Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(Tiosyte @ 2008 11 08, 22:13)
Sveikos, mamytės.
Norėčiau patarimo.  Problema tame, kad vienas sako, jog jei nori prisiteist alimentus vaikui reikia duoti būtinai tėvo pavardę, kiti sako, kad tai nebūtina.

Visiskai nereikia tos pavardes,tik gimimo liudijime prie skilties "tevas" turi buti irasytas tevas .Jei neirasytas,reikia daryti DNR,irasyti ir tik tada gausit alimentus.
As po skyrybu vaikams pakeiciau pavarde i savo,o po to prisiteisiau alimentus,nors vaikai turejo ne tevo pavarde.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 11 08, 23:49)
Visiskai nereikia tos pavardes,tik gimimo liudijime prie skilties "tevas" turi buti irasytas tevas .Jei neirasytas,reikia daryti DNR,irasyti ir tik tada gausit alimentus.
As po skyrybu vaikams pakeiciau pavarde i savo,o po to prisiteisiau alimentus,nors vaikai turejo ne tevo pavarde.

o ar galima pakeisti vaikams pavardę jei tėvas nesutinka?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 13:42)
o ar galima pakeisti vaikams pavardę jei tėvas nesutinka?

Kaip tik ta noriu padaryti savo maziesiems.Motyvuosiu tuo ,kad visai nesirupina,o jei reikes,tai pasirupinsiu ,kad apribotu tevystes teises,nes vyrukas yra nemazai prisidirbes-neseniai buvo teistas,problemos su narkotikais,dar periodiskai smurtauja,o ir is ikalinimo istaigos parsiveze toookia charakteristika,kad teisme del alimentu visi apakom...paprastai zmones tokiais dalykais nesigiria...
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 11 09, 21:16)
Kaip tik ta noriu padaryti savo maziesiems.

tai dar nepakeitėt? man įdomu ar galima keisti be tėvo sutikimo ar visgi jis reikalingas g.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 10, 09:33)
tai dar nepakeitėt? man įdomu ar galima keisti be tėvo sutikimo ar visgi jis reikalingas g.gif

Tai pakeite juk rase mirksiukas.gif Dabar keis maziesiems, t.y. 2003 ir 2004 gimusiems ax.gif Juk taip supratau, ar ne? ax.gif
Atsakyti
aš supratau kad apie visus vaikus kalbėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 10, 20:43)
aš supratau kad apie visus vaikus kalbėjo blush2.gif

Taip,keiciau vyresniesiems dviems-tada galiojo senasis CK,uzteko vyro sutikimo keisti pavarde,patvirtinta notaro.Mat ex,kvailutis,mane,kad,pakeitus pavarde,nebereikes moketi alimentu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Su antruoju ex sunkiau-jis kategoriskai nesutinka keisti mazuju vaiku pavardziu,tai,kaip teigia,jo garbes reikalas... schmoll.gif schmoll.gif Bet Civilines metrikacijos skyriaus vedeja sake,kad galima pakeisti ir be tevo sutikimo,kai yra ypatingos aplinkybes-pvz,irodoma,kad tevas visai vaikais nesirupina-mano "rupinasi":atnesa po ciulpinuka ir viena glaistyta sureli abiems per menesi ar du-,arba kai yra apribotos tevystes teises.Kadangi vaiku teisiu atstove jau teisme del alimentu pasiule apriboti tevystes teises,remiantis jo "nuostabiom charakteristikom"ir buvusiais mano pareiskimais policijai del smurto,tai,matomai,tuo ir reikes pasinaudoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 11 lapkričio 2008 - 00:11
Norejau paklaust jei DNR tyrimai atlikti,tetis moka elementus,bet kartu negyvena ir nori kad vaikas turetu jo pavarde,bet mama nesutinka schmoll.gif ar ji gali taip elgtis g.gif Kaip elgtis teciui ,ka daryt kad vaikas turetu jo pavarde.Duot mama i teisma ar kaip g.gif ar laimetu ka g.gif
Atsakyti
sveikos ,o man toks klausimas labai rupi,jei bus apribotos tevui tevystes teises ,tai jam bus palikti alimentai moketi?ar ne? jei jam nereikes alimentu moketi tai kas pades tada islaikyti vaikucius kokios bus socialines garantijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2008 11 27, 12:01)
sveikos ,o man toks klausimas labai rupi,jei bus apribotos tevui tevystes teises ,tai jam bus palikti alimentai moketi?ar ne? jei jam nereikes alimentu moketi tai kas pades tada islaikyti vaikucius kokios bus socialines garantijos? g.gif

Net jei ir atima tevystes teises ,vis vien privalo moketi alimentus,kartais net is pasalpu isskaiciuoja visokiems degradams.
Atsakyti
o ka daryt tuo atveju jei brangus tetusis nemoka savo vaikams alimentu, nors jam yra jie priteisti? Viena menesi sumoka, kita - nea...
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2008 11 29, 23:51)
o ka daryt tuo atveju jei brangus tetusis nemoka savo vaikams alimentu, nors jam yra jie priteisti? Viena menesi sumoka, kita - nea...

Tai yra "gudruciu" kategorija-ir antstoliai nesikabina("juk moka!") ,ir i vaikuislaikymo fonda negali kreiptis.Lieka vienintele iseitis:skaiciuoti skola ir kreiptis i antstoli del skolos isieskojimo.
Atsakyti