Įkraunama...
Įkraunama...

Cista ir nėštumas

QUOTE(gera_lengva @ 2012 09 21, 14:48)
Galbūt kas žinot, man tyrimo metu rado dvi cistas ir siuntė ca 125 tyrimui, tyrimo norma 35, pas mane 37,2, gal kas galite paaiškinti ką tai galėtu reikšti, labai neramu, o pas gydytoją tik kitą savaitę.

Sveika.

Man dare ultragarsa 12 sav. nestuke.gif ir pastebejo 7 cm cista kairioje kiausydeje. Gydytojai nepatiko cistos turys ir sonai ir nusiunte pasidaryti ca125. Tyrimas parode, kad pas mane 97,5. Gavau siuntima i Kauno Klinikas, nes tyrimo rezultatas nekoks. Rytoj vaziuoju, ziuresim ka pasakys. Dabar man 16 savaiciu. Mano gine pasake, kad didele tikimybe, kad tokia cista reike operuoti sad.gif

Pas jus situacija daug geresne, taigi galite NEnerimauti smile.gif
Atsakyti
Mergaites, kaip jums sekasi su tom cistom, 5 nestumo savaite rado cista 4,5 cm cray.gif Paskyre duphastona ir liepe laukti, saugoti save. Eisiu penktadieni ziureti, kaip ji ten, ar nemazeja. Kaip jums baigesi tos cistos?
Taip pergyvenu, pilvuka maudzia, dabar eina 7 savaite, bijau fear.gif
Atsakyti
Nejau niekam nera tokios problemos sad.gif Vakar pas gydytoja paklausem su vyru vaikucio sirdeles, neapsakomas jausmas smile.gif Bet... cista padidejo iki 6,6 cm, labai bijau, vel liepe laukti, nes dabar nieko nepadarysi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenochka @ 2013 01 05, 20:37)
Nejau niekam nera tokios problemos sad.gif Vakar pas gydytoja paklausem su vyru vaikucio sirdeles, neapsakomas jausmas smile.gif Bet... cista padidejo iki 6,6 cm, labai bijau, vel liepe laukti, nes dabar nieko nepadarysi sad.gif

Man tas pats buvo smile.gif
Kaip buvau pirmame vizite buvo jau 8 savaites (ejau privaciai ,nes cia uk niekas be 12 savaiciu nedaro) o ejau nes skaudejo nugara labai,atrado cista,sake nieko su ja daryti negali nei naikinti,net tokiam mazam nestumui gal but ji yra givybiskai reikalynga 4u.gif
Pralaukiau taip iki 12 savaiciu,patikrino ir rado jau ja paauguse ,ir dar maziukas ant jos gulejo,tada skyre 16 savaiciu pakartoti tyrima,bet ji jau buvo sumazejus,bet maziukas vis dar gulejo ant jos,ismatavus svori vaiko tada svere 107 gr,rizikos nemate,na o dabar laukiam 20 savaiciu vizito po savaites matysim ka sakys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pregnancy: 06 sausio 2013 - 19:45
QUOTE(pregnancy @ 2013 01 06, 20:44)
Man tas pats buvo smile.gif
Kaip buvau pirmame vizite buvo jau 8 savaites (ejau privaciai ,nes cia uk niekas be 12 savaiciu nedaro) o ejau nes skaudejo nugara labai,atrado cista,sake nieko su ja daryti negali nei naikinti,net tokiam mazam nestumui gal but ji yra givybiskai reikalynga 4u.gif
Pralaukiau taip iki 12 savaiciu,patikrino ir rado jau ja paauguse ,ir dar maziukas ant jos gulejo,tada skyre 16 savaiciu pakartoti tyrima,bet ji jau buvo sumazejus,bet maziukas vis dar gulejo ant jos,ismatavus svori vaiko tada svere 107 gr,rizikos nemate,na o dabar laukiam 20 savaiciu vizito po savaites matysim ka sakys...

