QUOTE(Busta @ 2005 06 09, 12:09)
nenoriu įžeisti, bet kol dukrytė sveika, irgi turbūt mastei apie pinigus?...
arba, turbūt ne kartą susimastei, kad jei būtum turėjusi daugiau pinigų, galbūt būtųm galėjusi vaiką vežioti pas pačius pačiausius gydytojus, pirkti pačius superiškiausius vaistus, parodyti jai kuo daugiau gražių dalykų, kad jos likusios dienos būtų kuo gražesnės, būtum galėjusi nesiplėšyti, o kartu su ja būti nesukdama galvos dėl ligoninės sąskaitų apmokėjimo arba kokybiškesnio maisto vaikui?....
suprantu, kad dabar tokie dalykai skaudina, bet noriu pasakyti, kad net ir tokiais atvejaus pinigai gali tapti didele jėga, gal net padedančia išgyventi...
Tačiau bet kuriuo atveju užjaučiu
arba, turbūt ne kartą susimastei, kad jei būtum turėjusi daugiau pinigų, galbūt būtųm galėjusi vaiką vežioti pas pačius pačiausius gydytojus, pirkti pačius superiškiausius vaistus, parodyti jai kuo daugiau gražių dalykų, kad jos likusios dienos būtų kuo gražesnės, būtum galėjusi nesiplėšyti, o kartu su ja būti nesukdama galvos dėl ligoninės sąskaitų apmokėjimo arba kokybiškesnio maisto vaikui?....
suprantu, kad dabar tokie dalykai skaudina, bet noriu pasakyti, kad net ir tokiais atvejaus pinigai gali tapti didele jėga, gal net padedančia išgyventi...
Tačiau bet kuriuo atveju užjaučiu

Ne vienoje pasaulio šalyje mums niekas negaletu padeti jei aš ir būčiau turejusi milijonus. Nes jai buvo pripazintas smegenu kamieno auglys, kuris yra prie visu pagrindiniu gyvybiskai svarbiu centru. O tokia vieta nejudinama. Kai jai 2004 -11-18 buvo nustatyta diagnoze, mes atidareme sąskaita, į kuria nepažistami zmones, organizacijos ir visi kiti sužinoje internetineje svetaineje, siunte pinigelius. Ir tik tokiu geru žmoni deka-vyras galejo nuskristi i Novosibirska ir parvežti vakcinos. Su kuria mes isgyvenome namuose 6 savaites. Tai va kur ta jega- ne piniguose, o žmoniu supratime, ju užuojautoje, bendravime. Atsiprašau, galečiau dar ir dar pasakoti...
QUOTE(mamagitana @ 2005 06 07, 09:12)
silvute, manau, niekas nedrįs ginčytis, kad situacija, negalint vaikui nupirkt maisto ar vaistų, yra žeminanti ir žlugdanti.
Kitas reikalas- kodėl tų pinigų trūksta? Ar tikrai padaryta viskas, kad jų pakaktų bent jau pagrindiniams oreikiams tenkinti?
Kitas reikalas- kodėl tų pinigų trūksta? Ar tikrai padaryta viskas, kad jų pakaktų bent jau pagrindiniams oreikiams tenkinti?
cia dar kaip kas supranta pagrindinius poreikius - gi galima gimcytis, kad brangesni ir su maziau salutiniu poveikiu vaistai nera pagrindinis poreikis - pagrindinis poreikis butu bet kokie vaista, kurie palengvina ir gydo.
Siaip tai, kai paskaiciau Agnes pasisakymus kitoje temoje, o jei konkreciai, tai kokios yra jos menesio pajamos, tai likau nutebusi. Ir tai dviems asmenims - mes tik is vos didesniu gyvenam keturiese ir dar 800lt grazinam uz paskolas.
QUOTE(Viltis_ @ 2005 06 09, 10:24)
Kai jai 2004 -11-18 buvo nustatyta diagnoze, mes atidareme sąskaita, į kuria nepažistami zmones, organizacijos ir visi kiti sužinoje internetineje svetaineje, siunte pinigelius. Ir tik tokiu geru žmoni deka-vyras galejo nuskristi i Novosibirska ir parvežti vakcinos. Su kuria mes isgyvenome namuose 6 savaites. Tai va kur ta jega- ne piniguose, o žmoniu supratime, ju užuojautoje, bendravime. Atsiprašau, galečiau dar ir dar pasakoti...
aš apie tą patį irgi kalbu, tik kiek kitais žodžiais.. Nes žmonės aukojo ne tik savo atjautą ir gerumą, bet ir pinigus, kurie dovanojo dar 6 savaites, kurios, neabejoju, tapo jums visiems labai brangios.
