Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VIIId.

QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 24, 17:27)
Bet mes kituose visuomet matom tai, ko mums trūksta...(Aš čia apie save.)

Pardon, o kokia čia arija? blink.gif Tai jeigu aš kitame žmoguje įžvelgiu trūksta pvz. atsakomybės jausmo, tai gaunasi, tipo, jog visgi pas mane to trūksta? blink.gif Vsio, einu skandinti sriubos puode...
Tsk, bet jei tu čia tik apie save... tikiuos man ši formulė negalioja.

P.S. šiandien daug šnekėsiu ir šnekėsiu ne į temą. Priežastis: kreizova nuotaika.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 24, 15:27)

Ši mintis ne vieną kartą jau buvo rašyta šioje temoje. Ir aš labai daug galvojau apie tai, bet liesdama savo santykius su mama. Ji nepriima mūsų gyvenimo būdo (teisingai, aš nepriimu jos), bet aš leidžiu gyventi taip, kaip ji nori, ji-neleidžia. Ką bedarytum, visada su baime, su nepasitikėjimu. Kaip ir daugelis mamų "juk aš tik gero linkiu". Žinau, kad gero, bet nuo tos kontolės visada negeromis emocijomis užsikraunu doh.gif Visa širdimi priimu jos gerumą, bet nemoku priimti nepagrįstos baimės, nepasitikėjimo schmoll.gif
Atsakyti
Ne visada Vaižgante, ne visada smile.gif Pastabumas yra viena, o stebėjimasis jau kas kita. Turiu labai neseną pavyzdį kaip viena mergina stebėjosi, kad kita ėmė ir persigalvojo, ir nebeėmė tokio vieno daikto. O paskui pati beveik identiškai pasielgė. Nors jos atveju ir aplinkybės vėliau pasikeitė. Ji stebėjosi anos elgesiu. O aš tik stebėjau jos elgesį. Kita vertus... ir ko tiktai pas mus nėra. Gerai paieškoję rastume savyje visokių ydų krislelių lotuliukas.gif

Vijurka, ašei tik perpasakojau. Tas pasakojimas berods iš Dzin budistų repertuaro. O tai gautųsi kaip sporto komentaruose: "Žydrūno .... klubas", "Dainiaus... komanda"..., nors jie ten tik žaidžia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 24 gegužės 2007 - 15:47
Sveikos 4u.gif Ziuriu, i vakara visos pranyko kazkur g.gif Jei kam bus idomu, galiu parasyt, kur vakar skaiciau is knygos anglu k., dar minciu su pvz. apie pozityvumo vystyma ir apie tai, kaip kovoti su savo neigiamom nuostatom, baimem, t.y. mokintis atsipalaiduoti.
Na prisijungsiu veliau, gal daugiau pasnekoviu bus ax.gif Einu vakarienes ruostis.
Atsakyti
liepsnele, man labai įdomu, aktualiausia tai atsipalaiduoti mirksiukas.gif Labai ačiū, kad išverti, nes man anglų k. sunkoka, suprantu esmę, bet viską sunkoka. Mokykloje prancūzų k. mokiausi. doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

siandien man buvo nuostabi diena, na beveik nuostabi, nes vienu momentu nesupratau kas ir kodel taip vyksta...
Taigi, vakar ir siandien labai daug meldziausi, kad tas egzas praeitu kuo lengviau. Nekoncentravau saves i tai, kad pavyzdziui, noriu gauti lengvus klausimus ir pan. Taciau visada prasiau, kad pareitu lengvai, pazymys nebutu labai blogas (nors del to nesijaudinu, kadangi negaunu stipkes) ir diena butu lengva. Taigi, destytojas mane ir dar viena mergina "praleido", na leido visiskai nelaikyti egzamino!!!!!!!!!!!!! Isivaizduojat? Nes tipo pries egza reikejo ivertinti savo pasiruostas zinias, taigi, as buvau sazininga ir kritiska sau, parasiau, kag vertinu save gerai, bet neypatingai gerai. Toks mano ir kitos merginos atvirumas jam labai patiko!!! Taigi, mano prasymai buvo isgirsti thumbup.gif
Dabar tai, ko nelabai supratau... Ieskau darbo, issiuntinejau motyvacini ir cv, taigi si vakara man skambina is vienu interjero namu del vykdanciosios direktores pareigu. As kaip tik labai norejau i ta vieta, apsidziaugiau, kad pakviete i pokalbi. Taciau grizus namo pasitikrinu adresa internete ir matau, kad atranka Vilniuj, o as tikrai negaliu ryt ten lekti, nes man paciai darbus savo reikia eiti verysad.gif Tai va, paskambinau ir atsakiau....Keista, kazkaio maniau, kad jau pradejo sektis... g.gif Taigi, kai kurie musu prasymai isgirstami, o kai kurie ne - man kyla klausimas, KODEL?

