Įkraunama...
Įkraunama...

Cista ir nėštumas

QUOTE(never_say_never @ 2013 08 27, 15:08)
Jei cista staigiai sprogtu iki 12 sav, pasak mane konsultuojancio gydytojo, tai greiciau baigtusi persileidimu. Bet nedideles cistos sunyksta savaime, kai jos hormonu gaminimo funkcijas perima susiformavusi placenta. Su pirmu nestumu turejau 15 cm cistoma iki 6 men., veliau ji sunyko savaime isnesiojau 37 sav., nors nerimo ir konsultaciju buvo daug. Dabar irgi turiu analogiska situacija, tik darinys mazesnes, arteju prie 12 sav., bet pries keleta dienu prasidejes sviesus tepliojimas perejo i tamsu, kraujinga... Zinau, kad tai nieko gero nezada, tad ryt gydytojo vizitas su echo ir verdiktu...

Labai aciu uz atsakyma. Esu cia visai nauja, iki tol tik skaitydavau zinutes, bet nerasydavau pati,tai dar sunku susiorentuoti kai gaunu atsakyma (nors prenumeravima nusistaciau).

Aciu labai 4u.gif
P.S. Per 6-os savaites scana cistos nebemate ir jau sono nebeskauda ax.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif jau daugiau negu pusmeti turiu apie 4 cm dydzio endometriozine cista (atrodo taip vadinasi, sunku man su tais medicininiais terminais ax.gif ). esu nescia jau 11 savaiciu, cistos neskauda, net nebejauciu jos. per pirma scana, kai buvau 6 sav, cista dar tebebuvo nepakitusiu matmenu, kitas scanas bus per artimiausias kelias savaites, ziuresim kaip ta cista "gyvuoja" g.gif gydytoja sake, jeigu ja prades skaudet, arba apsisuks, teks operuoti verysad.gif laikau kumscius, kad butu bent apmazejusi per nestuma, ir nepridarytu nereikalingu problemu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amena @ 2013 11 01, 14:56)
sveikutes  smile.gif jau daugiau negu pusmeti turiu apie 4 cm dydzio endometriozine cista (atrodo taip vadinasi, sunku man su tais medicininiais terminais  ax.gif ). esu nescia jau 11 savaiciu, cistos neskauda, net nebejauciu jos. per pirma scana, kai buvau 6 sav, cista dar tebebuvo nepakitusiu matmenu, kitas scanas bus per artimiausias kelias savaites, ziuresim kaip ta cista "gyvuoja"  g.gif gydytoja sake, jeigu ja prades skaudet, arba apsisuks, teks operuoti  verysad.gif  laikau kumscius, kad butu bent apmazejusi per nestuma, ir nepridarytu nereikalingu problemu  blush2.gif

Skaudejo ir man cista, net gumbas issokdavo lyg isvarza tureciau,zingsniuojant skaudejo bet sunyko iki antro trimestro kazkur. 4u.gif
Atsakyti
aš su cista pastojau. jau antro leliuko laukiuosi. cista nemaža buvo unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, nestumas pas mane tik 6 savaites, bet turiu cista 7,3 cm (nu labai jau nemaza), skausmu dideliu lyg nejauciu. Bet kazkaip neramu, nors gine sake, kad iki 12 savaites ji turetu nunykti. Gal buvot susidure? Nu labai jau neramu.... g.gif
Atsakyti
nzn ar nieks nemate ar nebuvo....bet nuo 34sav jau tris kartus gulejau ligoninej su nerealiais skausmais kairej pilvo pusej...ir tik vakar (po dvieju sav) tepasake kad turiu kraujinga cista kairiame kiausintakyje...skausmas nerealus uzeina verysad.gif bet nieko padaryt negali..reik kentet db bent iki 37sav (6dienas) o tada jau vaika traukt lauk biggrin.gif vat buna ir kad nestumo gale atsiranda doh.gif
Atsakyti
Laba diena,

