Įkraunama...
Įkraunama...

Sinusitas

QUOTE(ingridukas @ 2008 08 06, 09:47)
niu va,uzpuole ir mane sinusitas.Jau nuo birzelio vidurio mane kamuoja galvos skausmai.Pries dvi savaites diagnozuotas bronchitas,angina ir prasidedantis sinusitas.kadangi per sias iseigines pablogejo,vel i poliklinika nuvariau,rengenas parode sinusita,o gyditoja jokio gydimo nepaskyre doh.gif pasake arbatas gert doh.gif Siandien taip sudinai jauciuosi,pastoviai nosis uzsikimsus,galva skauda,svaigsta....Eisiu ryt privaciai pas lora,nes nebegaliu daugiau verysad.gif

Aš jau daugelį metų kankinuosi su šia problema taip pat ir jokie antibiotikai man jau negelbėjo, bet vieną dieną, kai kau nebegalėjau kentėti, pabandžiau praplauti nosį vandeniu su druska - pasišildžiau vandens gerą puslitrį, ir įdėjau berods du šaukštelius įprastos druskos, tada su dideliu švirkštu (aišku be adatos mirksiukas.gif ) pyliau tą tirpalą per vieną nosies sklyle palenkusi galvą, taip, kad išbėgtų per kitą. Jausmas tikrai ne iš maloniausių (atrodo, kad tą vandenį kažlur į smegenis piliesi ir man pasirodė, kad jis ne visas išbėgo), bet įvyko stebuklas - kitą dieną jau galėjau kvėpuoti, o dar po kelių dienų beveik pranyko pūliai. Nesitikėjau tokio rezultato, nes dariausi tik vieną kartą, bet va jau pusmetį sinusitas nelimpa. Manu, kad profilaktiškai reikėtų prieš rudenį dar pasidaryti šią procedūrą.
Atsakyti
QUOTE(Individualistė @ 2008 06 20, 13:01)
Pasakoju toliau, nes tikiuosi, kad kažkam pravers mano info:

Po viso gydymo viskas susitvarkė, išskyruos uoslę  blink.gif Silpnai jaučiu kvapus. Gydytoja uždarė nedarbingumą - turėkit omeny, kad be problemų jį galite gauti su šia liga - ir išrašė uoslei Beconase purškalą - ryte ir vakare po vieną įpurškimą į kiekvieną nosies ertmę. Ar padės atstatyti - parašysiu vėliau. Kaina Camelijoj apie 17 Lt.

