su vyru amzini ginciai - leist ar ne? Kada Jusu manymu galima islest viena vaika i kiema?
As leidziu- dukra labai nori pasijust savarankiska, jai svarbios drauges, bet leidziu eit tik ten kad pro langa matytusi. Vasaros vaizdelis- puse kiemo vien paklodes, panos barbem zaidzia, arba namus, arba dar ka nors ;D
tarp kitko, Iva, -labai aktualią temą užvedei, man irgi labai rūpi, kada išleidžiat vaikus vienus,mes tai gyvenam penkiaaukštyje, aplink gatvės, mašinos, dar truputį baisoka išleist vaikus vienus, bet va, kai atšils, tikrai leisiu, kol apsitvarkysiu namus(maniškėms 4,5m. ir 5.5m.), bet reiks kaip nors susitart su gyventojais, kad duris į vidinį kiemą leistų atrakintas laikyt, arba raktus duosiu saviškėms, gal jau atsirakins, jei nesunkiai rakinasi, tik viena blogybė, kad ten tik įėjus į balkną pamatysiu, ką jos veikia, geriau būtų kitoj namo pusėj tas kiemas.
Aš jau pernai leisdavau mergaitėms po valandą pabūt lauke vienoms, jos pačios išeidavo, pačios pareidavo, jei ką-pašaukdavo mane pro langą, bet joms leisdavau būt tik toj pusėj, kur ne kiemas, o tik truputis žolytės yra, šalia gatvės, bet aš matydavau jas nuolat, ten jos piešdavo ant asfalto, su dekiais su lėlytėm gulėdavo, čipsus grauždavo, aplinkinius kalbindavo...
Žadam keltis į tėvų namą, tai ten nebus problemų, didžiausias liusas-kasd yra savas aptvetas kiemas.
Vasarą leisim vaikams su dviratukais pavažinėti, vežimėlius pastumdyti, bet aš jų vienų su tokiais žaislais neišleisiu, nes kai nulėks kur nors toliausiai...
Manau, kad išleidžiant vaikus vienus reikai sureguliuot žaislus, su kamuoliu irgi neišleisčiua vienų-dar pariedės kur nors, o jos lėks paskui, dar po mašina paklius, o kaip jūs manot?
Aš jau pernai leisdavau mergaitėms po valandą pabūt lauke vienoms, jos pačios išeidavo, pačios pareidavo, jei ką-pašaukdavo mane pro langą, bet joms leisdavau būt tik toj pusėj, kur ne kiemas, o tik truputis žolytės yra, šalia gatvės, bet aš matydavau jas nuolat, ten jos piešdavo ant asfalto, su dekiais su lėlytėm gulėdavo, čipsus grauždavo, aplinkinius kalbindavo...
Žadam keltis į tėvų namą, tai ten nebus problemų, didžiausias liusas-kasd yra savas aptvetas kiemas.
Vasarą leisim vaikams su dviratukais pavažinėti, vežimėlius pastumdyti, bet aš jų vienų su tokiais žaislais neišleisiu, nes kai nulėks kur nors toliausiai...
Manau, kad išleidžiant vaikus vienus reikai sureguliuot žaislus, su kamuoliu irgi neišleisčiua vienų-dar pariedės kur nors, o jos lėks paskui, dar po mašina paklius, o kaip jūs manot?
Saviškę vieną i lauką pradėjau leisti gal nuo kokių 3.5 metų, tik turėjau problemą, kad to buto langai buvo į kitą pusę ir negalėdavau jos matyti, todėl prašydavau apeiti namą ir žaisti kitoje pusėje.Aišku,akys tuomet būdavo prirakintos prie lango ;D.Ji turėjo bendraamžę draugę, tai dažniausiai kartu ir kapstydavosi smelio dėžej ar žaisdavo su kamuoliu. Gerai, kad ten buvo nemažas kiemas, pievelė. Vėliau, kai vaikui buvo apie 4.5 metų, persikraustėme į kitą butą, ten langai irgi buvo į kitą pusę, bet jau nebebijodavau jos palikti lauke "be akies", nors viena kartą teko eiti ieškoti ir man buvo jau didelis striokas
, o ji paprasčiausiai kitame kieme žaidė su draugėmis
.Šiaip į kitus kiemus eiti griežtai drausdavau ir ji pavedė tik kartą. Dabar panelė jau didelė ir eina jau toliau savo kiemo, bet čia man baisiau, nes tik išejus iš laiptinės reikia pereiti kiemo gatvytę, o čia pacanai laksto su mašinom kaip akis išdegę.Bet dabar turiu langus į visas puses ;D.
Taigi, manau, sunku tiksliai apibrėžti, nuo kokio amžiaus vaikus galima leisti vienus, tai priklauso ir nuo vaiko subrendimo ir nuo gyvenamųjų sąlygų. Manau, kad apytiksliai 4-5 metų vaikus jau galima išleisti vienus.

