Įkraunama...
Įkraunama...

Akių traiškanojimas, pūliavimas, paraudimas

Mano dukrytei iki 4 mėnesių puliavo akytės, tai kai nuėjom pas okulistę pasakė, kad siauri ašarų kanalėliai. Bet nereikia skubėti daryti jų valymą ar praplėtimą. Mums tai labai padėjo pasažiukai ir ramunėlių arbatėlė. Reikia mažuoju pirštu masažuoti nosytės įdubimą ties akies kampučiu (ten yra tas kanalėlis). Masažuojant jis savaime prasivalo. Jei iš mano parašymo tiksliai nesupratot kaip daryti geriau paklauskit, kas žino.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
aciu mamytems uz patarimus. Mums lyg ir akyte jau nebepuliuoja, bet jei vel prades, iskart eisiu pas okulista, nes tie plovimai arbatelemis mazyliui labai nepatinka. O Antakalnyje tik vienas okulistas?
Atsakyti
[quote=Kristute,2005 08 18, 11:49]
Mano Ugnytei jau greit treji. kai gimė (dar gimdymo namuose) pradėjo puliuoti viena akytė. Po to lyg ir susitvarkė. kai Ugnė buvo kokių 2,5 mėn. vėl prasidėjo visokie paraudimai, puliavimai ir pan. Lašinau gentamiciną, ploviau su arbatėlėm bet padėdavo trumpam. Nunešiau vaikutį pas vaikų okulistą ir iš karto pasakė, kad užsikimšęs vienas ašarų kanalas. liepė masažuoti, išgydyti uždegimą (tepaliukas fucitalmic atrodo) ir po savaitės atvežti pas ją į Kauno klinikas (mes gyvename Jonavoje). Bijojau nerealiai, bet procedūra labai trumpa ir aišku manes niekas ten neiįleido. Ugnė, išnešta iš procedūrinio, kokias 2 min. paverkė ir iš karto apsiramino. Po procedūros pradėjo lengviau kvėpuoti, pasidarė ramesnė (nes tai susiję) , o akytė po šią dieną nei karto nesupuliavo. Taip, kad neverta stresuoti, o reikia veikti. Sėkmės.
Atsakyti
Mums prieš gerą savaitę zondavo akytę. Irgi vis valydavom, praeidavo, vėl kartodavosi, svarbiausia, kad tas traiškanojimas liaudavosi, bet akytė ašarodavo, ypač lauke, kur vėjas. Kol kas tik džiaugiamės, kad ryžomės tai procedūrai, nes dabar nei ašaroja, nei traiškanoja. Ligoninėj net nakvoti neteko, pabuvom pusdienį ir išleido.
Atsakyti
Mus irgi ta pati bėdelė užpuolė, nors esame dar labai mažytės....akytę plaunam su ramunėlių arbata, gydytoja išrašė gentamocino lašiukų, bet niekas nepadeda....prieš dvi dienas pastebėjau, kad pūlinukuose kraujo yra, ar yra taip kam buvę? čia gal nuo akytės valymo? gal pasižeidė kokia kraujagyslė? lauksim pirmadienio ir lėksim pas okulistą, nes mažylė net akytės atmerkt pati negali....
Atsakyti
Mes su mažyle ką tik po operacijos...Pradedu atsipalaiduoti.
Akytės traiškanojo nuo gimimo, nes Antakalnio ligoninėj apkrėtė dviejų rūšių bacilom. Sunaudojom begale antibiotikų ir kankinom mažę masažais va jau 6 mėnesius. O pasirodo tai nieko ir negalėjo padėti, nes membrana buvo kieta ir be zondavimo niekas nebūtų pasitaise. Operacijai ruošiausi labai ilgai. Prisiklausiau visokiausiu baisių istorijų. Todėl ieškojau kokių nors raminančių vaistų, kad psichologinė trauma dukrytei nebūtų itin baisi. Pediatrė patarė vartoti Actifed (vaistai nuo slogos), nes jų pašalinis poveikis - mieguistumas. Juos pradėjau duoti prieš tris dienas. Be to, dar sunaudojom Viburcol žvakutes. Gal tai ir padėjo, nes mažylė iškart po operacijos užmigo. Be to, ir rėkė ne taip baisiai kaip tikėjausi. Viskas truko 3 minutes. Pasirodo, kad procedūros trukmė priklauso nuo gydytojo kvalifikacijos. Nors sumokėjau nemažai, bet buvo verta.
Beje, jei tai paguos - vaikučių neriša, bet stipriai suvysto, be to, jiems neskauda...
Atsakyti