Nepadejo man ta Beconase ne kiek, kaip ir Gelomyrtol, kaip ir dvi dozes paeiliui antibiotiku, geriamu, o jiems nepadejus ir leidziamu doh.gif . Per metus turejau tris sinusitus, (vienas ziema, pavasari ir vasara) Paskutinis toks, kad be nuskausminamuju negaledavau uzmigti ir net nakti tekdavo keltis tablietka ivartoti. Jokie praplovimai nepadejo niekas, tupejis nosyje laimingas, o as kankinausi verysad.gif , kol spjoviau i visas poliklinikas ir nuejau pas gydytoja homeopate. Parinko jinai man specialu vaistuka (zirniukai tokie), kurie man isvale ne tik sinusita visa, bet net isvale is sinusu pastas, kurias stomotologe buvo privariusi i sinusa, kai supuliavusi danti tvarke (prie 10 meteliu). doh.gif Praejo metai ir jokie sinusitai manes jau nebekankina thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labuka, radau sia temeli,o ji man tokia aktuali, nu paskutiniu metu, tiksliau kelis metus manes nebekankino sinusitas, bet vat pradejau lauktis vaikelio tai kaip sakant per nestuma iskyla visos senos ligos.
sinusitas mane kankino nuo pat vaikystes. bet gydant ivairiais vaistais ir siaip kai uzaugau atrodo viskas susitvarke savaime, bet vat ipusejau nestuma ir netiketai man prasidejo slopgos, galvojau, kad nieko blogo, bet pradejo galva skaudeti, isskyros is nosies vis tirstejo ir pasidare geltonos. naktimis nebeissimiegu. man saves tai negaila, anksciau prasidejus kazkokiems persalimo simptomams ikaldavau gripex ir praeidavo, bet kadangi dabar esu ne viena bandziau gydytis su arbatom ir saziningai gulejau lovytes. nepadejo, pablogejo cystai. man gaila leliuko, jauciu jo judesiukus ir vis galvoju, kad tik nepakenktu, kai jis duodas pilvelyje tai taip ir kankina sazine, kad jam nepatinka kaip mama jauciasi. net neisivaizduoju kokius vaistus galiu gerti, kad nepakenktu. musu mieto daktarai mane cystai sunervojo. israse, kazkokiu antibiotiniu purskiamu ir i gerkle ir i nosi tai man vartojant jau trecia diena nejauciu jokiu pagereimu, kaip tik pablgejo. ir perskaiciau info lapeli tai viena draudziama naudoti nescioms, kitas nepatartinas. bijau ir bepurkstis juos. nu susaudyti tokias daktares gun_rifle.gif tai vat deka jusu radau ta vaista Sinupret, jis homeopatinis, bandysiu juos gerti, lapeluje parasyta, kad nescioms laisvai galima ir be to geriu oscilococsinum irgi homeopatiniai nuo gripo, zinokit ar sutapimas, bet man pradejo gereti, sinusitas tai nesitaiso, bet aplamai savijauta geresne. tai vat zadu ji naudoti profilaktiskai viena karta i savaite, tikiuos galima. nu man taip gaila leliuko, net verkiau kai buvo blogiausia savijauta, naktys bemieges, keliuosi pavargusi nuo begalini blaskymosi ir skausmu, vakare bijau eiti miegoti, ir vel zinau,kad bus blogai. tai va, bandysiu gydytis.
Atsakyti
Tikrai bjauri liga, kuri mane lydi jau labai seniai. Na tiksliau lydejo. Panasu kad man pagaliau pavyko ja iveikti. smile.gif
Anksciau kaip tik ziema taip as su snargliu. Bet tada man pasiule pagert propolio kapsuliu. Nu ir zinokit padejo. Aisku pagerejima pajutau ne po pirmo buteliuko, bet ne karve kainuoja apie 7 lt jei gerai pamenu.
Dabar jau turbut trecius metus be sinusito thumbup.gif Buna, kad persalu nosis 'slapia' pasidaro, bet tada propolio aliejuku pasiteplioju (irgi nerealus dalykelis) ir slogos kaip nebuta. tongue.gif
Jei kam idomu galiu daugiau papasakot;)
sekmes gydantis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinnamon: 01 lapkričio 2008 - 21:54
QUOTE(Saganija @ 2008 08 11, 11:59)
Nepadejo man ta Beconase ne kiek, kaip ir Gelomyrtol, kaip ir dvi dozes paeiliui antibiotiku, geriamu, o jiems nepadejus ir leidziamu  doh.gif . Per metus turejau tris sinusitus,  (vienas ziema, pavasari ir vasara) Paskutinis toks, kad be nuskausminamuju negaledavau uzmigti ir net nakti tekdavo keltis tablietka ivartoti. Jokie praplovimai nepadejo niekas, tupejis nosyje laimingas, o as kankinausi  verysad.gif , kol spjoviau i visas poliklinikas ir nuejau pas gydytoja homeopate. Parinko jinai man specialu vaistuka (zirniukai tokie), kurie man isvale ne tik sinusita visa, bet net isvale is sinusu pastas, kurias stomotologe buvo privariusi i sinusa, kai supuliavusi danti tvarke (prie 10 meteliu). doh.gif  Praejo metai ir jokie sinusitai manes jau nebekankina  thumbup.gif  thumbup.gif

Gal gali parasyti kontaktus gydytojos homeopates? Kur ji priima pacientus. Busiu labai dekinga.
Atsakyti
Turiu sita bedele nuo mazdaug 10 metu. Tik kojos pasala-nosis iskart uzsikemsa, ir ziurek vel sinusitas atsiranda. Geriau as ir sinupretus ir purskiausi humerius ir kokio velnio as tik nevartojau g.gif Zodziu vienais metais atsibodo man tie nesibaigiantys vaistai sinusitui gydyti,atsibodo kruvos veido rentgenu su blogais atsakymais+nemanau kad tai labai baisi liga(juolabiau man net galvos nebaisiai skauda),spjoviau ir nustojau gydytis. Galiu pasakyti,kad gydant sinusita ar negydant, man asmeniskai jis praeina per vienoda laika.Taip kad ir nesigydau blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
ai, as irgi taip pat nusispjoviau ir nebesigydau. kas padedavo man - tai vanduo su druska. buvau nusipirkus vaistinej tokia mini pompa kaip anksciau buvo klizmai statyt, su ja geriausiai budavo nosi plaut. bet ner laiko uzsiiminet taip vis...
Atsakyti
Sveikos,

