Įkraunama...
Įkraunama...

Segantys vaikai grupėje

QUOTE(Baronė @ 2007 09 26, 13:37)
Vien dėl tos priežasties nedirbu kad galėčiau bet kada būti su vaiku namie, nes mums sloga niekada nebūna vien tik sloga, jei jau ji prasideda kad ir kaip besistengčiau visada komplikuojasi į bronchitą, anginą ar net plaučių uždegimą. O nuolat gaunami antibiotikai kaip žinote labai silpnina imunitetą, o jį atstatyti savaitės laiko neužtenka

cia man jau toks klausimas iskilo - o kaip tu vaika gydai?
Kokie vaistai yra naudojami, kokios terapines priemones yra naudojamos - masazi, sildymai, kvarcavimas, drusku kambarys, inhaliacijos....
Ar nors karta po plauciu uzdegimo vaziavote i sanatorija ( vaikams priklauso) arba bent jau lankete kazkokia terapija?
Atsakyti
QUOTE(Vilika @ 2007 09 26, 15:42)
Suprantu tavo situaciją, pati panašioje padėtyje buvau atsidūrusi.  Gal jum irgi padėtų pertauka? O gal šią žiemą jau taip nesirgs? Tikiuosi, kad viskas pasikeis į gerą ir linkiu jums sveikatos ir nesirgti  4u.gif

Ačiū smile.gif Tikiuosi kad šią žiemą mažiau sirgsim, vistik jau didesni, ir organizmas gal stipresnis bus smile.gif

QUOTE(Silvute @ 2007 09 26, 18:35)
cia man jau toks klausimas iskilo - o kaip tu vaika gydai?
Kokie vaistai yra naudojami, kokios terapines priemones yra naudojamos - masazi, sildymai, kvarcavimas, drusku kambarys, inhaliacijos....
Ar nors karta po plauciu uzdegimo vaziavote i sanatorija ( vaikams priklauso) arba bent jau lankete kazkokia terapija?

Nuo slogos gydau inhaliacijom, nugarytę, krūtinytę, padukus rezorbanu arba eukabaliu įtrinu, lašinu homeopatinius lašiukus. Kiekvieną rudenį išgeriam bronchomunalio kursą ir dar prie to eina vitaminai arba tabletytės imunitetui stiprinti. Apie sanatoriją mums niekas nesakė ir net nežinojau kad tai priklauso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 26 rugsėjo 2007 - 20:20
QUOTE(vejunestela @ 2007 09 26, 07:15)
Kazkam gal ir isikalinejimas anksciau as irgi dar vesdavau su sloga bet kai ta sloga pradejo komplikuotis i kitas lgas:bronhitas, plauciu uzdegimas ir pan. tai zinot nusprendziau gal geriau as tas dvi dienas pasedesiu namie su vaiku negu vel lauksiu kol paskambins is darzelio ir pasakys kad gal pasiimkit savo vaika nes jam temperatura.

Na nezinau as vedu su sloga pries darzeli i nose vaistu ipurski ir eini. Nosiniu i darzeli ideta vis vien tai vaikas ten susitvarko. Nes ir taip aukletojos megsta, kad tik vaikus paimtu sako, jog temp. Parvedi pamatuoji, o jos nera, tai kaip cia suprasti
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 09 26, 21:19)
Ačiū smile.gif Tikiuosi kad šią žiemą mažiau sirgsim, vistik jau didesni, ir organizmas gal stipresnis bus smile.gif 
Nuo slogos gydau  inhaliacijom, nugarytę, krūtinytę, padukus rezorbanu arba eukabaliu įtrinu, lašinu homeopatinius lašiukus. Kiekvieną rudenį išgeriam bronchomunalio kursą ir dar prie to eina vitaminai arba tabletytės imunitetui stiprinti. Apie sanatoriją mums niekas nesakė ir net nežinojau kad tai priklauso g.gif

