Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

Man kaimyne neseniai pasakojo, kad is turgelio pries kokius 8-9m pavoge 5m mergaite, kuri ten buvo su mama ir mociute. Jos paprasciausiai uzsiziurejo i darzoves, o tuo pasinaudojo viena moteris. Aciu Dievui ,rado mergaite, kai sukele visus ant koju, kitam miesto gale ( stotyje).Taigi, lengva tuos vaikelius prikalbinti, nors ir mokyk nemokius.Visokie iskrypeliai irgi ne menki psichologai, moka su vaikais bendrauti. O dabar tiek per televizoriu visko prisiziuri, kad ir su siek tiek nuvaziavusiu stogu daug fantazijos nereikia.
Neleidziu savo vaiko ir neleisiu iki kokios 2 klases. Vilnius.
Atsakyti
Vis nenustoju stebetis kai kuriais postais,kaip galima 5-4metu vaika isleisti viena i lauka ar net leisti vienam nueiti i parduotuve doh.gif Mamos ar jus savo vaiku nemylit ar esat abejingos,atsakykit man?

Neseniai parduotuveje maciau viriski apie 50metu amziaus,isgeres,bet is veido matesi ,kad labai piktas ir inirses,labiausiai ji erzino vaikai,jis juos tiesiog stumde jei pasitaike kelyje,kliuvo ir manajai,bet mes pasitraukem i sali,kad jo neuzkliut,o jei vaikas butu buves vienas be tevu,kas ji apgintu doh.gif
Visokiu beprociu yra,todel saugokime savo vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 05 rugpjūčio 2008 - 18:04
As irgi esu pries savo vaika isleist i kiema viena pati. Man baisu net pagalvoti kad ji kas nors galetu nuskriaust o dar baisiau pavogti. Taigi jei ji nori i kiema ar i parkeli visada einame tik kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 06 16, 13:26)
Gyvenam mieste,i lauka neleidziu ir net nemanau leisti.Laisvalaiku mes uzimam vaikus,o kai eis i mokykla reikes mokytis ir dar visokie bureliai bus,taip ,kad nebus laiko kada dykineti ir slaistytis po lauka.

O kodel buvimas lauke yra slaistymasis ar dykinejimas ?

Kur gyvenu as, vieno niekur neleidziu. manau daug kas priklauso nuo gyvenamos aplinkos ir paties vaiko.
Atsakyti
Mes irgi gyvename daugiabutyje, 9 aukste, tai as saviskio(5,7m.) irgi neleidziu vieno i lauka. Bet kai gryztam po darbu, tai kol as suvaikstau i parduotuve, palieku viena lauke prie smelio ir supyniu. Bet viena karta kai buvau tai palikusi su kamuoliu, tai priejo didesni bernai, paeme is jo kamuoli, mete i langus ir pabego.Gerai kad viskas gerai baigesi.Vat ir palik viena lauke, tai didesni ir erzins, naudosis unsure.gif
Atsakyti
Mano dukra šešerių, vienos į kiemą neleidžiu schmoll.gif Ji ir neitų.
Tiesiog nepatinka man aplinka, kurioje gyvename. Daug chuliganiškų (rūkančių, geriančių, besikeikiančių) paauglių, daug geriančių pakrūmėse vyrų, vagys narkomanai "prasieina" per mašinas, be to teko pačiai vaikyti keliskart iškrypėlį, kuris iš už krūmų stebėjo mergaites smėlio dėžėje, visaip besistengdamas jų kelnaites pamatyt doh.gif
Tik vienąsyk buvau palikusi dukrelę smėlio dėžėje (jai buvo nepilni ketveri), o pati paėjau kiek tolėliau paskin ti žolės gyvūnams ir taip "pasisekė", kad tuoj prisistatė "geras dėdė" ir kalbino. Gal jis ir iš gerų paskatų, gal jam norėjosi vaiką pašnekinti, bet aš vis vien nesuprantu tokių pagyvenusių vyrų, kurie nori šnekėtis su mažomis mergaitėmis. Neramu pasidarė todėl, kad man pasirodžius jis puolė labai teisintis, aiškinti, kad kvietė namo pažiūrėt šuniuko blink.gif
Nors dukrai paaiškinta, kad su svetimais žmonėmis jai nėra reikalo bendrauti, ar eiti kur kviečiamai, kad negalima imti jokių skanėstų, bet vis vien sunku pasakyti, kas jai šautų į galvą būnant vienai. Todėl kieme laiką leidžiame kartu. Ir ji saugi, ir aš daugiau pajudu ax.gif
Atsakyti
Manau i kiema viena pradesiu leisti nuo kokiu 5-6m. Reik pries mokykla jau leisti vienam pabut
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 08 06, 11:45)
kvietė namo pažiūrėt šuniuko blink.gif

Siaubas blink.gif .
Mano vaikinas pažaidžia ieme vienas, jau nuo 5 m. Kieme yra keli draugai. Bet stengiuosi rečiau išleisti, retai kieme gerų dalykų išmoksta smile.gif .
Atsakyti
Aš labai bijau išleist vienus vaikus į lauką, nuo 8metu sūnui leisdavau žaist kieme taip kad aš matyčiau (su sąlyga kad niekur kitur neeis), bet dažniausia sulaukiu jo iš mokyklos ir einam visi kartu į lauką, o kad išleist dukrytę vieną...tai net šiurpas nueina, bijau ir viskas doh.gif
Atsakyti
Na mazajam 3.5 m. mes gyvenam 8 butu name, kurio kiemas uzdaras ir as savo vaikui leisciau vienam pabut, tik kad cia vel beda. Nera jam vienam ka veikt tam kieme, tiesiog neidomu, be to nesaugiai turbut jauciasi pats, buvau isleidus, tai parejo atgal po 5 minuciu.
Jei tetis garaze krapstosi, ar as lauke ka veikiu, tai buna, o vienas dar pats nenori schmoll.gif
Atsakyti
siandien isleidau savo 4.5 metu vaika i lauka viena ax.gif nu per langa matau ka jis veikia ir tikrai negalu pasakyti kad kazkaip negerai padariau blush2.gif susirado drauga ir zaidzia abu biggrin.gif manau negerai jei vaiko nematai tarkim smelio deze sone namo ar ten kur nera langu bet jei kas 5 min gali paziureti tai tikrai nieko bloga kad pabus vienas schmoll.gif atsimenu save nuo 4 metuku lauke viena ir mama mokytoja ir tai isleisdavo nu nenusededavau as vietoj vienoj tai ir sunus toks pat biggrin.gif
Atsakyti
kai as augau gyvenome nuosavame name, tai i kiema anksti pradejau eiti viena. savo vaika pradejau leisti viena i lauka nuo 3 metu, gyvename daugiabutyje, nuosaliasniame rajone nuo gatviu, yra tikrai nuostabus kiemas, gan toli nuo gatves. iseidama i lauka zino savo ribas, kur gali eiti kur ne, kad kai pasaukiu visada atsilieptu. bet dega noru iskulniuoti kur i kita kiema bigsmile.gif
Atsakyti