Įkraunama...
Įkraunama...

Cista ir nėštumas

QUOTE(Agalis @ 2006 03 16, 18:48)
O gal kam dare cistos operacija? Butu idomu suzinoti, kaip ji daroma, ar skausminga? Man 6 savaites, rado 74mm cista, tai israse utrogesta vartoti iki 12 savaites. Gydytoja manes kazkaip nenuramino, taip kaip jus, o kai paklausiau, kas bus, jei ji nepraeis, tiesiog pasake, kad kai nepraeis, tada ir ziuresim, ka daryti. Tai dabar sau vietos nerandu...sad.gif

man jau 2 kartus cistos isoperuotos(abiejuose kiausidese, tik nebepamenu, kokio dydzio buvo.. bet tikrai dideles, nes provincijos gydytojai man metus neatrado skausmo sonuose priezasties.. kol Kaune normalus gydytojas ne persvete ir nepagulde i ligonine(tuo metu jau net vaiksciot nuo skausmo sunkiai begalejau.. doh.gif ), bet jau buvo velu, nes viena cita kaip tik 2 dienas pries operacija truko verysad.gif Cistos pas mane buvo ne tos"gerietes", kurios vandens pilnos buna(ju dazniausiai net neoperuoja, o vaistais pasalina), o kraujo ir dar kietu dariniu ar pan. g.gif bet jos po operaciju man pastoviai atsinaujindavo...gydytojai patare bandyti pastoti..ir tuo paciu ir netikejo, kad as tai dar isvis galiu.. verysad.gif tai jau asaru upeliu buvo... doh.gif
Bet neitiketina tai, kad po 2 menesiu bandymu ...paimiau ir...pastojau 4u.gif
Tad siulau ne itin tiketi daktarais ax.gif

Beje, tuo paciu ir visos cistos isnyko lotuliukas.gif
ziuresim, kas po nestumo bus , jei jos vel atsiras..vartosiu vel tabletes, o kas belieka.. (nebenoriu pjaustymu verysad.gif )

P.S. cistu mano seimoje niekas neturejo..jos pradejo pas mane "veistis" t.y.atsirado tie skausmai sonuose ,kai visiskai nutraukiau kontraceptiku vartojima(4 metus vartojau), bet tai, itariu,del to, kad
mano kontraceptines tabletes senosios kartos dar buvo, kur daug harmonu turi..o siuolaikines,manau, tikrai daug geresnes ir ne tokios zalingos.
Atsakyti
sveikutes,

paskutinem dienom vis labiau isiskausta kairi sona, tai nesuprantu kas daros, pamaudzia karts nuo karto, o sianakt jau negalejau uzmigti. tik po magnio nurimo, Bet kas keisciausia esu jau 9 sav nescia,jau buvau ir echo darytis vaisingumo klinikoj, sakiau kad kartais jauciu sona, ir dar buvau eilinej apziuroj poliklinikoj praeita sav, tik va cia gydytoja paspaudaliojo kairiji sona ir sako ar cia neskauda, ta savaite neskaudejo tai sakiau kartais pamaudzia, tai ji sako turi skaudeti ir nepaaiskino, o as kaip vista ir nebepristojau su klausimu kodel? turbut reiks eit skustis, kad atidziau paziuretu is kur tas skausmas.... verysad.gif
Atsakyti
as pries 2 metus buvau nestuke.gif 8 savaiteles tik verysad.gif ,nes kiaushides cista dermoidine sugadino visa reikala blink.gif ivyko persileidimas.po to ishoperavo ta cista,gana nemaza buvo.dabat jau mums 22 savaiteles,tai ziuriu,kad sona desini skauda,man jau baime tu cistu.buvau pas gydytoja,bet cistu tikrai nera.idomu tik kodel man skauda? o dar tas pilvelio gyventojas megsta isitaisyti desiniam sone dazniausiai,jaucia mano jautria vieta.tai vat ir vaikstau susirietus i gala darbo,bet greiciausiai man reikia ziuretis del nuovargio ir mityba prisiziureti,nes kai uzkieteja viduriai,pucia pilva,man skauda sonus verysad.gif ar buna kam dar taip? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, man tai atsirado cista krūtyje, antrame trimestre. Prieš 8 metus buvo vienoje krūtyje tai išoperavo. Dabar gydytoja sakė kad kol maitinsiu nieko daryti nereikia. Gal kas buvot susidūrusi su panašia situacija?
Atsakyti
Mano draugė pastodama turėjo nemažą cistą vienoj kiaušidėj. Bet... nėštumo metu išnyko. thumbup.gif Pagimdė labai gražią mergytę.
Atsakyti
QUOTE(Linana @ 2006 10 05, 21:57)
Sveikos, man tai atsirado cista krūtyje, antrame trimestre. Prieš 8 metus buvo vienoje krūtyje tai išoperavo. Dabar gydytoja sakė kad kol maitinsiu nieko daryti nereikia. Gal kas buvot susidūrusi su panašia situacija?

