o kaip ta vaikuti ishmokyt zhenklo?.. kaip jam pasakyt, kad tas ar anas reishkia viena ar kita? Papasakokit, kaip jum pavyko, kokius mokymo metodus naudojot?
QUOTE(Top @ 2005 03 21, 16:17)
o kaip ta vaikuti ishmokyt zhenklo?.. kaip jam pasakyt, kad tas ar anas reishkia viena ar kita? Papasakokit, kaip jum pavyko, kokius mokymo metodus naudojot? 
Paprasciausia kiekviena karta sakant zodi - rodyti zenkla. Pamatysi, po kiek laiko patsa vaikas panasu zenkla atkartos. Jei zenklas ir nevisai pavyksta, nesvarbu. Svarbiausia, kad jus vienas kita suprastumet. O pradeti reikia, kai vaikas pasiruoses, kai pradeda rodyti "ate".
Sekmes
Na, žinot, aš tiesiog iš savo vaikų veido išraiškos, verkimo būdo suprantu, ko vaikas nori...Reikia tiesiog daugiau laiko skirti vaikui, įsiklausyti, stebėti jį, ir nereikės jokių dirbtinių ženklų prisigalvot
. Man čia labiau panašu į šuns dresiravimą, nepykit... Kūdikio verksmas ir yra jo kalba...
Tarp kitko, pati dirbu su kurčiais vaikais, turiu pedagoginį išsilavinimą
.
Tarp kitko, pati dirbu su kurčiais vaikais, turiu pedagoginį išsilavinimą
Aš ir pagalvojau, kad čia truputį panašu į šuns dresavimą
Nu man čia kažkokia nesąmonė, taigi metu vaikas žodžio neištaria, bet kažką panašaus, kokį skiemenį suveblena. Galų gale yra 'savi' žodeliai, tokie kaip niam niam, pušku pušku ir t.t. Jei vaikas nori būt paimtas ant rankų, jis kelia rankutes ir sako apa. Tai išeitų, kad užtenka kelt rankas, kam dar bandyt sakyt
O mažesnius juk vien iš veido išraiškos supranti, net gestų nereikia... Na nebent mamos gal užimtos ir mažokai laiko su leliais praleidžia ir todėl vien veidelio išraiškos negana
Aš manau (o beje sesuo, kuri gyvena JAV patvirtino), jog gestų kalbos mokinimas iš tikro atitolina kalbėjimo pradžią. Nežinau kaip kitoms, bet mano beveik metukų dukrytė jau pilnai pasako am-am kai nori valgyt, trina akytes kai nori miego (cia nemokinta
manau kad visi vaikai taip daro), atsineša žaislą kai nori žaisti, kelia rankytes kai nori kad pakelčiau (kaip bebūtu keista, irgi nemokinta
). Beje am-am ji pradėjo sakyti tuo paciu metu, kaip ir ate-ate muojuodama rankyte ir katu-katu plodama. Tai kam man ją mokinti gestu kalbos, jei kartu su gestais ji ismoksta ir zodelius? Dabar imdama is manes zaisla ji jau sako aciu, tai ar reikia mums gesto ivardinancio tai?
Sunus budamas metuku ir 8 menesiu pilnai snekejo sakiniais ir tai salygojo ne tik jo igimtos savybes, bet ir tai, kad su juo bendravom ne pauksciu-gestu-vaiku kalba, o normaliai, kaip su suaugusiu. Gestu kalbos mokyma as suprantu vieninteliu atveju, kai mokinama reali gestu kalba, kuria butu galima susisneket su kurcnebyliais. Tokiu atveju tai tarsi galimybe kurcnebyliams zmonems pagelbet ir integruot juos i visuomene, kuri juos supranta. Tokia programa vertetu ivest darzeliuose ar mokyklose. Bet specialiai mokinti savos gestu kalbos neverta. Juk isskyrus jus, jusu vaiko nieks nesupras, o va jei jis sakys niam-niam, ar am-am, supras visi lietuviai
Sunus budamas metuku ir 8 menesiu pilnai snekejo sakiniais ir tai salygojo ne tik jo igimtos savybes, bet ir tai, kad su juo bendravom ne pauksciu-gestu-vaiku kalba, o normaliai, kaip su suaugusiu. Gestu kalbos mokyma as suprantu vieninteliu atveju, kai mokinama reali gestu kalba, kuria butu galima susisneket su kurcnebyliais. Tokiu atveju tai tarsi galimybe kurcnebyliams zmonems pagelbet ir integruot juos i visuomene, kuri juos supranta. Tokia programa vertetu ivest darzeliuose ar mokyklose. Bet specialiai mokinti savos gestu kalbos neverta. Juk isskyrus jus, jusu vaiko nieks nesupras, o va jei jis sakys niam-niam, ar am-am, supras visi lietuviai
Sveikos,
Pradejau dometis apie gestu kalba kudikiams ir beieskodama informacijos suradau sia sena tema. Anglijoje dabar labai populiaru mokinti kudikius, kurie dar negali pasakyti ko nori, gestu kalbos. Jiems tai padeda issireiksti, parodyti, kad nori pieno, ar kad pampersas pilnas
Mamos sako, kad vaikai mokedami parodyti ko nori maziau rodo oziuku, nes juos supranta.