O kokio dtdzio buvo ta jusu cista? Tai sumazejo tik 16 savaite? Nu blin, ji gi gali apsiversti ar plysti...sad.gif
Atsakyti
man taip pat tiriant kiausides cicta, rado nestuma. ir as dariau ta ca125, bet kadangi nuo sitos diagnozes savo antra mama palaidojau, prasiau dakratu kad man per daug nekomentuotu tik i kortele viska surasytu.... reziume 12savaiciu turejeu 3 rekomendacijas nestumo nutraukimui ir 2 stebejimui, nes mano atveju galetu netuma nutraukt ir veliau.... kol patekau pas savo antros mamos onkologa. Jis viska paziurejes, visus tyrimus padares pasake man: tai yra "vatikano rulete" tu jau predejai ja zaisti. tai pabaik ir sekmes tau, o issipjauti savo moteriskuma dar suspesi, gal nestumo hormonai stebukla padarys, aisku zinau ir rizika ..... nu zodziu nesigilinant, kai man buvo 12savaiciu mano cista buvo daugiau nei 7cm skersmens, dabar man jau neidomu, man32savaites ir laukiu gimdymo!
Atsakyti
sveikos, jei neskauda su gydytoju prieizura nieko neatsitiks ir sulauksit vaikucio. pas mane buvo maza cista nestumo metu, bet ir isnesiojau, ir pagimdziau, po gimdymo buvo skausmeliu, be to, cista nenyko, o didejo, teko operuoti. svarbiausia prasykit echoskopo, kad stebetu....
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2006 06 09, 16:07)
as pries 2 metus buvau  nestuke.gif 8 savaiteles tik  verysad.gif ,nes kiaushides cista dermoidine sugadino visa reikala  blink.gif ivyko persileidimas.po to ishoperavo ta cista,gana nemaza buvo.dabat jau mums 22 savaiteles,tai ziuriu,kad sona desini skauda,man jau baime tu cistu.buvau pas gydytoja,bet cistu tikrai nera.idomu tik kodel man skauda? o dar tas pilvelio gyventojas megsta isitaisyti desiniam sone dazniausiai,jaucia mano jautria vieta.tai vat ir vaikstau susirietus i gala darbo,bet greiciausiai man reikia ziuretis del nuovargio ir mityba prisiziureti,nes kai uzkieteja viduriai,pucia pilva,man skauda sonus  verysad.gif ar buna kam dar taip?  unsure.gif

Sveikute 4u.gif labai seniai tau tai buvo, bet vistiek man labai knieti suzinoti, nes man rado dermoidine cista sake po 2 men ateiti pasitikrinti ar ji dar tebera ar tai tik buvo kresuliai kraujo...bet sake db gali planuoti vaikeli jei pavyks po nestumo isoperuos jei nepastosiu tada operuos po tu 2 ar 3 men. Bet nieko panasaus nesake kad gali buti sunku pastoti ar gali ivykti persileidimas...o tau gydytoja butent ta ir sake kad persileidimas ivyko del dermoidines cistos??nes db bijau net ir nesisaugoti tuos du menesius, kad nelaime kokia neivyktu...:/
Atsakyti
QUOTE(AvariA @ 2012 10 03, 00:04)
Sveika.

Man dare ultragarsa 12 sav.  nestuke.gif ir pastebejo 7 cm cista kairioje kiausydeje. Gydytojai nepatiko cistos turys ir sonai ir nusiunte pasidaryti ca125. Tyrimas parode, kad pas mane 97,5. Gavau siuntima i Kauno Klinikas, nes tyrimo rezultatas nekoks. Rytoj vaziuoju, ziuresim ka pasakys. Dabar man 16 savaiciu. Mano gine pasake, kad didele tikimybe, kad tokia cista reike operuoti sad.gif

Pas jus situacija daug geresne, taigi galite NEnerimauti smile.gif

Laba diena, Jusu situacija pasirode labai panasi i manaja, laukiuosi 8 savaites ir turiu nemaza cistini darini, ca125 taip pat padidejes, virs 60, dabar laukiu 11 12 savaites, turesiu konsultuotis del to cistinio darinio, irgi greiciausiai teks operuot... sad.gif labai bijau, o kaip Jums, gal pavyko isvengti operacijos?
Atsakyti
Sveikos,

