Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių, pilvo pūtimas

QUOTE(agniukutis @ 2006 04 11, 18:00)
O ka jus vadinat putimu? g.gif  Cia kai nesustodamas bezdi (atsiprasau uz naturalizma) blush2.gif ar kai tiesiog pilvas pucias is vidaus?  biggrin.gif

Jo, man tas putimas taip ir yra nuolat bezdziu, kaip tu sakai. Siandien perskaiciau, kad padeda krapu arbata, gal reiks pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(agniukutis @ 2006 04 11, 18:00)
O ka jus vadinat putimu? g.gif  Cia kai nesustodamas bezdi (atsiprasau uz naturalizma) blush2.gif ar kai tiesiog pilvas pucias is vidaus?  biggrin.gif

Kai išsipučia,kai skausmas iš vidaus liktais peiliais rėžia, labai skausmingai,atrodo kas sedet negali,kai bezdi ,tai džiaukis ,kad bezdi reiškia nepučia,išeina dujos.
o KAI PUČIA DUJOS KAUPIASI verysad.gif
Atsakyti
tai gal reikia tada daugiau judėti yra daug jogos pratimų, kurie padeda dujom pasišalinti.
Atsakyti
Vienas geriausių būdų atsikratyti dujų yra atsistoti ant galvos biggrin.gif Aišku darbe to nepadarysi, bet namuose thumbup.gif Dar gerai pasiraityti ant ortopedinio kamuolio, irgi puikus rezultatas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2006 04 11, 09:09)
Reiks ir man pabandyti, tik kazin, ar nebus labai brangus? g.gif

...jau nusipirkau....kainavo 30lt mėnesiui. Vaistininkas sakė pagerti tris keturis mėnesius ir mano bėdos baigsis. g.gif thumbup.gif
Atsakyti
Čia ką pavyko rasti internete:
Pilvo pūtimas kyla, kai žarnyne vykstančių rūgimo ar puvimo procesų metu pasigamina daug dujų, kurios susilaiko žarnose ir nepasišalina per antrąjį galą. Tiesa, pilvą neretai pučia ir tiems, kurie ne valgo, bet maistą ryte suryja, arba valgydami be perstojo kalba. Tuomet priryjama daug oro, kuris ir išpučia pilvą kaip balioną
O štai jau rimtesni dalykėliai atsitinka, kuomet meteorizmas prasideda dėl pilvo ertmėje esančių organų ligų. – žarnų uždegimai ar jų nepraeinamumas pasireiškia pilvo pūtimu. Be to, jei šis nemalonumas persekioja ilgesnį laiką, o gydytojas tvirtina, kad jūsų žarnynas sveikas, labai galimas daiktas, kad sutriko jūsų nervų sistema. Mat viena nervų sistemos dalių – autonominė nervų sistema – įnervuoja visus vidaus organus, tame tarpe ir žarnyną.
Tad jei nieko rimta gydytojai jūsų žarnyne neaptiko ir neskyrė gydymo, siūlome keletą receptų šiam nemaloniam reiškiniui sumažinti:
Pirmiausia ir būtinai privalote daugiau judėti!
Nuo vidurių pūtimo gelbės pankolio, ramunėlių, kmynų ar pelyno arbatos. 1 arbatinį šaukštelį šio mišinio užplikykite puodeliu verdančio vandens ir palaikykite 8 min., kol pritrauks. Reikia gerti po puodelį šios arbatos kaskart, kai ruošiatės valgyti.
Ilgesnį laiką kenčiant nuo meteorizmo, reikėtų vengti vartoti kopūstus, ankštinius augalus, slyvas. Rekomenduotina daugiau gerti kefyro, rūgpienio, valgyti jogurto. Valgydami mėsą, stenkitės apsiriboti liesa mėsa. Paįvairinkite savo racioną citrusiniais vaisiais.
Veiksmingas ir toks gėrimas: 1 valgomąjį šaukštą anyžiaus sėklų įberti į puodelį pieno, užvirti, nukošti ir išgerti dar šiltą.
Kas nemėgsta pieno, gali išbandyti ir kitą receptą. Užvirinus ketvirtį butelio sauso baltojo vyno, įberti 2 valgomuosius šaukštus krapų sėklų, dar kartą užvirti, atvėsinti ir perkošti. Kai tik pajusite, jog ir vėl pilvas tapo panašus į balioną, išgerkite nedidelį stiklelį šio gėrimo. Veikia žymiai geriau nei kokie nors per televiziją reklamuojami vaistai.
Atsakyti
QUOTE(Pamparam @ 2006 04 12, 15:15)
Vienas geriausių būdų atsikratyti dujų yra atsistoti ant galvos  biggrin.gif  Aišku darbe to nepadarysi, bet namuose  thumbup.gif  Dar gerai pasiraityti ant ortopedinio kamuolio, irgi puikus rezultatas  ax.gif