Nežinau, kokiam mieste gyveni ir ar yra galimybė pavaikčioti į druskų kambarį, bet gal jums tai padėtų. Mes su dukryte ten lankėmės, nes pastoviai bronhitas kartodavosi ir likome visai patenkintos rezultatais.
O su rezorbanu atsagiai elkis, jei tavo vaikutis kam nors yra alergiškas. Ir aš iš pradžių labai mėgau jį naudoti, nes gydytoja jį visada rekomenduodavo. Kartą įsikalbėjom su pavaduojančia gydytoja ir man paaiškino, kad rezorbano sudėty yra jautrius vaikus alergizuojanti medžiaga ir tą kosulį dar padidina. Ne viską tiksliai atsimenu, ką aiškino gydytoja, nes tai buvo prieš du metus, bet nuo to karto rezorbano vengiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilika: 26 rugsėjo 2007 - 22:18
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 09 26, 22:54)
Na nezinau as vedu su sloga pries darzeli i nose vaistu ipurski ir eini. Nosiniu i darzeli ideta vis vien tai vaikas ten susitvarko. Nes ir taip aukletojos megsta, kad tik vaikus paimtu sako, jog temp. Parvedi pamatuoji, o jos nera, tai kaip cia suprasti

Na man aukletoja niekaed neskambindavo kad pasiimciau vaika be priezasties.O gal kol grizot namo temperatura nukrito juk jei vaikas gerai jauciasi abejoju kad aukletoja skambins ir lieps pasiimti vaika.

O SLOGA YRA NE JUOKAS BENT DVI PIRMAS DIENAS REIKETU PABUTI NAMIE JUK TAI GALI KOMPLIKUOTIS I KITAS LIGAS KAIP BUVO IR MUMS.

Papildyta:

[/quote]

O su sanatorijom tai cia is vis mistika kai dukra persirgo plauciu uzdegimu niekas net nepasiule nors as ir klausiau. Mes tiesiog vasara i darzeli nejom, prie juros buvom issvyke, siaip daznai lauke budavom ir pan nesirgom jokiom slogom nes kontaktu nebuvo su serganciai o kai paejom i darzeli tris dienas suslogavom bet ne darzelis kaltas no grupeje sergantys vaikai.
Atsakyti
o jei jus turetumet galimybe nevesti vaiko sloguojancio i darzeli ar vis tiek vestumete?
Atsakyti
QUOTE(ccppookk @ 2007 09 26, 13:02)
Aisku sutinku kad negalima sergancio vaiko vest i darzeli vien del paties vaiko,kad jis galetu pailseti. Bet kaip nieks nesupranta tu mamu kurios istikruju neturi kur palikti vaikuciu. Juokingai skamba ,kad reikia nuvest seneliams, samdyt aukle. O jeigu negali to padaryti (del daugelio priezasciu), ka daryti tada. Tada vedi vaika su sloga i darzeli ir meldiesi kad tik viskas butu gerai,kad tik vaikelis neiisisirgtu.

Bet jei vaikas sukarsciuoja ar sirgimas komplikuojasi tada jau nebera (daugelio priezasciu), kur vaika palikti? Net gi darzelis tokio vaiko nepriima. Tai kur tada paliekate? 4u.gif
Jei imtis isankstines prevencijos gal tada ir komplikaciju nebutu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilika @ 2007 09 26, 22:17)
Nežinau, kokiam mieste gyveni ir ar yra galimybė pavaikčioti į druskų kambarį, bet gal jums tai padėtų. Mes su dukryte ten lankėmės, nes pastoviai bronhitas kartodavosi ir likome visai patenkintos rezultatais.
O su rezorbanu atsagiai elkis, jei tavo vaikutis kam nors yra alergiškas. Ir aš iš pradžių labai mėgau jį naudoti, nes gydytoja jį visada rekomenduodavo. Kartą įsikalbėjom su pavaduojančia gydytoja ir man paaiškino, kad rezorbano sudėty yra jautrius vaikus alergizuojanti medžiaga ir tą kosulį dar padidina. Ne viską tiksliai atsimenu, ką aiškino gydytoja, nes tai buvo prieš du metus, bet nuo to karto rezorbano vengiu.

