Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

QUOTE(DoNeila @ 2010 02 11, 08:14)
Pamokėlės kiek žinau tik Vilniuje, o mes iš Šiaulių ax.gif Gal sulauksime, kai ir pas mus atvažuosite ax.gif

Geros dienos mirksiukas.gif

aha, gal visai idomu butu ir i pamokeles uzsukt bigsmile.gif as kazkaip net nesusimasciau apie tai, nes kiek zinau, musu mieste nevyksta rolleyes.gif

o kokius filmukus ziurit?
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 11, 10:36)
o kokius filmukus ziurit?

Na visokius iš youtube. Tu pati daug nuorodų parodei mirksiukas.gif Tai ir parodžiau MB, tai šypsojosi... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 11, 10:21)
Na visokius iš youtube. Tu pati daug nuorodų parodei mirksiukas.gif Tai ir parodžiau MB, tai šypsojosi... wub.gif

aaa situos hihihi.gif as galvojau, gal kazkas mandro dar yra ax.gif
Atsakyti
man idomu, kur butu galima isigyti korteliu su zenklu paveiksliukais? girdejau apie tokias g.gif arba gal internete yra, kaip apsidaryti tokias rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 12, 15:50)
man idomu, kur butu galima isigyti korteliu su zenklu paveiksliukais? girdejau apie tokias  g.gif  arba gal internete yra, kaip apsidaryti tokias  rolleyes.gif

ASL korteles galima pas mane nusipirkti. Plačiau apie jas rasite čia.
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 02 12, 14:21)

labai idomu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
O ar vaikas neprades veliau kalbeti? g.gif
As to labiausiai bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 02 13, 22:33)
O ar vaikas neprades veliau kalbeti?  g.gif
As to labiausiai bijau  unsure.gif

Apie vieną iš daugelio tyrimų galite paskaityti štai čia. Jei norite konkrečių tyrimų su skaičiais ir pan. parašykite man tame psl. nurodytu adresu ir atsiųsiu daugiau informacijos.

Tėvai turi suprasti, kad gestas tėra ištarto žodžio atkartojimas rankomis. Jei su vaiku nekalbėsite, jis tikrai nekalbės su Jums, bet gestų kalba prie to nebus prisidėjusi smile.gif
Gerai, kad jau vakaras ir norisi patinginiauti, nes šia tema galėčiau kokius 2000 žodžių rašinį parašyti biggrin.gif

Man labiausiai patiko vienos mamos, kuri lankė mano klases mintis: "Jei dukra pradės metų kalbėti - sakysiu, kad dėl gestų, jei trijų - sakysiu tą patį." biggrin.gif

Ir pabaigai asmeninė patirtis. Sūnus būdamas metų ir 9 mėn. puikiai kalba. Taria 4 skiemenų žodžius, sako š ir kartai ž raides. Bando skaičiuoti ir uždavinėti klausimus. Kai kuriuos žodžius vis dar rodo gestais, daugelį jų pasakydamas ir balsu.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 07, 22:56)
mes jau apie menesi mokomes zenklu kalbos smile.gif  aisku, dar tik pagrindiniai - pienas, valgyti, dar. ar jau pradeti rodyti kitus zenklus? turiu galvoje, kol vaikas situ dar nerodo, ar galima ir daugiau zenklu jam rodyti? ar nesusipainios?  blush2.gif 

Aš tai nerodyčiau daugiau... Pati pradžioj tik pienuko ženklą rodžiau, o kai tą išmoko taip greit, tai entuziazmas pagavo ir pradėjau daug visokių rodyti. Rezultatas - vaikas daugiau nieko ir neberodo, tik pienuką. Tai dabar apmažinau iki 2-3 žiūrėsim, akip toliau seksis. Manau, geriausia po 1-2 pradžioje... g.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 02 08, 15:36)
siaip skaiciau kazkur kad nuo sesiu menesiu jau galima, bet geriausia 8-10 men  4u.gif

Aš taip pat manau, kad geriau truputuką vėliau, kai vaikutis jau daugiau supranta ir greičiau išmoksta pakartoti. Nes labai anksti pradėjus teks ilgai laukti rezultatų - taip ir noras gali praeiti hihihi.gif

QUOTE(DoNeila @ 2010 02 08, 16:57)
Kažkur buvo sakinys, kad pradėti tada, kai išmoksta rodyti "atia atia". Kiek čia tiesos?

Aš tokio dalykų niekur neskaičiau, bet pati savo vienai draugei lygiai taip pat patariau. Nes pamojuot ar paplot katučių tai juk labai natūraliai visi tėvai savo vaikučius mokina. O kai vaikutis išmoksta atkartoti šiuos ženklus, tai vadinasi, kad gali jau išmokti ir kitus.

QUOTE(bim-bam @ 2010 02 10, 20:48)
idomu, kaip tu mamu, kurios moko kudikius zenklu kalbos, artimieji reaguoja i visa tai? mano net vyras nekaip nusiteikes, o dviese butu daug lengviau... o apie senelius ir pan. isvis patyliu  doh.gif

Vyras tai mano palaiko mane, sutinka kad čia geras dalykas. Bet su savo mama tai net apsibarėm pradžioj. Nesąmonė jai tie ženklai ir viskas, "kaip kokia nesveika", "ką žmonės pagalvos" doh.gif Bet dabar jau apsiramino ir pati parodo ženkliukus. O kai papasakojau, kad dukrytė naktį per miegus inšti pradeda ir rodo "pienukas", tai sutiko pagaliau, kad geras čia dalykas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 02 12, 17:21)

o kiek kainuoja tokios korteles ir kaip butu galima jas isigyti konkreciau?
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 02 13, 21:33)
O ar vaikas neprades veliau kalbeti?  g.gif
As to labiausiai bijau  unsure.gif

Paklauskit logopedžių puslapy... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2010 02 14, 13:50)
o kiek kainuoja tokios korteles ir kaip butu galima jas isigyti konkreciau?

ir man idomu butu rolleyes.gif
Atsakyti