Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

QUOTE(Frosted @ 2010 01 05, 22:36)
Na as savu dar neturiu, bet drauges lialius kai tik ropoti pradejo, tai kiekvienai reklamai skyre demesio tiek, kad kol reklamos nepasibaigdavo neimanoma buvo nieko kito daryti su juo, jei neduodi ziureti - skandalas  g.gif Nevent visai TV isjungta laikyti, bet MB neisgyventu be sitos snekancios dezes biggrin.gif
Man tai tie filmukai tokie vaikiski pasirode, kad galvojau juos vaikui reikia rodyti  blush2.gif

Tėvu santykiai su teliku neturėtų įtakoti vaiko pasirinkimo galimybių smile.gif Savo patirtį papasakojau [URL= http://www.kudikioka...aus-baimes.html]čia[/URL]čia. Dabar telikas visai nebdraugas mūsų namie, o vaikas gali pasirinkti vieną arba du trumpus filmukus. Beje, kol žiūrėjo Baby Einstein jokių zirzimų nebuvo, o dabar arba paaugo, arba filmukai "per stiprūs"...

Bet aš čia visai nusivažiavau nuo temos.

Taigi, kaip sekasi mamoms mokyti savo mažylius?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ką gi, jau ir mes galim pasigirti ax.gif Kai pradėjau rodyti ženklus, dukrytei buvo truputį daugiau nei 10 mėn. Po savaitės ji pradėjo mėgdžioti mane rodant pienuko ženklą, t.y. kai aš rodydavau, parodydavo ir ji. O dar po savaitės pastebėjau ją rodant pačią, kai jau buvo daugmaž laikas gerti pienuką. Taip pat kartą vartant žurnalą rodžiau paveiksliukus ir pasakiau "čia vaikutis geria pienuką", bet ženklo jokio nerodžiau, o dukrytė pradėjo rodyti thumbup.gif Net nesitikėjau tokio greito rezultato blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

mes jau apie menesi mokomes zenklu kalbos smile.gif aisku, dar tik pagrindiniai - pienas, valgyti, dar. ar jau pradeti rodyti kitus zenklus? turiu galvoje, kol vaikas situ dar nerodo, ar galima ir daugiau zenklu jam rodyti? ar nesusipainios? blush2.gif
man taip smagu tuom uzsiimti wub.gif wub.gif

QUOTE(Kirameki @ 2010 01 04, 20:32)
O kaip būtų super!!! O gal jau knygelė ir yra ar bent pakeliui? bigsmile.gif
Paskutiniam Mamos žurnalo numery paskaičiusi jūsų straipsnį nutariau ir savo mergytę gestų kalbos mokyti wub.gif Dabar ieškausi informacijos. Internete, aišku, visko pilna, bet taip norėtųsi turėti kokią parankinę knygelę, kad galėtų bet kuris žmogus, bendraujantis su mano dukryte, atsiversti ir pamatyti kas ir kaip... rolleyes.gif

ir mane domintu tokia knygute bigsmile.gif

QUOTE(Kirameki @ 2010 01 22, 12:40)
Sveikos 4u.gif
Ką gi, jau ir mes galim pasigirti  ax.gif Kai pradėjau rodyti ženklus, dukrytei buvo truputį daugiau nei 10 mėn. Po savaitės  ji pradėjo mėgdžioti mane rodant pienuko ženklą, t.y. kai aš rodydavau, parodydavo ir ji. O dar po savaitės pastebėjau ją rodant pačią, kai jau buvo daugmaž laikas gerti pienuką. Taip pat kartą vartant žurnalą rodžiau paveiksliukus ir pasakiau "čia vaikutis geria pienuką", bet ženklo jokio nerodžiau, o dukrytė pradėjo rodyti  thumbup.gif Net nesitikėjau tokio greito rezultato  blush2.gif

oho,kokie pasiekimai thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Skaitinėju, kaip čia jums sekasi biggrin.gif Noriu savo pupą mokinti gestų kalbos, bet dar gal anksti g.gif Kada kažin optimaliausias laikas pradėti?
O iš tikrųjų dar pasiklydau prie tų nuorodų į žodynus ax.gif Kuriuo vadovautis g.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 08, 16:23)
Skaitinėju, kaip čia jums sekasi biggrin.gif Noriu savo pupą mokinti gestų kalbos, bet dar gal anksti g.gif Kada kažin optimaliausias laikas pradėti?
O iš tikrųjų dar pasiklydau prie tų nuorodų į žodynus ax.gif Kuriuo vadovautis g.gif

Ne, DoNeila, tikrai ne anksti. Jei tik kantrybės bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 08, 13:23)

siaip skaiciau kazkur kad nuo sesiu menesiu jau galima, bet geriausia 8-10 men 4u.gif

o zodynu as amerikos gestu kalbos nauduojuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 02 08, 15:33)
Ne, DoNeila, tikrai ne anksti. Jei tik kantrybės bus smile.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 02 08, 16:36)
siaip skaiciau kazkur kad nuo sesiu menesiu jau galima, bet geriausia 8-10 men  4u.gif

o zodynu as amerikos gestu kalbos nauduojuos  smile.gif

Kai dbr kartais parodau, tai žiūri išsižiojusi bigsmile.gif Na kaip suprantu turėčiau pradėti pačius pagr. vos kelis gestus rodyti ir kartoti, ane?