Liepsnele, siusk viska ka turi, man labai idomu.
Atsakyti
QUOTE(Gilte @ 2007 05 24, 14:43)
Dabar tai, ko nelabai supratau... Ieskau darbo, issiuntinejau motyvacini ir cv, taigi si vakara man skambina is vienu interjero namu del vykdanciosios direktores pareigu. As kaip tik labai norejau i ta vieta, apsidziaugiau, kad pakviete i pokalbi. Taciau grizus namo pasitikrinu adresa internete ir matau, kad atranka Vilniuj, o as tikrai negaliu ryt ten lekti, nes man paciai  darbus savo reikia eiti  verysad.gif  Tai va, paskambinau ir atsakiau....Keista, kazkaio maniau, kad jau pradejo sektis... g.gif Taigi, kai kurie musu prasymai isgirstami, o kai kurie ne - man kyla klausimas, KODEL?

Reikejo paaiskint situacija ir pasiulyt susitikti kita diena. Tokios atrankos vykdomos pakankamai ilgai gi. Negi kuria diena nerastum kaip pusdieniui is darbo pabegt? Galu gale paimt oficialia iseigine?
As nematau sioje situacijoje nesekmes. Bet manau, kad paciai sau turi atsakyti, kodel vis tik atsisakei vykti i pokalbi..
Atsakyti
QUOTE(Rudenėja @ 2007 05 24, 22:11)
Reikejo paaiskint situacija ir pasiulyt susitikti kita diena. Tokios atrankos vykdomos pakankamai ilgai gi. Negi kuria diena nerastum kaip pusdieniui is darbo pabegt? Galu gale paimt oficialia iseigine?
As nematau sioje situacijoje nesekmes. Bet manau, kad paciai sau turi atsakyti, kodel vis tik atsisakei vykti i pokalbi..

Na as pasakiau, kad tipo man rytoj niekaip neiseis atvaziuoti. Tada ji sako: na, mes darytim dar viena atranka kita savaite ir tau paskambinsim. Tai suprask, kad gudras ar cia atmazas ar kas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinetaBlue @ 2007 05 24, 20:04)
... taigi si vakara man skambina is vienu interjero namu del vykdanciosios direktores pareigu. As kaip tik labai norejau i ta vieta, apsidziaugiau, kad pakviete i pokalbi. Taciau grizus namo pasitikrinu adresa internete ir matau, kad atranka Vilniuj, o as tikrai negaliu ryt ten lekti, nes man paciai  darbus savo reikia eiti  verysad.gif  Tai va, paskambinau ir atsakiau....Keista, kazkaio maniau, kad jau pradejo sektis... g.gif

LinetaBlue, sveikinu dėl egzo, tai jau yra labai GERAI ir tau sekasi! O dėl pokalbio, tai dar ne viskas prarasta, nuvažiuosi kurią kitą dieną, taip kad rytoj pat vėl skambink jiems ir tarkis. Nes tokia proga, gal kaip tik tau mirksiukas.gif Linkiu kuo didžiausios sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 24, 05:48)
Kokią energiją, ar galėtum plačiau?  ax.gif

Vidine savo energija, kuria kiekvienas turim, tik skirtingai naudojam.

QUOTE(Enija @ 2007 05 24, 06:13)
Kaip manote ar galima savo valia pakeisti vaikystėje užduotas programas, kad ir geranoriškų, bet griežtų tėvų.
Man atrodo, kad žmogus gali su savimi dirbti ir pats sau atrodyti sėkmingesniu, bet ekstremaliose situacijose įsijungs giluminės sanklodos ir visas įdirbis nueis niekais. g.gif

Viskas yra imanoma, tik daugiau idirbio reikia su isisaknijusiais dalykais. Duosiu pvz. kaip kalbos mokytoja - jei ateina zmogus mokytis su blogais pagrindais - neteisingai ismokta gramatika, blogu tarimu, tai daug sunkiau nei mokyt nuo nulio, bet imanoma per daug daug kartojimu.

QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 24, 14:27)

Mes daug ka galim matyt kituose, o dazniausiai uzkliuna tai, ko savyje per daug turime. Kaip sako, sunkiausia mums kitus myleti del to, ko patys savyje nemegstame.

QUOTE(Vijurka @ 2007 05 24, 18:07)
liepsnele, man labai įdomu, aktualiausia tai atsipalaiduoti mirksiukas.gif Labai ačiū, kad išverti, nes man anglų k. sunkoka, suprantu esmę, bet viską sunkoka. Mokykloje prancūzų k. mokiausi. doh.gif

mirksiukas.gif Tuoj idesiu, nesunku gi, vakar net siek tiek uzrasus dariaus rasydama, neverciu, o savom mintim perpasakoju perskaicius ax.gif

Laura, sveika! Kas pas tave pozityvesnio? Ar jau sugijo kojyte?
Papildyta:
QUOTE(LinetaBlue @ 2007 05 24, 19:04)
Taigi, kai kurie musu prasymai isgirstami, o kai kurie ne - man kyla klausimas, KODEL?

Jau vakar rasiau apie tai, kodel nesuveikia pozityvios mintys, neissipildo.

Dar patarima duociau, ypac jei norai surasyti rastu, laiks nuo laikas perzvelgt juos, galbut noresis kazka pakeist, kitaip suformuluot. Pasamone labai tiesiogiai supranta viska, todel reikia kaip imanoma aiskiau isdestyt savo nora. Neigiamu dalyku isvis negalima minet.

Pamenat ta fraze - DABAR MINUTE NEGALVOKIT APIE DRAMBLI - ar bent viena galim taip palieptos to nedaryt???. Vat taip ir musu pasamone veikia, kai kazka labai norim PAMIRST, ATSIKRATYT.

Ir jei nemokam atsipalaiduot, nevystyt nerimo pries atsiveriant naujoms galimybems, vis galvojam apie tai, kas gali atsitikt, jeigu... - darom toki darba - isivaizduokim, kai kuriam naujus norus ir juos auginam galvodami apie juos kasdien, tai tarsi seklytes i dirva pasejam ir priziurim tuos gleznus daigelius, ir jei leidziam savo mintim isiselti del imanomu pasekmiu, jei kazkas ivyks, tai darom vienu metu toki darba - viena ranka sejam seklas ir jas glostom, o kita atzagariai trenkiam per jas ir naikinam. Tai ar kyla dar klausimu, kodel nesipildo tai, ko taip norim? blush2.gif
Papildyta:
Pats paprasciausias atsipalaidavimo pratimukas

Prisiminkite situacija, kurioje buvote laiminga. Prisiminkit viska viska iki paciu menkiausiu smulkmenu, isijauskit i buvusia atmosfera, i tai, kaip nuostabiai tada jautetes, atsiminkit kartu buvusiu zmoniu veidus/supusia aplinka, ora, daiktus ir tt. Kuo detaliau, tuo geriau, svarbu, vel isgyvent ta jausma is naujo, isijaust. Dabar atkreipkite demesi, kaip pasikeite kuno pokuciai, kaip viskas atsipalaidavo. Pasimegaukit sia busena dar kuri laika.
Rekomenduoja taip atsipalaiduot kuo imanoma dazniau per diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 24 gegužės 2007 - 20:53
Laura, sveika! Kas pas tave pozityvesnio? Ar jau sugijo kojyte?

labas, stengiuosi, kad viskas butu pozityvu tongue.gif
koja beveik sugijo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LinetaBlue @ 2007 05 24, 19:18)
Na as pasakiau, kad tipo man rytoj niekaip neiseis atvaziuoti. Tada ji sako: na, mes darytim dar viena atranka kita savaite ir tau paskambinsim. Tai suprask, kad gudras ar cia atmazas ar kas... g.gif

Gudras ne gudras, o tu buk pozityvas biggrin.gif ! Jei tikrai nori to darbo, reiskia, zinai, kad paskambins tau kita savaite, sekmingai sudalyvausi ir sekminga karjera pradesi mirksiukas.gif Ner cia ko kamuotis, kaip mano vyras sako, kas musu, nuo musu niekur nepabegs, anksciau ar veliau toks susidurimas neisvengiamas rolleyes.gif
Atsakyti