kadangi tokios temos neradau, nusprendziau pasidalinti savo istorija ir sulaukti daugiau atsiliepimų.
Laukiuosi 11 savaitę ir vakar apsilankiusi pas momologą sužinojau kad abiejose krūtyse yra cistų. Jos nedideles bet jas reikes stebeti. Gydytojas užziminė kad jei didės 8 nėštumo mėnesį, prieš gimdymą reikės punktuoti (ištraukti iš cistos skystį). Labai nugasdino tokia naujiena, o ėjau pas šeimos daktarę pasakyti kad skauda krutinę, kad pažastyje pastebėjau padidėjusų limfmazgį, tai tuoj kraujo tyrimų nusiuntė ir pas mamologą...krutinės skausmai mane vargina jau nuo paauglystės, bet nėštumo metu viskas tik paaštrėjo, kad nebegaliu normaliai dėvėti liemenėlės, nes skauda, tempia krūtis, ir prilietus jas ir miegant ant pilvo, baisu...
Pasidalinkit savo istorijom, kad būtų ramiau..
Atsakyti
Laba diena 4u.gif ,
šiuo metu esu 6 savaites nesčia. Pries 6 dienas prasidejo negausus šviesiai rudas tepliojimas (pasirodo tik valantis). Skambinau i ligoninę pasiteirauti,kas tai gali būti ir galbūt gauti apžiūra ar kraujo testa,bet man tik pasakė,kad tai ankstyvajame neštuma absoliučiai normalu ir liepe laukti ankščiau paskirto skano,kuris nuo tos dienos turėjo būti po dviejų savaičių (gal dėl to,kad turėjau skaną dėl skausmo pilvo šone įtariant negimdiminį, bet gemalas gimdoje). Kadangi jau turėjau persileidima pries tris menesius,tai žinau,kad tai gali reikšti gręsiantį persileidimą,tai pati sau pasiskyriau penkių dienų gulima režima (pasiėmiau atostogas),vartoju daug skysčių ir toliau geriu vitaminus neščiosioms bei magni (vitaminus pradėjau gerti pries puse metu,dar nuo praeito neštumo).Tepliojau 1,5 paros ir praėjo,jau prasidėjo skystos baltos išskyros. Beje, darant pirmąjį skana buvo pastebėta nedidelė cista (man būtų net nesakė,bet pati paklausiau, kodėl man ta šoną dar nuo abrazijos laikų skauda),tai sakė,kad gali būti dėl cistos ir ji turi pati išsivalyti. Internete panaršius radau tik tiek,kad ji turi "išnykti", žodžiu-jokio konkretumo...Praėjus maždaug 3 dienoms nuo skano skausmą kaip ranka nuėmė. Tai svarstau ar negali būti,kad tas patepliojimas atsirado dėl pasišalinusios cistos? Didelis ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dite17 @ 2013 08 19, 04:06)
Laba diena 4u.gif ,
šiuo metu esu 6 savaites nesčia. Pries 6 dienas prasidejo negausus šviesiai rudas tepliojimas (pasirodo tik valantis). Skambinau i ligoninę pasiteirauti,kas tai gali būti ir galbūt gauti apžiūra ar kraujo testa,bet man tik pasakė,kad tai ankstyvajame neštuma absoliučiai normalu ir liepe laukti ankščiau paskirto skano,kuris nuo tos dienos turėjo būti po dviejų savaičių (gal dėl to,kad turėjau skaną dėl skausmo pilvo šone įtariant negimdiminį, bet gemalas gimdoje). Kadangi jau turėjau persileidima pries tris menesius,tai žinau,kad tai gali reikšti gręsiantį persileidimą,tai pati sau pasiskyriau penkių dienų gulima režima (pasiėmiau atostogas),vartoju daug skysčių ir toliau geriu vitaminus neščiosioms bei magni (vitaminus pradėjau gerti pries puse metu,dar nuo praeito neštumo).Tepliojau 1,5 paros ir praėjo,jau prasidėjo skystos baltos išskyros. Beje, darant pirmąjį  skana buvo pastebėta nedidelė cista (man būtų net nesakė,bet pati paklausiau, kodėl man ta šoną dar nuo abrazijos laikų skauda),tai sakė,kad gali būti dėl cistos ir ji turi pati išsivalyti. Internete panaršius radau tik tiek,kad ji turi "išnykti", žodžiu-jokio konkretumo...Praėjus maždaug 3 dienoms nuo skano skausmą kaip ranka nuėmė. Tai svarstau ar negali būti,kad tas patepliojimas atsirado dėl pasišalinusios cistos? Didelis ačiū už atsakymus  4u.gif

Jei cista staigiai sprogtu iki 12 sav, pasak mane konsultuojancio gydytojo, tai greiciau baigtusi persileidimu. Bet nedideles cistos sunyksta savaime, kai jos hormonu gaminimo funkcijas perima susiformavusi placenta. Su pirmu nestumu turejau 15 cm cistoma iki 6 men., veliau ji sunyko savaime isnesiojau 37 sav., nors nerimo ir konsultaciju buvo daug. Dabar irgi turiu analogiska situacija, tik darinys mazesnes, arteju prie 12 sav., bet pries keleta dienu prasidejes sviesus tepliojimas perejo i tamsu, kraujinga... Zinau, kad tai nieko gero nezada, tad ryt gydytojo vizitas su echo ir verdiktu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo never_say_never: 27 rugpjūčio 2013 - 14:10