Aš nešildau.
Nes kasdien verdu, arba pašildau užvirinto vandens vonelėje. Mišinėlį padarau iš šiek tiek pašildyto vandens virdulyje. Jame visą laiką užverdu šviežio vandens, o vėliau tik įjungiu šiek tiek pašildau iki reikiamos temperatūros ir užpilu mišinėlį.
Mano sūnėnui 15 metų, atsirado nedidelė opa, taigi gyd. uždraudė valgyti mikrobangėje šildytą maistą... info pamąstymui...
Nes kasdien verdu, arba pašildau užvirinto vandens vonelėje. Mišinėlį padarau iš šiek tiek pašildyto vandens virdulyje. Jame visą laiką užverdu šviežio vandens, o vėliau tik įjungiu šiek tiek pašildau iki reikiamos temperatūros ir užpilu mišinėlį.
Mano sūnėnui 15 metų, atsirado nedidelė opa, taigi gyd. uždraudė valgyti mikrobangėje šildytą maistą... info pamąstymui...

QUOTE(Aronija @ 2008 02 21, 11:19)
Mano sūnėnui 15 metų, atsirado nedidelė opa, taigi gyd. uždraudė valgyti mikrobangėje šildytą maistą... info pamąstymui... 

paaugliams labai daznai opos buna del netinkamo mitybos rezimo.opu turejo mano klasiokai dar tais laikais kai mikrobangiu nebuvo.manau ta daktare kuti taip patare arba norejo pasakyt kad nevalgytu greito maisto,kuris dazniausiai sildomas mikrobangeje,arba ji yra sena tarka,kuri mano kad pries simta metu igytu ziniu jai pakanka ir siais laikais davinet ptrotingiems patarimams,ir tiesiog seminaruose ramiai sau miega...

Mes taip pat kartais sildom mikrobanginej.
As tai gal asmeniskai isviso esu pries pasildoma maista - visada stengiuosi pagamiti tiek, kad viskas butu suvalgyta ir neliktu kitam kartui pasisildyti. Na bet zinoma, sriubos kai verdu, tai keliems kartams
Zinau, kad tos bangos, kurios cirkuliuoja sildymo metu, vis dar "vaiksto" po ka tik istraukta is mikruskes maisteli. Jos nustoja uz 2-5 min. Taigi, kai pasildau mikrobandej, stengiuosi siek tiek perkaitinti, kad po to palikti maista 5 minutes atausti ir toms bandoms isgaruoti.
As tai gal asmeniskai isviso esu pries pasildoma maista - visada stengiuosi pagamiti tiek, kad viskas butu suvalgyta ir neliktu kitam kartui pasisildyti. Na bet zinoma, sriubos kai verdu, tai keliems kartams

Zinau, kad tos bangos, kurios cirkuliuoja sildymo metu, vis dar "vaiksto" po ka tik istraukta is mikruskes maisteli. Jos nustoja uz 2-5 min. Taigi, kai pasildau mikrobandej, stengiuosi siek tiek perkaitinti, kad po to palikti maista 5 minutes atausti ir toms bandoms isgaruoti.

Jeigu reikia greitai pirktinę tyrelę, tai šildau. Tik su jom reikia atidžiau, po to gerai išmaišyti, nes ne vienodai kartais pašyla. Ir perkaitint lengviau. O šiaip nematau jokios bėdos. Ir opos atsiranda tikrai ne nuo maisto šildyto mikrobangėje. Paskutiniu metu opų atsiradimo teorijose dominuoja mikrobai ( H. Pylori) bei apsauginių ir žalingų faktorių pusiausvyros sutrikimas, o maistas senai nustumtas į antrą planą.
As mikrobangei nesildau,jeigu reikia tai i puoda uzpilu verdancio vandens,istatau bliuda,retkarciais ismaisau,ir po 5 min duodu,jau taip ipratau tai man

As tai niekada nesildau dukrytei maisto mikrobangu krosneleje
.Visada idedu i silkta vandeni ir maistas neuzilgo pasyla.Niekur nuskubesim,kad penkiom minutem veliau pavalgidinsim maziukus.

nežinau,man tai per dieną tokių 5 minučių po 12 ir daugiau susidarydavo kai vaikas dar mažytis buvo.nemanau kad kažkuo prastesnis užaugo kad naktį užsimiegojusi ne vandenį kaisdavau,laukdavau kol užvirs,tada šildydavau buteliuką,o tiesiog pusei minutės virintą vandenį įkišdavau į mikrobangę ir tada gamindavau mišinuką.
ne nešildome mikrobangų krosnelėje.... Dar daugiau- mes net nepirkome mikrobangų krosnelės.
, vaikui pati ruošiu tyreles ir palieku tėčiui pašildyti supiltas į indelius- kuriuos jis šildo karšto vandens vonelėje. Jis nenori jų ruošti (pats sako kad nemokės reikiamai sutrinti)
O mikrobangų krosnelės- pas anytą yra. Vyras kartą pašildė- tai maniškė tyrelės kažkodėl nevalgė... nežinau- gal paprasčiausiai sutapo? bet eksperimento nekartojau

O mikrobangų krosnelės- pas anytą yra. Vyras kartą pašildė- tai maniškė tyrelės kažkodėl nevalgė... nežinau- gal paprasčiausiai sutapo? bet eksperimento nekartojau
