Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VIIId.

LABAS RYTAS 4u.gif Kelios eilutės geros dienos pradžiai thumbup.gif

TU sukūrei mane begalinį,nes taip panorėjai.Šį trapų indą tu vis išpili ir vėl pripili naujos gyvybės.
Šią mažą nendrinę fleitą tu nešei kalnais bei slėniais ir grojai vis kitas melodijas.
Nuo nemirtingo tavo rankų prisilietimo mano maža širdis nebetveria džiaugsmu ir duoda pradžią sakymui to,kas neišsakoma.Tavo dovanų gausybei priimti turiu tik šias mažutes rankas.Eina amžiai,o tu vis pili,ir vis dar yra vietos, kur pilti.

(R. Tagore)

Ramios,geros ,laimingos dienos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Labas rytas smile.gif

QUOTE(Enija @ 2007 05 24, 08:13)
Kaip manote ar galima savo valia pakeisti vaikystėje užduotas programas, kad ir geranoriškų, bet griežtų tėvų.
Man atrodo, kad žmogus gali su savimi dirbti ir pats sau atrodyti sėkmingesniu, bet ekstremaliose situacijose įsijungs giluminės sanklodos ir visas įdirbis nueis niekais. g.gif

Gal šiek tiek per aplinkui atsakysiu, bet...
1) žmogui visada reikia dirbti pačiam su savimi, nesvarbu, ar jis viską daro savo pastangomis, ar eina pas psichologą, ar kokį dvasininką. Niekas kitas stebuklingai žmogaus nepakeis, jei jis pats nesistengs.
2) Net jei ekstremaliose situacijose tas įdirbis nueina niekais, vis tiek reikia stengtis dėl tų "neekstremalių" situacijų. Apskritai, tai ką tu pasakei yra nuostata. Ir kol žmogus turės tokią nuostatą, tol jis praktiškai negalės keistis, nes susiduręs su kliūtimi, su grįžimu atgal, jis vis pagalvos: tėvai mane blogai auklėjo vaikystėje, dabar aš toks ir nieko jau nebepakeisi... mano tėvai buvo geri žmonės, bet jie mano vaikystėje pridarė klaidų ir dabar mano savivertė ir pasitikėjimas nėra aukšti. Aš galiu verkšlenti ir gailėtis savęs, kad mane taip užaugino (kartais taip ir būna blush2.gif ) arba suvokti, kad jau esu suaugusi ir nebepriklausau nuo tėvų vaikystėje. Dabar pati galiu save stengtis pakankamai mylėti, girti ir pan.

Taigi, jei žmogus mano, kad jo padėtis yra be išeities, tada taip ir yra.

1991 m. Ramiajame vandenyne prie Meksikos krantų tyrinėdamas nuskendusį kreiserį Maiklas Prudfutas sudaužė savo akvalangą, tad liko be deguonies. Laivo kajutėje M. Prudfutas aptiko didelę oro sankaupą ir beveik pilną arbatinį gėlo vandens. Taupydamas vandenį, lėtai ir skalsiai kvėpuodamas, misdamas jūros ežiais, jis ten ištvėrė dvi paras, kol buvo išgelbėtas.
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 05 24, 10:24)
Gyvenu savo bute jau 5 metus bet man jis nepatinka nors uzmusk gal ir kvaila bet net ruosausi kuniga kvesti  verysad.gif Nei vaiduokliu nei barabaskiu bet nu ne prie sirdies
zinau zinau kad ne i tema bet...

Kodel ne i tema? Juk i geraja gyvenimo puse tongue.gif
eris, ar tu ne vilniete? Juk tada gali ir gyvai su vaizgante susibegti pakalbeti 4u.gif
Atsakyti
Eris rašei: "save valyti, bei namus". Gal čia ir esmė? Kas tau tuose namuose nepatinka? Ką pakeistum, kad būtų jaukiau? O gal namus palik ramybėje ir reikia savo požiūrį pakeisti? Tik keli klausimukai... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 05 24, 10:09)
Eris rašei: "save valyti, bei namus". Gal čia ir esmė? Kas tau tuose namuose nepatinka? Ką pakeistum, kad būtų jaukiau? O gal namus palik ramybėje ir reikia savo požiūrį pakeisti? Tik keli klausimukai...  mirksiukas.gif

Atsakymas paprastas nepatinka butas nereikia ieskoti to ko nera klausyme !
Deja ne vilniete jau buciau senai su ja susitikusi nes ji jau man padejo atsakydama per az. Taigi esu jai labai dekinga. Klausdama turejau omeni VALYTI NAMUS

Ir Strasburst nepik tu del tu geju mirksiukas.gif man pasirode juokingas mano vaiko klausimas ir nenorejau taves izeisti doh.gif Na atleisk man jei taip atsitiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 24 gegužės 2007 - 09:28
Labas rytas, mielosios!!! 4u.gif

