Įkraunama...
Įkraunama...

Plastelinas už ir prieš

Kam duot plasteliną jei yra toks puikus daiktas Modelinas,nusiperkam iš kanceliarinių ir lipdom,prie rankyčių nelimpa,o dėl ragavimo...mano vieną kartą įsikišo,tai taip susiraukė doh.gif kad daugiau net nebando lotuliukas.gif
Dar pridursiu,kad nereikia norėt kad vaikas vienas atsisės ir lipdys,mes dirbam kartu,viena ji niekuo nesusidomėtų,ir knygeles kartu vartom,ir iš kaladėlių statom,jei kartu nesėdėčiau,ji niekuo neužsiimtų,mieliau virtuvėj spintelėse tvarką darytų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule_vire: 10 gruodžio 2007 - 08:51
daviau plastelina kai buvo metu ir 6 menesiu,i burna nedejo,bet siaip trupino ant kilimu doh.gif ,tai tuo ir baigesi.Dar kelias dienas palipdem kazka su mano pagalba,bet vis po truputi vis mete i siuksline,kol visa ismete biggrin.gif .Nupirksiu kai bus 2 metukai,gal labiau patiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamiux: 12 gruodžio 2007 - 13:00
Nagi nusipirkau ir aš Play-doh plastelino ar modelino nu nežinau kaip jsi ten, žodžiu baigėsi tuo, kad jis dabar stovi ant spintos, pirmu reisu susikišo į burną, ir jam patiko lotuliukas.gif palaižiau ir aš pasirodo šlykštus, kažkoks rūgštus ar sūrus nesupratau, o jam matot tinka doh.gif , tai padėjau vėlesniam laikui
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2007 05 19, 21:30)
labai atsiprašau, kad kišuosi, bet toks požiūris, kad vaikas tik valgys,o motorika nesivystys - labai klaidingas. pirma, nepabandžius negalima teigti, kad vaikas tik valgys ir nieko daugiau, vaikui reikia rodyti, mokytis jį, o ne per nagus trenkti, kad nekištų į burnytę. antra - smulkioji motorika yra ypatingai svarbi vaiko raidai, per smulkiuosius pojūčius (čiupinėdamas, lipdydamas ir t.t.) vaikas lavina savo kalbą ir t.t. labai nenoriu plėstis. esmė, kad smulkiąją motoriką reikia lavinti, bet tam reikia daug kantrybės  4u.gif
nemanau, kad vaikui virš metų yra per anksti duoti plastiliną  4u.gif
kaip kažkuri mama rašė, kad nuo metų su vaiku žaidė su plastilinu ir mergaitė labai daug šneka ir t.t. - tai didelę reikšmę galėjo turėti darbas su vaiku. aišku gal vaikas ir taip būtų anksčiau pradėjęs kalbėti, bet faktas, kad lavinant smulkiąją vaikų morotiką lavėja kalba 4u.gif  (ne bobučių kalbos, vaikų psichologiją studijuoju  smile.gif )

Savo dukrytei pirmą plasteliną nupirkau metų ir kelių mėn. ir ji net nebandė ragauti schmoll.gif
Čia Maskvoje, yra labai daug lavinimo DVD diskų, kad vaikas genijum taptu tongue.gif , tai žinokit ten metų laiko vaikas jau turi mokėti iš palstelino gėlytes daryti, su akvarele piešti pirštukais ir pan. Tai mes kartu tuos diskus žiūrim ir ji mėgdžioja. Tai ji jau moka kamuoliuką padaryti iš plastelino, ant veiduko deda akytes, nosytę ir pan. O dėl akvarelės, tai Montesori pamokėlėse jau net eglutę piešė ( ne tik bilekaip ką piešia, bet gauna konkrečias užduotis). Žinokit aš ne iš tų kur moka labai lavinti savo vaikus, bet tikrai matau kad nors kiek su vaiku užsiimant tobulėjimas vystosi kasdien.
Gal ir Lietuvoje panašių diskų yra, nes tikrai manau kad daugiau yra tokių mamyčių kaip aš, kurios net nežino kaip išmokyti vaiką ar nuo ko net pradėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2007 12 13, 11:53)
Savo dukrytei pirmą plasteliną nupirkau metų ir kelių mėn. ir ji net nebandė ragauti  schmoll.gif 
Čia Maskvoje, yra labai daug lavinimo DVD diskų, kad vaikas genijum taptu  tongue.gif  , tai žinokit ten metų laiko vaikas jau turi mokėti iš palstelino gėlytes daryti, su akvarele piešti pirštukais ir pan. Tai mes kartu tuos diskus žiūrim ir ji mėgdžioja. Tai ji jau moka kamuoliuką padaryti iš plastelino, ant veiduko deda akytes, nosytę ir pan. O dėl akvarelės, tai Montesori pamokėlėse jau net eglutę piešė ( ne tik bilekaip ką piešia, bet gauna konkrečias užduotis). Žinokit aš ne iš tų kur moka labai lavinti savo vaikus, bet tikrai matau kad nors kiek su vaiku užsiimant tobulėjimas vystosi kasdien.
Gal ir Lietuvoje panašių diskų yra, nes tikrai manau kad daugiau yra tokių mamyčių kaip aš, kurios net nežino kaip išmokyti vaiką ar nuo ko net pradėti  blush2.gif

