Įkraunama...
Įkraunama...

Cista ir nėštumas

turėjau cistą, kai buvo 10 savaičių nėštumo, ji jau buvo apie 6 cm. Sakė palaukti iki 12 sav., jei nedings savaime, tada operuos. Bet laimei ji dingo ir dabar viskas ok smile.gif
Atsakyti
Man per pirmą nėštumą irgi aptiko cistą. Bet niekuo negydė, matyt ji buvo nepavojinga ir pati išnyko. Kiek žinau kitom gydo vaistais, o kitom prireikia ir operacijos. Bet čia jau gydytojas manau žino ką daryti.
Atsakyti
Man nestumo pradzioj buvo cista. Ji buvo jau 7 cm diametro, sake, kad nuo 10 sav. ims mazet, bet ji sumazejo jau 7 sav. thumbup.gif
Atsakyti
Kai nuejau pasitikrinti, ar as nescia, man echoskopas nustate 6 savaites nestuma ir geltonkuni desineje kiausideje. Gydytoja is karto perspejo, kad kiti daktarai ji vadina cista. g.gif
Ji man ishaiskino, jog to geltonkunio buvimas nestumo metu yra normalus ir atlieka nestumo palaikymo funkcija. Kai nestumo palaikymo funkcija perima placenta, jis nunyksta. Vakar man vel padare echoskopa (mums 11 sav.) ir geltonkunis yra sumazejes. Daktares nuomone, jei nera skausmu priepuoliniu, tai ir viskas tvarkoje. Priesingu atveju reiktu operuoti.
Na man toks paaishkinimas itikinamas ir as visai nesijaudinu del geltonkunio=cistos buvimo rolleyes.gif
Atsakyti
O gal kam dare cistos operacija? Butu idomu suzinoti, kaip ji daroma, ar skausminga? Man 6 savaites, rado 74mm cista, tai israse utrogesta vartoti iki 12 savaites. Gydytoja manes kazkaip nenuramino, taip kaip jus, o kai paklausiau, kas bus, jei ji nepraeis, tiesiog pasake, kad kai nepraeis, tada ir ziuresim, ka daryti. Tai dabar sau vietos nerandu...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2006 03 16, 18:48)
O gal kam dare cistos operacija? Butu idomu suzinoti, kaip ji daroma, ar skausminga? Man 6 savaites, rado 74mm cista, tai israse utrogesta vartoti iki 12 savaites. Gydytoja manes kazkaip nenuramino, taip kaip jus, o kai paklausiau, kas bus, jei ji nepraeis, tiesiog pasake, kad kai nepraeis, tada ir ziuresim, ka daryti. Tai dabar sau vietos nerandu...sad.gif

ar darys operaciją ar nepriklauso nuo to ar skaudą tą cistą....
Man cistą rado kai buvo šešių savaičių nėštumas, ir blogai tas, kad ji ne iš skysčio sudaryta o iš kažkokių kietų darinių. 10 sav. paguldė į ligoninė tyrimams ir tiesiai šviesiai paklausė ar noriu aš vaiko ar nea.... blink.gif Tai atsakiau, kad noriu.... buvo pasiūlyta surizikuot ir nieko nedaryt.... Rytoj man lygiai 30 sav. ir tfu tfu tfu ta cista man neskauda, bet ir nesumažėjo... tai po gimdymo darys operaciją.

