as uz. as ta pati girdejau apie plastelina, tik is masazistes. plastelinas ir piestukai tikrai lavina maziuko smegeneles. del kisimo i burna tai patarciau tiesiog priziuret. kai vaikutis zaidzia, lai mamyte zaidzia kartu. maniskei 1.6 men ir zinau, kad jau ne viska vaikas kisa i burnyte, o jei ikises paragaus ir bus neskanu, antra karta juk nebekis.mano drauges vaikutis nuejes kur tai pas gydytojus ar logopeda nepamenu dabar pradejo karpyt .stebejosi tiek mama, tiek gydytoja. o tai ir naudinga. as noriu pasakyt, kad aisku tai gali but pavojinga, bet priziurint vaikuciui bus daugiau naudos nei bedos

As su savo dukryte nuo 6,5 men pradejau lankyti ankstyvaus vystymo centra ir ten vaikuciai (ir mamytes) turejo uzsiemimus - piesimas, muzika ir baseinas. Tai piesimo pamokos buvo megstamiausios
Is pradziu piese su dazais pirstukais, po to duodavo ir piestuku
Ir kartais budavo lipdymo pamokeles, bet ne is plastelino o is teslos lipdydavo

QUOTE(Ingulik @ 2007 05 21, 23:17)
As su savo dukryte nuo 6,5 men pradejau lankyti ankstyvaus vystymo centra ir ten vaikuciai (ir mamytes) turejo uzsiemimus - piesimas, muzika ir baseinas. Tai piesimo pamokos buvo megstamiausios
Is pradziu piese su dazais pirstukais, po to duodavo ir piestuku
Ir kartais budavo lipdymo pamokeles, bet ne is plastelino o is teslos lipdydavo 

Tikrai taip, jei baisu del to kad des i burna, tai galima padaryti tesla is miltu ir druskos - jei ir isides koki syki, tai daugiau tikrai nebenores....
as vyresniajam dazhus ir plastelina duodavau tur but nuo metu
o vidurinysis dazhu ir plastelino gavo, kai tik jais susidomejo - nes nereikejo jau specialiai ieshkoti ir pirkti, vyresniojo brolio "priemones" po ranka buvo. kazhkaip nei vienam, nei antram i galva neatejo dazhus ir plastelina valgyti
ish tiesu, gi yra dabar specialiai vaikams skirtos netoksihskos lipdymo mases (play dough - tie patys miltai+druska+aliejus+dazhai) - ji turi specifini kvapa ir yra labai suri, todel net jai ir paragaus - nesuvalgys, nes laabai neskanu.
gera mintis ir patiems teshla daryti ish miltu, druskos, vandens, aliejaus ir valgomuju dazhu
kazhkur supermamoj buvo tokios mases receptu.

ish tiesu, gi yra dabar specialiai vaikams skirtos netoksihskos lipdymo mases (play dough - tie patys miltai+druska+aliejus+dazhai) - ji turi specifini kvapa ir yra labai suri, todel net jai ir paragaus - nesuvalgys, nes laabai neskanu.
gera mintis ir patiems teshla daryti ish miltu, druskos, vandens, aliejaus ir valgomuju dazhu

O mes lipdom su plastilinu gal nuo 1,5 metu. Megstamiausias dalykas - plastilina lipdyti ant kartono, o po to i plastilina deti kruopas (grikiu arba ryziu)
Ir su zirklutem ismoko karpyti
O i burna nemaciau, kad imtu.

manąja plastelinas nesudomino, kažkaip pamaigė, visas spalvas sumaišė ir paliko
Lipdo mano mergina nuo 1,5 m. Turim daug formeliu su Disnejaus herojais, tai lipdo visokius tigrus ir vinipuhus. Dabar desreles daro ir leles maitina
. Perku tik Play-Doh plastelina. I burna kelis kartus dejo, bet manau nelabai patiko. Buvau nupirkus viena karta plastelina ir dazus (pirstais piesti) Maximoje (nepamenu firmos pavadinimo
), tai nuo plastelino visos rankos nusidaze, paskui vos nutriniau. Dazus trys dienas nuo kuno bandziau nutrinti, o ant rubu taip ir liko. Tai dabar tik Play-Doh.

QUOTE(Spyglutė @ 2007 06 05, 12:54)
O kokia maždaug kaina to Play-Doh plastelino? Maximose ir Senukuose kažkaip neteko matyt, o iki vaikiškų prekių parduotuvės dar nebuvau nuslinkus 

Senukuose nemaciau. Maximoje tikrai esu macius, tik kartu su formelem. As formeles Disney atskirai pirkau, plastelina atskirai (6 spalvas, dideles dezutes). Siaip to plastelino ilgam uztenka, mums tik pries savaite pasibaige. Prisizaidzia mazoji, sudedu atgal i dezute ir iki kito karto. Kiek kainuoja nepamenu

sveikutes
Mano mazoji taip pat Play - Doh plastelina minko
Patinka jis mums ir viskas, nes yra laaabai surus, karta lyztelejo ir viskas, net nusipurte
, o be to jis kieteja ir trupa todel visai nesunku ji isvalyti (issiurpti)
Mes taip pat karpome, jau ko gero nuo kokiu pusantru metuku
kartais kerpa ir tai ko nereikia

Mano mazoji taip pat Play - Doh plastelina minko

Mes taip pat karpome, jau ko gero nuo kokiu pusantru metuku

QUOTE(Margarita23 @ 2007 05 16, 21:07)
Aš manau, kad dar neverta duoti, mano mažuliui ir tiek pat kiek tavo, bet jis duočiau ta plastelina tai kištu i burna tai neapsimoka, aš taip manau. Gal kokiu 2-3metų geriau vaikiukui duot.
as su plastelinu dar palukesiu.
Musu vaikuciai gime beveik ta pacia diena,mano tik 13d.

QUOTE(Spyglutė @ 2007 06 05, 12:54)
O kokia maždaug kaina to Play-Doh plastelino? Maximose ir Senukuose kažkaip neteko matyt, o iki vaikiškų prekių parduotuvės dar nebuvau nuslinkus 

Pirkau siandien 3 spalvos (dideles dezutes) 19 Lt.