Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esat su vaiku gulėję ligoninėj?

Aš su sūneliu ligoninei gulėjau keturi kartus. Tris kartus Kauno Apskrities ligoninei ( buvusi III-čia lig.) ir Kauno infekcinėje. Esu patenkinta ir personalu, ir aplinka. Infekcinėje su salmonelioze gulėjom, tai pirmą naktį seselė labai dažnai užeidavo, pažiūrėti, paklausti kaip jaučiasi, patikrinti lašelinę.Aš sėdėjau ir bijojau užmigti, kad nesibaigtų vaistukai lašelinėje, tai seselė net atnešė žurnalą paskaityti, kad neimtu miegas. Apskrities ligoninei labai fainos seselės ir gydytojos visada ateina vakare, ryte pasibaigus naktiniam budėjimui, o palatos gydytoja tai du kartus ar net tris per dieną užbėgdavo. Tik viena sesėlė tokia žiopla yra, mano sūnų rikdė 15 min. ir niekaip kateterio nepataikė, po to kvietė kitą sesutę kad įdėtų. Palatos kaimynui įdėjo kateterį taip, kad kiekvieną kartą leidžiant vaistus jis verkdavo, nors vaikas jau 7 metų.
Gulėjau ir Kauno klinikose naujagimių skyriuje su dukryte, nes gimė per anksti. Ten tai aplinka puiki, personalas gal irgi kvalifikuotas, bet kai reikia tai nei gydytojos, nei seselės naprisišauksi. Ir niekas nieko nesako, daro tyrimus o atsakymų ir po poros dienų nežino. Pirmą naktį dukrytė praleido reanimacijije. 6 ryto nunešiau pienuką, pažiūrėjau į savo stebukliuką inkubatoriuje,9 ryto ateinu su pienuku - inkubatorius tuščias. Kojas pakirto, stoviu ir nežinau ką daryti: bijau klausti kur dukrytė. Galop ten buvusios seselės paklausiau, o ji ramiai sako: jau prieš porą valandų į naujagimių skyrių perkėlėm. Sakau tai kur man eiti ,ji trumpai paaiškino: trečiam aukšte, pamatysi naujagimių palatą. Užlipau į tą trečia aukštą ,einu kolidorium visos durys palatų uždarytos. Valytojos paklausiau, tai moteriškė nuvedė iki leliukų palatos. Tai ar taip jau sunku buvo ateiti į akušerinį skyrių ir pasakyti man kad dukrytei pagerėjo ir į kurią palatą ją iškėlė g.gif . Toliau, dar geriau: rytinė gydytojų vizitacija naujagimių skyriuje(aš jau gulėjau kartu su dukra), mūsų gydytoja net pamiršo ligos istoriją atsinešti. Tai vyr.gydytojai sako:k kiek pamenu.... Nu žodžiu klinikos tai toks konvejeris, kur niekas į pacientą nekreipia dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(Simonsita @ 2007 08 02, 01:11)
Aš  su sūneliu ligoninei gulėjau keturi kartus. Tris kartus Kauno Apskrities ligoninei ( buvusi III-čia lig.) ir  Kauno infekcinėje. Esu patenkinta ir personalu, ir aplinka. Infekcinėje su salmonelioze gulėjom, tai pirmą naktį seselė labai dažnai užeidavo, pažiūrėti, paklausti kaip jaučiasi, patikrinti lašelinę.Aš sėdėjau ir bijojau užmigti, kad nesibaigtų vaistukai lašelinėje, tai seselė  net atnešė žurnalą paskaityti, kad neimtu miegas. Apskrities ligoninei labai fainos seselės ir gydytojos visada ateina vakare, ryte pasibaigus naktiniam budėjimui, o palatos gydytoja tai du kartus ar net tris per dieną užbėgdavo. Tik viena sesėlė tokia žiopla yra, mano sūnų rikdė 15 min. ir niekaip kateterio nepataikė, po to kvietė kitą sesutę kad įdėtų. Palatos kaimynui įdėjo kateterį taip, kad kiekvieną kartą leidžiant vaistus jis verkdavo, nors vaikas jau 7 metų.
Gulėjau ir Kauno klinikose naujagimių skyriuje su dukryte, nes gimė per anksti. Ten tai aplinka puiki, personalas gal irgi kvalifikuotas, bet kai reikia tai nei gydytojos, nei seselės naprisišauksi. Ir niekas nieko nesako, daro tyrimus o atsakymų ir po poros dienų  nežino. Pirmą naktį dukrytė praleido reanimacijije. 6 ryto nunešiau pienuką, pažiūrėjau į savo stebukliuką inkubatoriuje,9 ryto ateinu su pienuku - inkubatorius tuščias. Kojas pakirto, stoviu ir nežinau ką daryti: bijau  klausti kur dukrytė. Galop ten buvusios seselės paklausiau, o ji ramiai sako: jau prieš porą valandų į naujagimių skyrių perkėlėm. Sakau tai kur man eiti ,ji trumpai paaiškino: trečiam aukšte, pamatysi naujagimių palatą. Užlipau į tą trečia aukštą ,einu kolidorium visos durys palatų uždarytos. Valytojos paklausiau, tai moteriškė nuvedė iki leliukų palatos. Tai ar taip jau sunku buvo ateiti į akušerinį skyrių ir pasakyti man kad dukrytei pagerėjo ir į kurią palatą ją iškėlė  g.gif . Toliau, dar geriau: rytinė gydytojų vizitacija naujagimių skyriuje(aš jau gulėjau kartu su dukra), mūsų gydytoja net pamiršo ligos istoriją atsinešti. Tai vyr.gydytojai sako:k kiek pamenu.... Nu žodžiu klinikos tai toks konvejeris, kur niekas į pacientą nekreipia dėmesio.

