Įkraunama...
Įkraunama...

Akių traiškanojimas, pūliavimas, paraudimas

Mano leliukui irgi neseniai pradejo traiskanoti akytes... Labai asarojo... doh.gif Tai nubegau iskart i vaistine, tai man pasiule keliu rusiu vaistukus, vieni homeopatiniai, kiti ne.
Nes leliui 4 men, tai labai vaistuku kaip ir dedeles pasiulos nera, tai nupirkau SOLUTIO SULFACYLI-NATRII.
Cia tokie lasiukai, nors jie ir astrus, labai griauzia akyte, bet veiksmingi. Per 2-3 dienas ir viskas ciki thumbup.gif

Siulyciau nueiti i vaistine, pasakyti kas nutiko ir jos tikrai pasiulys ka nors smile.gif Juk vaistines tam ir yra ax.gif
Atsakyti
sveikos, akytės gali traškanoti ar ašaroti ne tik dėl uždegimo ar kokio dirgiklio, priežastis gali būti ašarų latakų nepraeinamumas. mūsų dukrytei butent tas ir yra. išbandėm visokių lašiukų ir tuos kur mamytės čia rašė ir žymiai brangesnius, tačiau niekas nepadėjo. neseniai akių gydytoją zondavo akytės ašarų lataką, baisi procedūrą mažiesiems verysad.gif po procedūros paskyrė lašiukų, savaitę nei ašarojo, nei traškanojo, dabar ir vėl pradėjo, galvojam liaudiškom priemonėm bandyt...arba vėl reikia pas daktarę vykti. tačiau zonduoti galima ne daugiau 3 kartų, kiti mėgina su lazerių praplėsti tą latakėlį, tačiau neturiu daug informacijos apie tai, kažkur kaune lyg tai daro. žodžiu mamytės pasirodykit akių gydytojai, ypač jei stipriai ašaroja ir apatinis vokas būna paraudęs (bet ne visada).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 26 vasario 2006 - 19:17
pirmiausiai tai noriu pritarti nuomonei, kad būtinai gydytojai reikia pasirodyt, nes priežastys gali būti kelios....
mums tik grįžus iš ligoninės prasidėjo uždegimas, tai lašinom antibiotikus Tobrex, po to futhithalmic, išsigydėm gal per kokį mėnesį...
bet kuriuo atveju akytes reikia kuo dažniau valyti, tik ne su vata, nes iš jos plaukelių visokių akytėje, su ramunėlėm ne visada gerai, gali pasireikšt alerginė reakcija nuo jų doh.gif
Atsakyti
taip taip, pamiršau parašyti, kad su vata negalima akyčių valyti, nes vata turi daug pukelių, kurie dirgina akeles, geriau naudoti marlę, būna pirkti vaistinėse ir nedaug te kainuoja.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif na musu Agnytei jau beveik 5 metukai ir su akyciu puliavimu nebevargstam tik pirmi metai,ejom pas gyditojus ir niekas negalejo tiksliai pasakyti kas mums ,tai vis rasydavo laselius Tobrex,jie parduodami be recepto ir kainuoja apie 15lt.galu gale as nebeidavau pas gyditojus ir pati nusipirkdavau tuos laselius,nes zinojau,kad pasakys ta pati ir israsys tuos laselius,kai tik susirgdavom sloga,tuoj pradedavo puliuot akytes,nes uzsikemsa latakeliai,taigi reik gydit tuo paciu ir sloga,bet as taip pat pritariu tai nuomonei ,kad reikia pas gyditoja kreiptis,o mums sakydavo isaugs,tipo augs dides nosyte ir tie latakeliai neuzsikims,nu nezinau ar tai tiesa ,bet jau metai tfu tfu tfu nesergam,gal isaugo g.gif .
Atsakyti
Kai mano maziui traiskanojo viena akyte,gydytoja grieztai uzdraude naudoti ramuneles! Sake jokiu vaistazoliu akims g.gif Naudojom ta pati Sulfacila,kuri jau cia minejo ir sunkiai,bet seip ne taip susitvarke. Tarp vaistu lasinimo dar valydavau su vata ir virintu vandenuku. Valyti reikia braukiant nuo krasto link nosytes ir kiekvienam prabraukimui imti vis kita svaria vata.
Atsakyti
aciu uz patarimus. bandysiu minetu lasiuku SOLUTIO SULFACYLI-NATRII ieskoti. nuo kokio amziaus jie skirti?
Atsakyti
man atrodo geriausia būtų kreiptis į gydytoją. mano mažiukei irgi kartais traiškanoja akytės, valau su virintu vandenuku, nes nuo ramunėlių alergija. o vaistukus bent jau mums prieš išrašant okulistė darė pasėlį, kad išsiaiškintų, kokių bakterijų ten yra ir kokius vaistukus skirti 4u.gif nes kai šeimos gydytoja paskyrė vaistukus vien paprastai apžiūrėjusi, nepadėjo
Atsakyti
kai mano dukrytes akytes traiskanojo, tai mano akys atrode ne ka geriau nuo bliovimo. doh.gif traiskanos ejo istysai. tepiau ramuneliu kopresus pakeiciant su vandenuko kompresais ir mamos pieno kompresais. mums tai padejo.jei butu traiskanojusi keleta dienu tikrai buciau parodziusi daktarei ir vartojusi antibiotikus. bet poveikis pasirode gal po pusiaudienio.girdejau kad taip vaika gali uzkresti lankytojai prinesantys visokiu ligu.
Atsakyti
supratau, kad mums traiskanos buvo nuo slogytes. nezinau kaip tai susije, bet slogyte i pabaiga, ir traiskaneliu maziau clap.gif
Atsakyti
Maniskei sita problema buvo kai ji buvo 1 savaites. Gydytoja paaskino, kad pas maziukus labai siauri asaru latakai todel lengvai uzsikemsa. O tada akytes negali valytis , del to kaupiasi visi nesvarumai ir taip gaunasi uzdegimas. Mums liepe valyti siltu vandeniu, israse antibiotiku tepalo (man atrodo buvo eritromicinas) ir liepe masazuoti nosyte prie pat akies. Tas masazas tai nyksciu svelniai auktyn zemyn pabraukyt, kad greiciau issivalytu asaru kanalai. Jei tai nepadeda skiria kazkokia procedura kanalu valymui, bet mums to neprireike.
Atsakyti
Mums 3 savaites ir nuo gimimo turime problemu su viena akyte. Asaroja, traiskanoja.
Gal kas turite tokiu problemeliu? Pasidalinkime patirtim, kaip gydome.
Atsakyti