Radau seną temą Cistos ir nėštumas, bet, matyt, ji jau uždaryta, todėl pradėjau naują temą.
Iš tiesų labai neramu.. Šią savaitę dariausi nėštumo testą, buvo teigiamas. Nors saugojomės... Vakar buvau pas ginekologę. Rado didelę, 5 cm. cistą. Vaisiaus echiskopu kol kas nerado. Gleivinė kiek padidėjusi, bet kitą savaitę turėčiau sirgti mėnesinėmis, gal dėl to? Skauda krūtine, pykina, svaigsta galva, skauda šoną. Žinau, kad skausmas ir pykinimas gali būti nuo cistos. Bet labiausiai mane neramina krūtinės skausmas ir tas nėštumo testas. Pas gydytoją eisiu tik liepos 14 d. - ieškoti nėštumo ir pažiūrėti kaip cista laikosi.
Gal kam buvo panaši situacija? Galbūt aš ne nėsčia? O jei visgi tai nėštumas, ar cista nekenkia vaisiui? Gydytoja sakė, kad gali būti persileidimo rizika, o kaip su pačiu vaiko vystymusi?
Labai lauksiu Jūsų atsakymų.
Atsakyti
as taip pat laukiuosi, dar tik 8sav. pries savaite buvau pas gyd, padare echo ir rado 4cm cista, taciau ji speja, kad cista turetu pranykti apie 12sav. tad tuo metu butu gerai dar viena echo pasidaryti. tik man idomu, ar cistas mato tik darant vaginalini echo, ar pamatytu ir ziurint per pilva?
Atsakyti
As esu beveik 7 savaites nescia , pas mane irgi yra cista beveik 6 cm. Bet kaip dakatare sake, dabar be cistos jau naujiena. Nera cia retas reiskinys. svarbu saugotis, ir sako, kad isnyks smile.gif kazkokiu budu placenta turetu ta cista panaikinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makėja: 16 sausio 2015 - 13:01
QUOTE(Makėja @ 2015 01 16, 12:01)
As esu beveik 7 savaites nescia , pas mane irgi yra cista beveik 6 cm. Bet kaip dakatare sake, dabar be cistos jau naujiena. Nera cia retas reiskinys. svarbu saugotis, ir sako, kad isnyks  smile.gif kazkokiu budu placenta turetu ta cista panaikinti.

taip, ir man patare saugotis. ir stipriai: susilaikyt nuo lytiniu santykiu, nesportuot, nekilnot sunkiai, nedaryt staigiu judesiu. bet mano darbas toks, kad neiseina nedaryt staigiu judesiu, tikiuosi, kad nepakenks...
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2015 01 16, 13:05)
taip, ir man patare saugotis. ir stipriai: susilaikyt nuo lytiniu santykiu, nesportuot, nekilnot sunkiai, nedaryt staigiu judesiu. bet mano darbas toks, kad neiseina nedaryt staigiu judesiu, tikiuosi, kad nepakenks...

na mano darbas irgi sunkus, bet kolkas nedirbu nes mokausi , kaip reiks i darba nezinau, bet ginekologe sake, jei negalesiu letinti tempo busiu biuletenyje. Mum irgi uzdraude lytinius santykius ir visa kita. stengiuosi nelakstyti ir nieko nekelti. Greiciau isnyktu tos zarazos
Atsakyti
QUOTE(Makėja @ 2015 01 16, 13:12)
na mano darbas irgi sunkus, bet kolkas nedirbu nes mokausi , kaip reiks i darba nezinau, bet ginekologe sake, jei negalesiu letinti tempo busiu biuletenyje. Mum irgi uzdraude lytinius santykius ir visa kita. stengiuosi nelakstyti ir nieko nekelti. Greiciau isnyktu tos zarazos

Isnyks merginos, isnyks! tos zarazos, kaip jus sakote, pacioje pradzioje net padeda, maitina geltonkuni, veliau tai daro placenta, todel cistos pasijunta nebereikalingos liudnos ir pabega :-)
Atsakyti