Daugeliui nėščiųjų cistos pradingsta savaime nėštumo metu (čia jei cista sudaryta iš skysčio viduj)

Taip,kad ,Agalis, nepergyvenk ir jei niekas neskauda nedaryk operacijos.... gal išnešiosi ir vaikelį ir cistą... Na o jei operuos, tai rizika netekti vaikelio laaaabai didelė
Atsakyti
QUOTE(Vainora @ 2006 03 16, 20:19)
ar darys operaciją ar nepriklauso nuo to ar skaudą tą cistą....
Man cistą rado kai buvo šešių savaičių nėštumas, ir blogai tas, kad ji ne iš skysčio sudaryta o iš kažkokių kietų darinių. 10 sav.  paguldė į ligoninė tyrimams ir tiesiai šviesiai paklausė ar noriu aš vaiko ar nea.... blink.gif Tai atsakiau, kad noriu.... buvo pasiūlyta surizikuot ir nieko nedaryt.... Rytoj man lygiai 30 sav. ir tfu tfu tfu ta cista man neskauda, bet ir nesumažėjo... tai po gimdymo darys operaciją.

Daugeliui nėščiųjų cistos pradingsta savaime nėštumo metu (čia jei cista sudaryta iš skysčio viduj)

Taip,kad ,Agalis, nepergyvenk ir jei niekas neskauda nedaryk operacijos.... gal išnešiosi ir vaikelį ir cistą... Na o jei operuos, tai rizika netekti vaikelio laaaabai didelė

Aciu Verona, dabar truputi ramiau. Vadinasi ir su cista galesiu isnesioti vaikuti. Man gydytoja kazkaip nesake, kokia ji pas mane, ar kieta ar minksta, tik israse vartoti utragesta iki 12 savaites ir tiek. Tikiuosi viskas bus gerai. Dabar ir nuotaika pegerejo..smile.gif
Atsakyti
kai pirmą kartą nuėjau į polikliniką, nėštumas buvo 6 savaitės. man taip pat rado cistą. nežinau kokio dydžio ji buvo, bet taip pat sakė palaukt, pranyks. ir pranyko. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irjuda @ 2006 03 17, 15:23)
kai pirmą kartą nuėjau į polikliniką, nėštumas buvo 6 savaitės. man taip pat rado cistą. nežinau kokio dydžio ji buvo, bet taip pat sakė palaukt, pranyks. ir pranyko.  biggrin.gif

Kaip jums visoms pasiseke, kad jusu gydytojos jus taip nuramino del tu cistu, o mane tai tik isgasdino. Gal pas mane ji kokia baisesne, nei paprastai? Kodel mane nesake, palauk, pati praeis, o israse progesterona vartoti?
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2006 03 17, 16:25)
Kaip jums visoms pasiseke, kad jusu gydytojos jus taip nuramino del tu cistu, o mane tai tik isgasdino. Gal pas mane ji kokia baisesne, nei paprastai? Kodel mane nesake, palauk, pati praeis, o israse progesterona vartoti?

Viskas priklauso nuo cistos dydzio ir turinio mirksiukas.gif Jie mazyte puslyte tai nieko ir nedaro - jokiu vaistu ar operaciju, o jei didele tai jau nelabai gerai, mano 4x5 cm tai bijojo, kad leliukas ja prades spausti ir prades skaudet, bet kol kas nieko....
Atsakyti
Sveikutes,as cista turiu jau kokie metai, is pradziu gydytoja israse kontraceptiku, bet cista paugejo siek tiek, tai israse kitu vaistu, eme mazeti. Pastojau sausi ir padarius echoskopija ji vis dar tebera, bet reikia tiketis, kad ji nedides ir dar geriau but, kad is vis isnyktu. Kol kas nestumui pavojaus nekelia.
Atsakyti
mano draugė jau pastojo su apie 4 cm cista. cista didėjo ir neštumo metu. ir gana sparčiai, nes kai buvo 19 savaičių, cista jau buvo 10 cm ir ją teko operuoti.
operaciją darė per viršų, tai yra perpjaunant pilvą, nes per makštį iki jos nebuvo galima prieiti. jai pačios cistos nepašalino, o tik išleido tą skystį iš tos cistos. kai pagimdys tada išpjaus ir visą cistą. dabar jai jau 37 savaitė, cista daugiau nebedidėja. tad viskas baigsis laimingai smile.gif
Atsakyti