Įkraunama...
Įkraunama...

Iššutimas. Užpakaliukų bėdos!!!

Sunku vienareikšmiškai patart g.gif Tavo mažiulis labai dar mažas,stenkis palaikyt nuogu užpakaliuku kuo ilgiau ,tikrai venk visokių servetėlių,labai gerai nusausink.Aliejum netepk,nes irgi gali pašust(iš patirties sakau).nuo iššutimo padeda tik kremai su cinku,kurie sausina(aš turiu ''Dermilon paste''),gali patept Bepanthenu.Jei tai tiesiog paprastas iššutimas tikrai gali padėt ir krakmolas ,bet labai geri yra pataisų milteliai(5 lt),jei juos nusipirksi ,tai gali jokių pudrų ir nebandyt.
Aš 1.5 mėn.vargau ,gydžiau visai dukrytės užpakaliuką,brt niekas nepadėjo,nes priežastis buvo pienligė.Tai išsiaiškinau pati,nes kai pradėjau duoti Daktarino ir juo patepdavau užpakaliuką,paraudimas ir bėrimai nykdavo.Taigi apžiūrėk burnytę ,patikrink ,ar nėra apnašų ant gomuriuko(aišku,jei pati maitini),ar pati neturi pienligės ,ar speneliai nėra skausmingi ir rožinės spalvos.
Jei pasprastas iššutimas ,tai vanduo ,oras ir tinkamos priemonės greit padės,jei grybelinis -šiek tiek pavargsi,gyd.skirs spec.tepaliukų.
Beje,pabandyk pakeist ir sauskelnes,mums netiko ''Pampers'',bėrimai paūmėdavo.Nuo ''Libero '' jokios reakcijos nebūdavo.Kai paaugom ,atrodo,kad ir ''Pampersai'' jau tink smile.gif
Žinau ,kaip nerviniesi,bet įveiksi bėdą.Aš tai verkdavau žiūrėdama į užpakaliuką cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Redane @ 2005 05 19, 11:21)
Lince,

Kas yra pataisų milteliai, ar jų būna pirkti vaistinęje gatavų ar juos reikia gaminti?
Ar reikia recepto ir kaip naudoti?

Pataisų sporos, lotyniškai "likopodium". Superinis dalykas. Visos vaistininkės tikrai žino.
Tik va bėda - ji dingo iš vaistinių. Bent jau aš kelias apėjau, neradau. Kadangi jos buvo dingusios ir seniau pavasarį, įtariu, kad tai sezoninis dingimas ir teks vaikų užpakaliukams palaukti naujo derliaus. Jei kuri radot - ištrimituokit garsiai, kur- negailėkit biggrin.gif .
O kol jų nėra, aš patepu "bepanten" tepalu. Tepalu, o ne kremu, jie skiriasi. Tepalo tūtelė yra rausvos spalvos.
Atsakyti
Aš nuo pat pradžių keisdama pampersus nuvalau su spec. servetėlėmis ir patepu „Bubchen“kremu kūdikiams, ir taip kiekvieną kartą keičiant pampersus. Tfu tfu tfu, dar nėra jokių šutimo žymių. Šiaip tą kremuką man patarė naudoti seselė, atėjusi pirmą dieną į namus.
Atsakyti
Redane,blondinė jau ir atsakė smile.gif
Vyras pirko Euro vaistinėj.Šiaip tikrai turi būti,gal tik laikinos problemos arba labai visi užpakaliukai šunta smile.gif
Pataisų sporų miltelių jau nebereikia kaip nors gaminti,jie jau paruošti smulkūs birūs milteliai smile.gif
Atsakyti
O aš nuo pat pradžių nenaudoju jokių drėgnų servetėlių (nebent būname kelionėje, arba pampersus tenka keisti ten, kur negalima užpakaliuko nuplauti). Taigi, nuėmusi pampersą kiekvieną kartą užpakaliuką nuplaunu vandeniu po kranu, gerai nusausinu, leidžiu pabūti nuogu užpakaliuku tol, kaol raukšlytės tampa vienodos spalvos ir neturim jokių problemų nuo iššutimų.
Baikit tuos bajerius mamytės su drėgnom servetėlėm. Nebūkit reklamų aukos. Beje, Bepanteno tepalas (rožinėje tūtelėje) mums taip pat netiko (prisiminiau, iššutęs užpakaliukas buvo, kai per miegus pasituštino ir ilgai miegojo). Vaistinėje pirkau Johnsons baby nappy cream - specialus nuo iššutimų keičiant sauskelnes. Kremukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Pabandykit, o ir kainuoja tik apie 6 Lt.
Atsakyti
Uzpakaliuka geriausia plauti tekanciu vandeniu, t.y. kisti po kranu. As savo mazei taip pradejau plauti nuo 2 savaiciu. O nuo issutimo as iki siol naudoju krema, kuri gamina "EURO" vaistineje. Tokiam plastmasiniam indelyje, raudonu dangteliu. Pavadinimo nera, bet reikia pasakyti, tiesiog kremas raudonam uzpakaliukui. Mums labai padeda. Kai vaziuoju i Lietuva, visada jo nusiperku thumbup.gif Ta issutima nuima per kelias valandas.
Atsakyti
as visada uzpakaliuka valau su servetelemis, nes pas mus labai saltas vonios kambarys, tai vis bijau kad ji nepersaltu. unsure.gif pampersus keiciu kas 3 valandas. siaip jai dar niekad nebuvo issutes uzpakaliukas (pfu pfu pfu). o va mano kaimynes berniukui labai susdavo. blink.gif tai vienintelis efektyvus budas jai buvo su paprastu bulviu krakmolu kas karta uzpakaliuka apibarstyti. ir kaip mat issutimas praeidavo, o kremai jai jokie nepadedavo. tad jei maniskei kada irgi issus, tai as taip pat bandysiu daryti.
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2005 05 20, 02:13)
Uzpakaliuka geriausia plauti tekanciu vandeniu, t.y. kisti po kranu. As savo mazei taip pradejau plauti nuo 2 savaiciu. O nuo issutimo as iki siol naudoju krema, kuri gamina "EURO" vaistineje. Tokiam plastmasiniam indelyje, raudonu dangteliu. Pavadinimo nera, bet reikia pasakyti, tiesiog kremas raudonam uzpakaliukui. Mums labai padeda. Kai vaziuoju i Lietuva, visada jo nusiperku  thumbup.gif  Ta issutima nuima per kelias valandas.