Aš tai niekaip nesuprantu, ar gali būti sinusitas be slogos? Nes man paskut. dienom skauda visur - ir kaktą, ir nosies daubas siaubingai, ir būtent tą pusę, kur prieš porą mėn. turėjau sinusitą. Skausmas sinusitinis, bet slogos - absoliučiai nėra. blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2008 12 03, 13:01)
Sveikos,

Aš tai niekaip nesuprantu, ar gali būti sinusitas be slogos? Nes man paskut. dienom skauda visur - ir kaktą, ir nosies daubas siaubingai, ir būtent tą pusę, kur prieš porą mėn. turėjau sinusitą. Skausmas sinusitinis, bet slogos - absoliučiai nėra. blink.gif

Mano vyrui beveik visada taip būna verysad.gif
Atsakyti
Man buna sinusitas tada kai pavargstu, jauciu, kad pavarges ir nosis pradeda kimstis, gerkle po biski skaudeti, tai tada zn,kad reikia sustoti...pailseti, gerai issimiegoti, pakvepuoti druska, pasisildyti kojas, prasiplauti nosi ir beabejo vartoti daug arbatu ir vitamino C ax.gif manau pac svarbiausias dalykas yra miegas, nes jei nera imuniteto pac sinusitas ar persali ar nea pradeda kabintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2008 12 03, 14:01)
Sveikos,

tikrai gali būti ir be slogos.aš kasmet sergu ir dabar sergu doh.gif slogos nėra schmoll.gif bet man galų gale visada pratrūksta pūliai.vakar radau,kad lavai padeda sviesto ir česnako kremukas,bet man dar labiau pablogėjo,šiandien jau ir angina ir ausis skauda doh.gif antibiotikus pradėjau vartoti unsure.gif
Atsakyti
Turiu šią dovaną jau beveik 20 metų tikriausiai, nuo gilios vaikystės- lėtinis bjaurybė rolleyes.gif o rudenį ir žiemą mane tiesiog pjauna doh.gif

Pasiskaičiau įvairių patarimų, akivaizdu, kad kiekvienas randa tai, kas jam padeda, o neišbandęs nesužinosi....
Siūlau variantą, kuriuo gydausi, man padeda, beje, juo gelbėjausi ir nestuke.gif metu, nes tos svarbiausios 12 savaičių buvo rudenį- žiemą ir nieko negalėjau vartoti.....
Pirmiausia, mano "vaistas" nr 1-CINABBSIN thumbup.gif vartoju po 1 tabletę kas 3 val (sučiulpiu)-principas paprastas, jis paleidžia nosį, tada viskas bėga bėga, skųstis nėra ko, svarbu, kad viskas išbėgtų, o kad išbėgtų ir tai, kas giliai nosiaduobėse ir kas jau virš kaktos darau taip- nusiperku mineralinio Vytauto ir palieku atidarytą per naktį, kad nusigazuotų, tada ryte pasiimu žvirkštą arba pompelę ir į nosies skylutes susišvirkščiu- nesvarbu, kad tuo metu gal ir nieko neišeina, bet nauda akivaizdi ir vėliau pasimato.
Dar vienas neblogas- tamponai su gaminamu vaistu- Protorgol, tačiau nepatarčiau daryti daugiau nei po vieną kartą per dieną 3-4 dienas. Kaikas sako, kad tas vaistas atgyvena, bet veiksmingumas 100 proc 4u.gif vaikams nerekomenduoju (nebent pačiais kraštutiniais atvejais)...
Šiaip visa tai gana netrumpai tęsiasi, tačiau išsiverčiu be jokių antibiotikų, jų nesu šiam tikslui gėrusai jau gal 7-8 metus thumbup.gif
Atsakyti