Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

O man atrodo, kad vietga nelabai tinkama. Susitikus norisi pabendrauti, o ne blaškytis po baseiną ir pirteles, o juo labiau visas dėmesys bus skirtas tik besipliuškenantiems mažiams.
Į tokią vietą manau fainiausia yra vykti su šeima.
Juo labiau, kas sėdi su vaikučiais, tas gali ir iki 17.00 dėl pigumo, o kas dirba, ir vaiko lavint jau nebereikia tose pamokėlėse:))
mano nuomone - geriausias susitikimas kažkur gamtoje su atsivežtiniais kibinais, pvz iš kibininės.
Papildyta:
QUOTE(Nereali @ 2007 04 29, 16:13)
Ir priesais yra ezeriukas norincioms pasivaikscioti wink.gif (jei jegu dar bus)

O prie ežeriuko privati valda plius šabakštynai ir kemsynas. Nematei??
Atsakyti
QUOTE(CrEL @ 2007 04 29, 16:52)
Nustatineja visiem- nesbvarbu minsas ar ne. bet jeui neklausi- nieko neiraso.  lieka tikguimdyves buloje ar istorijoje, net nezinau kaip tiksliau pavadint.
Va kai pirmaja gimdziau zinau kad nustatinejo tai irgi manaiu kad bus irasyta- taui ir neklausiau, o neirase nieku, tai iki siol ir nezuianu. Antrosios paklausiau pati- tasake, bet iraso irgi nieku israse nera. Na jei noresi zinot reik klaust. I israsa neiraso.

Mano mazei irgi nustate, bet nepaklausiau kokia kraujo grupe turi, tai dabar nezinau verysad.gif Pirmaji berniuka gimdziau RK Vilniuje, tai is karto, kai tik nustate, pasake mums vaiko kraujo grupe... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivune @ 2007 04 29, 16:57)
g.gif tai gal dabar pasakytu,jei paskambinciau? g.gif Kur tik su mazium pas gydytojus nueinu,visi klausia,ir labai stebisi,kad irasyta nebuvo unsure.gif

reiks manau ioi archyva kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Nereali @ 2007 04 29, 17:13)
TURIU pasiulyma: vietoj kibinu (arba shalia ju) varyti i naujai atsidariusi "Trasalio" baseina +SPA (na pvz drusku kambariuka wink.gif)

Tik butu geriau vaziuot ne sekmadieni o darbo diena tada butu pigiau.
Kiek zinau gegzues men ten viskam 20% nuolaida.

Vienzo gaunasi, kad jei paprasta diena iki 17val varai i baseina (+pirtys, jaukuzzi etc) tai gaunasi tik 16litu  thumbup.gif jei savaitgali arba po 17val tai 2val 24litai
Dvieju valandu per akis !!!
ten yra ir vaikiskas baseiniukas! Vanduo jakuzzi ir vaikiskam baseine net sakyciau per siltas wink.gif kitam baseine kur su bangom ir tam kur nusileisti "ciuozyklomis" irgi gana siltas- na nesushali plaukiodamas. PIrtys yra 3 - dvi tipo suomiskos/rusishkos, viena turkiska.
Tik siulyciau nusipirkti Jyske yra tokie ratai kudikiams kur per ta "skyle" sukryziuotos juosteles kad vaikas neiskristu (neseniai pirkom kainavo 9lt) daiktas SUPERINIS ! maniskis visa laika prasitusina jame!

Poto galima nuvaryti i drusku kambari minimumas 10 min siaip kainuoja 4lt, dabar 3.20lt smile.gif (kai mes buvom tai prasedejom ilgiau)

Arba galime nuvaryt i sita: "Kūdikių muzikinio sveikatinimo programa, programos trukmė- tęstinė, užsiėmimai vyksta 1 kartą per savaitę, trukmė – 45 min. - 18 Lt. (su 20% nuolaida butu 14.40lt)

Galima tikslinė grupė – 2-6mėn., 6-12 mėn. kūdikiai. Muzikine veikla lavinami kūdikiai geriau vystosi, sparčiau auga, tampa komunikabilesni, pradeda anksčiau kalbėti, vaikščioti, tampa imlesni įvairaus pobūdžio informacijai."