Ačiū, Vilika, už patarimus mirksiukas.gif apie rezorbaną nežinojau man jis patiko nes gana veiksmingas, dabar žinosiu kad gali ir pakenkti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kalina @ 2007 09 27, 09:21)
Bet jei vaikas sukarsciuoja ar sirgimas komplikuojasi tada jau nebera (daugelio priezasciu), kur vaika palikti? Net gi darzelis tokio vaiko nepriima. Tai kur tada paliekate? 4u.gif
Jei imtis isankstines prevencijos gal tada ir komplikaciju nebutu?  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Gal apibrėžkim keletą sąvokų mirksiukas.gif Sloga apie kurią kalbame yra viršutinių kvėpavimo takų infekcija - dažniausiai virusinė, kartais bakterinė.Nekalbu apie alerginę ar vazomotorinę slogą, kuri tikrai nekelia jokio pavojaus aplinkiniams.Virusas ar bakterija oro- lašiniu keliu paskleidžiamas aplinkoje, ko pasekoje užsikrečia aplinkiniai.Deja nėra dėsningumo, kad užsikrėtęs nuo sloguojančio vaikas susirgs ta pačia sloga, virusinės infekcijos pasireiškimas kitam vaikui gali būti ir laringitas, ir bronchitas, ir pneumonija.
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 09 26, 21:19)
Nuo slogos gydau  inhaliacijom, nugarytę, krūtinytę, padukus rezorbanu arba eukabaliu įtrinu, lašinu homeopatinius lašiukus. Kiekvieną rudenį išgeriam bronchomunalio kursą ir dar prie to eina vitaminai arba tabletytės imunitetui stiprinti. Apie sanatoriją mums niekas nesakė ir net nežinojau kad tai priklauso g.gif

tai vadinasi mano pasakymas, permastyk ka ir kaip darai, buvo teisingas.
Niekas ir neturi tau informacijos pakisti po nosimi - tai tavo pareiga ja susirasti.
Po plauciu uzdegimo vaikams priklauso reabilitacija - ambulatorine arba sanatorija ( priklausomai kokio sunkumo liga buvo).
Jeigu kartojasi bronchitai, velgi priklauso terapija ( masazai bent jau ). Jeigu buvo guleta ligonineje, tai ir ambulatorine reabilitacija eina
Ir jeigu naudoji slogai tik homeopatinius vaistus ir tokias priemones kaip surasiai ( ypac jeigu matai, kad tai priveda prie antibiotiku), tai man nuosirdziai gaila tavo vaiko.
Nu suprantu viena du kartus pabandai ir jeigu nepadeda keiti vaistus - ju yra ivairiausiu.
Gerk ne tik bronchomunali, bet ir o kitus preparatus -bereso lasus, citrocept,influcid ( cia tinka ir profilaktiskai ir prasidejus ligai jau didesnem dozem).

Papildyta:
QUOTE(kalina @ 2007 09 27, 09:21)
Jei imtis isankstines prevencijos gal tada ir komplikaciju nebutublush2.gif

tai as ir imuosi prevencijos cia slogai arba nedideliam kosuliui - vaistazoliu arbata su medum, itrinimai arba kompresai nakciai ir is ryto kartais pakartoju, inchaliacijos ( arba leidziu pasimaudyti karstoje vonioje su eteriniais aliejais) + vaistai: slogai jau esu atrinkusi ( actifed), o gerklei dar ziuriu ( kol kas tonsilotren naudoju).
Ir dazniausiai to uztenka

