
Zalioji arbata "Muza" mmm...be jos negaliu gyventi. Perku "Gurmans" parduotuvese

Šiuo metu man pati skaniausia - Presto - raudonoji arbata "Svaja"

Aš dabar atradau labai skanias Dr.P.Karvelis žolelių arbatas. Kai šalta geriu "Atšalus orams", prieš miegą "saldžių sapnų"
. Neseniai nusipirkau naują mišinį (na bent anksčiau jo nemačiau) "Jaunystės eliksyras". Arbata
Ten 15 visokių žolelių į sudėtį įeina.
Dar patinka juoda arba juoda su pienu.
Aromatizuotų niekada neperku, nes kartą teko pabendrauti su lenku, kuris dirba įmonėje gaminačioje įvairius prietaisus taip pat ir įrangą arbatoms smulkint bei maišyt, tai va jis pasakojo, kad jei arbatą aromatizuosi paprasto metalo inde tai tas aromatizatorius per trumpą laiką įrangoj dėmes išgrauš. Nuo to laiko jų ir nebeperku .


Dar patinka juoda arba juoda su pienu.
Aromatizuotų niekada neperku, nes kartą teko pabendrauti su lenku, kuris dirba įmonėje gaminačioje įvairius prietaisus taip pat ir įrangą arbatoms smulkint bei maišyt, tai va jis pasakojo, kad jei arbatą aromatizuosi paprasto metalo inde tai tas aromatizatorius per trumpą laiką įrangoj dėmes išgrauš. Nuo to laiko jų ir nebeperku .

QUOTE(Dasha @ 2006 10 08, 16:19)
ar bandet baltaja arbata (pirkau Presto) - labaaai skani, lengva, tonizuoja - jau ne viena drage uzkreciau 

idomu kokio skonio


QUOTE(Lyka @ 2006 11 19, 22:36)
Aš dabar atradau labai skanias Dr.P.Karvelis žolelių arbatas. Kai šalta geriu "Atšalus orams", prieš miegą "saldžių sapnų"
. Neseniai nusipirkau naują mišinį (na bent anksčiau jo nemačiau) "Jaunystės eliksyras". Arbata
Ten 15 visokių žolelių į sudėtį įeina.


Kur yra pirrkti tokiu arbatu?

QUOTE(soliux @ 2006 11 25, 18:27)
man irgi labai idomu

QUOTE(garbane @ 2006 11 25, 19:08)
Mačiau daugelyje prekybos centrų prie visų pokelinių arbatų. Man irgi patinka šios arbatos, gėriau čiobrelių ir dar kažkokią, nebepamenu

Labai mėgstu žalią arbatą,tad dažnai geriu matę.Paskutiniu metu atradau ir pamėgau žalią arbatą,,vasaros džiaugsmai" (presto).


QUOTE(Gricė @ 2006 11 25, 20:46)
Mačiau daugelyje prekybos centrų prie visų pokelinių arbatų. Man irgi patinka šios arbatos, gėriau čiobrelių ir dar kažkokią, nebepamenu 

as sveriamas visada perku tai nemaciau nei karto tokiu..



Labiausiai mėgstu žalią arbatą su mėtomis arba pipirmėtemis (nežinau, gal čia tas pats?
) bet maišau pati, nes toj parduodamoj presto tai tik kvapas mėtų..
Juodos nelabai mėgstu, nebet su daug visokių kitų žolelių ir uogyčių.
Kai pradėjau gerti arbatą be cukraus, supratau kas yra tikra arbata, todėl visokiu Lipton ir Dilmah net paragauti negaliu. Kažkada kavinėje paprašiau, kad atneštų vaisinės arbatos
Bet atnešė Dilmah juodos su aviečių kvapu... pykau labai

Juodos nelabai mėgstu, nebet su daug visokių kitų žolelių ir uogyčių.
Kai pradėjau gerti arbatą be cukraus, supratau kas yra tikra arbata, todėl visokiu Lipton ir Dilmah net paragauti negaliu. Kažkada kavinėje paprašiau, kad atneštų vaisinės arbatos