manau naudojam tą patį kremuką. tik jį vyras pirko ne euro vaistinėj, bet manau kiekviena vaistinė turi tokį arba bent jau panašų kremuką, kurį patys ir gamina. Turiu pasakyt kad tas kremukas thumbup.gif vakar užpakaliukas buvo raudonas ir išbertas, o šiandien jau akivaizdžiai matosi, kad nyksta spuogeliai ir paraudimo nebėr mirksiukas.gif
Atsakyti
maniškiam irgi baisiai buvo, net į odos kliniką siuntė, išbandžiau krūvą visokiausių tepalų, bet niekas nepadėjo schmoll.gif
padėjo 3 savaičių laikymas po pusę dienos nuogu užpakaliuku, tik pridengus rankšluosčiu (vis keičiant ir keičiant doh.gif ). po kiekvieno sauskelnių keitimo - po kranu (tą ir dab darau).
dab naudoju pataisų miltelius, profilaktiškai ar kai truputį parausta.

naudojam pampers. sauskelnės netinka tada, kai išberia visą jų sritį.
Atsakyti
mes isbandem daug ka per tuos metukus ir vienintelis tikrai efektyvus dalykas irgi -Pataisu sporu milteliai thumbup.gif ir pigu ir efektyvu thumbup.gif
Jokie tepalai taip greit neuzgydo schmoll.gif
Atsakyti
Ai dar kai stipriai labai budavo tai pries pabarstant Pataisais dar tepdavau saltalankiu aliejuka irgi labai gerai gydydavo thumbup.gif bet ant virsaus visada dar pataisu berdavau, nes jos sausina ax.gif
Atsakyti
Vakar nuėmiau savo mažikei pampersūnę tai išsigandau pamačius. Bet iš karto sumojau ką daryti: nuvijau vyrą nuo kompo, sakau "leisk, einu patarimo ieškoti, vaikui užpakalis šunta". Tai vat, AČIŪ mielosios, kad esate. Greitai perskaičiau temelę, tada pagal Jūsų patarimus pirmiausiai nuprausiau,nusausinau, palaikiau kelias valandas nuogu užpakaliuku o po to pabarsčiau krakmolu, kaip Jūs ir patarėt. Nu ir ką Jūs manot? Šiandien užpakaliukas LIUX atrodo user posted image
Atsakyti