Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Aga @ 2007 05 24, 20:12)
Babulka, nerašyk ko negalima  nono.gif

Rasiau apie blastocistu auginima Lietuvoje, tai oficialiai ikainojama VK kainorastyje... 4u.gif

http://www.vaisingum...amp;page_id=165
Atsakyti
Merginos paklausiu blush2.gif :
jei vk augina iki blastocistu, tai čia reikia iš anksto susitarti su gydytojais, kad paaugintų embrionus ar kaip? Kaip suprantu su blastocistomis daugiau šansų ar ne?
Ir ar privaloma šaldyti likusius embrionus? ar čia poros apsisprendimas? jei jie ne šaldomi, tai kur dedami? ar iš karto reikia sumokėti už embrionų šaldymą?

Stefi, sekmės wub.gif
Atsakyti
smile.gif+2007 05 25, 08:24-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2007 05 25, 08:24)
Merginos paklausiu  blush2.gif  :
jei vk augina iki blastocistu, tai čia reikia iš anksto susitarti su gydytojais, kad paaugintų embrionus ar kaip? Kaip suprantu su blastocistomis daugiau šansų ar ne?
Ir ar privaloma šaldyti likusius embrionus? ar čia poros apsisprendimas?  jei jie ne šaldomi, tai kur dedami? ar iš karto reikia sumokėti už embrionų šaldymą?

Stefi, sekmės wub.gif

Sveikute, pabandysiu tau atsakyti,

jei apsivaisina daug kiausialasciu, tarkim 10, tada yra prasmes auginti iki blastocistu, nes su jomis didesnis sansas pastoti. Taciau eji ju yra maziua, tada atsiranda tikimybe, kad is viso nieks neisaugs. tokiu atveju nerizikuojama ir isodinama 4-6 lasteliu embrionai. neaugina iki blastocistu.
saldyti aisku neprivaloma, nes uz tai reikai, 700 lt man atrodo, susimoketi. Ju isodina tris (kokybiskus), o jei yra pertekliniu ir nera jokio noro saldyti - tada juos ismeta. cia poros pasirinkimas, ka su jais daryti. Is karto uz viska reikia susimoketi
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2007 05 25, 09:30)
Sveikute, pabandysiu tau atsakyti,

jei apsivaisina daug kiausialasciu, tarkim 10, tada yra prasmes auginti iki blastocistu, nes su jomis didesnis sansas pastoti. Taciau eji ju yra maziua, tada atsiranda tikimybe, kad is viso nieks neisaugs. tokiu atveju nerizikuojama ir isodinama 4-6 lasteliu embrionai. neaugina iki blastocistu.
saldyti aisku neprivaloma, nes uz tai reikai, 700 lt man atrodo, susimoketi.  Ju isodina tris (kokybiskus), o jei yra pertekliniu ir nera jokio noro saldyti - tada juos ismeta. cia poros pasirinkimas, ka su jais daryti. Is karto uz viska reikia susimoketi

Garneli, super konsultantė 4u.gif viskas logiška, aišku, suprantama, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stefi @ 2007 05 24, 14:08)
Jo, iki blastocistu. Bet kad kiek kur skaiciau, tai 5 dienas raso, kad augina. Paskambinau dar karta, tai sake, kad visom, kuriom vakar punkcijas dare, antradieni isodinimas. Tip nesijaudint, nes iki 7 dienu gali net augint.
Vokietijoj darausi. Cia augimui galima palikt tik tiek kiek isodint ruosiasi, o kitas sekancia diena saldyt reikia. Tai sian 4 uzsaldys. Paklausiau, kas bus, jei tos paliktos neivystys, tai sake, tada atsildo sekancius 2 ir tuos augina.
Kvaili istatymai, nes gi ir blastocistas saldyt galima.

Nu nelabai kvaili mirksiukas.gif , balstocistas saldo, bet man aiskino, kad geriau saldyti keliu dienu embrionus negu blastocitas...jos sunkiau atsyla.