Aj dar kas gerai jei ne savaitgali vaziuot: restorane ne savaitgali yra visokie "dienos patiekalai/gerimai" kas gerokai pigiau nei siaip meniu.

NU vienzo mes ten buvom tai mums laaaabai patiko !!! Varem jau pora kartu, tai tiek mes tai mazius griztam uzsikaifave  thumbup.gif  Be to ten kol kas nera beveik zmoniu tai reiskia, kad ir nera makalynes ir lipimo per galvas ir antra dar nera jokiu bakteriju (kad ir drusku kambariuose wink.gif)
Va cia galit pasiziureti daugiau info: http://www.trasalis.lt/

P.S. beje kibinu restorane irgi yra wink.gif ragavom tokie pat kaip visuose Trakuose
P.P.S aj ir dar. ten didele masinu aikstele (nemokama aisku) vadinasi neturesim problemu del automobiliu-kas siaip tai stipriai aktualu Trakuose wink.gif

Ir priesais yra ezeriukas norincioms pasivaikscioti wink.gif (jei jegu dar bus)

KA MANOT??????????

labai gundio, bet mano mazge antroi manaui tam dar per maza, ir as paskui dvi nespesiu baseine.

Man patiktu, bet gal; tokiu atveju jei lizlkas namie palikt, o palikt neturiu kam:((
Atsakyti
Labukas!!! smile.gif
Turiu vel klausima patirusioms mamytems! ax.gif
Ar reiketu Mazylio drabuzelius virinti, ar uztektu tik isskalbti ir islyginti??? g.gif
Vis ruosiuosi po-truputi!!! smile.gif
Atsakyti
4u.gif na man irgi labai patiktu tie baseinai, taciau musu Matukas irgi dar per mazas tokiems dalykams, tad nei paciai neisies i pirti nueiti, nei suneli kam palikti blush2.gif gal geriau tikrai gamtoje, tai nors gryname ore vaikiukas vzymelyje pabus blush2.gif

o mes vaikiuko rubeliu nevirinom ir net neperplovem doh.gif visus pirkom naujus is parduotuves ir dejom, o kai antra karta dejom, tai skalbem skalbimo masina su vaikiskais milteliais... na jie nepigus apie 20 lt 1 kg kainuoja, bet nei kvapo nei ko ax.gif nes drauge virino su ukiniu muilu, tai kvapas doh.gif na ir nieko neatsitiko... zinoma tik poto pagalvojau, kad tuos rubelius visi ciupynejo parduotuvei ir vis del to gal reiukejo praplauti ax.gif bet mums taip gavosi, kad nei plovem, nei virinom, nei lyginom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorchik @ 2007 04 29, 20:33)
Labukas!!! smile.gif
Turiu vel klausima patirusioms mamytems!  ax.gif
Ar reiketu Mazylio drabuzelius virinti, ar uztektu tik isskalbti ir islyginti???  g.gif
Vis ruosiuosi po-truputi!!!  smile.gif

nevirink, o prieš pat gimdymą išlygink. likusius išlyginsi kai grįši su vaiku - či ageriausia dezinfekcija - sudega bacilos
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 04 29, 21:56)
nevirink, o prieš pat gimdymą išlygink. likusius išlyginsi kai grįši su vaiku - či ageriausia dezinfekcija - sudega bacilos

4u.gif Aciu labai!!! Vis galvojau, kaip padaryti! g.gif
Taip nesinorejo virinti! schmoll.gif Kazkaip niekada nepatikdavo virinti drabuziai!!
Uztat lyginti as megstu! smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorchik @ 2007 04 29, 21:33)
Labukas!!! smile.gif
Turiu vel klausima patirusioms mamytems!  ax.gif
Ar reiketu Mazylio drabuzelius virinti, ar uztektu tik isskalbti ir islyginti???  g.gif
Vis ruosiuosi po-truputi!!!  smile.gif

na as nevirinu o nuo 4 men net nelyginu, skaiciau kad negerai lygint tiek patalyne tiek drabuziu, jei aisku vaizdui nekenkia:)