Papildyta:
QUOTE(čiurkutė @ 2007 08 08, 17:23)

Atsakyti
taip teko mano maziukei buvo 4menesiukai apie gyditoja nieko blogo negaliu pasakyti bet sesutes kazkoks kosmaras....gylejau KLP vaiku ligonineje.
ir dar maziuke sirgo kazkokia liga neaiskia o laikui begant isryskejo kad i kortele irasyta plauciu uzdegimas nors visai jo nebuvo!!!
Atsakyti
Man teko su savo maziuke atsigulti kai jai buvo 5 savaites. Gulejom Kauno 3-oje klinikineje ligonineje. Viskas prasidejo nuo slogytes, issikvietem savo daktare, paklause parase vaistuku, kaip veliau ligoninej suzinojau, vieni ju skiriami tik nuo vieneriu metu. Nesiseke mums sveikt ir kai nuvykom i ligonine buvo pradzia plauciu uzdegimo. Daktare pasitiko labai nemaloniai, jai apziurinejant maziuke pradejo verkt, tai ji taip piktai - tu cia man nezyzk! pakraupau, galvoju ir cia vaiku daktare blink.gif ir siaip labai nemaloniai bendravo, lyg butume labai sutrukde. Siaip visas personalas labai malonus,o ir ta gydytoja veliau malonesne pasidare.
Atsakyti
Teko gulėti Santariškėse infekcinėj del Roto su 1m. Tai pačiai reikėjo eiti viską aiškintis. Nervino, labiausiai, kad buvp prisakyta ko vaikui neduoti, o kai nešė ligoninės maistą tai beveiks viską ko gyd.liepė neduoti doh.gif Rezultate vežė maistą iš namų.

Antakalnyje vaikų sk.buvau su 1,5 mėn. 2.gif dėl bronchito. Neturiu jokių priekaištų. Personalas malonus, viską paaiškina, parodo.