Sekmes, Stefi 4u.gif

smile.gif+2007 05 25, 08:24-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2007 05 25, 08:24)
Merginos paklausiu  blush2.gif  :

Nors VK puslapyje ir raso apie balstocistu auginima, praktiskai jie to nedaro. Tai gi nera labai ka ir tartis smile.gif nebet ir tu ne Lietuvoje darai... g.gif
Atsakyti
As norejau auginti iki blastocistu, buvo daug apsivaisinusiu.. U sake galim, be problemu, bet nepatariam pirma karta darancioms IVF. As norejau 2 isodinant antra - trecia diena po apsivaisinimo ir 2 blastocistas po keliu dienu. Gavau labai logiskus klausimus: is kur zinai koks tavo fertilumas, gal embrionai super kabinsis? Ka darysi kai uzkibs visi keturi?
Va jei nepavyks - kita karta apsimoka svarstyti si klausima.
Cia perdaviau gydytojos zodzius, po ju mes pasirinkom standartini varianta, 3 embrionai kaip ir yprasta smile.gif
Atsakyti
Stefi sėkmės antradienį 4u.gif laikysim kumštukus tvirtai mirksiukas.gif
Pas mumis irgi iki blastocistų augina, na man dar tik už kelių mėnesiukų visas malonumas, tai dabar už visas ankščiau startuojančias mergytės wub.gif sėkmiuko visoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2007 05 24, 15:39)
labai idomu, o galetumeui placiau papasakoti kaip vyksta Vokietijoje visa procedura? Kuo stimuliuoja, kaip daznai per IVF stimuliacija tirkina gydytojas, ar stimuliaciju metu tikrina hormonus  ir t.t.
Siaip labai idomu, kaip ten viskas daroma.
(Ar esi Lietuoje dariusi IVF ? Ar gali palyginti ?)

Cia mano pirmas IVF+ICSI, Lietuvoj nedariau, tai negaliu palygint. Bet kiek cia paskaiciau tai vaistai man atrodo tie patys. Man stimuliavo Puregon'u, kitom Gonal'iu, maciau sarase ir kitu pavadinimu buvo, bet nebepamenu kokie jie. Hormonu (kraujo) man netikrino nei karto, o ultragarsa dare 3 kartus, bet cia ne taisykle, gali ir 2 kartu uztekt, gali ir 5 prireikt - ziurint kaip stimuliuojasi. OVuliacija sukele Ovitrelle, o dabar Utrogest 3x2 + ASS (krauja skystinantys) + Femibion (vitaminai).
Punkcija su pilna narkoze, pora valandu po punkcijos pagulejau ten, paskui biski uzvalgyt liepe, po pusvalandzio pamatavo spaudima, paklause ar nesupykino nuo maisto ir viskas. Tiesa, vairuot neleido ta diena.
Beja, kaip lt - irgi su narkoze?

Nezinau ar atsakiau tiksliai i tavo klausima smile.gif
Atsakyti
ne....mus cia skerdzia visas be gailescio ir be jokiu uzmigdymu biggrin.gif

QUOTE(Stefi @ 2007 05 25, 11:32)

Beja, kaip lt - irgi su narkoze?

Atsakyti
QUOTE(Viktoriukas @ 2007 05 24, 16:05)
Va, kokia įdomi eiga Vokietijoj rolleyes.gif Pas mus iki blastocistų neaugina, dar kartą dabar pasitikrinau ax.gif O šiaip žiūrėsim rugpjūtį, kaip viskas čia pas mumi vyksta rolleyes.gif Gal jau daugiau galėsiu papasakoti ir jus klausimais užmėtyt, kai ateis laiškas iš klinikos su nustatytu laiku ax.gif

As kaip supratau tai cia dazniausiai iki blastocistu augina, jei daugiau apsivaisina. Kai perklausiau vakar del tu 6 dienu, tai sake, visom, kurias treciadieni punktavo isodinimas antradieni. Anksciau neaugindavo irgi, bet dabar sake, turi nauja metodika, nauja maitinancia terpe, tai kartais net iki 7 dienu augina. Bent jau taip man paaiskino.

Beja, gali kuri pasakysit, kiek laiko po punkcijos pilva skauda? Man dar siandien skauda. Ne istisai, bet uzspaudzia kartais nemaloniai
Atsakyti
QUOTE(Babulka @ 2007 05 25, 10:01)
As norejau auginti iki blastocistu, buvo daug apsivaisinusiu..<...>

Negalima sodinti daugiau negu 3. NEGALIMA. Mažiau - taip, daugiau kaip 3 - ne.
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 05 25, 11:35)
ne....mus cia skerdzia visas be gailescio ir be jokiu uzmigdymu  biggrin.gif

Ui, net nupurte kai pagalvojau blink.gif
Cia tai pamigdo, mazdaug 15 minuciu. Atsipeikejau lovoj, jau su kelnaitem ir iklijuotu paketu ir siltai iki kaklo uzklota biggrin.gif Zinau, kad iki lovos dvi seseles vede. Paskui kai kitas moteris maciau vedamas, tai pasidare idomu ar ir as seselem kazka papasakot bandziau ir kokia kalba biggrin.gif
Atsakyti