Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

Kylam wink.gif

Parsisiuntem filmuku angliskai, norejau paklausti, o kitom kalbom tokiu buna?
Ir nuo kada cia mazdaug pradeti rodyti jau juos?

Dabar tai patys paziurejome, nes vaikelis dar pakeliui... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2009 12 30, 15:16)
Kylam wink.gif

Parsisiuntem filmuku angliskai, norejau paklausti, o kitom kalbom tokiu buna?
Ir nuo kada cia mazdaug pradeti rodyti jau juos?

Dabar tai patys paziurejome, nes vaikelis dar pakeliui...  lotuliukas.gif

Manau, kad būna ir kitom kalbom, bet lietuviškai tikrai dar ne smile.gif

Pradėti mokyti rekomenduojama nuo 6 mėnesių. Aš pamokose pastebėjau, kad tėvams lengviau nuo 8-9 mėnesio.
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2009 12 30, 23:00)
Manau, kad būna ir kitom kalbom, bet lietuviškai tikrai dar ne smile.gif

Pradėti mokyti rekomenduojama nuo 6 mėnesių. Aš pamokose pastebėjau, kad tėvams lengviau nuo 8-9 mėnesio.

Na mums aktualu butu angliskai (turime), rusiskai (ar buna?) ir lietuviskai smile.gif Jei kitom kalbom vaikas prades sneketi, as jo nesuprasiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2009 12 31, 00:33)
Na mums aktualu butu angliskai (turime), rusiskai (ar buna?) ir lietuviskai smile.gif Jei kitom kalbom vaikas prades sneketi, as jo nesuprasiu biggrin.gif

Va va ir kai vienas iš pirmų žodžių yra "lion" nežinai čia kam girtis ar niekam nesakyti smile.gif

Angliškai tikrai daug, visokiais būdais ir variantais smile.gif
Lietuviškai pas mane pamokose smile.gif
Rusiškai... šios kalbos nemoku tiek gerai kaip anglų, tai ir nežinau g.gif

Atsakyti
QUOTE(ene @ 2009 12 30, 23:42)
Va va ir kai vienas iš pirmų žodžių yra "lion" nežinai čia kam girtis ar niekam nesakyti smile.gif

Angliškai tikrai daug, visokiais būdais ir variantais smile.gif
Lietuviškai pas mane pamokose smile.gif
Rusiškai... šios kalbos nemoku tiek gerai kaip anglų, tai ir nežinau  g.gif

lotuliukas.gif Cia vietoj "mama"?
Atsakyti
Radau keleta nuorodu su gestais

sita labai nebloga

ir sita nieko

Pabandysiu dukryte pamokyti keleta gestu, jei bus upo ir patiks tai ir toliau mokysimes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ebonie: 31 gruodžio 2009 - 01:02
QUOTE(Frosted @ 2009 12 31, 00:46)
lotuliukas.gif Cia vietoj "mama"?

Pfiu pfiu pfiu, nea lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 01 03, 00:01)
Pfiu pfiu pfiu, nea  lotuliukas.gif

butu "geras" lotuliukas.gif

O kaip vaikams labiau patinka mokytis - kas veiksmingiau - is filmuku ar kai tevai bendrauja ir kalbant ir gestais su juo? Ar viskas kartu?
Atsakyti
QUOTE(superlaiminga @ 2009 03 09, 09:51)
Ketinu parašyti knygą lietuviškai, kad daugiau mamyčių galėtų pasinaudoti tokia patirtimi. Ar būtų norinčių tokią knygą turėti? Turiu pažįstamą spaudos srityje, sakė, kad galiu tiražą labai mažą turėti, vos 20 knygelių. Kad nebūtų brangi, nebus spalvota, bet su aiškiais paveiklėliais ir aprašymais. manau, kad lux idėja. Visada yra gerai dalintis patirtimi.
sėkmės

O kaip būtų super!!! O gal jau knygelė ir yra ar bent pakeliui? bigsmile.gif
Paskutiniam Mamos žurnalo numery paskaičiusi jūsų straipsnį nutariau ir savo mergytę gestų kalbos mokyti wub.gif Dabar ieškausi informacijos. Internete, aišku, visko pilna, bet taip norėtųsi turėti kokią parankinę knygelę, kad galėtų bet kuris žmogus, bendraujantis su mano dukryte, atsiversti ir pamatyti kas ir kaip... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2010 01 04, 23:32)
O kaip būtų super!!! O gal jau knygelė ir yra ar bent pakeliui? bigsmile.gif
Paskutiniam Mamos žurnalo numery paskaičiusi jūsų straipsnį nutariau ir savo mergytę gestų kalbos mokyti wub.gif Dabar ieškausi informacijos. Internete, aišku, visko pilna, bet taip norėtųsi turėti kokią parankinę knygelę, kad galėtų bet kuris žmogus, bendraujantis su mano dukryte, atsiversti ir pamatyti kas ir kaip... rolleyes.gif

As tokia knygute irgi tikrai nusipirkciau:)
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 01 03, 19:36)
butu "geras"  lotuliukas.gif

O kaip vaikams labiau patinka mokytis - kas veiksmingiau - is filmuku ar kai tevai bendrauja ir kalbant ir gestais su juo? Ar viskas kartu?

Iš filmukų vaikas tikrai neišmoks gestų. To turi mokyti tėvai, o filmukai gali būti pagalbinė priemonė, kai jau vaikutis rodo gestus, kad pamatytų kaip tai daro kiti vaikučiai, bet ne daugiau. Be to, iki metų vaikučiai turėtų labai mažai žiūrėti televizorių.

Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 01 05, 11:10)
Iš filmukų vaikas tikrai neišmoks gestų. To turi mokyti tėvai, o filmukai gali būti pagalbinė priemonė, kai jau vaikutis rodo gestus, kad pamatytų kaip tai daro kiti vaikučiai, bet ne daugiau. Be to, iki metų vaikučiai turėtų labai mažai žiūrėti televizorių.

Na as savu dar neturiu, bet drauges lialius kai tik ropoti pradejo, tai kiekvienai reklamai skyre demesio tiek, kad kol reklamos nepasibaigdavo neimanoma buvo nieko kito daryti su juo, jei neduodi ziureti - skandalas g.gif Nevent visai TV isjungta laikyti, bet MB neisgyventu be sitos snekancios dezes biggrin.gif
Man tai tie filmukai tokie vaikiski pasirode, kad galvojau juos vaikui reikia rodyti blush2.gif
Atsakyti