Įkraunama...
Įkraunama...

Maistelio šildymas

Aš mikrobangėj tik buteliuką kaitinu tongue.gif
Kadangi su šildytu maistu (ypač kavinėse, kur naudoja mikrobanges) mano skrandis (beje vyro taip pat) sunkai draugauja, namuose valgome tik natūraliai ruoštą maistą, o jei tenka pašildyti - pvz. vakarykščius kotletus ax.gif , tai keptuvėje procesas užtrunka penkias minutes. Taigi, aš esu prieš ŠILDOMĄ maistą ir šildomus pusfabrikačius (žinoma, kartais be jų neišsiversi), paprasčiausiai - truputėlis fantazijos ir maistas visada šviežiai šiltas, o skrandis - sveikas.
O dėl kūdikėlio - mišinukų niekada nešildžiau, reikėjo nedaug, bet visada ruošiau šviežią su šiltu vandeniu (beje visur yra šspėjimai, kad mišinuką suvartoti iš karto, šildyti negalima, teko skaityti apie labai pavojingus mikrobus, kurie ima daugintis pastovėjusiame mišinuke), košes VISADA valgome šviežai ruoštas, jei mažoji dar nenori - įstatau į dubenėlį su karštu vandeniu - neatšala. Pirktinių košių vienų neduodu - nevalgo, dėl skonio įvairumo dedu į išvirtą košę - nėra poreikio šildyti.
Aš nesu nusistačiusi prieš MIKROBANGES, tačiau nematau prasmės jų kasdieniniame naudojime, laiko sutaupo nedaug - o šildyto ir šviežiai gaminto maisto skonis - labai skiriasi. O skaniai pavalgyti mes visi mėgstame thumbup.gif
Jūsų teisė rinktis - skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, gal jei kartais pašildysite košytę mikrobangėje, nieko ir nenutiks, tik išmaišyti reikėtų ir patikrinti, ar ne per karšta. Tik dengti folija nereikėtų, bėdos prisidarysite, žiežirbos pažirs, o gali ir krosnelė sugesti. O pienuką, geriau šildyti karšto vandens vonelėje ar specialiu šildytuvėliu, jei turite. Geriau sugaišti kiek daugiau laiko, kad nepakenktų, ypač, kol angeliukas dar labai mažas.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2005 01 05, 20:32)
tai mikrobangos gali kenkti (priklausomai nuo ju galios, veikimo trukmes ir pn.) gyvam organizmui,

visiškai sutinku drinks_cheers.gif fizikos kurse nagrinėjome mikrobangų krosnelės veikimo principą (tiksliau - magnetrono) ir nebuvo jokių išvadų apie kenksmingumą maistui. Kiek pamenu viskas vyksta tokiu būdu: mikro bangos sklisdamos kietu kūnu, išjudina molekules, ir jos pradeda virpėti, nuo trinties viena į kitą įkaista. Štai kodėl išemus maistą iš mikrobangės jis kurį laiką dar šyla, t.y. šyla iš inercijos
O atsakant į temą biggrin.gif aš viską šildau mikrobangėje smile.gif
Atsakyti
Sveikutes jaunosios mamytes! biggrin.gif
Noreciau jusu pasiteirauti, kaip pavyksta susidoroti su uzduotimi, kai tarkim pasildzius pienuka mikrobangu krosneleje, reikia jo siektiek uzlasinti ant rankos ir paziureti, ar jis ne per karstas? Kaip jus nusprendziate, kad pienas tinkamos temperaturos? Nes mano, pavyzdziui, svajone yra tureti buteliuka, kuris kartu ir rodytu pieno temperatura... rolleyes.gif Nemanot, kad taip butu maziau vargo? g.gif Is anksto dekoju uz nuosirdzius atsakymus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giko @ 2005 09 21, 19:04)
visiškai sutinku  drinks_cheers.gif fizikos kurse nagrinėjome mikrobangų krosnelės veikimo principą (tiksliau - magnetrono) ir nebuvo jokių išvadų apie kenksmingumą maistui. Kiek pamenu viskas vyksta tokiu būdu: mikro bangos sklisdamos kietu kūnu, išjudina molekules, ir jos pradeda virpėti, nuo trinties viena į kitą įkaista. Štai kodėl išemus maistą iš mikrobangės jis kurį laiką dar šyla, t.y. šyla iš inercijos
O atsakant į temą  biggrin.gif aš viską šildau mikrobangėje  smile.gif