Koks grazus rytas pas mus wub.gif Man kvepia vasara... Kad jus zinotumet, kaip as svajoju kita vasara gyventi savo namuose su sodu, kur galesiu pusryciauti, migdyti savo maziuka, skaityti, tiesiog megautis!!! Tokiu oru man be galo truksta sodo!!! Todel as stengiuosi i parkeli istrukt ir ten pasedet. Zinau, kad kita vasara bus taip kaip noriu!! mirksiukas.gif

Mergytes, kokia idomi man musu tema pasidare thumbup.gif Kaip gera kiekviena karta uzsukus atrasti naudingu ir idomiu dalyku.
Taigi ir as nusprendziau neatsilikt ir, maza dali iseigines dienos paskirti spausdinimui. Cituoju knyga "Proto galios 21a.". Man be galo padeda, kai pradedu galvoti, kodel cia tos svajones nesipildo, kad viskas per letai ir, kad gal tai net neimanoma. Tikiuosi pravers ir jums:

"Kai pradedam keisti savo mintis, nauja tikrove atsiranda ne is karto. Visada turi praeiti tam tikras laiko tarpas, per kuri ugdysim nauja samone, vis dar gyvendami senoje tikroveje.
Sitas "laukimo kol ivyks" laikotarpis yra labai svarbus, nes musu elgesys siuo metu arba suletins, arba pagreitins naujos musu kuriamos tikroves atsiradima. Mes galim nusivilti ir manyti, kad veltui gaistam. Protas megins mus apgauti teigdamas, kad nieko neivyks, kad mums nepasiseks. Naturalu, kad mums kils tokiu minciu. Jos aplanko visus. I jas nekreipkim demesio, bet kruopsciai teskim pratimus ir nepraraskim kantrybes.Tai mums pades nepamirsti, kad tikrove yra procesas, testinis veiksmas, o ne kazkas, kas sustabareje ir nekintama.
Egzistencija - tai nuolatinis virsmo procesas. Aplinkybes taip pat nuolat kinta, tampa kitokios.Taigi ir musu naujos mintys, jeigu jos nenutrukstamos, negali nekeisti tikroves. Pagalvokim apie tai.
Nusiraminkime ir megaukimes savo pratybomis nekreipdami demesio i negatyvias mintis. Laikui begant musu gyvenimas savaime ir be jokiu pastangu pasikeis. Tik nereikia nieko skubinti.

KEITIMAS YRA KAUPIAMASIS PROCESAS
isivaizdukim, kad turim pipete su raudonais dazais ir kasdien po viena lasa ilasinam i dideli dubeni vandens. Is pradziu nepastebim nieko, nes dazai greit vandenyje issisklaido. Taciau jeigu kasdien vis lasinsim po lasa, vanduo po truputi virs vos rausvu, rausvu ir pagaliau ryskiai raudonu.
Kai kuriam savo tikrove, musu "pipete" yra tas kasdienis kurimo laikotarpis, kada atsiribojam nuo visu rupesciu, sunkumu ir nuo "dabartines" tikroves. Tas laiko tarpas gali trukti nuo 5min. iki pusvalandzio, bet butinas kasdien. Jeigu nuolat stropiai taikysim si metoda, pajusim ryskejant rezultata. Tie, kurie dirba ne is visos sirdies, netrukus iskris is zaidimo. Taciau nera nieko nepasiekiamo tiems, kurie turi vizija, suvokia ja ir pasiaukojamai siekia tikslo.

Ar isdrisim savo vizijoje patiketi, kad esame stipresni ir galingesni?
Ar norime mintimis apie trokstama tikrove save ikvepti kasdien?
Ar nepalusim, ar tikesim savo kasdieninemis pradybomis ir nepasiduosm negatyvioms mintims net tada, kai akivaizdziai niekas nesikeis?

Jeigu taip, tada turesim viska, ko trokstam. Mes narsiai zengsim i prieki, ir pasaulis mums duos tai, ko prasysim.

Geros jums dienos!!!
As einu megautis savo iseiginemis, per kurias ir siekiu savo uzsireztu tikslu, nes darbo dienomis nieko nesiseina....

Buckiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 05 24, 08:24)
Vazgante saulele atsakyk nes man tai laaaaabai aktualu unsure.gif 

Gyvenu savo bute jau 5 metus bet man jis nepatinka nors uzmusk gal ir kvaila bet net ruosausi kuniga kvesti  verysad.gif Nei vaiduokliu nei barabaskiu bet nu ne prie sirdies
zinau zinau kad ne i tema bet...

