Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(♥Širdelė♥ @ 2009 02 11, 10:34)
Tyrimus darė, žiūrėjo mano ankstesnius atsakymus, žodžiu tai ne 5 min darbas buvo  mirksiukas.gif ir man tebletės tiko iškart, be jokių šalutinių požymių  ax.gif

drinks_cheers.gif Tai parenkamos KT turetu buti visur... Net turi istirti lygas y kurias tu ar tavo gimine yra linkusi mirksiukas.gif pas mane problemele... gal ka patarti galite, man nuo KT labai skaudedavo krutine, pasitariausi gine ir ji man israse silpniausias kt, t.y. su maziausiu hormonu kiekiu, bet vis vien man laikas nuo laiko pasopa ir paskutniu metu pastebejau, kad mm tao skausmingos, nors kiek zinau geriant kt, to buti neturetu
Atsakyti
QUOTE(marmaliade @ 2009 02 11, 10:35)
drinks_cheers.gif Tai parenkamos KT turetu buti visur... Net turi istirti lygas y kurias tu ar tavo gimine yra linkusi  mirksiukas.gif pas mane problemele... gal ka patarti galite, man nuo KT labai skaudedavo krutine, pasitariausi gine ir ji man israse silpniausias kt, t.y. su maziausiu hormonu kiekiu, bet vis vien man laikas nuo laiko pasopa ir paskutniu metu pastebejau, kad mm tao skausmingos, nors kiek zinau geriant kt, to buti neturetu

Kiek laiko geriate? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2009 02 01, 23:11)
Baisus straipsnis, bet kai kurios moterys neturi kito pasirinkimo (ir tikrai ne dėl to, kad nėra kitų apsisaugojimo priemonių). Aš, asmeniškai, tikrai nenaudočiau kontraceptikų, bet turiu tai daryti dėl nepakeliamų skausmų menstruacijų metu  verysad.gif

as ir gavau si laiska.. man ir baisu pasidare, KT geriu jau kokius 5 metus... bet turiu problema - man taip pat siaubingai skauda per mm. Gali pasirodyti, jog esu baisi jautruole, taciau kai skausmas suima taip, jog negali buti kalbos apie isejima i gatve.... esu kelis kartus alpusi gatveje is skausmo, galiu tik dziaugtis, kad ne viena buvau... gydytojai nieko tokio nerado, tik zvakuciu prirase, nuo kuriu baisiai negeras jausmas apimdavo...
labai noreciau prisijungti prie naturaliai planuojanciu, taciau kol negeriau, buvo baisiai nereguliarios mm.. budavo, kad ir po 40 dienu nesergu...
kova reiks pas gydytoja savo nauja gydytoja nueiti... gal ka parekomenduos naujo..
Papildyta:
QUOTE(-freya- @ 2009 02 05, 16:12)
Aš tai puikiai suprantu, kad čia ne saldainiai kokie, nu bet ką daryt, prisiminus mėnesines plaukai šiaušiasi, alpdavau per kiekvienas, jos buvo nereguliarios, prasodėdavo belekada ir kol namo pareidavau tris sykius iš skausmo ant šaligatvio ar laiptų paguldėdavau, mane krėsdavo šaltis, visa balta kaip lavonas. Vaistus nuo skausmo gėriau stiprius, gyd.sakė stipriai trenks per kepenis. + norisi apsisaugoti nuo nėštumo. Pasirinkau KT ir ramu, bet kasdien sąžinė graužia verysad.gif bijau dėl tų vėžių, bet mano giminaitės sirgo ir kepenų, ir krūties, nors niekad nevartojo kontraceptinių tablečių. Nežinau ką daryt, nutraukt ir per tuos skausmus vistiek norėti mirti, ar nenutraukti ir bijoti ligų unsure.gif

puikiai suprantu, man tas pats budavo. o kaip gydytis, kai iprasti nuskausminamieji nepadedavo? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2009 02 05, 17:38)
hm, kt tik laikinai apsaugo nuo to. Ir dar labiau isderina viska. Negi visa gyvenima tada reikia gerti...Man irgi skausmai dideli budavo, bet pastebiu, kad su laiku jie tikrai mazeja. Ir yra tikrai istveriami. Ir irgi balta vaikscioju. Bet tai normalu, nes netenki kraujo.