žinai, Giko , po tavo posto man taip palengvėjo drinks_cheers.gif Taip aiškiai išdėstei. O aš vis grauždavau save, kad dukrai dažnai mikrobangėj šildau.
Mažasis mano košių nevalgo, tik Hipp'ą, tai jam šildau karštam vandenį su visu buteliuku. O vyresnėlei dažnai mikrobanginėj šildau.
Atsakyti
Čia tokia smulkmenytė, greit įprasi ir nebegalvosi.
aš kelis kartus pabandžiau pamatuot termometru, o po to užlašint lašiuką. įpratau kažkaip, o jei ir laipsniu šiltesnis ar šaltesnis, juk nieko blogo neatsitiks smile.gif
Atsakyti
Man tai kazkaip nekilo del to problemu - juk niekad nesildydavau iki tokio laipsnio, kad nudegtu nuo laselio pieno ranka, o uzlasinus ant rieso puikiai jauciasi ar pienas karstas ar ne.
As dar kartais priliesdavau prie lupu, tai irgi aisku ar ne per karstas, bet cia irgi reikia atsargiai, nes baisu nusideginti lupas.
Atsakyti
siaip pastaba , jokio vaikisko maistelio negalima sildyti mikrobangeje. geriau ant ugnies inde su karstu vandeniu . as pati dabar nusipirkau toki sauksteli kuris keicia spalva nuo 40 laipsniu temperaturos.
pirkau Vilniuje parduotuveje "CIPOLINAS" mokejau apie 4lt ax.gif
Atsakyti
Mikrobangė nesveika gi schmoll.gif Ar ne geriau nusipirkti specialią šildyklę vaikų buteliukams???
Atsakyti
as irgi nesenai baisu straipsni skaiciau apie mikrobanges,tai dabar net baisu ir pagalvot kad kazkas sumasto leliukams maista mikrobangej sildyt.Nemanau kad labai jau reikia tu termometru,j uk paciai galima jausti kada maistelis per karstas ar per saltas. Prie labai silto tai nereikia pratint,nes paskui vaikas pripranta ir jei biski saltesnis,tai nevalgo.mano vienos drauges mergytei taip buvo,pienuka priprato gert tik labai silta.
Atsakyti
Mikrobangėja nepatariama šildyti, geriau karšto vandens vonelėje. O ar ne per karšta patikrinti galit, užlašinus ant riešo vidinės pusės neturėtumėt jausti nei kad karšta, nei kad šalta.
Atsakyti
Na as sildau mikrobangeje vaikui piena ir kartais kose, kai isverdu o vaikis smikis nevalgo biggrin.gif Nieko baisaus nenutinka, nes pries duodama vaikui paragauju pati. Jautri yra vidine rieso puse bei lupos thumbup.gif Mikrobange ypac pravercia ryte, kai dar pati neprabudusi, o vaikis jau keliasi, tuomet per 1 min pasyla 150 ml ir ramu , bent 15 min thumbup.gif .
Cia perskaiciau, kad vaikui tipo siltas maistas negerai, turiu PAPRIESTARAUT. VAIKUI YPAC SVARBUS SILTAS MAISTAS, juk gamta sugalvojo, kad mamos pienas siltas!!! Vaisines tyreles, sultys ir kt. gerimai - vesus gali buti, bet koseles ir mesos tyreles su darzovienem privalo buti silti. Pabandykit jus nuolat valgyt tik salta maista. Antra vertus turiu prisipazint, kad paciai tenka maitinti vaika pirktinem tyrelem ir retai kada pavyksta jas pasildyt, nes tiesiog tam nera salygu - bunam masinoj ar pan. Bet namuose visad stengiuosi pati paruost darzoviene su mesa pries pat maitinima. Tai tikrai trunka neilgai. Jeigu tyre buna per karsta - patikrinu tiesiog paragaudama - perdedu nedidele dali i kita lekste, tuomet greiciau atausta ir tiek tos bedos.
Nebijokit ragauti vaiko maisto, jus tik "uzkreciat" vaika savo bakterijom ir nuo to jis darosi tik atsparesnis. Prisiminkit, juk ir po gimdymo vaika jums padeda, kad jis "uzsikrestu" jusu bakterijom mirksiukas.gif
Atsakyti