Įkraunama...
Įkraunama...

Cista ir nėštumas

Sveikutes....
Noriu paklausti...Mano draugė laukiasi...ir jai gyditoja ziuredama echoskopu rado cista 2*2 cm, dešinėje kiaušidėje...Nėštumas dar nedidelis...Ar tai nėra pavojinga?
Ar nepakenks kūdikiui?
Dėkui...
Atsakyti
Sveika,
Aš taip pat laukiusi ir jau 12sav., kadangi pačioje neštumo pradžioje aptiko cista ir ji buvo labai skausminga, tai guldė net į ligoninę. Tos cistos būna pačios įvairiausios - vienos visai nepavojingos, kadangi pačios išnyksta, kitas tenka operuoti. Mano situacija buvo tokia: cista 4*4cm, gydytoja liepė kentėti iki 12sav. Jeigu neskauda, nemaudžia, vadinasi viskas gerai. Jau sukakus 12sav. reikia lėkti pas gydytoja ir žiūrėti ar ji dingo, ar ne. Vis dar esant cistai, jeigu ji pavojinga - didėja, tenka operuoti, tačiau vaisiui jau nėra didelės rizkos, nes jis jau placentoje. Tačiau ji gali būti jau išnykusi arba tiesiog be pakitimų.

Na, parašiau iš savo patirties, galbūt informacija ne visai teisinga.
Atsakyti
Labai dekui Keiti....
Tu nuraminai mane....
Tai dabar lauksiu ir ziuresiu kas bus.....
Labai tikiuos, kad bus viskas gerai....
Keiti: O cista kurioje vietoje tau rado? sad.gif
Atsakyti
Na parasysiu savo patirti su cistomis. Man gydytojai pries penketa metu nustate Policistoze, kitaip tariant abi mano kiausides buvo apaugusios cistomis. Gydytojai prognozavo sunku pastojima. Kai buvau 7savaites nescia baisiai maude kairi sona, padare echoskopija ir isvada buvo: viena didele cista ant kaires kiausides ir daug mazyciu ant desines, bet vaisiui tai jokio pavojaus nekelia. Niekas man nei vaistais, nei operacijomis negasdino. Gydytoja tiesiog pasake, kad tas maudziantis sonas man tiesiog suteiks siek tiek nepatogumu. 19savaite dar karta tikrino echoskopu, bet buvo likusios tik kelios mazos cistos, kurios nekele man jokio skausmo. Taigi nesibaimink is anksto 4u.gif
Atsakyti
Dekui mergaites.... Man jau ramiau....
Tikiuos, kad man ir mazyliui viskas bus gerai....
Tepadeda man Dievas>>.
Atsakyti
mano sese, tik pastojusi, taip pat turejo cista, nepamenu tiksliai kokiu "razmieru", bet apie 7 cm.skersmens. tai gydytoja pasake, kad jei iki 12sav. nebus pagarejimo, teks operuot. bet dabar jai jau 15 sav., cista zymiai sumazejusi ir nebekelia jokio pavojaus. kiek zinau, nestumo metu esanti hormonu kaita butent ir mazina cistas ar ju keliama pavoju.
Atsakyti
QUOTE(shalnele @ 2005 05 20, 07:46)
Dekui mergaites.... Man jau ramiau....
Tikiuos, kad man ir mazyliui viskas bus gerai....
Tepadeda man Dievas>>.

tai cia tau, ar kaip pirmam poste rasei - tavo draugei? g.gif tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Na skaicau ir supratau, kad jum tos cistos atsirado jau esant nescioms? Ar gerai supratau? Nes mano ginekolog, kai rado cista kaireje kiausideje tai man sake, kad pastot, kol ji yra, negalesiu sad.gif o as taip noriu 2.gif
Atsakyti
Tai man ta cista yra....O ir as laukiuos.....Tik dar nenoriu dziaugtis labai ir visiems sakyti, nes buvo nelaimiu....
Atsakyti
QUOTE(Eimante @ 2005 05 20, 14:48)
Sveikutes,

Na skaicau ir supratau, kad jum tos cistos atsirado jau esant nescioms? Ar gerai supratau? Nes mano ginekolog, kai rado cista kaireje kiausideje tai man sake, kad pastot, kol ji yra, negalesiu  sad.gif o as taip noriu  2.gif

Mano atveju Eimante cistu as turejau jau penketa metu pries pastojant. Jau rasiau diagnoze buvo- Policistoze (abi kiausides apaugusios cistomis). Negana to pries ketverta metu turejau persileidima, metai po persileidimo turejau desines kiausides operacija. Gydytojai pranasavo galimus sunkumus pastojant, nes cistu daugiau ar maziau visa laika turedavau, gydymo jokio pasiulyti negalejo, bet pradejus planuoti vaikuti pavyko pastoti po keturiu menesiu bandymo. Taigi neimk rimtai i sirdi gydytoju prognoziu. Teorija zinoma sako, kad cistos gali buti viena is nevaisingumo priezasciu, bet kategoriskai teigti, kad tu nepastosi, kol turi cista yra tiesiog neprofesionalu. Gydytojas ne Dievas, ji nieko negali zinoti pastosi tu ar ne, tai reikia isbandyti praktiskai mirksiukas.gif Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labai_gabi @ 2005 05 20, 22:55)
Mano atveju Eimante cistu as turejau jau penketa metu pries pastojant. Jau rasiau diagnoze buvo- Policistoze (abi kiausides apaugusios cistomis). Negana to pries ketverta metu turejau persileidima, metai po persileidimo turejau desines kiausides operacija. Gydytojai pranasavo galimus sunkumus pastojant, nes cistu daugiau ar maziau visa laika turedavau, gydymo jokio pasiulyti negalejo, bet pradejus planuoti vaikuti pavyko pastoti po keturiu menesiu bandymo. Taigi neimk rimtai i sirdi gydytoju prognoziu. Teorija zinoma sako, kad cistos gali buti viena is nevaisingumo priezasciu, bet kategoriskai teigti, kad tu nepastosi, kol turi cista yra tiesiog neprofesionalu. Gydytojas ne Dievas, ji nieko negali zinoti pastosi tu ar ne, tai reikia isbandyti praktiskai  mirksiukas.gif  Sekmes tau  4u.gif

Oi aciu Tau labai gabi, truputi apsiraminau, net atlego... 4u.gif aisku, suprantu, kad visko gali but, bet tikiu tavim, tu gyvas pavyzdys! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Keiti, ar tau pašalino tą cistą ar ji savaime išnyko?

Turiu ir aš nemažą 3x4 cistą, nežinojau, kad ją turiu ir pastojau....
Gydytoja teigia, kad jei cista sudaryta vien iš skysčių - tai ji sunyksta nėštumo metu, bet pas mane cista pusiau iš skysčio, pusiau iš kietų darinių verysad.gif
Labai nerimauju, nes tą šonelį kur yra cista, pradėjo mausti, nestipriai - bet vistiek jaučiu, kad "kažką" tame šone turiu....

Gydytoja, kuri rado tą cistą labai nediskretiškai pasielgė.... Užpildė kortelę, įbruko man į rankas, ir išsiuntė pas geriausią miesto gydytoją - pati atsisakė mane prižiūrėti... Tuomet labai išsigandau, net kabinete apsiverkiau, nes taip supratau, kad viskas yra daug rimčiau... sad.gif
Atsakyti