man atrodo, jog supras tik ta, kuriai tikrai labai skaudejo. vien pagalvojus apie tai, kad gali nualpti gatveje, o aplink ne vieno savo zmogaus... dabar zmones salti ir abejingi svetimo nelaimei, tai dar paspirs koja praeidami schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2009 02 06, 20:47)
Tie gydytojai, kurie jas išrašo, sako, kad nekenksmingos, o tie, pas kuriuos kreipiesi dėl vėžio, kepenų ligų, kraujo krešėjimo sutrikimų ir pan., pirmiausia klausia ar nevartoji hormoninių kontraceptikų.

keista, bet ne is vieno gydytojo nesu girdejusi, kad KT yra nekenksmingos... visi su kuriais kalbejau sake, jog tai chemija, taciau man buvo vienintelis budas susitvarkyti problemas.
skaiciau, jog vienai merginai po 2 metu komplikacijos prasidejo ir pan... as geriu kokius 5 metus, taciau nei reikia kokiu stipresniu, nei grizo ankstesnes problemos, nei dar kas. aisku, nezinia kas bus toliau. jei tik butu kitas budas, tai tikrai ju nebegerciau.
Papildyta:
QUOTE(donna bona @ 2009 02 07, 13:13)
o tiems dviems vaikeliams sveikos mamos nereikės?
aš priblokšta tokio požiūrio.

o as probloksta, jog taip reaguojama... juk ji nesizudo mirksiukas.gif nereikia i viska ziureti tik is savo tasko. aisku, kad ji nenori palikti savo vaiku, taciau nepamirskit, jog KT salutinis poveikis atsiranda gerokai veliau ir ne visoms taip kaip aprasytai moteriai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kašariūkštė @ 2009 02 08, 22:09)
Kazkokia nesamone  g.gif Ir manau deretu atkreipti demesi i siu straipsniu datas... Jei jau jos isties butu tokios pavojingos tai manau, butu uzdraustos  unsure.gif

gal ir taip... bet reiktu sutkti, kad KT poveikis eina siek tiek pries gamta... gal tik gerai, jog KT nebegalima nusipirkti be recepto thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(marmaliade @ 2009 02 11, 12:35)
drinks_cheers.gif Tai parenkamos KT turetu buti visur... Net turi istirti lygas y kurias tu ar tavo gimine yra linkusi  mirksiukas.gif pas mane problemele... gal ka patarti galite, man nuo KT labai skaudedavo krutine, pasitariausi gine ir ji man israse silpniausias kt, t.y. su maziausiu hormonu kiekiu, bet vis vien man laikas nuo laiko pasopa ir paskutniu metu pastebejau, kad mm tao skausmingos, nors kiek zinau geriant kt, to buti neturetu

o tau pries KT vartojima skaudedavo krutine?
Atsakyti
QUOTE(♥Širdelė♥ @ 2009 02 11, 09:34)
Tyrimus darė, žiūrėjo mano ankstesnius atsakymus, žodžiu tai ne 5 min darbas buvo  mirksiukas.gif ir man tebletės tiko iškart, be jokių šalutinių požymių  ax.gif

na tai tau pasiseke... mirksiukas.gif o kaip kitom.
Atsakyti
QUOTE(♥Širdelė♥ @ 2009 02 11, 13:46)
Kiek laiko geriate?  mirksiukas.gif

Jau kokie du metai tikrai, jei ne daugiau g.gif
QUOTE(sonatuksss @ 2009 02 11, 15:08)
o tau pries KT vartojima skaudedavo krutine?

Tik pries mm... O dabar buna paskauda ir siaip unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marmaliade: 11 vasario 2009 - 16:41
QUOTE(marmaliade @ 2009 02 11, 16:40)
Jau kokie du metai tikrai, jei ne daugiau  g.gif

Tik pries mm... O dabar buna paskauda ir siaip  unsure.gif

aš ieškočiau kitų, jei ši gydytoja nieko nepasiūlo, kreipčiausi į kitą ax.gif
Atsakyti
o ka dar be kt galetumete pasiuliti jaunai panelei kuri siuo metu tikrai nepasirengusi tureti lialiuko,vartoju kt jau 2,5 metu panasiai tiek laiko esu su savuoju.mastau daryti pertrauka ar isvis jas mesti, bet nematau kito patikimesnio varianto...naturaliu budu nepasitikiu,prezevartyvus naudoti nepatogu ir nemalonu,nebezinau kuom dar galima pasikliauti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(katytee-kriste @ 2009 02 11, 19:37)
prezevartyvus naudoti nepatogu ir nemalonu

