savo brangiosios Lazdynų poliklinikos tvarką,tikiuosi galkur paprasčiau)
P.S. Jei taip antibiotikų negaunate, ieškote visų įmanomų būdų jų gauti.. blink.gif

Visų kryžiaus kelių ir gydydytojų nekompertencijos neaprašinėsiu, nes daug rašyt..

2. Neleisti durti tų pūlių schmoll.gif vietiniu būdu,iš pradžių prašyti antibiotikų ir jei jie nepadės gal nebent tik tada sutikti su ta egzekucija ir sinusito užsitikrinimu visam gyvenimui.

3. Nusipirkti klizmą N3, prisipilti puoduką vandens, pridėti druskos ir darytis klizmas į nosį blink.gif 3 kart per dieną pasilenkus, kad vanduo pro vieną pusę įtekėtų,pro kitą ištekėtų.. kaifas žodžiu blink.gif (Humeriai ir Sterimarai čia nebepadės, taip kad nemėtykit pinigų)
Procedūra praplauna pūlius, dezinfekuoja, gydo.

4. Nusipirkti akių lašų (taip taip) Gentamicin 0,3 lašinimui į nosį. Tai vietinio veikimo antibiotikas. Žodžiu antibiotiniai lašai į nosį. Lašinti 3-5 lašus 3 k. dienoj po relax praplovimo prcedūros.
Taip pat purškiuosi Olynth su drėkinimu,paskui sulašinu tą gentamiciną paguliu ir palaukiu kol atsikimš.. po visko kokias 3 valandas galima gyventi..

5. Nusipirkti sirupo Aerius. Gerti 2 šaukštelius ryte. Tai geras daiktas skiriamas ir alergijai mažinti,o sinusito metu mažina gleivinių paburkimą,geriau išteka marmalai blink.gif Ai, dar galima vietoj sirupo Kestine 10mg. - jas irgi LORai skiria paburkimo mažinimui. Po vieną tabletytę į dieną 7 dienas.

6. Bet jau aš prie viso to pirkau dar Sipurette lašus. Po 50 lašiukų 3 k. dienoj. Jie derinasi su antibiotikais, nes pagrindė iš žolyčių, bet vaikam geriau duoti tabletytes, nes lašai spirito pagrindu.

7. Gerti GELOMYRTOL FORTE. Jie nereceptiniai tai galima iškart staigiai nusipirkti. Kai gauni antibiotikus,jau galima nevartoti. Jei kam silpnesnis situsitas, gali ir padėti.. g.gif

kas dar.. g.gif

Turiu tą džiaugsmą, vaikas irgi.. priešui nepalinkečiau.. tikiuosi mano patarimai padės.. svarbiausiai kuo skubiau pult gydyt, nes tragedija.. kas turi,tas žino.. Panos,tikiuosi gal kam padės manopatarimai.. parašiau sudėjus bendrus patarimus,ką sakė Lores man, vaikui, taip pat pediatrė ir terapeutė.. na ir savo asmeninę patirtį.. Bent jau man tai tik antibiotikai padeda.. ir skausmas po pirmos dienos vartojimo, praktiškai jau į vakarą dingsta.. ir pūlių mažėja.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Individualistė: 11 birželio 2008 - 15:33
Pasakoju toliau, nes tikiuosi, kad kažkam pravers mano info:

Po viso gydymo viskas susitvarkė, išskyruos uoslę blink.gif Silpnai jaučiu kvapus. Gydytoja uždarė nedarbingumą - turėkit omeny, kad be problemų jį galite gauti su šia liga - ir išrašė uoslei Beconase purškalą - ryte ir vakare po vieną įpurškimą į kiekvieną nosies ertmę. Ar padės atstatyti - parašysiu vėliau. Kaina Camelijoj apie 17 Lt.
Atsakyti
niu va,uzpuole ir mane sinusitas.Jau nuo birzelio vidurio mane kamuoja galvos skausmai.Pries dvi savaites diagnozuotas bronchitas,angina ir prasidedantis sinusitas.kadangi per sias iseigines pablogejo,vel i poliklinika nuvariau,rengenas parode sinusita,o gyditoja jokio gydimo nepaskyre doh.gif pasake arbatas gert doh.gif Siandien taip sudinai jauciuosi,pastoviai nosis uzsikimsus,galva skauda,svaigsta....Eisiu ryt privaciai pas lora,nes nebegaliu daugiau verysad.gif
Atsakyti