Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos lopšeliai- darželiai

QUOTE(jėga @ 2007 05 04, 16:07)
Dilma, o kodėl ne g.gif  Man šiaip įdomu ax.gif  Vienas pažįstamas savo vaikus leidžia ir mergaitė jo tokia aktyvistė, nu tokia, kad net mano Mindaugą apkula, kuris ir taip jau pasimušt mėgėjas doh.gif  lotuliukas.gif

Kažkada teko pastebėt veiklą... Montesori metodika yra pritaikyta neįgaliesiems. Žinoma, ten yra ir labai gerų dalykų - pavz, skaičiavimo mokymo priemonės - superinės. Bet pas mus ta metodika sveikiems vaikams taikoma gana aklai, praktiškai be jokios adaptacijos sveikiesiems (bent jau tai, ką matėm mes tame pačiame Montesori darželyje prieš gerus 10 m). Ir šiaip... Man nepatiko, nes labai jau vaikų saviraiška slopinama...
Be to, tame darželyje yra ir Montesori pradinė mokykla... Neįsivaizduoju, kokia ir kiek laiko turi trukti adaptacija vaikui po tokios pradinės mokyklos įprastinėje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2007 05 04, 17:11)
Šiaip jau dabar daromi sąrašai, kas nuo rugsėjo lankys  4u.gif Mes nuo rugsėjo keičiam daržą  ax.gif vakar iš kito darželio skambino pavaduotoja, teiravosi... Tikiuosi nereiks gailėtis dėl savo pasirinkimo... vistik manau, lietuvių darželis bus geriau nei rusų  g.gif tai kaip ir vienintelė priežastis, kodėl keičiu  unsure.gif

MES IRGI TIK DEL TOS PRIEZASTIES KEISIM LOPSIUKA
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 05 04, 18:17)
Kažkada teko pastebėt veiklą...  Montesori metodika yra pritaikyta neįgaliesiems. Žinoma, ten yra ir labai gerų dalykų - pavz, skaičiavimo mokymo priemonės - superinės. Bet pas mus ta metodika sveikiems vaikams taikoma gana aklai, praktiškai be jokios adaptacijos sveikiesiems (bent jau tai, ką matėm mes tame pačiame Montesori darželyje prieš gerus 10 m). Ir šiaip... Man nepatiko, nes labai jau vaikų saviraiška slopinama...
Be to, tame darželyje yra ir Montesori pradinė mokykla... Neįsivaizduoju, kokia ir kiek laiko turi trukti adaptacija vaikui po tokios pradinės mokyklos įprastinėje doh.gif

Patikėk manim, ilgai. doh.gif
Atsakyti
Šiandien "Boružėlėje" buvo Mamyčių šventė pas lopšelinukus. Aš likau tiesiog sužavėta, kaip tokie mažiukai ir šoko, ir dainavo, ir mamytėms labai originalias savo rankų darbo (žinoma su didele auklėtojų pagalba bigsmile.gif ) dovanėles įteikė wub.gif . Didžiausia pagarba auklėtojoms ir muz. vadovei, kad net pusvalandžio trukmės programėlę sustatė ir tokius pypliukus tiek išmokėthumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lime @ 2007 05 04, 22:03)
Šiandien "Boružėlėje" buvo Mamyčių šventė pas lopšelinukus. Aš likau tiesiog sužavėta, kaip tokie mažiukai ir šoko, ir dainavo, ir mamytėms labai originalias savo rankų darbo (žinoma su didele auklėtojų pagalba bigsmile.gif ) dovanėles įteikė  wub.gif  . Didžiausia pagarba auklėtojoms ir muz. vadovei, kad net pusvalandžio trukmės programėlę sustatė ir tokius pypliukus tiek išmokėthumbup.gif

Visada smagu matyti savo vaikučių pasiekimus. blush2.gif
Atsakyti
Prula -aš manau,kad padarei teisingą sprendimą.... thumbup.gif Visgi lietuvių draželis yra gerai..Beje,o kur keliausit jei nepaslaptis? biggrin.gif
koalyte- -manau ir tu teisingai pasirinkai ax.gif
Atsakyti
Vakar "Pusaitej" mamyciu svente irgi buvo. Kaip grazu ziuret, kai tie patys maziausieji pypliukai ir eilerastukus deklamuoja ir dainuoja, soka. Kiek kantrybes reikia su tokiais maziukais. Vat saunuoles aukletojos, kad nepatingi ir sugeba paruosti mazuosius. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Tai juk ir mūsų vaikučiai šaunuoliai. bigsmile.gif Jie sugeba tai padaryti, ko moko auklėtojos. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2007 05 04, 18:11)
Šiaip jau dabar daromi sąrašai, kas nuo rugsėjo lankys  4u.gif Mes nuo rugsėjo keičiam daržą  ax.gif vakar iš kito darželio skambino pavaduotoja, teiravosi... Tikiuosi nereiks gailėtis dėl savo pasirinkimo... vistik manau, lietuvių darželis bus geriau nei rusų  g.gif tai kaip ir vienintelė priežastis, kodėl keičiu  unsure.gif

va idomu, o pas jus grupej yra rusakalbiu vaiku ar aukletojos? mes irgi einam i pusiau rusu darzeli, bet pasmus grupelietuviu. esu nuo rugsejo uzsirasius i "aitvareli",bet dabar suabejojau ar vel vaika vesti kitur, jam adaptacija nera lengva g.gif dar nepalieku miegelio.
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 05 04, 23:52)
Prula -aš manau,kad padarei teisingą sprendimą.... thumbup.gif Visgi lietuvių draželis yra gerai..Beje,o kur keliausit jei nepaslaptis? biggrin.gif