Į AŽ tokiom temom prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

aciu pepilotai uz nuostabu posta wub.gif
Prasau laikykite siandien uz mane 17val kumscius, nes tipo turi buti didelis didelis didelis egzaminas doh.gif taciau dar neaisku ar bus, nes destytojas sako:mokinkites, o kai ateisit i egza, tai tada ir paziuresim ... gal nerasysim. Tai zinot, as su tokia viltim visas dienas esu ir nelabai stengiausi mokytis. Be to atrodo, kad mano pasamone pati nukreipia mano visus veiksmus toliau nuo mokslu, nes as vis ko nors kito imuosi nei mokausi egzui. Tai gal ji zino ir jaucia, kad jo nebus??? As tikiu, kad siandien egzamino tikri nebus, tada nupirsiu nuostabiu gelyciu ir begsiu savo mokytojos aplankyti... wub.gif
Atsakyti
Jooo, man va irgi egzai, bet va nė velnio jiems nesiruošiu ir nesimokau, net į konsultacijas nevaikštau. Nežinau ar į gerą šitoks optimizmas ir pasitikėjimas savo jėgomis, tačiau vis vien rezultatai tiksliai atskleis kaip yra ir kaip turėjo iš tikrųjų būti. g.gif Ai, kur aš dingsiu - įstosiu kur nors cool.gif

Šiandien kaip niekad klausausi metalo. Ech, dvasios atgaiva gryna wub.gif
Atsakyti
Rašiau postą ir jis dingo, matyt grybštelėjau netyčia kurį tai klavišą blink.gif doh.gif
Tai štai, kažko antra diena pavargus jaučiuosi, pakako kelis vakarus panaktinėt prie knygų. Esu iš prigimties vyturys, tai patapt pelėda, oi kaip sunku!
LinetaBlue, šiandien užsukus į kavinukę, į rankas papuolė Novaturo 2007 m. kelionių katalogas. Nu, kokių viliojančių kelionių! Tik išsimokėtinai važiuojant reiktų su Sampo banku padraugaut kurį laiką, bet vis tiek, labai jau viliojančios kelionėsuser posted image Mane tai labai traukia Šveicarija ir Austrija, kažkokios keistos svajonių šalys rolleyes.gif O ir tavo mamos pamėgta Vokietija labai svetinga atrodo, mokėt tektų į mėn. po 29 Lt, na toliau tai maždaug po 49! Tai ar verta laukti aukso puodo? Man atrodo, kad visai apsimoka keliauti išsimokėtinaiuser posted image Na, aš čia prie temos mėginu pritempti, vėl gi .... į tą šviesiąją gyvenimo pusę!user posted image Nu gi sakau, svajonės ir taip galima pildyt blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 24 gegužės 2007 - 12:20
[quote=eris,2007 05 24, 09:24]

Deja ne vilniete jau buciau senai su ja susitikusi nes ji jau man padejo atsakydama per az. Taigi esu jai labai dekinga. Klausdama turejau omeni VALYTI NAMUS

Pasijutau taip, tarsi apie mane kalbėtų lyg apie mirusiąją lotuliukas.gif (arba gerai, arba nieko).

Jei sugebėsit išbūti pozityviai nusiteikę 24 val per parą ir taip išauklėsit visą šeimyną,- namų valyti nereikės lotuliukas.gif Bet grindis vis vien plausit.

Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2007 05 24, 09:56)
Cituoju knyga "Proto galios 21a."
Nusiraminkime ir megaukimes savo pratybomis nekreipdami demesio i negatyvias mintis. Laikui begant musu gyvenimas savaime ir be jokiu pastangu pasikeis. Tik nereikia nieko skubinti.
   Ar isdrisim savo vizijoje patiketi, kad esame stipresni ir galingesni?
   Ar norime mintimis apie trokstama tikrove save ikvepti kasdien?
   Ar nepalusim, ar tikesim savo kasdieninemis pradybomis ir nepasiduosm negatyvioms mintims net tada, kai akivaizdziai niekas nesikeis?

pepilota, ačiū wub.gif Iš tiesų labai naudinga citata. Bet čia ir vėl užsimenama, kad reikalingos kasdieninės pratybos. Gal šioje knygoje jų yra konkrečiai mokoma? ax.gif Aš susidomėjau LABAI!user posted image
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 24, 12:27)
Jei sugebėsit išbūti pozityviai nusiteikę 24 val per parą ir taip išauklėsit visą šeimyną,- namų valyti nereikės  lotuliukas.gif Bet grindis vis vien plausit.

vaižgante, kaip išmokyti visą šeimą pozityvumo? Mano mamai sunkiai sekasi pusvalandį tokiai išbūti, jai vis ne taip, viskas blogai rolleyes.gif Taip kad ir esantiems šalia tikrai nelengva išlaikyti gerą nuotaiką, nors ir stengiamės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 24 gegužės 2007 - 12:35