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2007 09 27, 10:51)
drinks_cheers.gif
Gal apibrėžkim keletą sąvokų  mirksiukas.gif Sloga apie kurią kalbame yra viršutinių kvėpavimo takų infekcija - dažniausiai virusinė, kartais bakterinė.
Virusas ar bakterija oro- lašiniu keliu paskleidžiamas aplinkoje, ko pasekoje užsikrečia aplinkiniai.Deja nėra dėsningumo, kad užsikrėtęs nuo sloguojančio vaikas susirgs ta pačia sloga, virusinės infekcijos pasireiškimas kitam vaikui gali būti ir laringitas, ir bronchitas, ir pneumonija.

lygiai taip pat nera desningumo, kad aplinkinius butinai uzsikres, tai priklauso jau tik nuo jo imuniteto ir sveikatos bukles - o ta jau kiekvieno jegose yra stiprinti.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 09 27, 09:58)
Ir jeigu naudoji slogai tik homeopatinius vaistus ir tokias priemones kaip surasiai ( ypac jeigu matai, kad tai priveda prie antibiotiku), tai man nuosirdziai gaila tavo vaiko.
Nu suprantu viena du kartus pabandai ir jeigu nepadeda keiti vaistus - ju yra ivairiausiu.
Gerk ne tik  bronchomunali, bet ir o kitus preparatus -bereso lasus, citrocept,influcid ( cia tinka ir profilaktiskai ir prasidejus ligai jau didesnem dozem).
tai as ir imuosi prevencijos cia slogai arba nedideliam kosuliui -  vaistazoliu arbata su medum, itrinimai arba kompresai nakciai ir is ryto kartais pakartoju, inchaliacijos ( arba leidziu pasimaudyti karstoje vonioje su eteriniais aliejais) + vaistai: slogai jau esu atrinkusi ( actifed), o gerklei dar ziuriu ( kol kas tonsilotren naudoju).
Ir dazniausiai to uztenka

Aš vaikui vienu kartu visų vaistų nesukišiu, o tie homeopatiniai lašiukai kaip tik geriau padeda negu kiti. Influcidą naudojam netgi profilaktiškai arba jei kyla įtarimas kad gali susirgti. Ir visų gydymo priemonių čia nesurašysiu kada ir kokiom gydau. Antibiotikus duodu tik tada kai jau yra neišvengiama, nes puikiai žinau ką jie daro. Dar ir pagal vaiką žiūriu ir jei tu nežinai tai būk gera nekaltink manęs kad nieko nesuprantu ir nežinau kaip gydyti savo vaiką. Galų gale kai kurie vaistai gali ir alergiją sukelti. Ir kodėl tos priemonės tokios blogos kad tau taip gaila mano vaiko g.gif Čia jau jaučiu puolimą iš tavo pusės unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 27 rugsėjo 2007 - 10:05
QUOTE(Silvute @ 2007 09 27, 11:00)

lygiai taip pat nera desningumo, kad aplinkinius butinai uzsikres, tai priklauso jau tik nuo jo imuniteto ir sveikatos bukles  - o ta jau kiekvieno jegose yra stiprinti.

Tavo teiginys teisingas, jei kalbame apie suaugusius ar bent kiek vyresnius vaikus. Bet jei kalbėsime apie lopšelinio- darželinio amžiaus vaikus lankančius darželį pirmus antrus metus, tai beveik matematiniu tikslumu galiu paskaičiuoti, kiek vaikų liks maniškio grupėje po 5-7 dienų, jei pirmadienio rytą atvedusi vaiką į darželį pamatau 2-3 sloguojančius ax.gif Tokio amžiaus vaikui praktiškai kiekvienas susidūrimas su virusine ar bakterine infekcija sukelia didesnį ar mažesnį atsaką- slogą, bronchitą ir tt. Tai normalu, taip formuojamas imunitetas. Beje "stipriu imunitetu" turėtų būti vadinamas ne "nesirgimas" o organizmo sugebėjimas greitai ir efektyviai susidoroti su sukėlėju.Kai darželio grupėje su infekcijos sukėlėju susiduriama nepertraukiamai ir nuolat, daugeliu atveju imuninė sistema tiesiog nespėja tvarkytis, prasideda "ligų maratonas".
Atsakyti