jūsų pasiekimai 4u.gif bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų pasidomėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglutė @ 2007 05 16, 15:56)
Labukas visoms,
šiandien per TV pasakojo, kad plastelinas tinkamas net paties mažiausiems, nes yra visokių nekenksmingų jo rūšių ir nieko neatsitiks net jei vaikas paragaus, ir atseit kai mažas vaikas lipdo tai vystosi jo sensorika ir jis net greičiau pradeda kalbėt, tai svarstau tiesa visa tai ar tik prekybinikų nesąmonės, nes joks daktaras ar pedagogas šios nuomonės nepatvirtino, rodė tik prekybininką su krūvom plastelino, ką jūs manot ar verta 1 metų 7 mėnesių leliui leist susipažint su plastelinu ar geriau truputuką luktelt? g.gif

As tai uz tokia veikla, bet tik priziurint mamytems....nes kai toks pypliukas prarys gabaleli plastelino, tai bus problemikiu oi oi oi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 13, 15:14)
jūsų pasiekimai  4u.gif  bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų  pasidomėti  g.gif

Žinokit aš nustebau, kad mamos neduoda plastelino, nes rusės mamos labai intesyviai užsiima su vaikais. Mes kai nueinam į burelį, tai maniškė pati žiopliausia skaitos ten doh.gif Aplamai pastebėjau, kad rusų vaikai labai protingi, nes su jais laaaaabai daug dirbama. Ir tų lavinimų disku čia didelis pasirinkimas mirksiukas.gif
Iš parktikos jau galiu sakyti, tikrai yra rezultatai
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 13, 14:44)
jūsų pasiekimai  4u.gif  bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų  pasidomėti  g.gif

O as manau, reikalauti is 1 metuko vaiko tokiu dalyku - truputi nesamone, nenorekim,kad vaikai nuo vystyklu vunderkindais butu.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryzi @ 2007 12 14, 01:06)
O as manau, reikalauti is 1 metuko vaiko tokiu dalyku - truputi nesamone, nenorekim,kad vaikai nuo vystyklu vunderkindais butu....  doh.gif

Visų pirma tai viskas vyksta žaidimo forma. Vaikui idomu, plius jis žaidžia su mama, kas gali būti maloniau ax.gif Ir ne būtinai plastelinas, gi yra daug lavinamųjų užsiėmimų, reikia žiūrėti pagal vaiką, kas jam įdomiau. Svarbiausia, man atrodo, kad vaikas suprastų, kad Mokytis naujų dalykų smagu
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 14, 15:32)
Visų pirma tai viskas vyksta žaidimo forma. Vaikui idomu, plius jis žaidžia su mama, kas gali būti maloniau  ax.gif Ir ne būtinai plastelinas, gi yra daug lavinamųjų užsiėmimų, reikia žiūrėti pagal vaiką, kas jam įdomiau. Svarbiausia, man atrodo, kad vaikas suprastų, kad Mokytis naujų dalykų smagu

Visiskai sutinku kad viska reikia daryti per zaidima, kad veikloje dalyvaujant mamytei, vaikuciui geriau nebuna thumbup.gif - bet viskas turi vykti palaipsniui, nereikia skubinti ivykiu, kad metuku sulaukes vaikutis jau vos ne rasyti moketu.... doh.gif
Atsakyti
gal ir gerai plastelinas,bet vistik savaitele beveik pazaidziau ir po truputi vis nese i siuksline,kol jo neliko biggrin.gif tai ir nusprendziau vel nupirkti tik 2 metuku.Mes ir be plastelino turim kuo uzsiimti smile.gif .o i burna nesikiso.Siaip labai megstam piesti mes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamiux @ 2007 12 14, 22:06)
gal ir gerai plastelinas,bet vistik savaitele beveik pazaidziau ir po truputi vis nese i siuksline,kol jo neliko biggrin.gif tai ir nusprendziau vel nupirkti tik 2 metuku.Mes ir be plastelino turim kuo uzsiimti smile.gif .o i burna nesikiso.Siaip labai megstam piesti mes  smile.gif

O maniskis laaaaabai megsta i burna plastelina deti ir dar visi kambariai tokiu kamuoliuku primetyti doh.gif
Atsakyti