tik patarciau miltelius tinkamus parink, tinkamus kudikiams, nes mano pacios tiek draugiu vaikai reaguoja i paprastus, niezti , beruia net
Papildyta:
[
o mes vaikiuko rubeliu nevirinom ir net neperplovem doh.gif visus pirkom naujus is parduotuves ir dejom, o kai antra karta dejom, tai skalbem skalbimo masina su vaikiskais milteliais... na jie nepigus apie 20 lt 1 kg kainuoja, bet nei kvapo nei ko ax.gif nes drauge virino su ukiniu muilu, tai kvapas doh.gif na ir nieko neatsitiko... zinoma tik poto pagalvojau, kad tuos rubelius visi ciupynejo parduotuvei ir vis del to gal reiukejo praplauti ax.gif bet mums taip gavosi, kad nei plovem, nei virinom, nei lyginom doh.gif
[/quote]

ura ir pigesniu apie 5 lt 1,5 kd norfoje lenkiski. visai geri. Sano apie 15 lt, bet koncentruoti it uztenka 30 mazdaug plovimu.
dar yra keliu rusiu. na visi manau panasiai skalbia. stebuklu nebuna- nebentr reklamoje:)
Atsakyti
QUOTE(CrEL @ 2007 04 29, 23:43)
... skaiciau kad negerai lygint tiek patalyne tiek drabuziu, jei aisku vaizdui nekenkia:)

o kaip ten buvo parasyta, kodel negerai lygint? g.gif Man tiesiog smalsu, nes as ir pimajam gimus lyginau, ir dabar gimus dukrai, ir dar nieko blogo nepastebejau - man kaip tik atrodo, kd tai gera dezinfekcija... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tooraa @ 2007 04 30, 07:14)
o kaip ten buvo parasyta, kodel negerai lygint?  g.gif Man tiesiog smalsu, nes as ir pimajam gimus lyginau, ir dabar gimus dukrai, ir dar nieko blogo nepastebejau - man kaip tik atrodo, kd tai gera dezinfekcija... g.gif

Lyginti yra gerai, tik reikia žiūrėt, kad jei vaikas per daug sterilioj aplinkoj auginamas, vos ne kaip terariume, tai vėliau, kai pagaus bacilų, gali alergija išlyst.
O lygint reikia ir gerai, tik ne per daug ir ne per ilgai.
Aš vaikui lyginau viską iki tol, kol pilnai užgijo bambukas. O nuo to laiko jau ačiū diev keturi metai nieko nelyginu, na išskyrus vasarai, kai susilampo ir tt. Ir sveikas kaip ridikiukas.
O aš pažįstu vieną mamytę, kuri itin steriliom sąlygom augino vaiką, itin steriliom - viską virino, sterilizavo purškė ir tt, o dabar baisiai alergiškas vaikutis. Tiesiog kai jis pradėjo roplinėt, išėjęs į lauką, iš tos sterilios aplinkos pateko į baisių bacilų erdvę ir viskas - baisi alegrija.
Pati esu pedantė, bet sterilumo laikytis neketinu... reikia jausti ribas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karosiukas: 30 balandžio 2007 - 09:25
QUOTE(karosiukas @ 2007 04 29, 16:48)

O prie ežeriuko privati valda plius šabakštynai ir kemsynas. Nematei??

Na jei norisi gamtos.... Tai mes salia Traku turime nuosavos zemes (be pastatu) ji kaip tik salia ezeriuko. tai kai susitiksim galim kartu ten pajudet.

Arba zinau geru "viechikiu" prie Akmenos ezero, kur ne shabakstynai ir pasedet galima (ant adijaliuko) ir pabraidyt ir pasimaudyt jei norinciu atsiras biggrin.gif

o del to ezeriuko tai kai varysim sekanti karta butinai nueisiu paziureti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tooraa @ 2007 04 30, 08:14)
o kaip ten buvo parasyta, kodel negerai lygint?  g.gif Man tiesiog smalsu, nes as ir pimajam gimus lyginau, ir dabar gimus dukrai, ir dar nieko blogo nepastebejau - man kaip tik atrodo, kd tai gera dezinfekcija... g.gif

na tipo geriau kvepuoja kunas per nelugintus. geriau sugeria kuno prakaita, islyginus kazkokia tais ten naturali energija suardoma ir t.t.
galiu paieskot to straipsnio. bet dar ir ne is vienos drauges girdejau apie tai

na nemanau kad nuo to kazkas bloga atsitinka. Bet cia is tos serijjos - gyvenkime sveika gyvenimo buda. arciau gamtos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CrEL: 30 balandžio 2007 - 15:41