QUOTE(kusachius @ 2007 09 28, 00:37)
man "demokratiškas stilius" skamba kaip "bele koks", o ne kaip nors su politika susijęs. Įtariu, kad užsienyje paplitęs "fusion" stilius ir vadinamasis "demokratiškas" iš esmės yra tas pats...
Ivairiu stiliu daiktu maisalyne interjere, vadinama eklektika.
Tai pvz kai stovi senovine kaimo liaudies spinta, 70-uju disko stiliaus fotelis, salia "karaliskas" klasikinis kreslas, tarybiniu laiku sofa, ar sofa vos ne is automobilio, japiniskas sviestuvas, indiskas liaudies kilimas, kokie nors modernus metaliniai siu laiku daktai ir t.t. Kad visi sie labai skrtingi , skirtingos stilistikos ir laikmecio daiktai graziai deretu interjere, butu grozis ir harmonija labai sunku suderinti, tai manau gali tik menininkas. Man asmeniskai tai labai grazu. Kol kas Lietuvoje manau tokiu dalyku nelabai yra arba ishvis nerasta. Sis stilius paplites uzsieni lofto tipo butuose.
Papildyta:
O seip visi stiliai, prie ju ir tas pats demokratiskas ar eklektika, tai jie turi irgi labai grieztas ribas, taisykles. Nemanau kad galima sakyti, kad pas mane demokratiskas stilius, jei apstatai viska laisvai ir "belekaip". O ir tas pats minimalizmas, tai pas mus lt jo tikro nera, pastebejau, kad zmogus laiko minimalizmu neperkrauta erdve, o tai toli grazu ne tiktai tai. Ka cia jau kalbeti, kad net lt zurnaluose neteisingai prie interjero nuotrauku priraso jo stiliu