Įkraunama...
Įkraunama...

"BERGHOFF" puodai

QUOTE(Frosted_berry @ 2005 07 25, 10:28)
Papasakokit, kaip jus viriat be vandens  4u.gif
As niekad nebandziau, nelabai isivaizduoju, kaip cia daroma  g.gif


Na jei verdi pvz. bulves, tai jas nuplauni, supjaustai ir dedi į puodą. Geriau kai puodas didesnis, nes bent jau instrukcijose rašoma, kad nepatartina daugiau kaip 2/3 puodo prikrauti. Tai va, tą puodą statai ant viryklės ant didelės ugnies, bet vos tik sušyla dangtis - sumažini karštį iki minimumo ir toliau verdi neatidarinėjant pačio puodo. Na per kiek laiko išverda - tai tiksliai nepasakysiu, panašiai kaip ir vandenyje verdant turbūt g.gif Kadangi aš to laiko tiksliai nežinau, tai vis tik prieš verdant įpilu kokius 2-3 šaukštus vandens, kad daugiau garų būtų ax.gif Šitaip man dar niekad neprisvilo, ir puodas neperkaito ir spalvos nepakeitė schmoll.gif
Atsakyti
tai iki kiek pirmiausiai reikai uzkaitinti kur rodykle turi buti?
Atsakyti
QUOTE(silvijak @ 2005 07 26, 16:56)
tai iki kiek pirmiausiai reikai uzkaitinti kur rodykle turi buti?


O pas mane puodai ne tokie šustri - be rodyklių biggrin.gif ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silvijak @ 2005 07 26, 16:56)
tai iki kiek pirmiausiai reikai uzkaitinti kur rodykle turi buti?

Sulauki, kol pasiekia zalia zona ir mazini ugni iki minimumo 4u.gif
Musu seimynai bulves, virtos be vandens yra fantastiskai skanios smile.gif Niekada nebegrisiu prie iprastinio virimo budo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingra @ 2005 07 25, 10:43)
Na jei verdi pvz. bulves, tai jas nuplauni, supjaustai ir dedi į puodą. Geriau kai puodas didesnis, nes bent jau instrukcijose rašoma, kad nepatartina daugiau kaip 2/3 puodo prikrauti. Tai va, tą puodą statai ant viryklės ant didelės ugnies, bet vos tik sušyla dangtis  - sumažini karštį iki minimumo ir toliau verdi neatidarinėjant pačio puodo. Na per kiek laiko išverda - tai tiksliai nepasakysiu, panašiai kaip ir vandenyje verdant turbūt  g.gif  Kadangi aš to laiko tiksliai nežinau, tai vis tik prieš verdant įpilu kokius 2-3 šaukštus vandens, kad daugiau garų būtų  ax.gif  Šitaip man dar niekad neprisvilo, ir puodas neperkaito ir spalvos nepakeitė  schmoll.gif


O kaip speji, kada isviria? Ar jau kai manai, kad laikas, galima atidengti ir paziureti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 07 30, 17:56)
O kaip speji, kada isviria? Ar jau kai manai, kad laikas, galima atidengti ir paziureti?  ax.gif


Na taip, atidengiu ir pažiūriu lens.gif , su peiliu pabaksnoju ir jei neišvirusios - uždengiu ir toliau verdu, nieko joms neatsitinka ax.gif Beje, pastebėjau, kad vis tik geriau išverda didesniame puode, kai bulvės sudėtos plonesniu sluoksniu, t.y. kai užima ne daugiau 1/3 puodo.
Atsakyti
QUOTE(Ingra @ 2005 07 30, 18:18)
Na taip, atidengiu ir pažiūriu  lens.gif  , su peiliu pabaksnoju ir jei neišvirusios - uždengiu ir toliau verdu, nieko joms neatsitinka  ax.gif  Beje, pastebėjau, kad vis tik geriau išverda didesniame puode, kai bulvės sudėtos plonesniu sluoksniu, t.y. kai užima ne daugiau 1/3 puodo.


Nu pas mane puodas pakankamai didelis, 4L, tefloninis. Kazin, ar tefloniniam galima taip gamint ar cia tik metaliniam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 07 31, 10:50)
Nu pas mane puodas pakankamai didelis, 4L, tefloninis. Kazin, ar tefloniniam galima taip gamint ar cia tik metaliniam?  g.gif

Teflonas neatšoks g.gif ?
Atsakyti
hmm g.gif pabandysiu ir as bulves be vandens isvirt g.gif
Atsakyti
Nusipirkau ir as nauja Berghoff puodu rinkini, tai dabar labai knieti isbandyti smile.gif
Atsakyti
O man arbatinio įsireikė Bergoff rolleyes.gif . Nieks nematėt po kiek gariūnuos unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2005 07 31, 18:26)
Teflonas neatšoks g.gif ?


Nezinau g.gif Pas mane ir puodai, ir keptuves teflonu dengti is abieju pusiu. Kol kas neatsoka niekur (tfu tfu tfu biggrin.gif ).
Atsakyti