Taigi, manau, sunku tiksliai apibrėžti, nuo kokio amžiaus vaikus galima leisti vienus, tai priklauso ir nuo vaiko subrendimo ir nuo gyvenamųjų sąlygų. Manau, kad apytiksliai 4-5 metų vaikus jau galima išleisti vienus.
Man atrodo apie amzius apie 5metus turietu but, jau tada galvelese biski daugiau smegeneliu atsiranda, bent jau kad su dede, kuris saldaini duoda, jei isaiskinsi kad negalima, neis, o jeigu? Bijojau praeitais metais, bijau ir dabar, bet pro langa matosi, kur ji nors tiek gerai, dar is 3a, spesiu visada jeigu kas.
O va kokioj amerikoj, kanadoj yra priimta kad iki 12m vaikas turi buti suaugusiuju prieziuroje, uz tai baudziama >
Kazkaip atrodo pas mus gi pirmokai, treciokai jau po miesta patys vazineja, aisku pas juos vagia vaikus labai.
O va kokioj amerikoj, kanadoj yra priimta kad iki 12m vaikas turi buti suaugusiuju prieziuroje, uz tai baudziama >

Na maniskei vyresnelei 5, bet i lauka jos savarankiskai neleidziu :-[ Gyvenu daugiaaukstyje, taip, kad per langus jos nepriganysiu.
na, va, saviškėms vakar atidariau "lauko sezoną", puikiai apeina namą ir nueina į kiemą, bet vis nuolat pareina, per virtuvės langą pašaukia, kad atšaučiau laukines duris, ir tai žaisliukus keičia, tai barankų į lauką neštis užsimano, tai pavargusios grįžta, pasėdi, ir vėl lekia, ech...prachodnoj dvor, o ką darysi, šiaip tai vis vien nėra taip jau ramu...o ką...
gi pati tam lauke visą dieną nesėdėsiu su jom, darbai laukai...
gi pati tam lauke visą dieną nesėdėsiu su jom, darbai laukai...
Savo dukra as pasitikiu,bet nepasitikiu aplinkiniu pasauliu. Ne tie laikai,kad vaikus vienus i lauka leist. Akimirka gali but lemtinga. Man uzteko poros laidu apie dingusius,nuzudytus ar kitaip isniekintus vaikus. As net i mokykla ir is jos ketinu pati veziot,o jei negalesiu-aukle samdysiu. Visada i lauka einu kartu su vaiku,o jei negaliu-tupim abi kambary,taip saugiau ir ramiau.
Mamulia va tame ir problema, plesausi tarp dukros noru buti savarankiska, turet draugu ir baimes palikt ja viena lauke, baisu bet ka daryti? Juk ir jai reikia pabuti su draugem, be manes, galima jas i namus pasikviest, kartais taip ir darau, bet kai oras geras gaila namuose kad sedi. Bet kol dukra lauke vis pro langa seku kur ji ir ka daro
viena i lauka leisti pradejau nuo 4 metu( tik aisku tas leidimas 4mecio buvo toks- pas mociute kieme kurtik vaikams skirta aisktele yra ir kur patogu ji priziureti:) leisdavau retai: po 10-15 minuciu. o siemet kai jau 5 metukai eina vienas i kiena namuose- kiemas uzdaras , paprasau 14meciu mergaiciu siek tiek paziureti ji , ir pati stebiu.. jau pakankamai savarankiskai vienas duksta kieme ir zino kad jei darys tai ko mama neleidzia kieme tai teks namie tupeti, todel nedaro:)

Oi, merginos, aš vis dejuoju kada gi maniškė pradės tupėti viena kieme, o tai taip užknisa tie sėdėjimai, o vaikas lauko tai nori ir nori. Bet, kiek supratau, dar toli gražu, nes maniškei dar tik 3,6 m. Nors čia nuo vaikų priklauso. Yra kieme vaikai, kurie nuo 2 metų vieni sėdi ir tai nieko, o maniškė nei minutei nesutinka viena pabūti, nors kiemas ir uždaras (pvz. vakar palikau mobilų, tai sakau, tu sekundę pasėdėk viena, aš užlipsiu į 3 a. telefono pasiimti - kur tau, dūdos ant viso kiemo
)

Zile o taviske draugu kieme turi ar viena laksto?