Mums irgi zondavo akytę. Traiškanojo ir ašarojo nuo gimimo, bet pasiskaičiusi literatūroje vis tikėjausi, kad praeis. Neparėjo. Zondavimą darė maždaug 10-ies mėnesių. Bet patarčiau taip ilgai nelaukti, nes toks vaikas jau tikrai perdidelis. Maniškė po to karto labai išsigando gydytojų, ir iki šiol jų paniškai bijo. Beje kadangi vaikelis jau buvo didelis, teko zonduoti pakartotinai po savaitės antrą kartą. Nes buvo gana didelis kamštis susidaręs ašarų latakėlyje.
Atsakyti
Mes irgi isgyvenom si dalyka doh.gif . Suneliui zondavo latakelius 4 men., nors daktaras sake, kad iki 3 men. geriausia, nes nuskausminimas yra tik lasiukai i akytes, o asaru latakeliai buna dar nesukauleje, todel vaikui neskauda, tik nemalonu baisiai, be to, tokio amziaus kleckas neatsimins sios proceduros. Kiti daktarai rekomendavo laukt iki metu, nes uzsieni visi laukia, o po to vaikui reikia pilna narkoze atlikt, daryt pjuvi nosies srity ir kaula grezt...Zodziu as susiradau daktara Zukauska, kuris i Akiu ligu klinika Vilniuje atvaziuoja karta per menesi is Kauno ir jis musu problemyte issprende per 2 vizitus, nors dvejoniu ir abejoniu iki to mums ojojoj kiek buvo...

Taip kad nelaukit mamytes nezinia ko, o apmastykit visus variantus...Sekmes!!!
Atsakyti
Sveikos mamytės, mano sūneliui akytė pradėjo pūliuoti dviejų savaičių, išbandėms visus vaistus ir levomicitiną, tobrex, ocikogel(ar panašus pavadinimas, homeopatiniai) ir dar pora vaistu, nebeatsimenu neu pavadinimų, plovėme ramunėlių arbatom, darėm masažus, bet nepadėjos niekas. Pagerėjimas būdavo tik vartojant vaistus, o nustojus juos lašinti vėl pradėdavo puliuoti. Pylimo poliklinikoj okulistė pasakė, kad latakas užakęs, tačiau ne tiek daug, kad reiktų platinti iki metų praesi savaime. Sunku buvo patikėti jos žodžiais. Taip mes su ašarojančiom akytėm gyvenom iki 10,5 mėn, kol nepradėjau plauti furacilinu. Ploviau akytes furacilinu ryte ir vakare, po savaitės viskas praėjo ir iki šiol nepasikartojo (mums jau metai ir 1 mėnuo). Taigi nežinau ar padėjo furacilinas, ar tiesiog atėjo laikas ir savaime viskas susitvarkė.
Beje mano draugės vaikeliui platino latakėlius, kai jam buvo 1 mėn, Ryte praplatino, vakare jie jau isvaziavo namo ir atvaziavo pasirodyti gydytojams kitą rytą. Sveikatos Jūsų vaikuciams ir stiprybės Jums.
Atsakyti
Atejus gydytoja israse vaistuku nuo akyciu traiskanojimo(na tiksliau tu puliuku) ir kadangi turejom dar kitu, rimtesniu problemyciu nepaklausiau kaip juos lasint. Turiu galvoj:ar per prievarta reikia atmerkti akytes, ar ilasint ir tada laukt kol atsimerks, ar uztenka uzsimerkusiam ir truputuka palaikyt.Ir ar reikia po to nusausint kas lieka?
Atsakyti
Jei maitini motinos pienu, pabandyk pradzioje pienuku pavalyti. Toki patarima man buvo davusi kaimyne, kuri daug metu Amerikoje gyveno. Man cia, Vokietijoje, gyd. irgi iskart tokiu antibiotiku lasu israse. Kaimyne sake, kad Amerikoje naujagimiams tu antibiotiku neisrasineja, nes atseit tas traiskanojimas atsiranda del to, kad naujagimiu akytese esantys latakeliai uzsikemsa. Mano suneliui padejo akyciu valymas motinos pienuku, ta bonkyte su lasiukais taip ir liko neatidaryta!
Atsakyti
Sveika 4u.gif Jokiu budu nelasink savo pienu, jei maitini. Apskritai - pienas skirtas valgymui, o ne gydymui schmoll.gif Lasink tuos laselius, kur gydytoja israse paprastai, - as ilasindavo i ta tarpeli prie nosytes, kai maziuke mano prasimerkdavo, tai ir sutekedavo viskas biggrin.gif ir dar - nuolat plauk su ramuneliu arbata, t. y. su vata ar marliuku prabrauk svelniai per akyte, kad tie puliai nusivalytu, ir pries vaistus lasindama taip daryk smile.gif ramuneles mazina uzdegima, isvalo.

ir tos straiskaneles gali neturet jokiu sasaju su akiu lataku uzsikimsimu.siuo atveju juos reiks pradurt ir tada jokie vaistai nepades schmoll.gif
Atsakyti