Kai kurios pradeda mokinti nuo gimimo, kitos nuo 6-9 men. Kiek skaiciau gesta reikia rodyti tariant zodi tuo pat metu. Taigi tai netampa pakaitalas normalios kalbos ir visai neatitolina vaiko normalaus snekejimo, o kaip tik skatina, nes lavinami vaiko bendravimo igudziai.
Idomu butu suzinoti ar bandete kuri ir kaip sekasi?
Pradejau dometis apie gestu kalba kudikiams ir beieskodama informacijos suradau sia sena tema. Anglijoje dabar labai populiaru mokinti kudikius, kurie dar negali pasakyti ko nori, gestu kalbos. Jiems tai padeda issireiksti, parodyti, kad nori pieno, ar kad pampersas pilnas
Idomu butu suzinoti ar bandete kuri ir kaip sekasi?
Sveikutes,
Dziaugiuosi, kad savo pamastymais pasidalinate... Tai as irgi noriu keleta zodeliu pasakyti
Mama visada supranta savo vaika, na gal ir tetis jei daug laiko skiria, bet problema atsiranda tada, kai vaika reikia palikti seneliam ar auklei, va tada vaikui ir iskyla problema...
O jei mazylis ir ji supantys zmones zino pagrindinius VAIKO zenklus, o jie gali buti labai ivairus, tai palengvina ju bendravima ir isvengiama nesusipratimu... Mes tai naudojom tokius zenklus, kaip pienukas, kumstukas prie lupyciu, valgis, pirstukai prie lupyciau, o jei seip ko noredavo tai rodydavo su pirstukais ir t.t
Dziaugiuosi, kad savo pamastymais pasidalinate... Tai as irgi noriu keleta zodeliu pasakyti
Mama visada supranta savo vaika, na gal ir tetis jei daug laiko skiria, bet problema atsiranda tada, kai vaika reikia palikti seneliam ar auklei, va tada vaikui ir iskyla problema...
O jei mazylis ir ji supantys zmones zino pagrindinius VAIKO zenklus, o jie gali buti labai ivairus, tai palengvina ju bendravima ir isvengiama nesusipratimu... Mes tai naudojom tokius zenklus, kaip pienukas, kumstukas prie lupyciu, valgis, pirstukai prie lupyciau, o jei seip ko noredavo tai rodydavo su pirstukais ir t.t
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2008 05 03, 20:19)
Mes tai naudojom tokius zenklus, kaip pienukas, kumstukas prie lupyciu, valgis, pirstukai prie lupyciau, o jei seip ko noredavo tai rodydavo su pirstukais ir t.t
Sveika
Idomu, nuo keliu menesiu pradejote naudoti zenklus? Kada vaikas pats juos pradejo rodyti? Tuo paciu metu sakydavote ir zodzius, ar ne?
oi, kokia tema faina!
ir aš pasisakysiu
aš tikrai už ženkliukų rodymą girdinčiam vaikui, kadangi vaiko suvokimas labai plečiasi, ties kiekvienu nauju judesiu. tarkim rodydama judesį vaiko dėmesys ugdomas, ir tuo pačiu vaikiukas mokinamas suvokti, stebėti, prašyti...
yra daug mažų smulkių žodelių, kurie yra labai lengvi... tarkim: einam, daryti, dar, noriu, šneku, matau, žiūriu, maudytis ir t.t.
drąsiau bendraukite su vaikeliu kiekviena
ir aš pasisakysiu
aš tikrai už ženkliukų rodymą girdinčiam vaikui, kadangi vaiko suvokimas labai plečiasi, ties kiekvienu nauju judesiu. tarkim rodydama judesį vaiko dėmesys ugdomas, ir tuo pačiu vaikiukas mokinamas suvokti, stebėti, prašyti...
yra daug mažų smulkių žodelių, kurie yra labai lengvi... tarkim: einam, daryti, dar, noriu, šneku, matau, žiūriu, maudytis ir t.t.
drąsiau bendraukite su vaikeliu kiekviena
Sūnulis po truputį pradeda šnekėti, bet ženklų kalbą yra įvaldęs puikiai (nemokiau). Dažnai sakiau, kad jis ilgai nenorės šnekėti. Visgi aš nemanau, kad vaikus reikėtų mokyti ženklų, geriau reikia bandyt prakalbint.
Viltea, bet gi niekas nesako, kad mokinat zenklu kalbos su vaiku nebesnekama. Reikia kalbinti ir sneketis lygiai taip pat. Zenklu kalba tik papildomas dalykas, kol vaikas nepradeda pats sneketi. Manau tevams ir paciam vaikui lengviau, kai jie supranta vienas kita. Vaikai lengvai ivaldo zenklu kalba, tai jiems labai naturalu.
Juk kazkodel mokinam pamojuoti rankyte sakant "Atia!", kodel nepamokinus ir daugiau zenklu?
Juk kazkodel mokinam pamojuoti rankyte sakant "Atia!", kodel nepamokinus ir daugiau zenklu?