Sveika, as irgi turiu ta pacia problema, vienoj kruty rado cista verysad.gif , berods apie 9mm, man dar tik 10-ta savaitele nestumo. Gydytoja sake ateit po 3 men. paziuret. Tai ir nezinau kaip cia viskas bus...
Atsakyti
sveikos nezinau net ko klausti ir su kuo pasikalbeti , gyvenu anglijoje jau antri metai pries kelias dienas pradejo labai skaudeti pilva nuvykau i ligonine tenai padare tyrimus .ir pasake kad as laukiuosi 8sav,ir dar rado cista.sake nieko blogo nera kai augs kudikis ji mazes.ligonineje praleidau dvi dienas pilvo skausmai nurimo ,kai gryzau namo vel jie pradejo kartotis namuose esu antra diena bet visvien jauciu pilvo skausmus .ar gali buti kad tai skauda cista?esu sunerimusi ,gal kam nors teko patirti ta pati ,padekite labai lauksiu .aciu
Atsakyti
QUOTE(sapokiene @ 2006 10 07, 12:39)
sveikos nezinau net ko klausti ir su kuo pasikalbeti , gyvenu anglijoje jau antri metai  pries kelias dienas pradejo labai skaudeti pilva nuvykau i ligonine tenai padare tyrimus .ir pasake kad as laukiuosi 8sav,ir dar rado cista.sake nieko blogo nera kai augs kudikis ji mazes.ligonineje praleidau dvi dienas pilvo skausmai nurimo ,kai gryzau namo vel jie pradejo kartotis namuose esu antra diena bet visvien jauciu pilvo skausmus .ar gali buti kad tai skauda cista?esu sunerimusi ,gal kam nors teko patirti ta pati ,padekite labai lauksiu .aciu

geriau nieko nelauk ir kreipkis i gydytojus.. issiklausinek ir issiaiskink viska.
Atsakyti
Man irgi kiausideje rado 4cm cista kai laukiausi, 5 savaite. Gydytojas prigasdino, sake ir skausmai del to gali buti pilve (kartais pamausdavo sona). Bet va 14 savaite vel dare echoskopija ir cistos nebera!!! Pasirodo ten ne cista buvo, o geltonkunis, kuris yra labai reikalingas placentos formavimuisi. Tad labai daznai darydami ultragarsa iki 12sav gali matyti tas cistas, bet jos isnyksta palaipsniui vaisiui augant. Svarbiausia nesinervinkit is anksto. Faktai rodo kad gali ir viskas gerai buti thumbup.gif
Atsakyti
O man tai tiek pirmojo nėštumo metu, tiek antrojo gydytoja buvo radusi apie 7 cm cistas ant kairiosios kiaušidės. Gydymo neskyrė, tik paliko stebejimui, o jos iki 12 sav. pačios sunykdavo. Nors gydytoja sakė, kad būtų buvę geriau, kad jos nesunyktų, nes jos neva palaiko nėštumą g.gif .

Taip pat gimus dukrytei, po mėnesiuko ir krūtyje prie pat spenelio atsirado kapsules idumo cistukė. Tai chirurgas liepė ateit ir galbūt išsioperuot, kai baigsiu krūtimi maitinti. Tik kad man taip gavosi ax.gif , kad dar bemaitinant vel pastojau, tai teks tai cistai dar palaukti blush2.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes nestuke.gif
Noreciau paklausti?
Ar pasiseke kam nors pastoti su cista ir jos atsikratyti dar iki gimdymo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(varle123 @ 2007 04 29, 23:48)
Sveikos esamos ir busimos mamytes  nestuke.gif
Noreciau paklausti?
Ar pasiseke kam nors pastoti su cista ir jos atsikratyti dar iki gimdymo? g.gif

sveika taip as ir suzinojau kad laukiuosi ,pradejo skaudeti pilvo apacia net ir labai pati savo nuoziura geriau antibiotikus ir staiga praejo po to kita menesi pries pat menesines labai vel pradejo skaudeti visa pilva o menesines velavo pasidariau testa ogi teigiamas,nuvykau i ligonine paziurejo mane ir pasake 6sav. nestumas ir dar nemaza cista kraujuojanti ,man dar pilva skaudejo ilgokai bet apie penkta nestumo menesi ji dingo auganti gimda uzspaude ,taip man aiskino daktarai ,dabar man 36sav.kaip ziurejo per ekoskopa cistos nemate ir skausmu nera . del to ir sako daktarai nori issigydyti cistas pastok ! nestuke.gif
Atsakyti