jei ką, žinau, ką reiškia netektis, nors ir ne vaiko.. Ir žinau, kad pinigų vertė buvo didžiulė, nes pinigais apmokėtas gydymas, operacijos ir kt. dovanojo daugiau nei metus,
vieno žmogaus mėnesio kaina, kad GYVENTŲ, buvo regis apie 14.000 lt Įsivaizduokit, už pinigus jis pirko gyvybę
aš nei priekaištauju tau, nei ką, tik noriu pasakyti, kad viskas šiame gyvenime susiję ir niekinami bei nevertinami pinigai gali dovanori gyvenimą.. taip kad nereikia jų nuvertinti. Kas pirko gyvenimą už juos, tas mane supras
QUOTE(Viltis_ @ 2005 06 09, 09:29)
Nepykit mergaites, bet jus malat suda. Jums reikia pinigu? Kodel mes nesidžiaugiam saule, medziais, savo sveikais vaikais? As palaidojau savo 3,5 metu dukryte. Ar gali atstoti tai kokie nors pinigai? Džiaukites savo sveikais vaikais. Is bet kokios gyvenimo situacijos yra iseitis. Tik mirties atveju tu esi bejegis.
o mano mazesnis vaikas siuo metu sedi sanatorijoje, nes jinai vis dar jaucia persirgtu ligu pasekmes. Tokiu proceduru, kurios jai dabar yra atliekamos, jei reiketu ne karta per metus, o nuolat kartoti, bet nemokamas kelialapis is ligoniu kasu yra skiriamas tik vienas per metus, o daugiau nupirkti as neturiu is ko... todel labai graziai ir yra cia susije pinigu stygis ir prastesne vaiko sveikata. Ne gyvybe... bet pati parasiai, kad uz pinigus tu nupirkai ir savo vaikui kelias dienas gyvenimo
Šiaip tai pinigų vertinimas yra toks dalykas... Tai priklauso nuo paties žmogaus. Iš esmės aš sutinku su Viltim, ne apie šūdmalį, bet apskritai. Jeigu aš neturėčiau vaikų, man pinigų reikėtų tam, kad nemirčiau badu, taigi visai mažai
Pirmiausia man reikalingi vaikai, kad turėčiau ką mylėti, o paskui jau pinigai - kad iš tos meilės vaikus galėčiau šerti, rengti, leisti mokytis, kad jie turėtų nuolatinį stogą virš galvos... Tame yra esmė, o be visko kito laisvai galima apsieit
Ardytis, kad kito mašina labiau blizga, negu mano ir geresnių metų - juokinga

Sutinku, kad mirties akivaizdoj pinigai praranda savo vertę. Bet juk ne visos ligos mirtinos, o joms gydyti taip pat reikia vaistų. Vaistai kainuoja pinigus. Vat praeitą savaitę, ko neatsisėdau vaistinėj, kai už paprasčiausius vaistus teko palikti 100 litų. Mano šeimos biudžetui- tai juntama suma. Ir tuomet plaukai pradėjo šiauštis, kas būtų , jei bent vienas iš mūsų rimtai susirgtume...Tikrai neapsiverčia liežuvis kalbėti, kad pinigai laimės nepriduoda.
QUOTE(vobla @ 2005 06 09, 12:09)
Sutinku, kad mirties akivaizdoj pinigai praranda savo vertę. Bet juk ne visos ligos mirtinos, o joms gydyti taip pat reikia vaistų. Vaistai kainuoja pinigus. Vat praeitą savaitę, ko neatsisėdau vaistinėj, kai už paprasčiausius vaistus teko palikti 100 litų. Mano šeimos biudžetui- tai juntama suma. Ir tuomet plaukai pradėjo šiauštis, kas būtų , jei bent vienas iš mūsų rimtai susirgtume...Tikrai neapsiverčia liežuvis kalbėti, kad pinigai laimės nepriduoda.
as manau tu absoliuciai teisi. mano vienam pazistamui avarijoj sutrupino koja.kaulai sutrupejo i 32 dalis. jei zmogus nebutu buves pasiturintis, ir skubiai neuzsisakes uzsieny specialaus titaninio strypo, kuri greit pagamino,atsiunte, ant kurio tas kaulu nuotrupas suvere, butu netekes kojos. jam ja butu paprasciausiai amputave.taip daktarai ir pasake. nes pas mus medicija dar nepasieke tokio lygio, kad butu sugebejus isgelbet koja siuo atveju. ir nors jau praejo nemazai metu, zmogus slubuoja, bet jis vaiksto.vaiksto dviem kojom, o ne sedi invalido vezimely...
QUOTE(Noa @ 2005 06 09, 10:46)
Oi, ne, dėl tokių niekniekių aš irgi negaišinu savo minčių
QUOTE(vobla @ 2005 06 09, 11:09)
Vakar kaip tik sesuo pasakojo apie LAAABAI turtingus du apie 30 metu vyrus.. Kurie daabr investuoja ir varto milijonus, bet koks ju gyvenimas? Nuolatine baime prarasti, niekas nedziugina - turi 4 beveik vienodas masinas vienas ir ka? manot laimingesni? nea - dreba kasdien, varo nenormaliai... pinigus leisdamas bando nerima uzmusti, pajusti gyevnimo skoni - nejunta..
Jei viduje bus salta, jokia isorine saule sviesa nesusildys. Lengviausai viska nusrasyti pinigu turkumui (cia as ne konkreciai tau, vobla), is tikruju po tuo mes slepiam kitas problemas .. O atsirastu pinigu - ir pamatytumet, kad didele dauguma besiskundzianciu, kad nera laimes be milijonu, labai laimingesnes nepasijustu