Per tvora arčiau į Aitvarėlį ax.gif

QUOTE(florida @ 2007 05 05, 13:31)
va idomu, o pas jus grupej yra rusakalbiu vaiku ar aukletojos? mes irgi einam i pusiau rusu darzeli, bet pasmus grupelietuviu. esu nuo rugsejo uzsirasius i "aitvareli",bet dabar suabejojau ar vel vaika vesti kitur, jam adaptacija nera lengva  g.gif dar nepalieku miegelio.

aps mus grupė irgi lietuviukų, (bet mažai kalbančių, pas mus pypliai visi, tai neina suprast kurie ten lietuviškai bamba, kurie rusiškai) lotuliukas.gif man tik nesmagu, kad viena mūsų auklėtoja gan sunkokai lietuviškai kalba blush2.gif kad net aš sunkiai su ja susikalbu blush2.gif O kadangi manoji jau senai pilną dieną lanko, tai tikiuos ir naujam daržely greit adaptuosis rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diene mamytes,
gal galit pasidalinti patirtim apie "Rutos"darzeli, mes pora savaiciu lankem "Berzeli", nutai mano dukryte pamacius savo aukletoja taip isteriskai pradeda verkti apsikabina kakla negaliu atplest nuo saves g.gif , o kai buna kita tai nieko verkia kad neiseiciau, bet sako veliau uzsizaidzia ir nieko. Tai va norejau pasidalinti, kad "spaliuku" grupej viena aukletoja(kurios bijo mano dukra), rekia ant vaiku, vaikus pravardziuoja durniais(atsiprasau uz issireiskima, bet pati perrenginedama dukra girdejau blink.gif ) ir dar nepatiko jos keistas poziuris i vaikus, girdejau kaip ji moke mama, kad ji kerstautu savo 2m sunui blink.gif ," nu tipo jis toks ozys kai ji snekinu jis nesneka,o paskui kai jis jau ko praso tada as jo "negirdziu"",ir ji liepe ir mamai taip elgtis ignoruoti vaika blink.gif , ir dar, mano dukryte ryte dazniausiai nedrysta nuejus valgyt (dar nepripratus prie vaikuciu), tai viena diena kai atejau pasiimt ta "kerstautoja "pasake kad ji nieko nevalge,kai parejom mano vaikas susveite 2 kotletus su riekia duonos (nebuvau macius kad taip godziai valgytu) as jo kalusiau kodel nevalgei darzeli,tai ji sako "man teta lekstes nedave" blink.gif verysad.gif , nu siaubas kazkoks as aisku negaliu to irodyt kad ji nedave specialiai valgyt, bet ar gali vaikas taip issigalvot? unsure.gif taigi man to uzteko kad iseit is sio darzelio ir dabar uzrasiau i "Ruta", taigi gal kieno vaikas eina "rutos" ne lopseli, bet i darzeli,gal galit papasakoti kokios ten aukletojos, mes zadam pradet eit liepa po vasaros atostogu.
Atsiprasau kad tiek pripyskinau, bet noriu kad kuo daugiau mamu suzinotu apie ta kerstautoja.
Atsakyti
QUOTE(ryzoji @ 2007 05 07, 11:55)
ir dar nepatiko jos keistas poziuris i vaikus, girdejau kaip ji moke mama, kad ji kerstautu savo 2m sunui  blink.gif ," nu tipo jis toks ozys kai ji snekinu jis nesneka,o paskui kai jis jau ko praso tada as jo "negirdziu"",ir ji liepe ir mamai taip elgtis ignoruoti vaika  blink.gif ,

su šiuo variantu aš sutinku, bet gal ne auklėtojai taip elgtis. gi dažniausiai kai vaikai tėvų neklauso, reikia tėvam padaryti taip pat, kad vaikai pamatytų kas gaunasi.

o dėl išsigalvojimo. nu gal ir neišsigalvojo, bet manoji pvz. per ilgasias išeigines pareiškė kad darželyje nevalgo (nu tas man ne paslaptis ir ne naujiena). kai paklasuėm ką tada auklėtoja daro, gal pamaitina, gal prišnekina. ... dukra atsakė, kad ją nuveja nuo stalo ir ji bėga į tualetą verkti.
kai aš tą pasakojimą atpasakojau auklėtojai su auklyte, tai jos taip skaniai juokėsi iš tokios fantaziorkos, nes pasak auklytės jie vaikus laiko vos ne pririštus prie stalo kad neišsilakstytų
Atsakyti