Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto grybas

o ar dar yra kas nors auginantis grybuka uzsienyje, gal kitokios salygos ar vanduo ir grybukas nenori augti?
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2007 10 27, 20:37)
o ar dar yra kas nors auginantis grybuka uzsienyje, gal kitokios salygos ar vanduo ir grybukas nenori augti?


Jeigu grybukas nesidaugina, psio, nebeatgaivinsi.... pas mane irgi viena karta taip buvo su Indisku grybuku, susmulkejo, nebesidaugino..... bandyk gauti kita.
Atsakyti
Noriu Tibeti grybo ax.gif Gal kas turi jo vaikuti KAUNE? mastau.gif
Mielai ivaikinciau thumbup.gif wub.gif
labai lauksiu i AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dotiokyte @ 2007 08 23, 13:33)
Tibeto pieno grybas

Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanu.

Pieno grybo kefyro savybės:

Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Didina lytinį aktyvumą
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius nuvykus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė

Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno,varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.
Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rietį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti.Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusi kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms)
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.

Pilnas gydymo kursas – 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas – 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms,akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.

Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, vyrams didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.

Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :

A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.
Antsvorio mažinimas :

Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat reikia 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas . Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai – kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus – stiklinė kefyro su juodos duonos riekele
Vakarienė – obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru
Prieš miegą – kefyras ir šaukštelis medaus.

Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.

4u.gif sweika,norejau paklausti ar galima ta grybuka gerti nestumo metu?
Atsakyti
Mamytes, gali papsakoti is savo aptirties, kaip jums padejo grybukas, gal kokias ligas isgyde, gal padejo svorio numesti, ar geriate noredamos tik imuniteta pastiprinti ?smile.gif
Atsakyti
nemanau, kad galėtų pakenkti nėštumo metu, juk tai - kefyras, pieno produktas, turintis daug CA ir kt. reikalingų organizmui medžiagų. Nebent pilvą pūstų, kaip dažnai būna ir nesilaukiančioms nuo to grybuko. Todėl patariama negerti prieš einant į darbą ar svečius. Nors asmeniškai aš tikrai nepastebėjau tokio efekto. Matyt, priklauso nuo organizmo.
Pati negaliu pasakyt kokių nors stebuklų nuo to grybuko, nes tiesiog neturėjau didesnių sveikatos problemų. Va tik sąnarių skausmus jaučiau ilgokai. Dabar to nėra, manau, kad kalcis ir kt. mineralai, kuriuos be problemų organizmas iš Tibeto grybo pasisavina, tikrai teigiamai veikia. Gal ir paprasčiausias kefyras ar rūgpienis tokį poveikį turi, bet man tas grybuko kefyras skanesnis nei paprastas (paprasto tiesiog neprisiversčiau išgerti). Dar man labai thumbup.gif kaukės veidui: sutraukia išsdiplėtusias poras, oda lygi, švelni pasidaro.
Viena moteris, su kuria pasidalinau grybuku, pasakojo, kad prieš daugelį metų tas grybo kefyriukas padėjo jai pasveikti nuo sunkios gimdos ligos (gydytojai nematė kitos išeities, tik gimdą išpjauti). Taigi ji pasveiko visiškai, kas gydytojus laaaaaabai nustebino. Sakė, baisius skausmus nugalėt ir tą ligą išgydyti nepadėjo jokie vaistai, įskaitant ir hormoninius.
Tai dabar, prisiminusi grybuką, pradėjo vėl naudot, kad išvengti artėjančios menopauzės nepatogumų.
Atsakyti
[Dekoju uz aprasyma,as turiu tik su skranduku beda,tai norisi kazko naturalaus,bet ir bijau,kad ji gerdama perduosiu ir savo mazuliukui,gal tai nera gerai,del to ir abejoju,nes mamyte vakar pasiule ji pagerti,mat ji ji turi ir labai myli,palaikau jusu nuomone,zmogaus psihika daug ka gali,o ir tikejimas niekuomet nebuvo nuodas.Sweikateles Jums visiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos grybuku mylėtojos ir vartotojos. smile.gif Praktiškai visą dieną (su pertraukėlėmis) užtrukau skaitinėdama jūsų forumą apie Tibeto grybuka. Iš pradžiu net nežinojau, kad jis taip vadinasi, nes jį gavau iš mamos, kuri gavo iš draugės draugės nu ir žodžiu jokios instrukcijos ir aprašų prie jo nepridėjo, tik trumpai paaiškino kaip naudoti. Man tik pasakė tiek, kad jis labai naudingas organizmui ir... padeda atsikratyti nereikalingo svorio. Bet, kadangi netikiu jokiais papildais padedančiais liekėti, tai ir šitam neteikiau daug reikšmės. Vienintelis stebuklas buvo tas, kad iš parduotuvinio pieno pasidarydavo parduotuvinis kefyras, nes kitavertus surugęs parduotuvinis pienas virsdavo bjauraus kvapo skystalu smile.gif
Reikalas tas, kad aš jį iki šiol naudojau laabai nereguliariai - kai užsimanydavau kefyro rolleyes.gif (vartojimo laikas apie mėn.) todėl dažniausiai surugęs visas kefyras su pačiu grybuku keliaudavo į šaldytuvą. augindavau visą litrą, o kartą, net du. Mano grybukas dabar maždaug vieno arbatinio šaukštelio dydžio. Nepasakyčiau, kad auga labai sparčiai (gal dėl to, kad dažniausiai laikomas šaldytuve). Gal tik pradžioj, kai užraugdavau puslitri ir suvartodavau kasdien. Pradžioj kai jį gavau jis buvo tik 10centu dydžio, bet surugdavo per para normaliai ir skonis man labai patiko. po to kai pradėjau nesuvartojamą kiekį produkto dėtį į šaldytuvą, pastebėjau, kad esamas kefyras su grybuku labai ilgai laikosi, žodžiu net po pusantros savaites aš pasigardžiuodama išgėriau to kefyriuko nė kiek mano nuomone nepakitusio skonio. Ir dar viena blogybė: pieną su grybuku rauginau uždarytame stiklainyje - visada. O dabar kai pakankamai apsišviečiau viską darysiu taip kaip pridera ir kadangi šiuo metu noriu atsikratyti papildomo svorio, tai ketinu imtis ir rekomenduojamos iškrovos dienų su grybuko kefyru.
Bet noriu paklausti, ar pasikonsultuoti dėl grybuko būklės. Kaip jūs manot, ar jis man bus veiksnus, kai aš visą mėnesį su juo elgiausi nederamai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuliene @ 2007 11 03, 21:18)
Kaip jūs manot, ar jis man bus veiksnus, kai aš visą mėnesį su juo elgiausi nederamai?  unsure.gif