Kažkur buvo sakinys, kad pradėti tada, kai išmoksta rodyti "atia atia". Kiek čia tiesos?

Man irgi priimtinesni amerikietiški ax.gif nei lietuviški ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 08, 15:57)
Kai dbr kartais parodau, tai žiūri išsižiojusi bigsmile.gif Na kaip suprantu turėčiau pradėti pačius pagr. vos kelis gestus rodyti ir kartoti, ane?

Kažkur buvo sakinys, kad pradėti tada, kai išmoksta rodyti "atia atia". Kiek čia tiesos?

ate ate maniskis dar nerodo hihihi.gif bet gerai, kad as to nei skaiciau nei girdejau, tai mokyt pradejau biggrin.gif
Atsakyti
Klausimas: kai sakote žodį su gestu, jis būna tik vardininkas, bendratis...ta prasme ar galima linksiuoti tą tariamą žodį?Pvz. ar nori pieno?
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 10, 07:26)
Klausimas: kai sakote žodį su gestu, jis būna tik vardininkas, bendratis...ta prasme ar galima linksiuoti tą tariamą žodį?Pvz. ar nori pieno?

nesu tikra, bet manau, kad geriau visalaik ta pati valrtot. as pvz visada sakau valgyti, nes ir beliau paprasciau i sakini iterpt bus, pvz nori valgyti? o del pienuko,, irgi visada sakau pienas rolleyes.gif nelinksniuoju... g.gif

bet smagu, atrodo, kad vaikas jau kazkiek pradeda reaguot, kai pasakau zodzius kuriems zenklus rodau, iskart atsisuka paziuret wub.gif
Papildyta:
idomu, kaip tu mamu, kurios moko kudikius zenklu kalbos, artimieji reaguoja i visa tai? mano net vyras nekaip nusiteikes, o dviese butu daug lengviau... o apie senelius ir pan. isvis patyliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 02 08, 18:57)

Gerai suprantate. Jei skaitėte kudikiokalboje.lt pie "atia atia", tai tikra tiesa biggrin.gif Tiesiog tai yra rekomendacijos, o ne tiesa ar melas. Kaip darysite Jūs priklausys nuo Jūsų.

QUOTE(DoNeila @ 2010 02 10, 10:26)

Jokiu būdu negalima darkyti kalbos. Realiai ji visada supaprastėja, kai mes ką nors aiškiname vaikui, bet tiktai nesugalvokit klausti 'ar nori pienas?' smile.gif

Visas mamas, kurioms kyla krūvos klausimų kviečiu pas save į pamokėles smile.gif

Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 10, 22:48)
idomu, kaip tu mamu, kurios moko kudikius zenklu kalbos, artimieji reaguoja i visa tai? mano net vyras nekaip nusiteikes, o dviese butu daug lengviau... o apie senelius ir pan. isvis patyliu  doh.gif

Labai įvairiai, vieni moko kartu, kitiems tai "bobų reikalas", treti pyksta, kad motinos iš vaikų invalidus daro. Dažniausiai niekaip arba padeda. Turėjau vieną mamą, kurią užvis į pamokas užrašė blink.gif
Žodžiu, kaip dangui taip ir ant žemės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 10, 21:48)
idomu, kaip tu mamu, kurios moko kudikius zenklu kalbos, artimieji reaguoja i visa tai? mano net vyras nekaip nusiteikes, o dviese butu daug lengviau... o apie senelius ir pan. isvis patyliu  doh.gif

Mano MB gerai nusiteikęs, patinka žiūrėti į filmukus, kur vaikai "kalba" gestais. Bet vat kada jis prisidės prie mokymo g.gif turbūt, kai pasimatys rezultatai mirksiukas.gif

QUOTE(ene @ 2010 02 10, 22:03)
Visas mamas, kurioms kyla krūvos klausimų kviečiu pas save į pamokėles smile.gif

Ačiū už atsakymus 4u.gif

Pamokėlės kiek žinau tik Vilniuje, o mes iš Šiaulių ax.gif Gal sulauksime, kai ir pas mus atvažuosite ax.gif

Geros dienos mirksiukas.gif
Atsakyti