atsistoti ant galvos.... g.gif sunku man tai butu man rodos padaryti biggrin.gif , ilgai reikia stoveti ax.gif
o man kai kartais pucia pilva tai as atsilenkimu padarau ir thumbup.gif
Atsakyti
siulau pabandyti nervus raminanti vaistazoliu misini, zodziu jame yra labai daug geru zolyciu musu pilvukui, tik kad neskanus... 4u.gif man irgi pusdavo pilva, jau paskui net buvau save taip ikalbejus, kad vel blogai jausiuosi, gal net nerviskai viskas budavo, tai ta arbatyte man labai padejo, ir dabar kartais profilaktiskai isgeriu, ypac po persivalgymo svenciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nuo meteorizmo doh.gif bandžiau gerti tokius lietuviškus homeopatinius lašelius ACOLYCOPODIUM (atrodo šitaip vadinosi) kažkiek tai padėdavo. Jie kainuoja apie 12 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 13, 18:30)
atsistoti ant galvos.... g.gif sunku man tai butu man rodos padaryti biggrin.gif , ilgai reikia stoveti  ax.gif
o man kai kartais pucia pilva tai as atsilenkimu padarau ir  thumbup.gif

Pradžioj sunku, kol išmoksti biggrin.gif Pasidėk pagalvę po galva prie sienos, rankas plačiau, nugarą prie sienos ir kelk užpakalį. Geriau, kol išmoksi, kad baldų aplinkui nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
Dujų tai mes mokam atsikratyti. Bet kad ši liga yra nervinio pagrindo, ir nemanau kad pastovėjus ant galvos....staiga dings visos bėdos. Tai gal ir nereikėtų iš to daryti cirko, nes kai kam tai tikrai rimta problema.
Atsakyti
siaubas, kaip aš suprantu kamille. taigi man tas pats dirglios žarnos sindromas su viduriavimu:( jau beveik 2 metus. galima išprotėti. man dėl to buvo prasidėjusi smarki depresija ir gulėjau psichiatrinėj visą mėnesį. prisigėriau antidepresantų, jau maniau, kad pagerėjo - kur ten tau. tas pats nerimas, tos pačios panikos atakos ir nelemtas viduriavimas! nu tikrai, pasidarė net baisu iš namų išeiti sad.gif be žinote, kuo mažiau galvosi apie tai, kuo mažiau stegsies tai pašalinti, tuo bus geriau... tačiau aš jau praradusi viltį, kad kada nors būsiu normali... gi nei į kokį kiną nueiti, nei autobusu važiuoti, nuolat sukasi mintys 'o kur čia bus tualetas?'. jei jo nėra, automatiškai supanikuoju, ir paleidžia vidurius. o kiekvieną dieną prieš važiuodama į paskaitas ar kur kitur, tualete atsėdžiu kokius 5 kartus.
taigi dirglios žarnos sindromas būna 3 tipų: su vidurių užkietėjimu, su pilvo pūtimu ir su viduriavimu.
man šiek tiek viduriavimą apmažina Enterol (toks vaistas iš mielių). reikia gerti po dvi kapsules du kartus per dieną, jeigu smarkus viduriavimas.
nuo vidurių užkietėjimo ir pūtimo turėtų padėti Spasmomen.

but ladies, it's all in our heads sad.gif deja, man nepadėjo nei antidepresantai, nei raminamieji...

manau, reikės pradėt lankyti jogą, nes gydant tokią ligą, svarbiausia - vidinė harmonija....
Atsakyti