Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

Manau mano patirtis pravers toms mamoms, kuriu vaikai dar nekalba, bet akivaiz

Atsiprasau, bet mano mazius man ryskiai neleido minciu uzbaigti.

Taigi patarsiu mamoms, kurios nezino, kaip "susisneketi" su dar nekalbanciu vaikeliu. Kai ateina toks laikas, kai vaiko norai ir pageidavimai dideja, bet zodziai ju isreiksti dar negali, labai pravercia keletas zenklu.
Mano vaikas moka kokiu 3-5 zenklus, pacius reikalingiausius. Pvz. "prasau". Rodo, ko nori ir zenkla "prasau", o mes zinom, ka paduoti ir kuo padeti. Arba "uztenka" - kai jau nebenori valgyti. Taip pat "pieno", kai nori kad pamaitinciau. Siuo atveju, as rami, kad prie zmoniu jis man netemps rubu aukstyn.

Svarbiausias privalumas - vaikas nefrustruoja, nesinervina ir jaucia, kad ne tik tevai, bet ir jis pats gali reiksti savo norus.

Dar vienas dalykas, tu zenklu nereikia specialiu, paciom galima susigalvoti ir vaika ismokyti.
Atsakyti
Gera ideja thumbup.gif
O cia pora puslapiuku anglu kalba su zenklu pvz.:
http://www.signwithme.com/default.asp
http://www.kindersig...ctionaries.html
Atsakyti
Nesupratau. Vaikus be sutrikimu mokyti gestu kalbos? O tai jei jis ja ir ismoks, tai kame bus paskui motyvas mokytis sneket? unsure.gif

Ai, nzn, gal as tundra, ir pirmakart girdziu, bet pati ideja man nelabai patinka. Na, suprasciau, jei seimoje butu kurcnebylis, tai kad su juo susikalbet galetu - tada taip, o siaip g.gif

Nebent geltona/raudona kortele parodyt, kai prasizengia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Moksliuke @ 2005 01 02, 00:00)
Taigi patarsiu mamoms, kurios nezino, kaip "susisneketi" su dar nekalbanciu vaikeliu. Kai ateina toks laikas, kai vaiko norai ir pageidavimai dideja, bet zodziai ju isreiksti dar negali, labai pravercia keletas zenklu.
Svarbiausias privalumas - vaikas nefrustruoja, nesinervina ir jaucia, kad ne tik tevai, bet ir jis pats gali reiksti savo norus

Ar tai nestabdo vaiko noro bandyti kalbėti? Pamatęs, kad gali be jokio vargo ,,susišnekėti'' su tėvais, ar stengsis mokytis mintis reikšti žodžiais? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 01 02, 13:05)
Nesupratau. Vaikus be sutrikimu mokyti gestu kalbos? O tai jei jis ja ir ismoks, tai kame bus paskui motyvas mokytis sneket? unsure.gif

Ai, nzn, gal as tundra, ir pirmakart girdziu, bet pati ideja man nelabai patinka. Na, suprasciau, jei seimoje butu kurcnebylis, tai kad su juo susikalbet galetu - tada taip, o siaip g.gif

tongue.gif

Lietuvoj sis metodas tik ateina, o Amerikoj jis jau ispopuliarejo, knygu yra prirasytu. o nauda akivaizdi, kol vaikas dar fiziskai negali istarti zodziu, o pasakyti tikrai nori.

Zenklu kalba su verbaline nesikerta. Amerikoj auginau tris vaikus, kurie visi buvo mokomi keletos zenklu. nezinau, ar tas turejo reiksmes, bet kai jau pradejo patys kalbeti, zodzius berdavo kaip zirnius.
Atsakyti
QUOTE(kliopa @ 2005 01 02, 15:57)
Ar tai nestabdo vaiko noro bandyti kalbėti? Pamatęs, kad gali be jokio vargo ,,susišnekėti'' su tėvais, ar stengsis mokytis mintis reikšti žodžiais?  unsure.gif