Čia tavo ar Jo požiūris? g.gif
Dar suprantu, kai alergija prezervatyvams, bet KT neigiamas poveikis dabar ar po keliasdešimt metų nebus nei patogus, nei malonus..
Atsakyti
QUOTE(katytee-kriste @ 2009 02 11, 20:37)
o ka dar be kt galetumete pasiuliti jaunai panelei kuri siuo metu tikrai nepasirengusi tureti lialiuko,vartoju kt jau 2,5 metu panasiai tiek laiko esu su savuoju.mastau daryti pertrauka ar isvis jas mesti, bet nematau kito patikimesnio varianto...naturaliu budu nepasitikiu,prezevartyvus naudoti nepatogu ir nemalonu,nebezinau kuom dar galima pasikliauti blush2.gif

Na, yra dar kitu hormoniniu, bet, jei kalbi apie pertrauka, tai turbut visai nieko is ju nenori, ar ne?
Atsakyti
Išsisaugosiu šitą nuorodą ir išsiųsiu visoms draugėms. Seniai jau buvau prieš KT, kai pati vartojau ir pradėjau justi nežmoniškus galvos skausmus, dusti aerobikos treniruočių metu, o morališkai sunkiausia buvo, tai po KT metimo nuėjus pas ginekologę ši pasakė, jog viskas gerai, tik dar visiškai nedirba kiaušidės..taip kad nesu vaisinga šiuo metu. Man pastojimas tuo metu nebuvo tikrai aktualus, bet visgi..
Atsakyti
pasiskaiciau as sita straipsni, suprantu kad baisiu dalyku prirasyta, bet....... pas mane daktarai pries kokius 7 metus diagnozavo IV stadijos endometrioze verysad.gif ir KT as geriu kaip patikima buda siai ligai pristabdyti, nes jos isgydyti neimanoma. Tai dabar svarstau kas geriau - ar gert KT ir laikui atejus tiketis susilaukti sveiko vaikucio ar negerti KT ir taip uzleisti savo liga kad tikimybe pastoti butu labai menka ar is vis jos nebeliktu?
As KT geriu ne apsisaugojimui nuo nestumo, bet savo vaisingumo issaugojimui,nes negydoma endometrioze gali nepataisomai pakenkti - uzanka kiausintakiai, kiausidese auga cistos ( net ne po viena), gimta suauga su kitais organais ir pan. Ka tokiu atveju galetu pasakyti priestaraujancios KT vartojimui? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabby: 16 vasario 2009 - 22:01
QUOTE(Cabby @ 2009 02 16, 22:00)
pasiskaiciau as sita straipsni, suprantu kad baisiu dalyku prirasyta, bet....... pas mane daktarai pries kokius 7 metus diagnozavo IV stadijos endometrioze  verysad.gif  ir KT as geriu kaip patikima buda siai ligai pristabdyti, nes jos isgydyti neimanoma. Tai dabar svarstau kas geriau  - ar gert KT ir laikui atejus tiketis susilaukti sveiko vaikucio ar negerti KT ir taip uzleisti savo liga kad tikimybe pastoti butu labai menka ar is vis jos nebeliktu? 
As KT geriu ne apsisaugojimui nuo nestumo, bet savo vaisingumo issaugojimui,nes negydoma endometrioze gali nepataisomai pakenkti - uzanka kiausintakiai, kiausidese auga cistos ( net ne po viena), gimta suauga su kitais organais  ir pan.  Ka tokiu atveju galetu pasakyti priestaraujancios KT vartojimui?  g.gif

Liga yra liga, juk visi vaistai turi šalutinį poveikį.Sergant belieka rinktis, kas mažiau kenkia sveikatai - vaistai ar liga. Problema yra dėl to, kad daugybė visiškai sveikų moterų metų metus vartoja KT kaip patikimą priemonę nuo nėštumo, nežinodamos kaip kenkia savo sveikatai.
Atsakyti