mano megstamiausia puer... kiek keisto skonio ish pradziu bet paskuij gerciau ir gerciau labaj sveika toms kurios turi priblemu su skrandziu ar nori numesti svorio
stai ka apie ja pavyko rasti....
Juodoji arbata
Pagal kinišką klasifikaciją juodąja arbata vadinama Puer arbata, kurios pavadinimas kilęs iš miesto Puer vardo. Tai miestas Kinijos pietuose, Junanio provincijoje, kur šią arbatą suvedavo prekybai iš mažesnio miestelio Menchai. Būtent pagal miesto pavadinimą ir pradėjo šias arbatas vadinti Puerais. Geriausias Pueras gaminamas būtent Junanyje. Dabar jis daromas ir Syčiuanyje, Guandunyje, Hunanyje, bet toks Pueras yra mažai vertinamas. Junanyje arbata daroma iš aukštų tiesių arbatos medžių, todėl toks Pueras pasižymi tirštu ilgai išliekančiu skoniu, turtingu aromatu.
Esminė Puero gamybos technologijos detalė - arbatos lapų savaiminis kaitinimas krūvose. Arbata sudedama storu sluoksniu ir aplaistoma vandeniu. Taip arbata išlaikoma iki kelių savaičių, dėl ko įgauna gana specifinį skonį ir kvapą. Po to arbatos lapai išdžiovinami ir sandariai uždarytuose induose iš Isin molio laikoma ilgus metus.
Puerų kokybė nusakoma jų amžiumi. Kuo senesnė arbata, tuo ji brandesnė ir atitinkamai vertingesnė. Seniausias "Arbatos magijoje" turimas pueras yra 28 metų amžiaus. Vadinamos presuoto Puero "sagutės" - pats jauniausias Pueras, kurio amžius tesiekia 1,5 metų. Jaunesnis negu 1,5 metų Pueras yra nesubrendęs ir vartojimui netinkamas.
Su amžiumi didėja subtilios Puero skoninės ir gydomosios savybės. Ši arbata lėtina riebalinio sluoksnio ant kraujagyslių sienelių susidarymą bei naikina jau esantį. Ji puikiai tinka norintiems mažinti svorį bei gerina odos būklę. Ši arbata Paryžiuje dar vadinama "grožio arbata". Ryškus sutraukiantis toksinus poveikis, todėl ypatingai tinka po apsinuodijimo alkoholiu.
Arbatos pavadinimas Kaina 1 žmogui 100 gr. Kaina
Pueras (išlaikytas 28 metus) 13 160
Pueras Bambuko lapuose 8 36
Puer Nr 200 10 80
Puer Nr 300 11 120
Puer E Šen (Pueras su laukine arbata) 9 70
Pueras Bambuke 8 36
Gun Tin Puer (Rūmų Pueras) 8 60
Pueras (Meliono formos) 7 36
Pueras Nr 100 7 36
Pueras Nr 50 5 20
Puer To Ča (Taurės formos Pueras) 8 40
Pueras su Aukso šaknimi 10 80
[attachmentid=80884]
skanaus
stai ka apie ja pavyko rasti....



Juodoji arbata
Pagal kinišką klasifikaciją juodąja arbata vadinama Puer arbata, kurios pavadinimas kilęs iš miesto Puer vardo. Tai miestas Kinijos pietuose, Junanio provincijoje, kur šią arbatą suvedavo prekybai iš mažesnio miestelio Menchai. Būtent pagal miesto pavadinimą ir pradėjo šias arbatas vadinti Puerais. Geriausias Pueras gaminamas būtent Junanyje. Dabar jis daromas ir Syčiuanyje, Guandunyje, Hunanyje, bet toks Pueras yra mažai vertinamas. Junanyje arbata daroma iš aukštų tiesių arbatos medžių, todėl toks Pueras pasižymi tirštu ilgai išliekančiu skoniu, turtingu aromatu.
Esminė Puero gamybos technologijos detalė - arbatos lapų savaiminis kaitinimas krūvose. Arbata sudedama storu sluoksniu ir aplaistoma vandeniu. Taip arbata išlaikoma iki kelių savaičių, dėl ko įgauna gana specifinį skonį ir kvapą. Po to arbatos lapai išdžiovinami ir sandariai uždarytuose induose iš Isin molio laikoma ilgus metus.
Puerų kokybė nusakoma jų amžiumi. Kuo senesnė arbata, tuo ji brandesnė ir atitinkamai vertingesnė. Seniausias "Arbatos magijoje" turimas pueras yra 28 metų amžiaus. Vadinamos presuoto Puero "sagutės" - pats jauniausias Pueras, kurio amžius tesiekia 1,5 metų. Jaunesnis negu 1,5 metų Pueras yra nesubrendęs ir vartojimui netinkamas.
Su amžiumi didėja subtilios Puero skoninės ir gydomosios savybės. Ši arbata lėtina riebalinio sluoksnio ant kraujagyslių sienelių susidarymą bei naikina jau esantį. Ji puikiai tinka norintiems mažinti svorį bei gerina odos būklę. Ši arbata Paryžiuje dar vadinama "grožio arbata". Ryškus sutraukiantis toksinus poveikis, todėl ypatingai tinka po apsinuodijimo alkoholiu.
Arbatos pavadinimas Kaina 1 žmogui 100 gr. Kaina
Pueras (išlaikytas 28 metus) 13 160
Pueras Bambuko lapuose 8 36
Puer Nr 200 10 80
Puer Nr 300 11 120
Puer E Šen (Pueras su laukine arbata) 9 70
Pueras Bambuke 8 36
Gun Tin Puer (Rūmų Pueras) 8 60
Pueras (Meliono formos) 7 36
Pueras Nr 100 7 36
Pueras Nr 50 5 20
Puer To Ča (Taurės formos Pueras) 8 40
Pueras su Aukso šaknimi 10 80
[attachmentid=80884]
skanaus