vis delto zenklais visko nepasakysi. Savo vaika ismokiau tik paciu butiniausiu keliu zenklu, kad abiem butu paprasciau gyventi, o zodynas juk platus ir noras daugiau pasakyti ir skatyna kalbos vystymasi.
Atsakyti
Taip, JAV labai populiaru mokinti vaikus zhenklu kalbos: draugu tarpe beveik visi ju mokina. Man tai irgi buvo naujiena, tachiau iki shiol neperpratau to esmes. Panashiau, kad tai dabartines mados reikalas wink.gif
Mes su dukra nuo kudikystes shnekejom zhodzhiais, jokiu problemu del komunikacijos niekuomet nekilo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 03 sausio 2005 - 04:25
Manau, kad prasmingiau ismokyti vaika 5 zenkus, nei rodyti korteles su zodziais wink.gif Jei neapsileisiu, savo mazaja bandysiu ismokyti. Moksliuke, o kada tu pradejai mokyti ir kaip tai darei?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 01 04, 18:24)
Moksliuke, o kada tu pradejai mokyti ir kaip tai darei?

Siulo pradeti nuo tada, kai vaikas pradeda pats rodyti "ate" (apie 8-10men), bet as pastebejau, kad Azuolui labai lengvai sekesi nuo mazdaug 1m.

As jam parodau koki sugalvota zenkla, pvz. "pieno" rodziau pirstus prie lupu, bet jam lengviau sekesi (pats taip sugalvojo) rodyti ranka prie ausies. Tai "susitarem", kad "pieno" reiskia, ranka prie ausies smile.gif

Geriausia zenklu isreiksti ta dalyka, kurio labiausiai reikia. mums labai pravercia zenklas "prasau" (istiestu delnu trinama krutine). Dabar jis tuo labai naudojasi, nes kai vaikutis taip graziai praso sunku jam atsakyti.

Bandom ismokinti pasiprasyti i tualeta (pabelsti i tuliko duris ir rodyti prasau), bet kazko dar nelabai sekasi.

Sekmes tau su savo mazium. thumbup.gif
Atsakyti
Nezinau kaip su sveikais vaikais, bet musu vaikui labai padejo korteles thumbup.gif pridarem daug paveiksliuku dar uzrasus uzdejom ir kai ko uzsinori sudelioja uzdeda savo nuotraukyte su vardu, paskui zenkla nori ir uzdeda ko nori. kai paduota tas visas sudeliotas korteles perskaitim ko nori, dabar jau ir pats kartais pasako duodamas kortele ko jis nori zodziu.
Atsakyti
Moteriškutės ką jūs čia išmąstot. Tik mokykit kalbėti, stenkitės kiekvieną savo veiksmą įvardinti, aš niekaip neįkertu kam jums tie ženklai, nebent pačios neauginat vaiko. Juk kiekviena mama su savo vaiku susikalba pati kuo puikiausiai. Kas gali geriau suprasti vaiką jei ne mama. ar jūsų vaikas neprigirdintis, ar jis autistas, ar nesupranta kalbos?
Kur jūs lekiat, kur jūs skubinat gyventi savo vaikus. Ateis laikas kalbės, ateis laikas skaitys. Man susidaro tokia nuomonė, kad jūs jau norit nuo 5 mėn. vaiką išmokyt skaityti, kalbėti. Leiskit jam džiaugtis kūdikyste ir augti ramiai. Kas ta Amerika. Pasaulio bamba. Semkitės patirties iš savo senelių, mamų, savo lietuviškos prigimties. O ne iš Amerikos.
Atsakyti
QUOTE(labas vakaras @ 2005 02 08, 15:17)
Moteriškutės ką jūs čia išmąstot.
ar jūsų vaikas neprigirdintis, ar jis autistas, ar nesupranta kalbos?
Kur jūs lekiat, kur jūs skubinat gyventi savo vaikus. Ateis laikas kalbės, ateis laikas skaitys.

Musu vaikuciai kuo sveikiausi, ar ne, lututee, raideles, zanet. O tau brangioji, labas vakaras, pasakysiu - pati pasiziurek ko mokai savo vaiko. Ar jis nerodo "ate", ar nelinksi galvele, sakydamas "taip" arba "ne", ar neploja katuciu, ar nerodo, kaip muse maise arba saule vire. Tavo ziniai visa tai ir yra neverbaline zenklu kalba, kuria mes papildome savo zodine kalba. O mazi vaikai lengviau ismokdami zenklus gali nefrustruodami išreikšti savo poreikius.
Atsakyti