Snatariškėse vaikų chirurginiam dėl akytės su 3 mėn. 2.gif taip pat personalas thumbup.gif O ir pats skyrius prieš keletą metų atnaujintas, suremontuotas.
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2007 01 07, 00:10)
Su mažuoju esu gulėjusi Santariškių traumatologiniame  ir Antakalnio vaikų ligų skyriuje. Jau apie Santariškes net baisu prisiminti. Gydytojų arogancijai tiesiog ribų nebuvo, nebandyk net ką nors paklausti. Visa laimė, kad bent jau sesutės buvo žmoniškos, patardavo ir paaiškindavo situaciją.  Dar, negana nudegimo, pasigavo vargšelis rotavirusą. Viskas buvo taip baisu, kad nesinori net galvoti apie tai.

Ir man teko su beveik trimeciu guleti Santariskese. (buvo kelio sanario uzdegimas) Taip pat Roto virusa pasigavome.... blink.gif bet labai patiko rezidentes, nuosirdzios.
Atsakyti
[QUOTE][FONT=Times][COLOR=fuchsia][QUOTE]
As gulejau du kartus Telsiu ligonineje vaiku skyriuje apie personala negaliu pasakyt schmoll.gif kad draugiskas
Atsakyti
aš su savo dziaugsmu kai jai buvo 1m. gulėjau Santariškėse urologiniam skyriuje, po inksto operacijos dvi paras laikė reanimacijoje. turėjo atiduoti po paros, bet kadangi buvo liepos 6- tai nedavė, nes skyriuj kaip ir daktarų nėra. o kadangi aš dar maitinau MP tai man po paros krutinė visa buvo guzais, sesutė palydėjo į naujagimių skyrių, kur nusitraukiau pieną. Reanimacijoj, palikau pieno pilna buteliuką ir ėjau nekartą maitinti pati. Stebėjosi kaip aš dar tiek ilgai matinu, mielai sutiko pašildyti ir kai manes nėra duoti pienuką, o ne arbatas. Per lankymo valandas jai gulinčiai dar papą įkišdavau biggrin.gif biggrin.gif Urologinam tikrai puikus personalas. nors reanimacijoje kaip kada, viena mama man pasiguodė kai laukėm kada pas vaikelius įleis.
o šiaip iki 6 mėn maitinau vien MP ir buvo kaip daba pažiūriu putli merytė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusele_: 13 rugsėjo 2007 - 15:25
Nors mums už 3sav.bus metai 2 kartus gulėjome ligoninėje.Tik geri atsiliepimai ir priežiūra Santariškiu ligoninės akių skyriui ir Radviliškio ligoninės vaikų skyriui. thumbup.gif
Atsakyti
kai gimė mažoji, tai visą laiką svarsčiau, kaip bus jei dičkei prireiks į ligoninę, nes ji tikra maminė g.gif Išsisukom, laringitus gydėmės namie, pirkom inhaliatoriu, kad būtų lengviau mirksiukas.gif . O kai mažajai buvo 10 mėnesių, negelbėjo nei inhaliatorius, naktį išsikvietėm greitukę, tai ji tik į ligoninę vežt norėjo ir niekaip kitaip. Aš dar tikėjaus, kad suleis plečiančių ir viskas. teko tėčiui važiuot. 2 dienikes palaikė ir namo. va, ir prasidėjo tada. Dičkė parsivežė iš ligoninės bronchitą, užkrėtė sesytę g.gif Tada jau atsigulėm visos trys. Gulėjom atskiroj palatoj, tik tiek kad labai mažutėj. Sunkoka buvo, nes mažikę reikėjo visad lovoj laikyt, nes dar nevaikščiojo, o ropot juk neleisi. sunkios buvo tik pirmos dienelės, paskui pripratom, gulėjom 10 dienų. Mažoji ir namučius pamiršt spėjo mirksiukas.gif Užtat kiek džiaugsmo buvo, kai grįžom namo lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš iš viso tris kartus su vaikais gulėjus ligoninėje verysad.gif , su sąlygom buvo viskas OK, bet jau kaip namo visalaik norėjosi........
Atsakyti
QUOTE(violal @ 2007 10 04, 13:39)
Aš iš viso tris kartus su vaikais gulėjus ligoninėje  verysad.gif , su sąlygom buvo viskas OK, bet jau kaip namo visalaik norėjosi........

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mums su mažąja taip pat.
Atsakyti