Jei jis toliau dauginsis ir gamins kefyriuką, vadinasi, jam viskas tvarkoj thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif jau gal palauksiu iki nestumo pabaigos,o tuomet pradesiu ir as ta grybuka vartoti wub.gif
Atsakyti
Turejau seniau problemu su pilvo putimu, bet ka uzvalgydavau iskart pilvas kaip balionas. Bet po to susitvarke savaime ir jau kokis metus nebuvo problemu. Dabar geriu Tibeto gryba jau 17 dienu ir taip jau 5 dienas pucia pilva, raizo doh.gif , ar taip tikrai turi buti? Ar man jis netinka?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2007 11 06, 17:26)
Turejau seniau problemu su pilvo putimu, bet ka  uzvalgydavau iskart pilvas kaip balionas. Bet po to susitvarke savaime ir jau kokis metus nebuvo problemu. Dabar geriu Tibeto gryba jau 17 dienu ir taip jau 5 dienas pucia pilva, raizo doh.gif , ar taip tikrai turi buti? Ar man jis netinka?


Manu, kad tai naturalu, kad pradzioj pucia, juk ir parasto kefyro isgerus pilva papucia. Skaiciau forume, kad tai laikinas pojutis, ilgainiui pilvas susitvarko.
Beje kai pradejau savo grybuku elgtis, kaip dera, tai ir anas visas isipute atrodo visom savo porom kvepuot pradejo smile.gif Varksa visa menesi uzdarius laikiau verysad.gif Pirma para, tai per 24 jis nesurugo. o antra viskas thumbup.gif Zodziu gyvas da smile.gif
Atsakyti